به گزارش خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو» مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست ماهانه جام که عصر امروز که در دفتر این حزب برگزار شد، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) یادو خاطره شهدای دولت شهیدان باهنر و رجایی را زنده کرد و گفت: این دو شهید بزرگوار الگوی مناسبی برای مسئولین هستند چرا که هر دوالهام بخش و الگوی سیاسی در عرصه سیاسی بودند.
نبوی تأکید کرد: شهیدان باهنر و رجایی در حیطه انقلابی بودن، مکتبی بودن، اخلاق، رفتار، جدیت و مجاهدت الگوی بسیار مناسبی بودند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیان خاطراتی از شهید رجایی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بنده در دوران دبیرستان شاگرد شهید رجایی بودم از ایشان به عنوان شخصیتی خودساخته همواره یاد میکنم کما اینکه ایشان در خانوادهای متوسط بزرگ شده بود اما سمت دبیری را برای خود انتخاب کرد و هر فردی در نگاه اول تحت تأثیر اخلاق و رفتار وی قرار میگرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیان شخصیت شهید رجایی گفت: وی دارای نفس مطمئنه با قرائن و شواهد بسیار بالا بود و اگر کسی کنار وی قرار میگرفت آرامش کسب میکرد. ایشان همواره در صحبتهای خود با استناد به قرآن و بیان احادیث و روایات صحبت میکرد.
وی ادامه داد: شهید رجایی همواره در خدمت انقلاب بود و حتی پس از رسیدن به پست ریاست جمهوری دچار کبر و غرور نشد؛ مسئولی مردمی و در خدمت ملت بود که از نظر تدبیر و عقلانیت مورد تأیید همگان بود.
وی به تلاشهای بنی صدر و دعواهای سیاسی وی با حزب جمهوری اشاره کرد و گفت: بنی صدر خواهان معرفی نمایندهای مربوط به خود در مجلس بود اما با تلاش نمایندگان موفق شد تا نخست وزیری را معرفی کند که در خط امام و شهدا بود.
وی همچنین در ادامه به بیان شخصیت شهید باهنر اشاره کرد و گفت: شهید باهنر سه موضوع رابطه با "مجلس"، "مردم "و "رئیس جمهور" را مدنظر خود قرار داده بود و ولی فقیه را ستون و نهادی جهت تنظیم روابط بین قوی تلقی میکرد.
وی ادامه داد: عمق مذهبی و استراتژیک و متانت فوق العاده شهید باهنر زبانزده خاص و عام بود و همچنان که در آن زمان بهترین ترکیب برای ریاست جمهوری و وزارت ایجاد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه اگر در مسائل اقتصادی دچار نوسان هستیم نباید نافع اظهارات و سخنان سایر مخالفین باشیم، ادامه داد: باید نظرات خوب در یک فرایند به اجماع رسیده و منشأ تصمیم شود.
*قوه مجریه خود را مجری تصمیم نمایندگان مردم بداند
وی ادامه داد: قوه مجریه خود را مجری تصمیم نمایندگان مردم بداند و در مقابل مجلس موضعی نداشته باشد.
نبوی با تأکید بر اینکه تبیین عملکرد دولتها کار دشواری است، اظهار داشت: همه دولتها نقاط ضعف و قوت دارند و از خطا مبرّا نخواهند بود اما اگر در مجموع بخواهیم قضاوت کنیم علی رغم تمام توسعهها و فشارها پیشرفتهای خوبی در جمهوری اسلامی صورت گرفته و مسئولین فضای امنی ایجاد کردهاند.
نبوی یکی از نقاط پیشرفت را افزایش شاخص توسعه انسانی دانست و با اشاره بر اینکه شاخصهای توسعه انسانی مبنی بر درآمد سرانه، امید به زندگی و افزایش میزان تحصیلات است، خاطرنشان کرد: شاخص توسعه انسانی کشور ما قبل از انقلاب بسیار پایین بوده است (بین صفر تا یک) اما این شاخص هم اکنون به نزدیک هشت دهم رسیده که ما را به توسعه یافتگی نزدیک میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسئله استیضاح وزیر علوم اشاره کرد و گفت: برخی رسانهها خواستند مخالفت خود را تحت عنواین سیاسی جلوه دهند اما استیضاح از اختیار نمایندگان بوده است و اگر این امر را به رسمیت نشناسیم با مردم سالاری مشکل داشتهایم لذا نباید تفتیشع عقاید در مورد سیاسی یا غیر سیاسی بودن این امر کرد.
*عکس العمل مناسب رییس جمهور در قبال استیضاح وزیر علوم
نبوی ادامه داد: اکثر موارد استیضاح در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بیشتر موارد رای اعتماد گرفته و کسب عدم رای اعتماد کمتر بوده است لذا بحث سیاسی مطرح نیست بلکه استفاده از اختیارات نمایندگان اولویت محسوب میشود کما اینکه ریاست جمهوری نیز دراین زمینه عکس العمل مناسبی از خود نشان داد.
نبوی با تأکید بر اینکه دولت باهنر از نظر مواضع انقلابی جا افتاده بود و جامه الاطراف نگاه میکرد، گفت: این امر در حالی است که دولت موسوی دارای گرایشات خاصی بود به خصوص که در حیطه اقتصادی اختلاف دیدگاه فاحشی به وجود آمد که منجر به مرزبندی جریانهای سیاسی در کشور شد.
*موسوی نتوانست دولت به جا مانده از باهنر را جمع کند
وی در ادامه تشریح دولت موسوی با دولت باهنر این گونه گفت: شرح صدری که لازمه دولت است در دولت شهید باهنر وجود داشت اما این شرح صدر در دولت موسوی مشاهده نشد لذا موسوی نتوانست دولت به جا مانده از باهنر را جمع کند و به سمت یک جناح خاص کشیده شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عملکرد دولت در حیطه مسائل خارجی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت تمرکز خود در مذاکرات 5+1 قرار داده بود حل تحریمها را مستلزم پایان مذاکرات و حل مسائل اقتصادی را نیز در سایه حل مذاکرات میدانست اما خیلی طول نکشید که عدم کسب نتیجه مطلوب از مذاکرات مشخص شد و اظهارات مقام معظم رهبری به اثبات رسید.
نبوی با تأکید بر اینکه آمریکا و اروپاییها نیاز به حل مسائل خود با ایران دارند، گفت: این مذاکرات یک مبارزه و شرط بندی سیاسی است که اروپاییها خواهان کسب حداکثر امتیازها و دادن حداقل امتیاز هستند.
وی به تعابیر مقام معظم رهبری در بخش مذاکرات مبنی بر کشتیگیر و انعطاف پذیری جهت از یاد نبردن به خاک زدن حریف اشاره کرد و با بیان اینکه دوستان در دولت نمیتوانند گارد را باز کنند و باید گارد را ببندند، ادامه داد: دولت با هوشمندی و هوشیاری و همچنین نرمش قهرمانانه به منظور رسیدن به هدف و احقاق حقوق مردم پیش رود چرا که حریف ما را دشمن میداند و خواهان عدم امتیازدهی است.
*بزرگان قوم اصولگرایی در جریان انتخابات مقابل هم ایستادند و حتی در برخی مواقع به یکدیگر چنگ زدند
نبوی در مورد افتراق پیش آمده میان اصولگرایان نیز گفت: بزرگان قوم اصولگرایی در جریان انتخابات مقابل هم ایستادند و حتی در برخی مواقع به یکدیگر چنگ زدند که این امر تجربه ناموفقی بود و نتیجه انتخابات را آن گونه رقم زد در حالی که اصولگرایان رای 50 درصدی را داشتند، رای برگشت.
وی تصریح کرد: آثار این افتراق همچنان ادامه دارد اما باید با کسب تجربه از وقایع پیش آمده تمامی اجزای اصولگرا دور یکدیگر جمع شوند کما اینکه اصولگرایان در مجلس هفت، هشت و نهم علی رغم اختلاف نظر به لیست مشترک رسیدند و امیدواریم این بار هم عقلانیت حاکم شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به توافق امریکاییها با ایران در مورد داعش اشاره و تصریح کرد: به نظر میآید از نظر راهبردی داعش را امریکایی ها طراحی کردند و در کشورهای مسلمان انداختند تا امنیت آنها را برهم زند کما اینکه کلینتون در خاطرات اخیر خود اذعان به راه اندازی آن کرد لذا اصل هدف امریکاییها از راه اندازی داعش نابودی کشورهای اسلامی است تا روی ثبات و آرامش را نبینند لذا این رایزنی برای توافق هم توطئهای دیگر از سوی امریکاست.
*دولت با توجه به حساسیتهای موجود شخصی را معرفی کند که نسبتی با فتنه گران نداشته باشد
وی به انتخاب نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم اشاره کرد و گفت: با توجه به سابقه فعالیت نجفی امیدواریم اقدامات موثری صورت گیرد تا وزیر بعدی معرفی شود. قاعدتا طبق گفته بزرگان ( از آیت الله مکارم تا آیت الله موحدی کرمانی) امیدواریم دولت با توجه به حساسیتهای موجود شخصی را معرفی کند که نسبتی با فتنه گران نداشته باشد و بتواند مسیر خود را طی کند چرا که این فراز و نشیبها موجب افت علمی میشود.
وی با اشاره به عملکرد دولت در حیطه سیاست خارجی گفت: همت دولت بر این بود که مذاکرات را در جهت دفاع از حقوق ملت به نتیجه برساند لذا انعطاف و نرمش قهرمانانه را مدنظر قرار داد که البته آن مقداری که دولت امیدوار بود محقق نشده و شرایط سخت تری پیش آمد.
نبوی با اشاره به عملکرد دولت در زمینه فرهنگی و اقتصادی گفت: در حیطه مسائل فرهنگی علائم مثبتی مشاهده نشده و انتقادات بسیاری مطرح است در حوزه اقتصادی نیز لازم است اقتصاد مقاومتی در برنامه سوم توسعه گنجانده شود تا از حالت رکود تورمی خارج شویم لذا این اختلاف نظر میان مسئولین دولتی است که رفتن به سمت رکود غیر تورمی را دچار مشکل میکند امیدواریم برنامهها با هماهنگی بیشتری پیش رود تا با نشاط موثرتری گام برداریم.
نبوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اختلافات ارجاع شده به شورای حل اختلاف در زمان دولت کنونی بیشتر بوده یا دولت احمدی نژاد؟ تصریح کرد: تاکنون اختلافی در این دولت ارجاع نشده اما در دولت قبل به طور مکرر نامههای مختلف ارجاع میشد که ما آن را بررسی کرده و خدمت مقام معظم رهبری ارائه میدادیم و مسائل حل میشد اما بنای مقام معظم رهبری بر این نبود که افشاگری شود.
وی ادامه داد: حدود 25 مورد اختلاف امضا شد که برخی منجر به حل مسئله و برخی دیگر در حال ریشه یابی و مطالعه است.
نبوی همچنین تصریح کرد: برخی از مصوبات دولت توسط مجلس نقد شد و ایرادات احمدی نژاد هم همین امر بود که در این باره شکایت میکردند که رئیس مجلس حق لغو مصوبات را ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه مصوبات دولت باید در چارچوب قانون باشد، تصریح کرد: تشخیص این چارچوب به عهده رئیس مجلس است و اگر به این نتیجه برسد مصوبات موجود خلاف قانون است جهت اصلاحیه به دولت تذکر میدهد اما اگر دولت آن را حل نکرد ملغی اعلام میشود.
وی به عدم علاقهمندی نمایندگان مجلس جهت استیضاح وزیر علوم اشاره کرد و گفت: طبق گفتههای محمدرضا باهنر مجلس علاقهای به استیضاح نداشت اما متأسفانه در شش ماه فرصت اعلام شده وزیر علوم اصلاحیههای تذکر داده شده را رد نکرد حتی در ده روز باقی مانده هم پیغامهایی داده شد که با استعفای معاونین صرف نظر از استیضاح میکنیم اما متأسفانه اقدامی در این مورد انجام نشد.
*فتنه گران اذعان کردند که به اعتدال، اعتقادی ندارند
وی در ادامه اظهارات خود به حوادث 18 تیر 78 و حوادث سال 88 اشاره کرد و گفت: این تاریخها، از حافظه ملت پاک نمیشود و مردم برای فتنهگران مشروعیتی قائل نیستند چرا آنان ساختارشکنی خود را ثابت کرده و اذعان کردند که به اعتدال، اعتقادی ندارند لذا اگر برگردند در صدد ساختارشکنی خواهند بود.
وی در پایان با اشاره به عصبانیت رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شاید برخی از خصوصیات افراد شخصی باشد اما انتظار ما از دکتر روحانی اعتدال، عقلانیت، تدبیر و امید و در صحنههای خارجی نیز قاطعیت است لذا امیدواریم با وجود مشکلات بسیار پیچیده و تلخ از کوره خارج نشود کمااینکه نزیکترین دوستانشان هم، وی را سرزنش کردند.