آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۳۲۸۷
يك استاد دانشگاه:

مديريت بر مبناي ارزش‌يابي كاهش مستمر فقر را به دنبال دارد

يك استاد دانشگاه گفت: دادن گزارش دقيق و مشخص‌كردن زمان‌بندي و كنترل بر نحوه رفتار مديران موجب بهبود كيفيت زندگي در جامعه خواهد شد و مي‌توان گفت مديريت بر مبناي ارزش‌يابي و ديد‌باني بر مديران موجب كاهش مستمر فقر مي‌شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از مشهد، علي اصغر پورعزت دقايقي پيش در جمع دانشجويان و اساتيد مديريت در همايش مديريت اسلامي در فرهنگ رضوي از سري برنامه‌هاي جشنواره بين المللي امام رضا (ع) در دهه كرامت در تالار اجتماعات دانشكده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد گفت: اگر ما بتوانيم طرح و شاخصي جهت عملكرد حكومت و ارزش‌يابي آن ارائه دهيم موجب مي‌شويم كه حكومت‌ها براساس جلوه‌گري سياسي‌شان ديده نشوند و حزب‌ها و جريان‌هاي سياسي براساس احساساتشان به حكومت‌ها راي ندهند.

 

وي افزود: مدل ارزش‌يابي مستمر موجب مي‌شود كه عادلانه بتوانيم در خصوص حكومت‌ها به نقد و بررسي پرداخته و خروجي اوليه خود را از حكومت‌هاي مختلف بيرون آوريم.

 

این استاد دانشگاه با بيان اينكه توجه به آثار اوليه در بخش‌هاي كلان در حكومت نحوه برخورد ما با عدالت و فقر را مشخص مي‌كند، خاطرنشان كرد: در صورتي كه نتوانيم ارزش‌يابي خوبي از عملكرد مديران در جايگاه‌هاي مختلف در كشور داشته باشيم، عمده‌ترين مشكلات يك حكومت اسلامي كه نبود عدالت و ايجاد فقر است خود را نشان مي‌دهد و فسادهاي اخلاقي شكل مي‌گيرد.

 

پورعزت با بيان اينكه فساد مالي در دولت‌هاي پس از انقلاب در جمهوري اسلامي ديده شده است، گفت: متاسفانه ما به وضوح در دوران پس از انقلاب مي بينيم راندها و باندهاي فساد مالي در كشور هرازگاهي خود را نشان مي‌دهند و اين به دليل همان نبود يك نظام نظارتي و ارزش‌يابي بر حكومت‌ها و دولت‌ها است.

 

وی با بيان اينكه هدفمندي يارانه‌ها يك اقدام خوب دولتي بود، خاطرنشان كرد: در كنار اين اقدام خوب مي‌توان از كاهش مصنوعي ارزش پول به عنوان يك اقدام پليد ياد كرد و به اين نكته رسيد كه پيامد اوليه پرداخت هزينه ناشي از هدفمندي يارانه‌ها موجب برخي پيامدهاي بعدي از جمله تورم و فقر و فساد مي‌شود.

 

این استاد دانشگاه گفت: اگر به نامه 53 علي (ع) به مالك اشتر نگاه كنيم مي‌بينيم كه براساس بيانات امام علي (ع) اگر اشتباهي از سوي حكمرانان صورت گيرد آنان بايد صريحا به اشتباه خود اعتراف و در جهت رفع آن مشكل اقدام كنند.

 

پورعزت با بيان اينكه اطمينان نداشتن مديران در باقي ماندن در پست خود يكي از دلايل عمده در عمل نكردن آنها به وظايف‌شان است، گفت: وقتي مديري اطمينان ندارد كه در پستش باقي مي ماند يا خير و با آهنگ تغيير قدرت جايگاه او نيز متضرر مي شود مشخصا از مدت زمان ماندن در پست خود در جهت مال اندوزي استفاده مي‌كنند تا رسيدگي به امور مردم.

 

وي نگاه سامان مند به پيامدهاي تثلثلي را يكي ديگر از اقدامات مورد نياز در سطوح مديريتي در كشور دانست و تصریح کرد: تصميم‌گيري‌هاي دولت به صورت مستقيم و از روي منافع مردم گرفته مي‌شود؛ اما حساب رسي دقيق در خصوص اينكه آيا اين تصميم‌گيري‌ها منجر به هدف ابتدايي مي‌شود يا خير، وجود ندارد در نتيجه گزارش گيري مستمري پس از آن شكل نمي‌گيرد و ما دچار مشكل مي‌شويم.

 

این استاد دانشگاه گزارش گيري مستمر مستقل و با صراحت را نياز يك مديريت پويا دانست و گفت: تغيير شاخص‌هاي پويا و انعطاف‌پذير عامل مورد نياز ديگري است كه پس از انقلاب با تغييراتي روبرو شده است و امروز به وضوح مي بينيم شاخص‌هاي پيشرفت در كشور تغيير كرده و مردم خود را با شاخص‌هاي ديگري مي سنجند.

 

پورعزت با بيان اينكه بايد اين سوال را از خود پرسيد كه آيا ما واقعا خود اعتقاد به تغيير داريم يا خير، گفت: دولت‌هاي پس از انقلاب و به طور كلي چهار رئيس جمهور اخير اين كشور تحت تاثير تبليغات احساسي به روي كار مي‌آيند و براساس مقايسه عملكرد اقتصادي و اجتماعي آنها كسي به آنها راي مشخصي نمي‌دهد كه اين نشان دهنده نبود يك نظام ارزش‌يابي مستمر در كشور است.

 

وي در پايان مديريت بر مبناي ارزش‌يابي را راهكار كاهش فقر دانست و گفت: دادن گزارش دقيق و مشخص كردن زمان‌بندي و كنترل بر نحوه رفتار مديران موجب بهبود كيفيت زندگي در جامعه خواهد شد و مي‌توان گفت مديريت بر مبناي ارزش‌يابي و ديد‌باني بر مديران موجب كاهش مستمر فقر مي‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار