کد خبر:۳۵۳۲۶۷
گزارش/ به بهانه صدور مجوز اکران"رستاخیز"

باور کنید این فیلم را هالیوود نساخته...!/ این فیلم تمام اعتقادات ما را هدف گرفته...

مشکلات فیلم رستاخیز عمیق تر و جدی تر از این حرف‌هاست. مشکلات عدیده در ساخت، نگاه سطحی و کاملاً غیر واقعی به مفهوم عاشورا،‌ عدم تناسب و سنخیت ساخت فیلم با مفهوم آسمانی و متعالی عاشورا،‌ و هزار و یک موضوع دیگر، مواردی هستند که نه تنها پیرامون "رستاخیز" وجود دارد، بلکه موجب نگرانی عمیقی دلسوزان و متدینین از اکران آن شده...

به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، روز گذشته از سازمان سینمایی خبر رسید که فیلم سینمایی «رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش مجوز اکران گرفته است. این فیلم که برای اولین بار در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد واکنش‌های زیادی را در پی داشت و این واکنش‌ها باعث شده بود اکران آن با اما و اگرهایی همراه باشد. حال، سازمان سینمایی به این فیلم مجوز اکران داده و قرار است بعد از فیلم آرایش غلیظ توسط حوزه هنری اکران شود.

 

ساخت و تولید فیلم در سایه تعصبات سیاسی

 

رستاخیز که قبل از این «روز رستاخیز» نام داشت، قیام عاشورا را با محوریت شخصیت "بکیر بن حر بن یزید ریاحی" بازسازی کرده و داستان آن بازه زمانی مرگ معاویه تا عصر عاشورا را دربرمی‌گیرد. قصه ساخته شدن رستاخیز به 14 سال پیش برمی‌گردد. زمانی که احمدرضا درویش طبق گفته خودش زیر باران‌های دمشق با خدا عهد بست که این فیلم را بسازد! مطالعات برای ساخت فیلم هم از اواسط تولید فیلم «دوئل» در سال 1381 آغاز شد. پژوهش، فیلمنامه‌نویسی و پیش تولید فیلم در حدود 7 سال طول کشید و بهمن ماه سال 1388 همزمان با روز اربعین، فیلمبرداری در شهرستان بم آغاز شد و پس از 250 جلسه فیلمبرداری در شهرهای بم، شهداد کرمان، شاهرود، اصفهان، رباط کریم، کاشان، فومن و تهران در دی ماه سال 1389 فیلمبرداری به پایان رسید. تقریبا می توان گفت این فیلم می توانست برای جشنواره سی و یکم فجر آماده اکران شود، اما تعمد کارگردان این فیلم بر سیاسی بازی باعث شد تا او اجازه نداد "رستاخیز"ش در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد روی پرده آید. اتفاقی تاسف بار که ساحت مقدس فیلم سازی دینی را با سیاسی بازی های متعصبانه آلوده می سازد.

 

میلیاردها تومانِ ناقابل  از بیت المال...!

 

درویش در فیلم رستاخیز که بیش از چهارده میلیارد هزینه ساخت آن شده، از عوامل خارجی زیادی استفاده کرده است. تدوین فیلم توسط "طارق انوار" تدوین‌گر نامزد اسکار در سال 2010 برای فیلم سخنرانی پادشاه انجام شده و تمام مراحل فنی و تکنیکی آن در استودیو مولینر لندن صورت گرفته است. همچنین موسیقی فیلم توسط "استفان واربک" آهنگ‌ساز برنده اسکار برای فیلم "شکسپیر عاشق" نوشته شده و اجرای آن را ارکستر فیلارمونیک بلژیک برعهده داشته است.

 

نمایش فیلم: تحیر مردم و منتقدان از کیفیت اسفبار فیلم/ رؤیایی که تبدیل به کابوس شد/ "ارباب حلقهها" یا فیلم عاشورایی؟!

 

تمام این ماجراها باعث بالا رفتن توقعات از فیلم شد. تا آن جا که می شد در میان اهالی هنر و رسانه به خوبی دریافت همه منتظرند تا نتیجه این همه هزینه از بیت المال و سال ها تولید را در قالب یک اثر کم نظیر تاریخی ببینند. اما با تمام این اوصاف، اکران رستاخیز در جشنواره فجر،‌تمام رؤیاها را به کابوس مبدل کرد. حقیقت آن بود که رستاخیز نتوانست مخاطبان جشنواره را راضی کند و بلافاصله پس از اکران آن انتقادهای بی حد و حصر از آن آغاز شد. به وضوح می شد دید توفیقات بعضی فیلم اولی‌هایی که تمام هزینه فیلم شان به چند صد میلیون تومان هم نمی رسد، بسیار بیشتر از این فیلم پر طمطراق و پر هزینه بود. حالا همه صدای اعتراضی‌شان بلند شده بود و این انتقادات آن قدر عمیق و جدی بود که حتی جایزه‌های جهت دار حشنواره فجر نیز نتواند وضعیت را برای رستاخیز بهبود بخشد...

 

اما انتقادهایی که به این فیلم می‌شد از دو جنبه «فنی و هنری» و «تاریخی و مذهبی» قابل بررسی است. از جنبه هنری و فنی منتقدان زیادی این فیلم را ضعیف ارزیابی کردند و معتقد بودند با توجه به زمان و هزینه‌ای که برای ساخت آن صرف شده باید شاهد نتیجه بهتری می‌بودند.

 

به عنوان مثال، "مهرزاد دانش" منتقد نام آشنای سینما معتقد است: "رستاخیز که به دلیل سابقه‌ کم‌وبیش معتبر درویش و سیر طولانی تولیدش، انتظار می‌رفت فیلمی با سروشکلی آراسته باشد، متأسفانه با فاصله‌ای فراوان با این توقع ساخته شده است. مقدمه‌ بیش از حد طولانی و خسته‌کننده ی داستان، ناتوانی در پرداخت فضاهای جنگی کربلا، ضعف مفرط شخصیت‌پردازی، تحریف‌های آشکار تاریخی، شعارزدگی پررنگ در بیان ایده‌ها و آرمان‌ها، جلوه‌های ویژه زمخت و از فیلم بیرون‌زده، دیالوگ‌های ساده‌انگارانه و کلیشه‌ای، پایان‌بندی سردستی و… از جمله عواملی هستند که فیلم را به سقوطی فاجعه‌بار کشانده‌اند... رستاخیز نمونه‌ دیگری است از حیف و میل کردن سرمایه و ایده و زمان و بسیاری دیگر از بضاعت‌ها و ظرفیت‌ها در مسیر پرانحطاط سینمای فاخر".

 

جمال شورجه کارگردان سینما نیز رستاخیز را فیلمی سطحی دانست و اظهار داشت: "متاسفانه همه ماجرای این فیلم در سطح اتفاق می‌افتد و در سطح هم موفق بوده و در موسیقی، صحنه‌آرایی، تعدد فضای سینمایی، لوکیشن‌ها و ... پر طمطراق بوده اما قرار است ما از این طریق چه معارفی را به مخاطب منتقل کنیم که به نظر من مقداری اشکال دارد".

 

 

ورود مراجع معظم تقلید به ماجرا: ایرادات فیلم فراتر از نشان دادن چهره حضرت عباس(ع) است

 

با وجود نقدهای فنی و تکنیکی، بیشترین انتقادهایی که متوجه رستاخیز شد از بعد مذهبی و تاریخی بود. مهمترین انتقادی هم که در این زمینه مطرح می‌شد نمایش چهره برخی از اعضای خاندان پیامبر مانند حضرت علی اکبر (ع)، حضرت قاسم (ع) و به‌خصوص حضرت ابالفضل (ع) بود. مساله‌ای که تعجب بسیاری را برانگیخت زیرا پیش از این سابقه نداشت که در فیلم‌ها یا سریال‌های ایرانی چهره شخصیت‌های برجسته‌ای مانند حضرت عباس (ع) به نمایش درآید. به‌خصوص این که سال 1389 تصمیم‌گیری درباره پخش یا عدم پخش سکانس‌ مربوط به حضرت عباس (ع) در سریال مختارنامه حرف و حدیث‌های زیادی به همراه داشت و در نهایت مراجع تقلید از پخش این سکانس جلوگیری کردند.

 

در مورد فیلم رستاخیز نیز مراجع وارد عمل شدند و بارها به این فیلم اعتراض کردند. به عنوان نمونه دفتر آیت الله علوی گرگانی با انتشار بیانیه‌ای نمایش رستاخیز را محکوم و اعلام کرد: "برخلاف نظر عموم مراجع مبنی بر عدم جواز نشان دادن تصویر ذوات مقدسه در فیلم‌ها، در فیلم رستاخیز این ذوات نشان داده شد. لذا این موضوع نوعی بی احترامی و بی توجهی به نظر دینی مراجع تقلید می‌باشد و باعث حرمت‌شکنی عظمت امامزادگان بزرگوار خواهد شد".

 

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در نامه‌ای خطاب به حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی آورد: عده قابل توجهی به دفتر ما شکایت کرده‌اند که چرا در فیلم رستاخیز چهره حضرت قمر بنی هاشم و جمعی دیگر از شهدای کربلا (علیهم السلام) به طور مشخص نشان داده شده و می‌دانیم این کار آثار نامطلوبی دارد و نیز به بعضی از وقایع تاریخی آن ایراد کرده‌اند. آیا بنا بر این است که سازمان سینمایی قداست مقدسات را بشکند و از خطوط قرمز بگذرد؟!

 

گذشته از نمایش چهره اولیای خدا انتقادهایی نیز به روایت تاریخی و مذهبی رستاخیز وارد بود و برخی معتقد بودند این فیلم درصدد تحریف واقعه عاشورا و قداست‌زدایی از شخصیت‌های مذهبی برآمده است.

 

 

این فقط 14 مورد از تحریفات تاریخی "رستاخیز" است...

 

برای مثال حجه‌الاسلام علی ثمری صاحب کتاب «شرح شمع» که تاریخ تحلیلی عاشورا با نگاهی به صد و پنجاه مقتل است، طی بیانیه‌ای به این فیلم اعتراض و به 14 اشکال آن اشاره کرد که این اشکالات به شرح زیر است:

 

1. عاشورا پیام‌های بسیاری در حوزه‌های اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، دینی، جوانان، نوجوانان، زنان و پیران دارد که اصلا در این فیلم به هیچ یک از این پیام‌ها توجه نشده است.

 

2. انگیزه قیام اباعبدالله (ع) مغفول واقع شده است. براى مثال اتفاقات عبرت آموز مدینه، سخنان امام کنار قبر پیامبر با عوام و خواص، وصیت امام، هیهات من الذله امام و… اصلا مورد توجه قرار نگرفته است.

 

3. نقش خواص که در اطراف امام به طمع حکومت جمع شده بودند دیده نمی‌شود.

 

4.  اتفاقات عبرت‌آموز مکه از قبیل طواف امام و سخنان ایشان مورد تحریف واقع شده است.

 

5. به جانفشانی کوفیان غیرتمند و فداییان حضرت حسین (ع) به صورت خلاف واقع نگاه شده است و اثری از رشادت‌های آنان نیست. مردانی همچون محمدبن کثیر، هانی بن عروه، عبدالله بن یقطر و طوعه؛ آن شیرزن شیعی وفادار.

 

6. جناب مسلم فردی در زنجیر و سیاه‌چال با چهره‌ای کریه به تصویر کشیده شده است.

 

7. به خیانت خواص تاثیرگذاری مثل شریح قاضی، عمر سعد، شمربن ذى الجوشن و… هیچ اشاره‌ای ندارد.

 

8. حادثه تنبه حضرت حر کاملا تحریف شده و به شکلی مبهم و گنگ مطرح می‌شود.

 

9. وقایع اتقاقیه کربلا مانند؛ خطبه‌های امام، چگونگی حال و هوای اصحاب، وقایع عصر، نیمه و شب عاشورا همگى تحریف شده و نامفهوم ارایه می‌شود.

 

10. حوادث روز عاشورا نیز در این فیلم خلاف آنچه در مقاتل گفته شده به تصویر کشیده و تحریف شده است.

 

11. نکته عجیب که در این فیلم نشان داده می‌شود، هنگام معرفی یاران امام حسین (ع) توسط قمر بنی هاشم، عبدالله بن عمر (فرزند خلیفه دوم) درمیان اصحاب امام است!!!

 

12. دلبری خواهر سلیمان بن سرد خزاعی از بصره تا کربلا و عاشورا از عبدالله بن حر، بخش قابل اعتنایی از این فیلم را به صحنه عشق بازی زمینی تبدیل می‌کند.

 

13. نحوه شهادت حضرت علی اصغر (ع) کاملاً تحریف شده است و هیچ انطباقی با تاریخ ندارد.

 

14. نقش بی بدیل زنان به ویژه زنان اصحاب و اهل‌بیت پیامبر امحاء شده و هیچ اثری از اقدامات و نقش‌آفرینی شکوهمندانه آنان نیست.

 

 

اعتراض شدید ذاکران اهل بیت و متدینین: چرا تصویر پاک اباعبدالله(ع) در ذهن مردم را با تخیلات خود خراب می‌کنید؟

 

ذاکران اهل بیت از دیگر معترضان رستاخیز بودند و در این بین مداحانی مانند حاج منصور ارضی، حاج مهدی سلحشور، عبدالرضا هلالی، سید مجید بنی فاطمه و حاج حسین سازور انتقاداتی را به فیلم وارد کردند. به عنوان نمونه، سید مجید بنی‌فاطمه با انتشار یادداشتی خطاب به احمدرضا درویش گفت: "وقتی نمی‌توانیم اثری در خور شأن واقعه عاشورا بسازیم، بیاییم و برای امام‌حسین(ع) فیلم نسازیم! چه اصراری داریم تصورات مردمی که از کودکی با امام‌حسین(ع) خو گرفته‌اند را با تخیلات خود تخریب کنیم؟ چطور جرات کردید تصویر حضرت‌عباس(ع)، حضرت‌علی‌اکبر(ع) و... را در فیلم خود نشان دهید؟ بالاتر از همه اینها چطور این حق را به خود دادید که صدای حضرت‌زینب(س) را شبیه‌سازی کنید؟ گستاخی تا کجا؟"

 

کار این اعتراض‌ها به جایی کشید که هیأت‌های مذهبی تجمعی مقابل مسجد ارگ برگزار کردند. در این تجمع که افرادی مانند فرج‌الله سلحشور کارگردان سینما، مهدی سلحشور، سید مجید بنی‌فاطمه و تعدادی دیگر از مداحان حضور داشتند، حاج حسین سازور در همین جلسه در سخنان انتقادی گفت: "اولین و مهمترین مشکل «رستاخیز» نشان دادن ۵ تن از اهل بیت امام حسین (ع) است. در این فیلم چهره حضرت عباس، حضرت علی‌اکبر، حضرت قاسم، حضرت مسلم و حضرت علی‌اصغر نشان داده شده است. این فیلم چهره سخیفی از حضرت مسلم نشان می‌دهد. این در حالی است که امام خمینی (ره) وقتی در مورد آیت‌الله خوانساری می‌خواستند صحبت کنند به عصمت ایشان اشاره کردند... کل فیلم رستاخیز روی عاشقی پسر حر به یکی از دختران کاروان امام حسین (ع) پایه‌ریزی شده است. آیا حقیقت عاشورا این‌گونه است؟ ... یکی از برداشت‌هایی غلطی که از این فیلم می‌شود غلبه عشق مجازی بر عشق‌های حقیقی کربلا است. ما هیچ پیامی از این فیلم برداشت نکردیم در حالی که عاشورا ۳۰۰ پیام مختلف در خود دارد".

 

 

علی ضیا نیز در برنامه صبحگاهی ویتامین 3 خطاب به احمدرضا درویش گفت: "فکر می‌کنم که موقع اکران این فیلم دو ساعت و پنجاه دقیقه‌ای صدای مردم در میاد. راست و حسینی آقای درویش اگر دلت نیست برای امام حسین فیلم بسازی نساز خیلی راحت، امام حسین ما به اندازه کافی غریب هست، امام حسین بین مردم این سرزمین غریب هست و اینکه به غربتش اضافه نکنیم. قصه امام حسین و داستان و حادثه کربلا مردم حفظ هستند، بعد ما یک چیزهایی را روایت می‌کنیم که چیزهای غریبه‌ای برای مردم هست. به نظر من یک بوهایی میاد که بو‌های خوبی نیست و آدم احساس می‌کنه که تو سرزمینمون که این همه دست‌های پشت پرده وجود داره، دستی هم وجود داره برای اینکه خودمون، خودمون را بزنیم و امیدوارم که خداوند همه مارا به راه راست هدایت کنه و اگر من خلاف واقعیت گفته باشم یا آن چیزی باشد که صحت نداشته باشد خدمت شما عرض کنم که قطعا معذرت خواهی می‌کنم".

 

در واکنش به این انتقادات دنباله‌دار، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: "رستاخیز به تاریخ عاشورا می‌پردازد و در کنار آن دغدغه علما و مراجع کاملا به جا است و ما به نگرانی‌های آنها احترام می‌گذاریم. در هر صورت، ملاحظاتی به کارگردان این فیلم سینمایی ابلاغ شده که در زمان اکران باید آن نگرانی ها رفع شود و آن قسمت‌هایی که مورد توجه مراجع است یا حذف شود یا به گونه‌ای مورد اصلاح قرار گیرد. باید هاله‌ای از نور روی چهره حضرت ابوالفضل (ع) قرار بگیرد تا آن قداستی که حضرت عباس (ع) دارند حفظ شود.

 

اکران: بازی با انبار باروت یا درمان دلسوزانه...؟

 

در حالی که به جرأت می توان گفت هیچ یک از فیلم های بعد از انقلاب در حوزه ائمه اطهار با این حجم از انتقادات از طرف مردم، مراجع عظمای تقلید، متدینین جامعه و سایر اقشار مردم روبرو نشده بود شاهد صدور مجوز اکران برای این فیلم هستیم.

 

البته هر چند یکی از مشکلات اصلی در این زمینه،‌ موضوع قدیمی عدم نظارت کافی بر فیلم در زمان تولید است ولی اکنون نیز باید به شدت مراقب بود تا این فیلم به تخریب و تحریف قیام حضرت سیدالشهدا علیه السلام دست نیازد. البته مشکلات فیلم رستاخیز عمیق تر و جدی تر از این هاست. مشکلات عدیده در ساخت، نگاه سطحی و کاملاً غیر واقعی به مفهوم عاشورا،‌ عدم تناسب و سنخیت ساخت فیلم با مفهوم آسمانی و متعالی عاشورا،‌ و هزار و یک موضوع دیگر، مواردی هستند که نه تنها پیرامون "رستاخیز" وجود دارد، بلکه موجب نگرانی عمیقی دلسوزان و متدینین از اکران آن شده. اکرانی که اگر با این وضعیت به انجام برسد، دیگر مصداق آب ریخته بر زمین خواهد بود و به مثابه توهینی آشکار به دستگاه قدسی حضرت اباعبدالله، مراجع معظم تقلید و متدینین خواهد بود که تا پیش از این بارها و به انحای مختلف به این موضوع واکنش جدی نشان داده اند.

 

حال باید دید وزارت ارشاد چگونه می خواهد روح حاکم بر فیلم را تصحیح نماید، ولو آن که چهره حضرات معصومین و امازادگان معظم را بتوان با افکت های تصویری اصلاح ساخت،‌ اما روح حاکم بر فیلم، محتوای اصلی قصه،‌ و ساخت فیلم که بیشتر به فیلم های تاریخی هالیوود شبیه است با کدام افکتی قابل اصلاح است؟

 

هر چند تا همین الان نیز فاجعه رخ داده و میلیاردها تومان از بیت المال صرف این فیلم ضعیف شده اما به تعبیری شاید "جلوی ضرر را هر وقت که بگیری منفعت است"...

 

حال باید دید وزارت ارشاد "رستاخیز" را با چه اصلاحاتی روی پرده خواهد فرستاد و آیا خواهد توانست روح بیمار این فیلم را درمان کند؟ یا اصلا آیا اساساً این مشکل راه درمانی دارد...؟ 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ستارخان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۶
راستی چرا از آن مرجع تقلید غیور که در جریان فیلم ارزشی و فاخر مختارنامه باسخنرانی شدیداللحن ، مانع از نمایش دو دقیقه ای از چهره حضرت عباس(ع) شد، خبری نیست؟!
ما منتظر سخنرانی غیورانه امروز شما هستیم. فیلم رستاخیر ، دو دقیقه نیست ، بیش از دو ساعت است.
57
31
رضا
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸
آقا ستار عزیز
حواست باشه برای برخورد با یک فیلم، حرمت مرجعیت رو زیر سوال نبری. همین مراجع اگر نبودند معلوم نبود الان وضعیت دینی ما چی بود. مطمئن باش مراجع معظم قطعا بیش از من و شما دغدغه دین را دارند و تمام توان خود را برای حفظ دین به کار خواهند بست.
یادمون باشه ما نمیتوانیم و نباید برای مراجع تعیین تکلیف کنیم. بی احترامی به یک مرجع تقلید - هر که باشد و به هر دلیلی باشد - درست نیست.
حماس
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱
سلام قبل از اینکه جواب کاربر گرامی رو بدم بهتون بگم لطفا ندیده درمورد فیلم نظرندید دوستان بزارید اکران بشه بعد چون بیشتر ما از صحبت های عده دیگه داریم به نتیجه میرسیم(من نمیگم کارش خوبه یابد چون فیلم رو ندیدم به محض اینکه ببینم و توهین توش باشه که بنا به دیده های برخی افراد که مقداری رو اشاره کردند حتما من هم به جمع معترضان میپیوندم ولی الان میترسم یه حرفی یا توهینی بزنم که بعدا به معذرت خواهی منجربشه(
حماس
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۴
دوست گرامی شما الان با تصوراتتون دارید برای مظلومیت امامان و شخصیت های فوق العاده مثل حضرت عباس علیه سلام گریه میکنید و حال اگه یه بازیگر اون شخصیت رو بازی کنه و شما اورا(حضرت عباس)راباچهره بازیگر ببینید دیگه برای ایشان به مانند قبل گریه نمیکنید واهمیشه موقع گریه کردن تصویر بازیگر جلوی چشمتاتون میوفته وچه بسا اون صحنه رو هم خوب نگرفته باشند دیگه هیچی و بعد هم اون بازیگر توی فیلمی یا سریالی بامضمومی غیراز مذهبی بازی کنه چه اتفاقی میوفته(آیا به شکل قبل برای مظلومیت حضرت عباس گریه میکنید؟
موفق باشید یاعلی
حماس
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۷
به همین دلیل هست که کشور های عربی اگه سریال ویا فیلمی در مورد پیامبران ویا امامن ساخته شود یا چهره رانشان نمیدهند مثل محمد رسو الله (وسریالی که درمورد امام صادف ساخته شده)یا نورانی میکنند و برخی فیلم هارو مثل فیلم نوح رو هم اصلا نزاشتند که مجوز اکران بگیرد
TASH
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۴
دوست عزیز، همان مرجع اکنون هم اعتراض بسیار شدید الحن تری نسبت به این فیلم نشون دادن.
کافیه یکم تحقیق کنید. در ضمن یکمی هم خودمون مقصر هستیم، باید مستقیماً اعتراض کرد.
ناشناس
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۱
ستارخان جان!
تو خیابونا ک نبایستی بریزند! برو ببین به اندازه کافی موضع گیری شده! لاکن به لطف دولت تحقیر شَدید! کو گوش شنوا...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸
خدایا خودت کمکمون کن کی باید جلوی این انحرافات رو بگیره؟؟؟؟؟!!!!! حرف ما به کجا می رسه؟؟؟؟؟
81
8
arminmonster
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲
واقعا خاك تو سرت درويش
87
12
علی
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۸
ولعن اعدائهم اجمعین من الان الی یوم الدین
من تنهام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۴
مشکل ما این هست که همیشه دیر تصمیم میگیریم تا جلوی مشکلات را بگیریم . . . خیلی متاسفم برای سازندگان چنین فیلم هایی که انگار برای جشنواره های خارجی و بر کسب شهرت درست کردن فیلم رو
بگذریم . . .
ولی کاش آقای وزیر ارشاد کمی هم دل نگران اوضاع فرهنگی کشور اسلامی عزیزمان بود نه نگران کم شدن لایک های فیس بوکی !
60
7
سبحان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۸
بریزین تو خیابونا
41
32
يه انسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۶
وزير ارشاد بايد خود كشي كنه...
66
14
احمد
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۰
بهترین راه هاراگیری میباشد
دكتر سلامي
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۸
يك بار براي هميشه بگوييد زير لحاف جنتي چه ميگذرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
69
14
سجاد
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۶
جنتی نه حجت السلام جنتی
رضا قسيمي
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰
وقتي مديران نالايق و چاپلوس پرور در جايگاههاي فرهنگي قرار ميگيرند كه عمدتا پرورش يافته دوران شاگرد تنبلهاي دبيرستان وارد شده به رشته هاي علوم انساني اند- (اگرچه علوم انساني مقدس وبسيار هم ارزشمند ومهم اند و بايد نخبه هاي دانشگاه به اين رشته ها بروند) - مديراني كه نه از هنر نه از علوم اسلامي ونه از اقتصاد سر در نمي آورند ؛فقط به شلوغ بودن دور وبرشان خوش اند وآينكه فكر بكنند درراه فرهنگ پول خرج كرده اند وبيلان كاري منتشر كنند (بدون توجه به درستي انجام مسئوليت ودرستي راه وروش واهتمام به اهداف انقلاب) مديراني تنبل وكم حوصله وخموده كه منفعل وبازي خورده در نقشه هاي استعمارگران به بازي خوردن مشغولند ؛دست پخت اين ميشود بودجه اي برابر ده ها فيلم متوسط اما اثرش از آنچه غرب يها ميكنند هم كاري تر وزيانبارتر ... .باور كنيد اين بودجه مديريت ميشد بين فيلم هاي كوتاه جشنواره عمار وامثال آن دهها ساعت فيلم وانيميشن ارزشي از آن بيرون مي آمد كه هم به معرفي آرمان وتاريخچه كربلا وعاشوراي امام حسين منجر ميشد وهم چشم يزيديان زمان وصهيونيزم ووهابيت و... مي ترسيد . خدايا هنرمندان مارا دين مدار قرار ده وعالمان مارا مجهز به هنر نشر وتبليغ اسلام بگردان ذائقه مارا متنفر از انديشه هاي منافقان و شايق به حكمت وعلوم راسخان در علم قرارده.
31
6
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۱
پیشگیری بهتر از درمانه باید همون اول جلوی این فیلم را میگرفتن.مگه عزیزان ارشاد مجوز ساخت نمیدن چرا پس موقع صدور مجوز بررسی نکردن که چی میخوان بسازن.مگه فیلمنامه ها را مطالعه نمیکنن.ارشاد باید در رابطه با چنین موضوعات مهمی بیشتر وسواس نشون بدن تا کار به اینجا نرسه.
یه توصیه هم خدمت تمامی کارگردانانی که میخوان ذر رابطه با عاشورا و امام حسین ع فیلم بسازن واقعه عاشورا و زندگانی امام حسین ع مملو از درسها پیامها وقایع و اتفاقات است که مطمئنا نمیشه همه را در یک فیلم سینمایی آورد و اگه کسی میخواد فیلم بسازه مطمئنا باید سریالی بسازه در قالب 100 قسمت نه یه فیلم سینمایی 160 دقیقه ای
48
6
هادی صبحی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۹
به خداوندی خدا از زمانی که چشم باز کرده ام با یاد ونام اباعدالله بزرگ شدم هفته ای دو بار رو هئیت میرم بیسواد هم نیستم 2تا مدرک لیسانس گرفته ام الان هم منتظر جواب ارشد هستم تموم زندگیم رو مدیون اباعبداله واین خاندانم وقتی این موضوعات واین حرکات موزیانه ای که اخیرا برای ضربه زدن به این دستگاه این تشکیلات می بینم مثل اینکه من آتش زده اند آقا حضرت حسین نمیخواد شما براشون فیلم بسازید حالا ما یقه چه کسی رو بگیریم که حقوق بشر نقض نشه .... ما چه کار کنیم که به همه اصول زندگی اهدافمون آمال وآرزومون توهین شده به خدا این فیلم اکران خواهد شد وبه ریش هممون خواهند خندید ماهم هیچ کاری انجام نخواهیم داد ......... لااقل مارو بکوشید راحت بشیم
13
4
الهه
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۸
اگر موقع اکران، کسی نره فیلم رو ببینه، وقتی طرف ورشکسته بشه! میفهمه چه اشتباهی کرده!
چرا ما اعتراضمون رو با ندیدن فیلم و تحریم کردنش، نشون ندیم؟
21
1
مهدي.
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵
بنده مومن ورشكست چي ؟ پول بيت المال گرفته و چه اكران بشه نشه و غيره اتفاقي براش نمي افته
-
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۹
اینا که براشون مهم نیست که ورشکست بشن ، فقط یه چیز براشون مهمه، اونم تغییر افکار و عقاید مردم با استفاده از ابزار رسانه ای. مگه شبکه های فارسی زبان ماهواره همین کارو نمیکنن ، میگن میتونی مسلمان باشی نمازتو بخونی ولی از اون طرف شراب بخوری و ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۰
درد آوره خدایا . خیلی درد آوره ...
16
3
ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۰
کتاب نفحات نفت آقای امیرخانی رو بخونید. همه ی این مشکلا بخاطر فرهنگ سه لتیه.
11
4
مش اسمال
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۰
وزیر افساد...
21
1
آسد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۵
خوبه عهد هم بسته بوده تو سوریه وگرنه میخواست چی بسازه
20
3
عبداله
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۵
باید مشخص بشه کجای سوریه عهد بسته شاید کنار دریا بوده که فیلمش این جوری درامده
پیشنهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۸
مخاطب اینطور فیلم ها بچه مذهبیان
مباید بروند و ببنید
تحریمش کنند تا به خاک سیاه بشینند
البته سکوت هم اشتباه است
باید طومار هم امضا کنیم
18
1
حماس
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
اشتباه ماها اینه که باید یه بخشی توی ارشاد درست میشد که هرکس که میخواد فیلم یاسریال مذهبی یاتاریخی بسازه
یه گروهی(بازرس) رو میفرستادن تا ببیند این همه پول صرف ساخت چه نوع فیلم یا سریالی میشه و اینکه فیلمنامه ونحوه ساخت رو از نزدیک ببینند که بعدا مجبور نشند که توقیف کنند (مثل سریال سرزمین کهن)یااینکه این همه اعتراض دربرنداشته باشه از مردمی که توی جشنواره فیلم رو دیدند تا علما و شخصیت های دیگه یا حتی یه سریال هایی ساخته بشه که از نظر محتوایی و ساخت واقعا ضعیف باشه مثل(کلاه پهلوی)(حیف این همه پول بیت مالی که به این گونه مجموعه ها یا فیلم ها داده میشه)جواب خدا رو جه جوری میخوان بدن؟
حماس
