به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، سارا فلاندرز، نویسنده و سیاستمدار امریکایی است که با نگارش بیش از 10 عنوان کتاب پیرامون سیاست های سلطه جویانه امریکا و تحلیل جنگ های ایالات متحده در کشورهای مختلف از یوگوسلاوی تا عراق، از منتقدان جدی امپریالیسم ایالات متحده به حساب می آید.
فلاندرز در یادداشتی که در روزنامه "ورلد ورکرز" منتشر شد، به بررسی نقش مصر و ارتجاع منطقه در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه می پردازد. طی جنگ اخیر غزه، گذرگاه رفح –واقع در مرز غزه و مصر- شدیدترین حملات تاریخ رژیم صهیونیستی را تجربه کرد. بیش از 100 فلسطینی شامل 10 کودک طی دو روز- از اول تا سوم آگوست- در این منطقه به خاک و خون کشیده شدند.
قساوت این جنایات به حدی بود که بان کی مون-با وجود حمایت دائم از حملات اسرائیل- مجبور شد با محکوم کردن کشتار شهروندان فلسطینی، آن را عملی مجرمانه و نقض اخلاق تلقی کند.
دبیر کل سازمان ملل با اعتراف به آگاهی ارتش اسرائیل از محل مدارس سازمان ملل در غزه، حمله به این مناطق را نقض آشکار حقوق بین المللی دانست. از سوی دیگر نباید چشم بر جنایات دیکتاتور نظامی مصر، عبد الفتاح السیسی، بست. وی در مقاطع مختلف جنگ اخیر، کاملاً با رژیم صهیونیستی همدستی کرد، به نحوی که اطمینان خاطر سران اسرائیل از همکاری مصر، از عوامل موثر در شروع جنگ غزه بود.
همکاری ذلیلانه دیکاتوری مصر با صهیونیست ها به ویژه در عملیات نظامی در رفح، این فرض را بیش از پیش تقویت کرد که رژیم مصر، کمترین تمایل و توان را در صیانت از تمامیت ارضی کشورش ندارد. همزمان با آغاز عملیات نظامی اسرائیل در 8 ژوئیه، دولت کودتا در مصر نیروهای ارتش خود را در صحرای سینا مستقر کرد و رژیم اسرائیل را در تخریب تونل های غزه –که حکم شریان حیاتی در ارسال مواد غذایی، و ملزومات اولیه زندگی به مردم را دارند- یاری رساند.
ای اف پی در گزارشی که در 27 جولای منتشر شد، از تخریب 13 تونل کلیدی- که نوار غزه را به صحرای سینا مرتبط می کرد- به دست ارتش مصر، پرده برداشت. بر اساس گزارش مرکز حقوق بشر فلسطین، به موجب جنگ غزه، 520 هزار نفر آواره شدند، در حالی که مصر حتی یک لحظه نیز در طی عملیات سنگین سی روزه رژیم صهیونیستی اقدام به گشودن مرز زمینی با غزه نکرد.
اگرچه سازمان ملل از گسترش فجایع انسانی در غزه خبر می داد، مصر بسیاری از کاروان های پزشکی که قصد ورود به غزه را داشتند توقیف کرد. در حالی که 9450 مجروح در بیمارستان های غزه نیازمند کمک های فوری پزشکی بودند، تنها 11 فلسطینی جواز ورود مصر را جهت درمان کسب کردند. از دیگر سو، چندی پیش یکی از مسئولان مصری، گذر 6 کشتی جنگی اسرائیل از کانال سوئز و تخلیه 19 تن تجیهزات نظامی را که با همکاری مصر صورت گرفت، فاش کرد.
سال هاست که ایالات متحده امریکا، با کمک رژیم های دیکتاتور منطقه از مصر گرفته تا کشورهای مرتجع حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان، سعی در وارد آوردن فشار بر مقاومت قهرمان فلسطین در غزه دارد. سرقت منابع و ذخایر طبیعی فلسطینیان، تحمیل فقر و بی کاری و حصر بی پایان نوار غزه بخشی از پروژه اسرائیلی-امریکایی برای جدا کردن مردم از مقاومت است.
پس از سقوط رژیم مبارک در فوریه 2011، رژیم صهیونیستی از انقلاب مردم مصر در امان نماند. در سپتامبر همان سال، هزاران معترض مصری در اعتراض به کشتار سربازان مصری در مرز مشترک با اسرائیل با حمله به سفارت این رژیم در قاهره، موجبات فرار سفیر این کشور را فراهم کردند. در نوامبر 2012، با شروع تجاوز اسرائیل به نوار غزه، تظاهرات ضد صهیونیستی، سراسر مصر را فرا گرفت. بسیاری از فعالان توانستند کمک های خود را در طی هشت روز جنگ به مردم بی دفاع فلسطین منتقل کنند. اما الان، دیکتاتوری السیسی هرگونه تظاهرات را با برخورد شدید امنیتی و زندان های طولانی جریمه می کند.
در سوم جولای 2013، ارتش مصر دولت منتخب مردم را با کودتای نظامی ساقط و قانون اساسی این کشور را به حالت تعلیق درآورد. بسیاری از مسئولین دولت و مجلس به زندان افتادند و هزاران تن از معترضان به کودتا، به گلوله بسته شدند. جنایات عجیبی در تاریخ مصر ثبت شد، به عنوان نمونه متحصنین در مسجد رابع الادویه توسط ارتش به آتش کشیده شدند.
در دیکتاتوری السیسی، بیش از 40 هزار نفر دستگیر شده و بالغ بر 1200 نفر در دادگاه های فرمایشی به حبس ابد محکوم شدند. ایالات متحده نیز از رژیم کودتا در مصر حمایت کرد. کمک های نظامی و اقتصادی، در کنار اختصاص وام و تسهیلات به این رژیم، بخشی از پروژه توانمند سازی دولت السیسی بود.
ارتجاع منطقه به ویژه عربستان نیز با اختصاص کمک های مالی راه اربابان امریکایی خود را در پیش گرفت. ناگفته پیداست که امپریالیسم امریکا، از هر انتخابات مردم سالارانه در کشورهای مختلف- خواه امریکای لاتین باشد خواه آسیا و آفریقا- در هراس است و تنها رژیم های فاسد، مستبد و دست نشانده ای چون عربستان، مصر و کلمبیا را به رسمیت می شناسد.
علی رغم تمامی این تحولات، غزه قهرمان همچنان به مقاومت خود تا کسب پیروزی نهایی ادامه می دهد. چنانچه حامیان حماس در مجلس فلسطین با صدور بیانه ای غرور افرین –که در سوم آگوست 2014 منتشر شد- این مهم را مورد تاکید قرار دارند؛
خروج یک جانبه ارتش اشغالگر از نوار غزه، نشان از عدم توفیق رژیم صهیونیستی در نیل به اهداف خود در جنگ تحمیلی 30 روزه دارد. این شکستی آشکار برای رژیم جعلی اسرائیل است. مقاومت، مبارزه و پایمردی تا پیروزی نهایی ادامه خواهد داشت.