به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسین یکتا رئیس قرارگاه خاتمالاوصیاء (ص) عصر روزگذشته در افتتاحیه نمایشگاه رسانههای دیجیتال جبهه انقلاب اسلامی که در تالار گفتوگو برگزار شد اظهار داشت: به سهم خود به کسانی که در جبهه فرهنگی انقلاب تلاش میکنند و امروز یکی از عرصهها و سنگرهای آن را میبینیم خستهنباشید گفته و آرزوی موفقیت دارم.
رئیس قرارگاه خاتمالاوصیاء (ص) با بیان اینکه در سه سال گذشته و بعد از قضیه فتنه جمعی به این فکر بودند که اگر رفقای جبهه فرهنگی دور یکدیگر باشند چقدر خوب خواهد بود،افزود:در واقع مقام معظم رهبری هم سخن از جنگ نرم داشتند و دشمن روبهروی ما نیز آرایش جبههای به خود گرفته که کار جبهه کار سختی است.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: جمعی از کسانی که در بحثهای علوم انسانی فعالیت داشته و برخی نیز در رسانههای دیداری و شنیداری و جبهههای مختلف در استانها با فضاهای بومی مختلف امروز یک جبهه را تشکیل داده که در این نمایشگاه میبینیم.
یکتا با تأکید بر اخلاص موجود در این جبهه فرهنگی تصریح کرد: برخی از این جوانان ما را به یاد حسن باقریها میاندازند که او برای کار خبرنگاری رفت اما بزرگترین نیروی راهبردی در جنگ قبل از شهادت شد.
رئیس قرارگاه خاتمالاوصیاء (ص) با تأکید بر اینکه این جبهه همراه با جبهههای دیگر و دستگاههای دیگر نظام در کار فرهنگی است، اظهار داشت:در آینده نزدیک یک لشکر عظیم شکل گرفته و پیروزیهای بزرگ در راه است.
وی با تأکید بر اینکه پیروزی قطعی است به شرط اینکه آرمما از آرمانمان مهمتر نباشد،گفت: امروز این جبهه فرهنگی مردمی،حرفهای و تخصصی که دوستان عاشق انقلاب از آن حمایت کرده و عدم پشتیبانی از آن را در دست گرفتهاند،انشاءالله تحویل صاحب عصر (عج) خواهیم داد.
یکتا همچنین خاطرنشان کرد: به کسانیکه بخواهند ضربهای وارد کنند میگویم کور خواندهاند چرا که لشکر عظیم مخلصان بسیجی مقام معظم رهبری به خط شدهاند و هنوز پا بر زمین دوختهاند و حرکت نکردهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این نمایشگاه پا بر زمین کوبیدن است و هنوز حرکت را شروع نکردهایم.
نمیتوان بدون شناخت با دشمن جنگید/ میخواستند جلوی آگاهی افکار عمومی را در فلسطین بگیرند
معاون فرهنگی سپاه با بیان اینکه آگاهی از فضای سایبری میتواند موجب پیروزی شوند، خاطرنشان کرد: این موضوعی است که باید به آن توجه کنیم چرا که بدون شناخت و آگاهی نمیتوانیم با دشمن بجنگیم.
خبرگزاری فارس: نمیتوان بدون شناخت با دشمن جنگید/ میخواستند جلوی آگاهی افکار عمومی را در فلسطین بگیرند
حمیدرضا مقدمفر معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه رسانههای دیجیتال انقلاب اسلامی که در بوستان گفتوگو برگزار شد، گفت: تصور میکنم این نمایشگاه بیش از آثار نمایشگاهی آن بهانه خوب، مناسب، به جا و بهنگامی برای انسجامبخشی به جبهه مستحکم، با انگیزه، توانمند و دانای انقلاب اسلامی است.
وی در بخش اول سخنان خود با تاکید بر اهمیت اینترنت به عنوان مهمترین رسانه در عصر حاضر گفت: در دورهای کتاب، و در دورههای بعد مطبوعات، رادیو و تلویزیون به عنوان رسانههای اصلی مطرح بودند، اما امروز بدون شک "اینترنت" مهمترین و اصلیترین رسانه شناخته میشود چه آنکه از این قابلیت مهم نیز برخوردار است که میتواند باقی رسانهها یعنی کتاب، مطبوعات، رادیو و تلویزیون را نیز در خود بازتولید کرده و جای دهد.
مقدمفر با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران باید به این موضوع بیشتر توجه و برای آن سرمایهگذاری کرد، یادآور شد: در این فضا در یک جمع تمام عیار قرار گرفتهایم، فضایی که مملو از فرصتها، تهدیدها و آسیبهاست و ما در میدان تهدید در یک جنگ تمام عیار هستیم و میتوان گفت جمهوری اسلامی ایران در برابر این تهاجم قرار گرفته و بدون درک و فهم این عرصه نمیتوان وارد آن شد.
وی با بیان اینکه آگاهی از پیچیدگیهای حوزه نرمافزاری و سختافزاری از اولین گامهای ورود به این عرصه است، تصریح کرد: بدون درک پیچیدگیهای حاضر و علم به تکنیکها، تاکتیکها و روشهای موجود در این عرصه، نمیتوان به خوبی در برابر جنگ دشمن جنگید.
این کارشناس مسائل رسانه یادآور شد: تمام تلاش دشمن در این عرصه وادار کردن مخاطب به اندیشیدن به شیوهای است که او میخواهد و در این میان با توسل به انواع تاکتیکها و تکنیکها بر آن می شود که تصویر ذهنی مورد نظر خود را در مخاطب شکل دهد؛ بنابراین آگاهی از تکنیکها و روشهای موجود در عملیات روانی هم برای عملیات آفندی و هم برای پدافند ضروری است.
مقدمفر در ادامه با تاکید بر اینکه در مساله معرفتسازی برای انسانها، بازنمایی و ارائه "واقعیت" عنصری کلیدی و اساسی است، به نقش رسانه در بازنمایی واقعیتها اشاره کرد و گفت: اهمیت رسانهها در بازنمایی واقعیت تا حدی است که برخی اندیشمندان از جمله "بودریار" فیلسوف فرانسوی اساساً معتقدند انسانها امروز خودشان ارتباط و نسبتی با واقعیت ندارند، بلکه این رسانهها هستند که "واقعیت" را برای آنها "میسازند"؛ یعنی آنچه را خود به عنوان واقعیت ساختهاند به مخاطب به عنوان یک واقعیت عینی ارائه میدهند.و پس از آن است که افکار مردمی بر اساس آن واقعیتها شکلگرفته و رفتارهایشان تنظیم میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی ادامه داد: چندی پیش نیز در یکی از اتاقهای فکر آمریکا کتابی با عنوان "انسان به عنوان سیستم باز" منتشر شد که در آن عنوان شده بود انسان از 5 شاکله و عنصر به نامهای پیش فرضهای ذهنی، واقعیتهای مصنوعی، واقعیتها، هنجارهای ذهنی و ارزشها تشکیل شده است.
مقدمفر به پیام این کتاب اشاره کرد و گفت: در این کتاب مطرح میشود که این 5 عنصر شاکله ذهنی انسان را میسازد، اما آن نقطهای که باید مورد توجه قرار گیرد واقعیتهای مصنوعی است که باید برای انسانها ساخته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از کارویژههای دشمن در عرصه تهدید نرم از طریق فعالیتهای رسانهای را سیاهنمایی و ارائه جلوهای تاریک و زشت از داشتهها، اهداف و عملکردهای جبهه خودی دانست و گفت: بسیاری از سایتهای خارجی بر این تلاش میکنند که تصویری تاریک، تلخ و سیاه که از دل آن ناامیدی و نافرجامی استخراج میشود، ایجاد کنند. مسئلهای که گاهی در داخل کشور نیز با آن روبرو هستیم.
وی با ذکر مثالی گفت: امیدوارم این خبر صحت نداشته باشد اما گفته میشود اخیراً به فیلمی مجوز اکران داده شده که ظاهراً قصههای اجتماعی روایت میکند اما کاملاً سیاسی است و وضعیتی تلخ، ناامیدکننده و سیاه از کشور به نمایش میگذارد. در حقیقت باطن این فیلم آن است که جریانی که رای مردم را در سال 88 تحمل نکرد امروز با لباس سینما به جنگ جمهوریت آمده است.
مقدمفر افزود: اینگونه فیلمها همزبان و همراستا با فیلمها و تولیدات رسانهای و هنری هستند که با هزینههای میلیارد دلاری در هالیوود تولید و عرضه میشود.
وی در بخش بعدی سخنان خود با تأکید بر اینکه فعالان عرصه فضای مجازی باید به لوازم و معلومات و تکنیکهای حضور در این عرصه آشنا باشند، گفت: نکته بسیار مهم آن است که لازمه جنگیدن در این عرصه ورود جبههای است، زیرا ما در سمت و سوی دشمن با جبههای مواجه هستیم که اتاق جنگ ناپیدا و فرمانده ناپیدایی دارد، اما جبههای عمل میکند، بنابراین ما نیز باید جبههای عمل کنیم.
وی با بیان اینکه امروز شاهد رویشهای مبارک در عرصه سایبری در جبهه فرهنگی مومن هستیم، که به خصوص بعد از فتنه 88 شکل گرفته است، ادامه داد: خوشبختانه نیروهای انقلاب اسلامی در این جبهه سرزنده و فعالند و حزبالله در این میدان حضور فراوان دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران با تاکید بر اینکه عناصر و اجزای جبهه رسانهای انقلاب اسلامی همچون اجزای یک سیستم باید عمل کرده و همافزا، همجهت و همآهنگ باشند، گفت: در این عرصه جای این نیست که کسی بگوید من وبلاگ و سایت دارم و عملکرد آن به خودم مربوط است، زیرا همه ما در جبهه انقلاب هستیم و اگر گوشهای از این کشتی سوراخ شود همه آسیب میبینند.
مقدمفر با اشاره به اینکه هم این عرصه رسانه و هم میدان سیاسی و اجتماعی امروز پیچیده شده است، گفت: حوادث و رخدادها امروز سرعت فوقالعاده گرفتند و ما به همان اندازه باید قدرت تحلیل و درک خود را بالا بریم.
وی گفت: گروهک تروریستی داعش روزگاری برای حل مسائل آمریکا و حامیان استکبار و با حمایت آمریکا، عربستان و برخی کشورهای دیگر شکل گرفت تا در سوریه و برخی کشورهای دیگر در جهت اهداف استکباری آمریکا به کار گرفته شود، اما همین داعش امروز به مسئله ای برای آمریکا تبدیل و "سوریه" به گزینهای برای حل این مسئله آمریکا تبدیل شده است و جالب اینکه زمانی که برای این تطور و دگردیسی مهم سپری شد، زمان طولانی نیست.
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه گفت: امروز آمریکا برای حل معضلخودساختهای به نام داعش، دست به دامن ایران و سوریه شده است.
مقدمفر تاکید کرد: متاسفانه آمریکا از درسهای بزرگی که در نتیجه اشتباهات بزرگ محاسباتی و حماقت سردمدارانش برایش پیش آمده، عبرت لازم را نگرفته است؛ چرا که همین مساله درباره القاعده و طالبان نیز در افغانستان تکرار شد و آمریکا این گروهها را علیه شوروی سابق حمایت و مسلح کرد اما پس از گذشت چندی به معضلی برای خود آمریکا هم تبدیل شدند.
مقدمفر با اشاره به ادعاهای خود آمریکاییها در این زمینه، گفت: آنها با ایجاد تغییرات و راهاندازی گروههایی مانند داعش به دنبال خاورمیانه جدید برای امنیت رژیمصهیونیستی بودند، اما میبینیم هر کاری که کردند علیه خودشان شد. برخی از آمریکاییها خود ادعا میکنند که آمریکا قدرت شروع دارد، اما قدرت پایان دادن به مسائل را ندارد و امروز در خاورمیانه بدون ایران نمیتواند تصمیم بگیرد.
وی با اشاره به عملکرد رژیمصهیونیستی در جنگ اخیر، گفت: اولین اقدام آنها بستن فضای رسانهای داخل بود تا از این طریق مانع انتشار اخبار از داخل کشورشان شوند و در مواجهه با آن شاهد عملکرد افکارعمومی بودیم که امروز به عنوان یک قدرت مورد توجه هستند.
این کارشناس مسائل رسانه در پایان تأکید کرد: رسانههای دیجیتال، سایبر و اینترنت امروز رسانه مرجع هستند و خوشحالیم که میبینیم در این جبهه نیروهای انقلابی، فعال، پویا، با ابتکار و با خلاقیت حضور دارند و برپایی اینگونه نمایشگاهها باعث انسجام و همافزایی بین جبهه انقلاب در این عرصه میشود و این پیام را به دوستان میدهد که باعث خوشحالی آنها و باعث ناراحتی دشمنان میشود.