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
اشتباه ماها اینه که باید یه بخشی توی ارشاد درست میشد که هرکس که میخواد فیلم یاسریال مذهبی یاتاریخی بسازه
یه گروهی(بازرس) رو میفرستادن تا ببیند این همه پول صرف ساخت چه نوع فیلم یا سریالی میشه و اینکه فیلمنامه ونحوه ساخت رو از نزدیک ببینند که بعدا مجبور نشند که توقیف کنند (مثل سریال سرزمین کهن)یااینکه این همه اعتراض دربرنداشته باشه از مردمی که توی جشنواره فیلم رو دیدند تا علما و شخصیت های دیگه یا حتی یه سریال هایی ساخته بشه که از نظر محتوایی و ساخت واقعا ضعیف باشه مثل(کلاه پهلوی)(حیف این همه پول بیت مالی که به این گونه مجموعه ها یا فیلم ها داده میشه)جواب خدا رو جه جوری میخوان بدن؟
ناشناس
Germany
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹
آقايان مسؤل مغفول در خواب فرورفته هزينه اين فيلم از بيت الماله ها چرابيت المال راحيف وميل ميكنيد وبدتراز آن با پول بيت المال به دين ضربه ميزنيد شب اول قبر نزديك است واي برشما
24
1
استادباشی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
وقتیکه مراجع تقلید و علمای ربانی رو در راس امور مذهبی قرار ندهیم نتیجه این میشه دیگه! یه عده بیخودی السلطنه ها امور رو بدست می گیرن و بیت المالو جارو می کنن! حتی واسمون شخصیت مذهبی هالیوودی می سازن...
27
1
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۸
لعنت بر دشمنان امام حسین علیه السلام، لعنت بر همه افرادی که خواسته و ناخواسته به جنگ با امام غریبمان فکر میکنند اما به یاری خدا محکوم به شکستند همان گونه که یزید و یارانش شکست خورده تاریخ شدند. اما دوستان جالب اینجاست که ردپای روباه پیر در این فیلم کاملا پیداست باید مراقب بود.یاحسین
38
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲
خب يه باره ميرفت از بازيگران هاليوود مي آورد كه قشنگ هدف كثيفشو تكميل كنه
صحنه واقعه عاشورا به بهترين نحو در مختار نامه به نمايش درآمده يعني همان مواردي كه از بچگي در مساجد شنيده ايم . اينجا ديگر نيايد به ارشاد و غيره توجه كرد زماني كه به مقدسات توهين بشه و مسئولين نيز اقدامي نكنند برهمه واجب ميشه تا از اكران اين فبلم جلوگيري بشه
30
2
ميراب
Iran, Islamic Republic of
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴
حيف اين پول مردم نيست كه به مارهاي ا‍ژدهاخارميدين .منم جوان 29ساله هستم كه منتظرهستيم دولت مكرمه جلوي وام ازدواجه مونوبازكنن 3ميليون وام بگيريم لاقل يدونه يخچال بخريم.واي براين كوفي ها ؟؟؟؟
27
1
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
افسوس...
29
2
ناشناس
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۳
به کجا داریم میریم ما...
فاطمه پواسد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۴
ای خدا پس کی این جنتی هم جمع میشه؟؟؟ مجلس تا کی میخواد صبر کنه؟؟ جسارت تا چه حد؟؟ خدا نگذره ار باعث وبانیش
13
1
ناشناس
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶
با دم شیر بازی می کنی؟!!
عباس
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴
مگه این فیلم در مدت یکسال ساخته شده؟؟؟
چرا زمان وزیر قبلی این حرفها نبود چرا اون موقع با اعتقادات بازی نشده بود؟
نمیخوام از جنتی حمایت کنم و قبلی رو زیر سوال ببرم ولی فیلم نامه و خیلی کارای فیلم قبلا کار شده و بعضی ها فقط الان واکنش نشان میدن که یکم مبهمه؟
هادی
۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۴
من تازه دیدم بهش اعتراض دارم چه میخواد جنتی وزیر ارشاد باشه چه قبلی دوران قبلیه دیگه اینقد ضدفرهنگ کارنکرد این جنتی شورشودراورده
گذری
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۸
حالا باید چی کار کنیم؟! خیلی دردناکه که همه باور آدم، رویای بچه گیا ، خط و ربط زندگی آدم ، انقد راحت بازیچه بشه. اینا کجا بزرگ شدن؟ ایرانی ان؟ آیا شیعه ان؟ اصلاً تا به حال هیأت رفتن؟ مادرشون براشون نگفته ، یادشون نداده عشق و ادب به امام حسین و کربلا رو؟!!!
18
1
احمد حنان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۵
مگه قبل از اکران عمومی در سینماها مسئولین فیلم رو نگاه نمی کنند که اگه مشکلی داشت از پخش اون جلوگیری بشه؟وقتی چهره ائمه معصوم رو در فیلم نشان میدن برای چی اجازه پخش دادن؟پس معلومه مسئولین هم مشکل دارن.
13
1
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۹
چرا به فیلمنامۀ اینچنینی مجوز ساخت داده شد که چنین خسارتهای مادی و معنوی را به دنبال داشته باشد، نمی شود نظام عناصر مومن و کاردانی را برای تایید فیلمنامه پیش از ساخت و نظارت برای عدم انحراف از فیلمنامۀ مصوب در حین ساخت، منصوب کند؟!!!
16
1
هدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱
چرا مراجع که برای یارانه بیانیه و بعضا فتوا میدن و از تلویزیون پخش می شه در برابر اکران این فیلم سکوت کردند
6
8
مهدي.
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۴
حاجي بخشي خدا رحمتت كنه . كي جرات داشت چنين غلط هايي كنه . دشمنان ما تازه در فتنه 88 متوجه شدند كه محرم و صفر هست كه انقلاب رو محكم نگه داشته و ديديم كه به قول اون مردك چيز چيز مردم خدا جو!!! چطور به ساحت اباعبدالله (ع) جسارت كردند
10
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۵
چهار تا بچه خوشگلو میارن آرایششون میکنن میزارن نقش امام.گندشو دراوردن.75میلیون آدم این فیلمو میبینن جنتی هم اون دنیا بایدبه اندازه ی 75میلیون جواب بده
22
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۶
داریوش ارجمند برای نقش یاااااار امام که یه انسان معمولی بود استخاره کرد حالا این آدمای دوزاری خیلی راحت نقش امام رو بازی میکنن درحالی که امام یه انسان معمولی نبود که یه بازیگر عادی بتونه نقششو انجام بده
21
1
مهدی
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۰
یاد فیلم شب دهم شیخ طادی افتادم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۸
میدونین ریشه ی این بدبختی هاازکجامیاد؟از روحانی که همچین آدمی رو کرد وزیرفرهنگ.اگه یه وزیر درست درمون داشتیم الان اجازه ی پخش نمیگرفت
23
3
اریحا
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱
فکر کنم باید خودمونو اونقد قوی کنیم که وقتی با دینمون بازی میکنن با دنیاشون بازی کنیم...
24
1
davood
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۲
سلام. من از خوانندگان پر و پا قرص سایت شما هستم. به نظرم میرسد این خبر قدیمی است و با انتشار خبر رفع و اصلاح اشکالات علما به فیلم رستاخیز، پروانه نمایش آن صادر شده است. به هر حال فیلمی که بهترین فیلم جشنواره فجر بوده و جوایز متعددی را از آن خود کرده و البته نقدهای مثبت و منفی هم داشته است و بر مبنای فتاوای مراجع عظام تقلید ، به ویژه مقام عظمای ولایت ، نمایش چهره مقدسین را به همراه دارد ، شایسته برخورد کارشناسانه تری از سوی خبرگزاری شما که به عنوان یک تریبون خبری حزب الهی شناخته میشود است. التماس دعا
1
8
یا حسین شهید(ع)
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶
من همیشه گفتم عاشورا اینقدر سنگینه که امام معصوم(ع) فرموده برای جد غریبم خون گریه میکنم-
پس به نظرم هیچ فیلمی حتی اگه با آخرین پیشرفتهای هالیوود ساخته بشه نمیتونه عظمت عاشورا رو نشون بده- و این یعنی عظمت شکنی و لوث کردن عاشورا- پس به همه ی دوستان توصیه میکنم فیلمهایی مثل این رو نبینید تا اون تصور پاکتون از عاشورا مخدوش نشه
یاحسین غریب(ع)
8
0
علی رضا خلیفه
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۹
راس میگن امان نگه داشتن تو اخر ازمان مث گداخته تو دست نگه داشتنه...یاصاحب الزمان خودت واسه ظوهور دعاکن
2
1
عیسی آقاعلیان
Iran, Islamic Republic of
۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
در زمانی که فیلم شیار 143 مجوز اکران نمی گیرد و ماهها در بلا تکلیفی قرار می گیرد
در زمانیکه زنیکه در BBC فعالیت می کرد حالا در تالارهای کشور ما تکخوانی می کند
در زمانیکه دغدغه مردم بدست آوردن نان شب باشد
در زمانیکه زن چادری که به چند زن بدحجاب امر به معروف می کند مورد ضرب و شتم قرار گیرد و وقتی به کلانتری برای شکایت می رود به او بگویند برای خودت بهتر است که رضایت بدهی
و در زمانیکه آمر به معروف در بیمارستان پذیرش نمی شود و شهید علی خلیلی نام می گیرد
چه ایرادی دارد که فیلم هایی با هدف قرار دادن مقدسات هم اکران شود
((اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه و النصر و احفظ قائدنا الخامنه ای با القرآن ))
8
0
مرضیه
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۳:۱۹
سلام...وقتی این حضرات نقش شخصیتی که نظیر چهره ی زیبا و روحانی او را در کسی نمیتوان یافت ،به آقایی میدن که با وجود گریم هنوز زیبایی بزرگوار و عزیزی که لقب ماه بنی هاشم رو گرفته ،نتونسته پیدا کنه!! (روحانی و نورانی چهره که جای خود داره) ، اونوقت فکر نمیکنند فردا همین آقا وقتی بازیگر نقش منفی و یا فاسد و از این عاشقای درپیتی شد، چه ذهنیتی در مردم از حضرت عباس(ع) بوجود میاد؟؟!! اصلاََ وقتی از واقعه ی کربلا گفته میشه ،فکر میکنید دیگه چه شخصیتی تو دهن ها تداعی میشه؟؟!!! گویا مظلومیت حضرت عباس (ع) تموم شدنی نیست :((( :(((
4
0
مرضیه
۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۲
ببخشید جمله ی آخرم رو تصحیح میکنم ...فکر میکنید دیگه چه شخصیتی تو (ذهن ها) تداعی میشه؟؟!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۹
خانمی که در این فیلم وارد صحابه ی مقدس و دور از ذهنیت ما ادمهای اینروز و ثانیه ها میشن دختر حضرت سیدالشهداء علیه السلام نیستند پس چرا در ذهن دیگران-مثل حضرت علامه حسن اللهیاری-اینطور گنجونده شده؟..-یا اینکه اگر دختر سلیمان سرد خزاهی است ،سلیمان که بعد ها به جنگ دیگری حرکت داره در حالیکه پدر این دختر که نمیدونم چیه.در بیابان موت کردند و به رحمت ایزدی پیوستند.
بلد نیستید بچزونین حال سازندگان هم الکی گرفته میشه.الا لعنت الله علی الظالمین.
0
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۹
یکی بگه چه فرقی بین فیلم و تعزیه هست...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار