نظامیگری پلیس، بزرگترین پیشرفت آمریکا در قرن 21 میلادی بوده است.
به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ کشته شدن میشل براون توسط افسر پلیس فرگوسن، اعتراضات مدنی و مسالمت آمیز گسترده ای را در پی داشت که با خشونت پلیس و برخورد نظامی نیروهای ایالتی همراه بود.
نظامیگری پلیس آمریکا علیه رنگین پوستان، سالهاست که نقل محافل حقوق بشری است اما هم اکنون بسیاری از مردم آمریکا نیز پی به این حقیقت تلخ برده اند، لیکن گریزی از آن ندارند.
میشل براون تنها یکی از سیاهان بی دفاعی بود که در روزهای اخیر توسط پلیس کشته شده است. در 17 جولای، اریک گارنر با شلیک غیرقانونی پلیس نیویورک جان باخت.
اریک گارنر
پنجم آگوست جان کراوفورد در یک فروشگاه واقع در بیورکریک، مورد اصابت گلوله نیروهای امنیتی قرار گرفت. نهم آگوست نیز ازل فورد، جوانی که از مشکلات روانی رنج می برد، در لس انجلس به قتل رسید.
جان کراوفورد
به گزارش آدام هادسون، تراژدی مذکور هر 28 ساعت توسط پلیس آمریکا رقم میخورد و واقعیتی است که نخواسته بر مردم این کشور تحمیل می شود.
ازل فورد
واکنش ملت آمریکا به این جنایات نیز قابل توجه بوده است. چندی پیش تجمعی بسیار گسترده با عنوان از ساحل تا ساحل در حمایت از مردم فرگوسن و اعتراض به قتل براون در سراسر ایالات متحده برگزار گردید.
از بعد حقوقی نیز، دادخواست های فراوانی به دادستان عمومی و مقامات دولتی آمریکا مبنی بر مقابله با نظامی گری پلیس و پایان سیاست های نژاد پرستانه نیروهای امنیتی ارسال گردیده است. صدها هزار آمریکایی به چشم دیدند که پلیس با شلیک گاز اشک آور و گلولههای پلاستیکی به گروه های عزادار حمله کردند، تجهیزات خبرنگاران را معدوم کرده و در خیابان های میسوی، میدان جنگ راه انداختند.
رایان گریم، یکی از مقامات هافینگتون پست، در واکنش به دستگیری خبرنگاران این رسانه در اعتراضات اخیر نوشت: نظامی گری پلیس، بزرگترین پیشرفت آمریکا در قرن 21 میلادی بوده است. بررسی اقدامات پلیس نشان می دهد، سیاست هدفدار نیروهای امنیتی آمریکا علیه سیاه پوستان و رنگین پوستان، اعراب و مسلمانان بر اساس مبانی نژاد پرستانه استوار است.
بدون هیچ گونه نظرخواهی عمومی از مردم، مقامات آمریکایی ارتشی را در خیابان های این کشور گمارده است که حقوق اساسی ملت را پایمال می کند. پلیس نظامی آمریکا به خواست خود قوانین ناعادلانه وضع می کند، قوانین عادلانه موجود را نقض می کند و با صدور حکم اعدام نظام قضایی آمریکا را به سخره می گیرد.
ویکتور کاپلر، استاد دانشگاه هوستون می گوید: پلیس سنت لوئیس در سال 1704 به منظور حفاظت ساکنان جدید آمریکا در برابر بومیان و مالکان اصلی قاره آمریکا به وجود آمد. مأموریت آن کنترل جمعیت بردگان و حفظ منافع برده داران بود. این میراث خطرناک همچنان در مشی پلیس این کشور ساری و جاری است.
بنابراین اعمال سیاست های نژاد پرستانه پلیس در شهر فرگوسن که حدود دو سوم جمعیت آن سیاه پوست هستند اما بیش از 86 درصد پلیس این شهر را سفید پوستان تشکیل می دهند، امری غیرمنتظره نیست.
پلیس نظامی در جامعه آمریکا پدیده ای است که در دهه های اخیر بیش از گذشته خود نمایی می کند. پیتر کراسکا، استاد دانشگاه کنتاکی شرقی، با استناد به شواهد معتبر گسترش واحدهای شبه نظامی پلیس را دهه 1990 اثبات می کند. این واحدها مشابه تیم های عملیات ویژه در جبهه نبرد عمل می کنند.
واحدهای شبه نظامی پلیس برای اولین بار در سال 1971 در لوس آنجلس، به دستور رئیس پلیس بدنام این ایلات، داریل گیتس، شکل گرفت.
این گروه های حتی با تانک اقدام به تخریب خانه های معترضان می کردند. به گزارش کراسکا تا سال 2000 میلادی بیش از 30 هزار تیم شبه نظامی پلیس در شهرهای مختلف آمریکا پدید آمد.
ماشین جنگی شش تنی در نخستین عملیات های تیم شبه نظامی پلیس
رادلی بالکو، نویسنده کتاب نظامی گری نیروهای پلیس آمریکا، می نویسد: تیم های شبه نظامی آمریکا در دو دهه اخیر، 1500 درصد رشد داشته اند. آنان روزانه، حریم بیش از 100 خانه شخصی را شکسته و به آن ها هجوم می برند. نوزدان را زخمی و کودکان در خواب را به قتل می رسانند.
آیانا استانلی-جونز، کودک هفت ساله که در حمله نیمه شب واحدهای شبه نظامی پلیس دیتروت کشته شد.
ینکنیز می گوید: میلیاردها دلار تجهیزات نظامی از اسلحه های سبک و سنگین گرفته تا تانک و هواپیمای بدون سرنشین در اختیار پلیس آمریکا قرار گرفته است.
وی ادامه می دهد: مقامات ایالات متحده، فرهنگ جنگ را در این کشور نهادینه کرده اند و پلیس در عوض خدمت و حمایت از مردم، به سرکوب و مقابله با ایشان برخاسته است.
شبه نظامیان پلیس تگزاس
از سوی دیگر، پلیس در طرحی به نام "استفاده از قهرمانان ما" اقدام به استخدام نیروهای ارتش به منظور شرکت در عملیات شهری کرده است. بدین ترتیب تجربه این افراد در استفاده از تجهیزات جنگی، موجبات وحشت هرچه بیشتر مردم را از پلیس آمریکا فراهم آورده است.
جالب اینجاست که تعداد، هویت و تابعیت نیروهای شبه نظامی پلیس در هیچ سرشماری و آمار رسمی منعکس نشده و مردم با سانسور شدید اطلاعاتی در این زمینه مواجه هستند.
پلیس سنفورد
به گزارش انجمن آزادیهای مدنی در آمریکا، در سالیان اخیر تاکتیکهای آموزشی پلیس نیز در برخورد با شهروندان خشونت آمیزتر شده است. به نحوی که گارد ملی و حتی نیروهای امنیتی اسرائیل وظیفه آموزش پلیس این کشور را عهده دار شده اند.
بر اساس نظرسنجی ریزن بوپ در سال 2013، 58 درصد از آمریکایی ها استفاده پلیس از تجهیزات نظامی را افراطی دانسته اند. بدون شک، تعداد مخالفان پلیس نظامی در آمریکا پس از اعمال خشونت های بیرحمانه پلیس میسوری در برخورد با معترضان شهر فرگوسن افزایش چشم گیری داشته است.
هنری جانسون، سناتور آمریکایی، در واکنش به رفتار پلیس نظامی نوشته است: برای تحقق دموکراسی، مردم باید آزدانه عقاید خود را بیان کنند نه اینکه با تجهیزات نظامی پیشرفته و برخوردهای قهرآمیز پلیس به خاک و خون کشیده شوند.
هنری جانسون
گزارش های مختلف حاکی از شکل گیری جنبش مردمی عظیمی علیه پلیس آمریکاست که حداقل خواسته های ایشان برای اصلاح وضعیت فعلی در بیانیه انجمن آزادیهای مدنی در آمریکا آورده شده است:
دولت باید از تجهیز پلیس ایالتی با سلاحهای سنگین، اداوات نظامی کشتار جمعی و ابزارهای جنگی نابودگر دست بردارد.
واحدهای شبه نظامی پلیس به حداقل ممکن تقلیل یابند.
سیاست تبعیض نژادی در تمام سطوح دولتی، امنیتی و پلیسی برداشته شود.
پلیس میسوری
هویت مأموران امنیتی در هر سمتی می باید برای مردم مشخص شود.
آموزش نظامی پلیس توسط گارد ملی و نیروهای اسرائیلی پایان یابد.
و در آخر، پلیس آمریکا درعوض تبدیل شدن به ارتش خیابانی علیه مردم وشهروندان، خدمت به مردم و حمایت از آنان را بر خود فرض بداند.
نشانه های فروپاشی کم کمک داره در آمریکا هم بروز می کنه که می تونه فرصت مناسبی برای ما باشه البته اگه کسی بدنبال استفاده کردن از این فرصت ها باشه.تا کی ما باید منفعل باشیم؟چرا اونا ازتمامی مخالفان مسلح و غیر مسلح در کشور ما حمایت آشکار می کنند ولی ما اینکار رو نکنیم.به نظرم می شه با کار کردن روی این محور ها در آینده ما هم بتونیم به آمریکا فشار بیاریم.این همه ناراضی چیز کمی نیست
مرگ بر ابلیس بزرگ.
مرگ بر نفرت.
مرگ بر امریکا....