در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 482 واحد کاهش روبرو شد و به رقم 71443 واحد رسيد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات اين هفته شاخص کل با( 482) واحد کاهش به رقم 71443 واحد رسيد که نسبت به هفته قبل ( 67 / 0) درصد کاهش را نشان مي دهد.
براساس اين گزارش شاخص بازار اول با (444) واحد کاهش به رقم 52433 واحد رسيد و شاخص بازار دوم با (393) واحد کاهش به عدد 141783 واحد بالغ شد و نسبت به هفته گذشته به ترتيب ( 84 / 0) درصد و ( 28 / 0) درصد کاهش مواجه شدند.
در اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 6313 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 25 درصد افزايش يافته است.
همچنين در 5 روز کاري اين هفته، تعداد 2058 ميليون سهم در 181 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتيب 7 / 11 درصد افزايش و 16 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
در هفته منتهي به 26 شهريورماه، ارزش معاملات نرمال به 4388ميليارد ريال بالغ شد و حجم معاملات نرمال هم به 1616 ميليون سهم رسيد که نسبت به هفته قبل به ترتيب با 7 درصد و ( 6 / 7) درصد کاهش همراه شدند.
بر اين اساس 383405 برگه اوراق مشارکت به ارزش 384 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته افزايش 34 درصدي را نشان مي دهد.
طي اين هفته سهام ساخت دستگاه ها و وسايل ارتباطي با 73 / 18 درصد، استخراج زغال سنگ با 91 / 9 درصد بيشترين درصد تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با از سرگیری معاملات در اولین روز کاری این هفته، شاخص کل بورس تحت تاثیر فضای منفی و یا بعضا مبهم شکل گرفته در بسیاری از گروهها در مسیر سقوط قرار گرفت. نمادهای مالی و خودرویی در ابتدای معاملات بر این روند موثر بودند اما در ادامه با افزایش فشار از سوی نمادهای معدنی، پتروشیمی و همچنین منفیتر شدن جو معاملات در گروه خودرویی، عرصه بر شاخص تنگتر شد. نمادهایی مانند کچاد، خودرو، خساپا، کگل، وبصادر، غدیر و در ادامه پارسان بیشترین تاثیر را در سیر رو به افول شاخص ایفا کردند. جمعآوری برخی از صفهای فروش در نمادهای خودروسازی نیز وضعیت را بدتر کرد. معامله بلوکی در درصدهای مثبت در نماد اخابر به صورت مقطعی شاخص را کمی بالا کشید اما این روند به سرعت خنثی شد. شاخص در ادامه به سیر نزولی اما آرام خود ادامه داد. افزایش حجم معاملات در برخی از نمادهای بزرگ بازار از جمله پارسان شاخص را بیش از پیش پایین آورد. افت شاخص پس از این برهه نیز تا اواخر زمان معاملات در برخی از نمادهای بزرگ بازار از جمله پارسان شاخص را بیش از پیش پایین آورد. افت شاخص پس از این برهه نیز تا اواخر زمان معاملات ادامه یافت اما حمایتهای حقوقی صورت گرفته از نمادهایی مانند فارس و ومعادن کمی از شاخص حمایت نمود اما در نهایت این نماگر با افتی محسوس به کار خود پایان داد.
یکشنبه: با وجود روند مبهم و یا رو به افول حاکم بر بسیاری در آغاز معاملات این روز شاخص کل بورس توانست به لطف رونق معاملات در برخی نمادها مانند وپست و لپارس که مشمول دستورالعمل رفع گروه معاملاتی قرار داشتند و همچنین معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نمادی چون وغدیر و اقبال به برخی تک سهمها در دیگر گروهها در مسیر صعود قرار گرفت. این روند تنها کمتر از نیم ساعت دوام آورد و تحت فشار نمادهای رو به افول به خصوص در بخش بانکی، پتروشیمی و فنی مهندسی شاخص سیری نزولی را تجربه کرد و بار دیگر وارد محدوده منفی شد. برخی حمایتهای حقوقی در قالب معاملات بلوکی چون کچاد و وصندوق نیز تنها به صورت مقطعی از شاخص حمایت به عمل آورد اما این روند نیز به سرعت خنثی شد. افت شاخص با افزایش حجم معاملات در نمادهای منفی به خصوص نمادهای بزرگ بانکی و همچنین نمادهایی چون تاپیکو و فولاد باز هم ادامه یافت تا بدین ترتیب در پایان معاملات روزانه، این نماگر با افتی البته نه چندان قابل ملاحظه به کار خود پایان دهد.
دوشنبه: با شروع معاملات در روز دوشنبه شاهد بهبود نسبی روند معاملات در بسیاری از گروهها بودیم. اقبال مجدد به گروه خودرو در کنار رونق معاملات در بخشهای زیادی مانند فنی مهندسی، ساختمان، حمل و نقل، بیمه، کانی غیرفلزی، لیزینگ، دارویی، غذایی و تجهیزاتی و برقی و برخی تک یهمها در دیگر گروهها شاخص را پس از نوسانات اولیه به محدوده مثبت کشاند. نمادهایی مانند خودرو، بترانس، وپست، لپارس و وبانک از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این سیر بودند. در مقابل افول ملموسی از نمادهای پتروشیمی و بانکی و نمادهای بزرگ فلزی در کنار جمعآوری برخی از صفهای فروش به ویژه در نمادهایی چون کنور و خپارس فشار منفی را بر شاخص وارد ساخت. بدین ترتیب این نماگر از اواسط معاملات روندی با ثبات را در پی گرفت و با تضعیف نسبی معاملات در برخی بخشها و همچنین افزایش فشار از سوی گروه پتروشیمی و چند رشتهای، شاخص با شیبی منفی اما بسیار ملایم به کار خود ادامه داد. بازگشایی غمارک در درصدهای منفی نیز مزید بر علت شد تا شاخص باز هم بخشی از میزان رشد پیشین خود را از دست دهد. حمایتهای حقوقی از برخی نمادها مانند شبهرن نیز نتوانست این روند را خنثی گرداند. افزایش حجم معاملات در برخی از نمادهای منفی به ویژه تاپیکو نیز در اواخر زمان بازار تزلزل دیگری را در سیر حرکتی شاخص پدید آورد اما در نهایت این نماگر در محدوده مثبت به کار خود پایان داد.
سهشنبه: با شروع معاملات در این روز شاخص کل بورس تهران توانست به لطف رونق معاملات در تعدادی از بخشها مانند غذایی و دارویی، تجهیزاتی، قندی، لاستیک و پلاستیک و همچنین عرضه صفهای خرید در برخی از نمادهای مورد اقبال این روزهای بازار پا به محدوده مثبت بگذارد. معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی نیز شاخص را با جهش مقطعی مواجه ساخت. روند رو به رشئ شاخص اما نتوانست داوم بیاورد و تحت تاثیر فضای منفی حاکم بر برخی گروهها سیری نزولی را در پی گرفت. در ادامه بازگشت تعداد محسوسی از نمادهای خودروسازی به مدار صعود منجر به حمایت مجدد از شاخص شد و این نماگر بار دیگر پا در محدوده مثبت گذاشت. پس از این برهه شاخص روندی رو به افول اما آرام را طی کزد و افت بیش از پیش برخی نمادهای بانکی و پتروشیمی منجر شد تا بخشی از میزان رشد شاخص خنثی شود. معامله بلوکی در نماد کگل نیز به صورت مقطعی از شاخص حمایت کرد اما این نماگر باز هم سیری نزولی را در دقایق آخر تجربه نمود و در نهایت نیز نتوانست با رشدی بسیار مختصر به کار خود پایان دهد.
چهارشنبه: در آخرین روز معاملاتی این هفته شاهد بودیم که شاخص کل بورس تهران در شروع معاملات به لطف اقبال نسبی به بخش نفتی و به خصوص نماد شنفت و همچنین رونق شکل گرفته در برخی از گروهها همچون دارویی، لاستیکی، لیزینگ و همچنین عرضه صفهای خرید در برخی از نمادها در مسیر صعود قرار گرفت. در ادامه معامله بلوکی در درصدهای مثبت در نماد وصندوق نیز حمایت خوبی را از شاخص به عمل آورد. این روند در نماد اخابر و همراه نیز رخ داد و شاخص بیش از پیش بالا رفت. اما منفیتر شدن فضای معاملات در برخی بخشهای بزرگ بازار همچون وامید نیز بر این روند دامن زد تا شاخص با شیبی منفی ادامه معاملات را پیگیری کند و بدین ترتیب تا پایان معاملات بخشی از رسد ساعات پیشین این نماگر خنثی شد.