آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۸۹۶۱
نعمت زاده تشریح کرد

جزئیات لایحه ارتقاء توان مالی و پولی بانک‌ها و حمایت از صنایع رقابت‌پذیر

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح جزئیات لایحه ارتقاء توان مالی و پولی بانک‌ها و حمایت از صنایع رقابت‌پذیر که روز گذشته به مجلس ارائه شد، گفت: طبق مصوبه دیشب دولت موادی برای حمایت از بخش تولید پیش‌بینی شده است.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا نعمت‌زاده در همایش بزرگداشت پنجاهمین سال فعالیت سازمان شهرک‌های صنعتی کشور اظهار داشت: روز گذشته لایحه ارتقاء توان مالی و پولی بانک‌ها و حمایت از صنایع رقابت‌پذیر در 30 ماده به مجلس ارائه شد که امیدواریم از فردا با دفاع از یک فوریت این طرح، بررسی آن آغاز شود.
 
وی ادامه داد: سیاست‌هایی در اینجا هست به منظور خروج بخش تولید از رکود توسط دولت پیش‌بینی شده که سطح اول آن همان لایحه تقدیم شده به مجلس بود و سطح دوم آن شامل حدود 20 ماده است که شب گذشته در دولت به تصویب رسید.
 
وی با بیان اینکه تعدادی از این موارد مربوط به وزارتخانه‌‌ها و دستگاه‌های دولتی است، تصریح کرد: قرار است طی هفته جاری این موارد از سوی معاون اول رئیس‌جمهور به دستگا‌ه‌های مربوط ابلاغ شود.
 
نعمت‌‌زاده با بیان اینکه سیاست‌های 24 گانه اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ارائه شده به عنوان پایه اصلی برای تدوین این سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی مد نظر قرار گرفته است.
 
وی با تشریح جزئیات لایحه ارائه شده به مجلس گفت: محور اصلی این لایحه بحث حمایت از تولید است به طوری که تولیدی رقابت‌پذیر و با ارزش افزوده بالا داشته باشیم.
 
وی توضیح داد: در این لایحه چند ماده در جهت تقویت بنیه مالی بانک‌ها، چند ماده در مورد تهاتر و تسویه بدهی‌های بخش خصوصی به دولت که در مقابل از دولت طلب دارند مربوط می‌شود.
 
وی ادامه داد: چند مورد از این لایحه نیز مربوط به سازمان بورس و اوراق بهادار است و علاوه بر این چند ماده در مورد تسهیل امور مالیاتی بخش تولید پیش‌بینی شده که بخشودگی مالیاتی معادل سود آورده اشخاص ثالث و یا صاحبان سهام در بنگاه‌های تولیدی است.
 
وزیر صنعت با بیان اینکه در لایحه ارائه شده به مجلس سود تقسیم شده شرکت‌ها از صد در صد مالیات معاف شده‌اند، گفت: تأمین و پرداخت تا 50 درصد هزینه‌های پژوهشی بنگاه‌های تولیدی نیز در این لایحه مد نظر قرار گرفته است.
 
به گفته وی، امتیازات و معافیت‌های مالیاتی مربوط به مؤسسات دانش‌بنیان که قبلا مشمول نواحی و شهرک‌های صنعتی نمی‌شد، در لایحه دولت پیشنهاد شده به طوری که بیش از 10 مورد نواحی و شهرک‌های فناوری شامل این بخشودگی مالیاتی شوند.
 
وی با بیان اینکه در این لایحه به موضوع برندسازی و واردات برندهای معتبر از خارج از کشور نیز توجه شده است، گفت: در صورتی که در این نوع همکاری‌ها، 30 درصد محصولات تولیدی با همان برند تولید شود از بخشودگی مالیاتی برخوردار خواهند شد.
 
وی پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی فعال در جهت کاهش مصرف انرژی از سوی وزارت نفت را از دیگر موارد لایحه دولت عنوان کرد و اظهار داشت: ممنوع شدن وضع عوارض به صادرات محصولات تولیدی و همچنین وضع عوارض برای صادرات مواد خام در جهت حمایت و تشویق صادرات با ارزش افزوده بالاتر نیز در لایحه دولت پیش‌بینی شده است.
 
نعمت‌زاده افزود: در صورت اختصاص 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به بخشی از صنایع کوچک فعال با ظرفیت پایین و یا نیمه تعطیل و یا طرح‌های با پیشرفت بالای صنایع کوچک امکان ایجاد 250 هزار شغل جدید در کمتر از یک سال فراهم خواهد شد.
 
وی در پایان با اشاره به وجود 80 هزار واحد صنعتی کوچک در کشور گفت: این واحدها حدود یک میلیون اشتغال مستقیم ایجاد کردند که 40 درصد اشتغال فعلی صنعت کشور را شامل می‌شود و 17 درصد از تولیدات صنعتی کشور به این بخش اختصاص دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار