به گزارش حوزه احزاب «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدناصر سقای بیریا در نشست خبری جبهه پایداری که امروز دوشنبه برگزار شد، با اشاره به رای عدم اعتماد مجلس به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: جبهه پایداری به تنهایی در استیضاح وزیر علوم نقش نداشت و افرادی از گروه های اصولگرا نیز با ما هم رأی بودند. وی افزود: اینطور نیست که استیضاح وزیر توسط افراد خاص جبهه پایداری شکل گرفته باشد بلکه طیف های دیگری هم در این زمینه نقش داشتند.
سقای بی ریا تصریح کرد: استیضاح فرجی دانا به شکل مستند با ارایه کلیپ اسناد تصویری و صوتی ارائه شده است. برخی از اعضای جبهه پایداری که عضو مجلس هستند البته در این استیضاح فعال بودند. وی با اشاره به روند استیضاح وزرا در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: استیضاح با عقلانیت جمعی و ساز و کار در مجلس اتفاق می افتد و در مورد فرجی دانا نیز چنین بود به طوری که استیضاح ایشان چندین ماه به طول انجامید و حتی رییس مجلس فرصتی یک ماهه را برای رفع دغدغه های نمایندگان مجلس به ایشان داد اما وی از مجلس رای اعتماد کسب نکرد.
سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده می شود وزرای دیگری در معرض استیضاح قرار دارند، گفت: من نامی از افراد در معرض استیضاح نخواهم برد و از این مساله اطلاع ندارم. سقای بی ریا اظهار داشت: عملکرد دیگر وزرا همان طور که وظیفه است زیر ذره بین دقیق نمایندگان قرار دارد که اگر وظایف خود را به درستی انجام ندهند نمایندگان مجلس وظیفه دارند آنها را استیضاح کنند. وی افزود: اگر وزیری به دلایل کارشناسی شده کار خود را به درستی انجام نداده باشد و عملکرد وی ویژگی های مورد نظر را نداشته باشد، استیضاح می شود و این امری طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه برخی فکر می کردند رهروان ولایت در استیضاح فرجی دانا رأی اکثریت را دارند، گفت: به رغم این تفکر، رهروان ولایت رأی بالایی نداشت و طیف های دیگری در این موضوع فعال شد که این امر خود تعجب اخبار عمومی را برانگیخت. سقای بی ریا همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می شود برخی مسوولین کشوری قرار است عضو شورای فقاهتی جبهه پایداری شوند، گفت: این شورا، شورای فقها است و تعبیر درست آن همچون فقهای شورای نگهبان است. سقای بی ریا همچنین گمانه زنیها راجع به عضویت برخی افراد را در این شورا کذب خواند و افزود: این شورا سه عضو دارد که عضو اول آن حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی مصباح یزدی است.
وی نام دو عضو دیگر را بیان نکرد اما گفت: اتفاق دیگری در این شورا برای عضویت جدید نیفتاده است. سقای بی ریا در پاسخ به سوالی درباره اینکه اخیرا تحرکاتی از سوی احمدی نژاد برای بازگشت به عرصه کشور دیده می شود در این زمینه موضع جبهه پایداری چیست؟ گفت: افراد حق دارند تلاش کنند، البته مقرراتی هم در کشور وجود دارد، پرونده عملکرد یک مسوول برای تصدی دوباره می تواند مورد بررسی قرار گیرد و نظام باید صلاحیت ها را تشخیص دهد.
وی افزود: اگر به سال 84 برگردیم و همان ویژگی هایی را که احمدی نژاد در آن مقطع دارا بود، داشته باشد دوباره به وی رای می دهیم اما مشاهده می کنیم که در این ویژگی ها تغییر حاصل شده است بنابراین حمایت ها از وی نیز تغییر می یابد. سخنگوی جبهه پایداری تاکید کرد: به صراحت اعلام می کنم که نه به صورت آشکار و نه به صورت پنهان حمایت و همراهی با وی نداریم. سقای بی ریا با اشاره به اینکه ملاک ما ویژگی افراد است، گفت: برای ما گفتمان رهبر اصل است، احمدی نژاد در آن زمان پرچمدار بود اما اگر نتوانست آن وظیفه اش را درست انجام دهد یا پرچم را زمین گذاشت، گفتمان رهبری همچنان ادامه دارد و از بین رفتنی نیست. بنابراین ما فرد دیگری که ویژگی لازم را برای پرچمداری داشته باشد، پیدا می کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات و انتقادات برخی از اعضای جبهه پایداری درباره شیوه مدیریتی علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: مردم می شنوند و قاضی هستند که شیوه مدیریتی، کجاها اشکال دارد، ممکن است آقای لاریجانی نسبت به برخی روش هایش توجیهی داشته باشد اما برخی از جهت گیری ها در جنبه مدیریتی مجلس، اشکالات زیادی دارد. این عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ادامه داد: معتقدیم رییس مجلس باید بی طرفی خود را حفظ کند، لاریجانی قبل از رای گیری درباره استیضاح با تشخیص خودش تلاش کرد تا استیضاح رای نیاورد که این مساله مقداری با بی طرفی سازگار نیست.
سقای بی ریا در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره گشت ارشاد موتوری، گفت: وظیفه نیروی انتظامی برقراری قانون است در همه کشورها نیز همین گونه است؛ اما اینکه کدام برنامه نیروی انتظامی و چند درصد آن صحیح و یا ناصحیح است باید بررسی شود. وی با بیان این که اصولا برخی با اینکه نیروی انتظامی قانون را برقرار کند، مخالف هستند،ادامه داد: نیروی انتظامی باید از راه های درست و معقول نظم را برقرار کند، ممکن است در برخی رفتارهای موجود اشکالاتی وجود داشته باشد. سوال دیگر از سقای بی ریا درباره احتمال پیوستگی جبهه پایداری با جامعه روحانیت مبارز بود که گفت: روندی وجود دارد که برخی را از جبهه پایداری بترسانند و بگویند این جبهه خط قرمز است در حالی که اینگونه نیست. وی ادامه داد: در خود جامعه روحانیت مبارز نیز افرادی هستند که به ما قرابت دارند با خود آیت اللـه مهدوی کنی نیز ارتباط داشتیم و دبیرکل ما نیز با وی ملاقات هایی داشت.
سخنگوی جبهه پایداری با بیان این که «جبهه پایداری تابو نیست»، افزود: جبهه پایداری بیشتر وجهه گفتمانی دارد، کسی که گفتمان انقلاب را قبول دارد به این جبهه نیز تمایل دارد، حال برخی تمایل کامل دارند و برخی کمتر آن را قبول دارند. سقای بی ریا درباره احتمال لیست مشترک با اصولگرایان برای انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی هم اظهار داشت: ممکن است لیست مشترکی تهیه شود البته این اشتراک تعریف هایی دارد و هدف اصلی این است که گروه ها به سمت وحدت بروند. سقای بی ریا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آیت الله مصباح یزدی با تشکیل حزب مخالفند یا خیر؟ گفت: ایشان به طور کلی با تشکیل حزب مخالفتی ندارند و تحزب را رد نمی کنند بلکه با تشکیل حزب به شکل غربی مخالفند. وی با بیان این که «آیت الله مصباح یزدی با حزبی که بخواهد قدرت را به دست گیرد، مخالف هستند» اضافه کرد: اما با حزبی که منسجم و بر اساس ویژگی های اسلامی و موازین الهی در صحنه سیاست فعالیت کند، مخالفتی ندارند.
سخنگوی جبهه پایداری اسلامی، یکی از اهداف این جبهه را تقویت جنبه دینی تحزب دانست و تاکید کرد: اگر قرار باشد این جبهه به حزب تبدیل شود، همه اقدامات به تصویب شورای فقها خواهد رسید و تاکنون نیز چنین بوده و مرامنامه ای برای حزب تعریف شده است. سقای بیریا در باره نظر جبهه پایداری نسبت به مذاکرات هسته ای چیست؟ گفت: جهت گیری ما براساس بیانات رهبری است و توقع داریم مذاکره کنندگان با قوت با دشمن سخن گویند و از موضع قدرت کار را پیش ببرند. وی ادامه داد: البته نقدهایی هم در این زمینه داریم و آن این است که باید بدانیم دستاوردهای هسته ای با خون شهدا حاصل شده و به همین راحتی نمی توان از آنها گذشت. سخنگوی جبهه پایداری اضافه کرد: همانطور که مقام معظم رهبری گفتند؛ مذاکرات باید با نرمش، فعالانه و تاکتیکی جلو برود به طوری که آمریکا احساس نکند می تواند بر زیادی خواهی خود بیفزاید.
سقای بی ریا در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه واکنش جبهه پایداری نسبت به انتصاب محمد علی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم چیست؟ گفت: این انتصاب حق رییس جمهور است و قانونا مشکلی ندارد. وی افزود: اما باید تذکر داد، قرار گرفتن افرادی که یک بار در صحنه سیاسی محک خورده و از مجلس رای اعتماد کسب نکرده اند در وزارتخانه ای همچون وزارت علوم آینده ای ندارد. عضو شورای مرکزی جبهه پایداری اسلامی ادامه داد: قرار دادن نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم به نوعی مقاومت در برابر مجلس است یعنی اینکه بگوییم اگر 10 وزیر استیضاح شوند ما دوباره آنها را در راس کار قرار خواهیم داد. سقای بی ریا تصریح کرد: دولت باید مشکل را در استیضاح وزیران به صورت ریشهای حل کند و اجازه ندهد استیضاح وزیران بر دغدغهها بیافزاید.