آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۴۱۴۴
عبده تبریزی عنوان کرد

افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها به کمک اوراق رهنی

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه بازار ثانویه رهن، بازار اولیه را بزرگ می‌کند، درباره مزایای این اوراق گفت: از این طریق، بانک قبل از پایان سررسید اقساط امکان پرداخت تسهیلات به مشتریان جدید و بیشتری را کسب می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مشاور وزیر راه‌ و شهرسازی در رابطه با جایگاه اوراق رهنی در بازار سرمایه گفت: در ترازنامه بانک مسکن 60 هزار میلیارد تومان تسهیلات رهنی ثبت شده است که انتشار اوراق رهنی به بازگشت سریع تر این مبلغ به چرخه مالی بانک مسکن و تسهیلات دهی مجدد کمک می‌کند.

دکتر حسین عبده تبریزی افزود: به طور معمول باید بانک تا جمع شدن تدریجی اقساط صبر کند تا بتواند دوباره تسهیلات بدهد اما بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق راهنی، راه دیگری را پیش روی نظام بانکی کشور باز کرده است.

وی تصریح کرد: در اوراق رهنی این مطالبات بسته بندی می شود و در بازار سرمایه فروخته می‌شود و از این طریق، بانک قبل از پایان سررسید اقساط امکان پرداخت تسهیلات به مشتریان جدید و بیشتری را کسب می‌کند.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه بازار ثانویه رهن، بازار اولیه را بزرگ می کند، درباره مزایای این اوراق خاطر نشان کرد: به اعتقاد ما بازار اولیه رهن کوچک است اما با فروش این تسهیلات در بازار ثانویه، بانک‌ها آماده پرداخت تسهیلات مجدد می شوند و در واقع بازار ثانویه به رشد بازار اولیه رهن، کمک شایانی می کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سازو کار انتشار این اوراق با امریکا و اروپا متفاوت است، گفت: بانک های کشورهای غربی به خصوص آمریکا معادل 120 درصد قیمت خانه مسکونی را وام می دادند که در واقع هزینه اثاثیه هم در دل این وام قرار داشت، بنابراین آنچه که در بحران اقتصادی غرب با انتشار این اوراق در سال 2008 رخ داد به دلیل سقف بالای تسهیلات بود.

وی تصریح کرد: در ایران این مشکل به دلیل اینکه پرداخت وام درصد کمی از کل پول مسکن را پوشش می دهد، ایجاد نمی‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار