به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، سعید جلیلی در یادواره شهید رضایی نژاد که امروز با حضور مسئولان استان، خانوادههای شهداء و مردم ایلام در سالن بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس برگزار شد، گفت: با حضوردر این استان خاطرات هشت سال دفاع مقدس و مبارزه در خاک ایلام برایم تداعی شد.
وی ایلام را نماد پایداری و مقاومت نامید و افزود: مردم ایلام به پرچم داری امام راحل بیش از نیم قرن است که به دعوت خدا و پیامبر(ص) لبیک گفته اند و آغازگر حیات جدید و جنبشی عظیم در دنیا شده اند.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه رژیم پهلوی از آغازین روزهای حرکت مردم از انقلابیون و مجاهدان تعهد می گرفت که علیه اسرائیل سخن نگویند، بیان داشت: امام بارها در سخنرانی هایشان طرح این سئوال که چه ارتباطی بین انقلاب اسلامی و اسرائیل وجود دارد بر اهمیت جنبش مردم ایران، تفاوت آن با سایر ایدئولوژی ها و تقابل نظام جهانی با آن تاکید می کردند.
جلیلی بیان کرد: برخی می گویند سیاست خارجه جای آرمان، اندیشه و ایدئولوژی زدایی نیست اما من می گویم که در سیاست خارجه ما در روبه روی کسانی قرار می گیریم که آشکارا به تقابل با نظام اسلامی می پردازند بنابراین باید واقع بین بود در غیر این صورت نمی توانیم مدیریت کنیم.
وی با اشاره به تحولات جهان بیان کرد: آنچه در نظام بین المللی حاکم است سابقه هفتاد ساله دارد و تا به امروز تداوم یافته است، چند کشور با اتکا به زور مناسباتی را طراحی کرده اند و حق وتو، سلاح هسته ای و تصمیم گیری در مورد دنیا را به خود منحصر نموده اند و دیگران را به تبعیت از خویش وادار می سازند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مبانی این مناسبات را استفاده از زور ودیکتاتوری با رنگ و لعاب حقوق بشر عنوان کرد و ابراز داشت: استکبار براساس همین مناسبات، اشغال کشورها، قتل عام مردم و ثبت جنایات را حق قانونی خود می داند، تاسف بار است که اگر کسی در این زمینه شکایتی داشته باشد باید به همین مستکبران رجوع کند.
جلیلی خطاب به دولتمردان و افرادی که از ارتباط با آمریکا استقبال می کنند و خواهان تداوم مذاکره با ایالات متحده هستند، گفت: باید براساس عقلانیت، سبک و سنگین کرد و دید که می توان به کسانی که مدعی کدخدایی دنیا هستند و از کشتار مردم غزه حمایت می کنند اعتماد کرد؟ آیا می توان واقعیت ها را نادیده گرفت؟
وی عملکرد نظام سلطه به سرکردگی آمریکا را مبتنی بر جبر و تحکم دانست و ادامه داد: آنها حتی کشورهایی که به تقابل با مطالبتشان می پردازند را زیر هجمه قرار می دهند، چند سال پیش به سفری در ژاپن رفتم، انچه من را متعجب ساخت سخنان نخست وزیر، وزیر امور خارجه و شاهد عینی بمباران هسته ای هیروشیما و ناکازاکی مبنی بر درستی حمله هسته ای آمریکا به ژاپن و مقصر بودن کشور خودشان بود.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی حمایت کشورهای منطقه از دموکراسی به سبک آمریکا را طنز تلخ جریان همگرا با استکبار خواند و تصریح کرد: هرکسی در برابر آنها بایستد به سرکوبی محکوم میشود، در این هیاهو افرادی مانند رضایی نژاد و شهدای هسته ای ایران پیدا می شوند که طرحی تازه در معادلات جهانی ثبت می کنند و مناسباتشان را بر هم می زنند.
جلیلی با اشاره به سخن یک نویسنده آمریکایی مبنی بر مشکل ایران آن است که می تواند با آمریکا مبارزه کند، ادامه داد: امام راحل و مردم ایران مناسبات جاری دنیا را برنتافتند و با پایه گذاری انقلابی که برمبنای خدامحوری و مردم داری بود مفاهیم جدید را جایگزین مولفه های استکباری کردند.
وی ابزار ترساندن را اهرم استکبار عنوان کرد و گفت: انقلاب اسلامی، جهان دیگری را می بیند که برمبنای آن می تواند دنیا را عوض کند، اینجا کسی نمی ترسد بلکه با جان دادن به بشارت و امید می رسد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام قاتلین شهدای هسته ای ایران و مردم غزه را یک منبع دانست و خاطرنشان کرد: اینان به استیصال و درماندگی رسیده اند زیرا یک قدرت جدید با تمام شجاعت، آزادگی و استقلال در برابرشان به قیام ایستاده است.
جلیلی بیان داشت: در سال های 59 و 67 استان ایلام بارها با خاک یکسان شد اما در همین خطه جوانی به منصه ظهور رسید که اسباب نگرانی استکبار را فراهم آورد به یقین در غزه نیز موسیهایی متولد می شوند که اسباب براندازی ظلم را فراهم خواهد کرد. زمانی که یک مادر فلسطینی جنازه فرزندش را بر روی دستانش می گیرد و جمله حسبنا الله و نعم الوکیل را تکرار می کند، نشان می دهد که مقاومت به شجره طیبه تبدیل شده است.
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در میان کارگزاران نظام مبنی بر اینکه ما در یک پیچ تاریخی هستیم و مبادا دچار اشتباه محاسباتی شویم تصریح کرد: آنچه که ملت ایران را متمایز کرده است فقط مقاومت نیست بلکه پیشرفتو رسیدن به قله های رفیع در تمام عرصه ها است، مشکل غرب با هسته ای ایران تعداد سانتیفیوژها نیست بلکه آنها از تولید علم هسته ای و ظهور امثال رضایی نژاد می ترسند.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: در سفری که دو سال پیش برای مذاکره با 1+5 به عراق رفته بودم به نمایندگانشان گفتم که در جنگ هشت ساله، این صدام نبود که با ایران می جنگید بلکه شما بودید، صدام الان کجاست؟ فراموش نکنید که ما با مقاومت به جایی رسیدیم که در قلب عراق حضور داریم و با شما مذاکره می کنیم.
جلیلی نیاز ایران به غنی سازی 20 درصد را برای تهیه دارو و امکانات پزشکی در راستای خدمات به 870 هزار بیمار وابسته به سوخت هسته ای عنوان کرد و ابراز داشت:1+5 وقتی که ایران به این سوخت نیاز دارد از اهرم فشار برای القای مطالبات نابه جایش استفاده کرد اما امثال رضایی نژاد با تولید سوخت 20 درصد طرف مقابل را به شکست وادار کردند.