کد خبر:۳۳۴۰۶۲
هفته‌نامه تالار شیشه‌ای – 17؛

رشد 338 واحدی شاخص کل بورس در پایان یک هفته معاملاتی

در پایان هفته منتهی به 25 تیر ماه، شاخص کل با 338 واحد افزایش در مقایسه با هفته قبل رشدی46 / 0 درصدی داشت و در ارتفاع 73 هزار و 754 واحد ایستاد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات این هفته شاخص کل  با 338  واحد افزایش به رقم 73754 واحد رسید که نسبت به هفته قبل 46/ 0  درصد افزایش  را نشان می‌دهد.


براساس این گزارش شاخص بازار اول با 401 واحد افزایش به رقم 55071 واحد رسید و شاخص بازار دوم با (329) واحد کاهش به عدد 140456 واحد بالغ شد و نسبت به هفته گذشته به ترتیب 73 / 0 درصد  افزایش و ( 23 / 0) درصد کاهش مواجه شدند.


در این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 9164 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ( 7 / 4) درصد کاهش یافته است.


همچنین در 5 روز کاری این هفته، تعداد 3424 میلیون سهم در 263 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 5 درصد افزایش و ( 7 / 3)  درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.


در هفته منتهی به 25 تیرماه ارزش معاملات نرمال به 6663میلیارد ریال بالغ شد و حجم معاملات نرمال هم به 2291 میلیون سهم رسید که نسبت به هفته قبل به ترتیب با ( 3 / 12)  درصد و (8) درصد کاهش همراه شدند.


بر این اساس 89723  برگه اوراق مشارکت به ارزش 90 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به هفته گذشته  کاهش (84) درصدی را نشان می دهد.


طی این هفته سهام منسوجات  با 84 / 26 درصد و ماشین آلات و تجهیزات  با 57 / 40 درصد، زراعت و خدمات وابسته با 05 / 4 درصد بیشترین درصد تغییر در شاخص  را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.


بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشه‌ای در این هفته به شرح زیر بود:


شنبه: در شروع معاملات روز شنبه شاخص کل بورس تحت تاثیر روند مبهم حاکم بر بسیاری از گروه ها و همچنین فشار وارده از سوی نمادهای خودروسازی از جمله خودرو، خساچا و برخی از نمادهای بزرگ بازار مانند رمپنا در مسیر نزول قرار گرفت اما رفته رفته به تبع رونق معاملات در نمادهای نفتی و پالایشی و همچنین اقبال به گروه پتروشیمی توانست به مدار صعود بازگردد. اقبال به گروه فلزی و مخابرات نیز در این میان از شاخص حمایت نسبی را ایجاد کرد. در ادامه، معاملات پرحجم در درصدهای منفی برخی از نمادهای مالی از جمله وتجارت و ونوین و برخی از نمادهای سرمایه‌گذاری، از شیب صعودی شاخص کاست. همچنین با منفی شدن تعداد ملموسی از نمادهای سرمایه‌گذاری و پتروشیمی و برخی دیگر از بخش‌ها مانند ساختمانی، دارویی و غذایی، روند صعودی شاخص مختل شد. در اواخر معاملات نیز بازگشایی خپویش در درصدهای منفی، بخشی از میزن رشد شاخص در ساعات پیشین خنثی شد اما در نهایت این نماگر در محدوده مثبت به کار خود پایان داد.
 

یکشنبه: با از سرگیری معاملات در روز یکشنبه شاخص کل بورس به لطف تاثیر مثبت برخی تک سهم‌ها همچون دکیمی که مشمول دستور‌العمل رفع گره معاملاتی قرار گرفته بود، روندی صعودی را در پی گرفت. از دیگر نمادهای حمایت‌کننده از شاخص می‌توان به شخارک و فاسمین اشاره کرد. اما این روند دوام پندانی نیاورد و به تبع افول ارزش سهام در بسیاری از گروه‌ها به ویژه نمادهای خودرویی، مالی و پتروشیمی به محدوده منفی رسید. افزایش حجم معاملات در محدوده منفی قیمتی بر روی برخی نمادهای بزرگ مانند فارس و برخی دیگر از نمادهای پتروشیمی و نمادهای بانکی مانند وپاسار نیز اوضاع را بدتر مرد. در ادامه با عرضه صف‌های فروش در نمادهای خودروسازی و تعدادی از تک سهم‌های بزرگ در دیگر گروه‌ها همچون سرمایه‌گذاری، شاخص بیش از پیش در محدوده منفی فرو رفت. حمایت‌های صورت گرفته از نمادهای بزرگی همچون وصندوق و وغدیر، کمی از افت شاخص را خنثی کرد. سپس از این برهه نیز شاخص با نوساناتی اندک تا پایان زمان معاملات به سیر حرکتی خود ادامه داد.
 

دوشنبه: به تبع حاکم بودن جوی مبهم بر معاملات بسیاری از گروه‌ها در ساعات اولیه معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس با وجود قرارگیری در محدوده مثبتی با نوسانات مکرری روبرو شد. در آغاز نمادهایی مانند شبندر، کروی و کهمدا بر رشد شاخص تاثییر گذاشتند و بازگشت رونق به معاملات خودرو نیز بر این سیر دامن زد. افول تعداد ملموسی از پتروشیمی‌ها به ویژه تاپیکو و برخی دیگر از نمادهی بزرگ کانند رمپنا در ادامه سیر صعودی شاخص را مختل ساخت. معامله بلوک وپاسار و همچنین معاملات پرحجم در محدوده مثبت قیمتی بر روی نماد وومعادن بار دیگر حمایتی را از شاخص پدید آوردند. بازگشت رونق به معاملات تعدادی از نمادها در گروه خودروسازی، سرمایه‌گذاری و معدنی نیز بر این سیر دامن زد. اقبال به گروه فلزی و برخی دیگر از گروه‌ها همچون ساختمانی و حمل و نقل نیز از رشد شاخص حمایت کرد اما فضای مبهم حاکم بر معاملات دیگر گروه‌ها مانع از صعود قابل ملاحظه‌ این نماگر اقتصادی شد. در اواخر کار نیز بازگشایی شفن در درصدهای مثبت توانست شاخص را با جهشی مقطعی مواجه سازد.
 

سه‌شنبه: شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در گروه خودرویی و برخی دیگر از گروه‌ها همچون مخابرات، ساختمانی، انفورماتیک، لیزینگ و برخی از تک سهم‌‌ها همچون وبملت و وساپا در مسیر صعود قرار گرفت. این سیر صعودی تا اواسط معاملات ادامه یافت اما با منفی‌تر شدن فضای معاملات در بسیاری از گروه‌ها همچون بانکی، سرمایه‌گذاری، پتروشیمی و همچنین فلزی روند مذکور مختل شد و حتی کمی از میزان رشد شاخص در ساعات پیشین کاسته شد. اما در ساعت پایانی معاملات، بازگشایی تعداد محسوسی از نمادهای مطرح بازار همچون فملی، شیران و تعدادی از نمادهای خودروسازی، حمایت نسبی از شاخص پدید آورد و در نهایت نیز این نماگر در محدوده مثبت توانست به کار خود پایان دهد.
 

چهارشنبه: با شروع معاملات روز چهارشنبه شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در بخش خودرویی، مخابراتی، فنی مهندسی و تعداد ملموسی از نمادهای بانکی و برخی تک سهم‌ها در گروه‌های مختلف در مسیر صعود قرار گرفت. در این روند تاثیر مثبت نمادهایی مانند رمپنا، وبصادر، وبملت، خبهمن، خساپا، فملی، والبر و سیران ملموس بود. در ادامه بهبود روند معاملات در گروه پتروشیمی، دارویی، ساختمانی و معدنی نیز از شاخص حمایتی را به عمل آورد و در مقابل نمادهایی مانند پارسان، وغدیر و نمادهای بزرگ گروه پالایشی و نفتی در مقابل این روند مقاومت کردند و رفته‌رفته روندی با ثبات در سیر حرکتی این نماگر ایجاد شد. بهبود روند معاملات در برخی از نمادهای بزرگ بازار همپون فارس نیز منجر به حمایت نسبی از شاخص شد. در ساعت پایانی شاهد تضعیف معاملات در برخی از نمادهای بزرگ بازار همچون فارس نیز منجر به حمایت نسبی از شاخص شد. در ساعت پایانی شاهد تضعیف معاملات در برخی بخش‌ها مانند خودرویی را شاهد بودیم اما با این وجود شاخص روند کم تلاطم خود را از میانه ساعت بازار تا پایان معاملات روزانه ادامه داد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار