به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو"، آیتالله موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز عید سعید قربان که صبح امروز یکشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به ظرفیت عظیم حج برای امت اسلام، "حج" و "بیتاللهالحرام" را اسیر دست وهابیون دانست و تأکید کرد: متأسفانه این حج و بیتاللهالحرام اسیر دست وهابیون است و نمیگذارند به خوبی استفاده شود در حالی که اگر حج به خوبی انجام گیرد، امت اسلامی، امت والا میشود.
وی، کفر ورزیدن امت اسلامی به طاغوت را موجب عزیز شدن امت اسلام عنوان کرد و افزود: اگر امت اسلامی قدر حج را بداند و آنطور که باید و شاید از حج استفاده کند و مسلمین بیدار شوند و راههای مقابله با دشمن و مکاید دشمن را بشناسند، این امت دیگر طعم ذلت را نخواهد چشید.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: اگر کعبه قائم باشد، دین هم قائم است و به برکت کعبه، مردم قائم میشوند و روی پای خود میایستند و مستقل میشوند و خود تصمیم میگیرند و با عزت میشوند و همه اینها به برکت آن تجمع عظیم است که اطراف کعبه شکل میگیرد.
آیتالله موحدیکرمانی در بخش دیگری از خطبههای نماز عید سعید قربان با اشاره هجرت امام راحل از عراق به پاریس در چنین روزی (13 مهر)، یادآور شد: نگذاشتند امام در عراق سخن بگوید و انسانها را بیدار کند اما ایشان فرمودند به نقطهای میروم که بتوانم انجام وظیفه کنم لذا به فرانسه هجرت و از آنجا با مردم دنیا صحبت کردند.
معضل بیآبی و کمبارانی در سراسر کشور موضوع دیگری بود که آیتالله موحدی کرمانی به آن اشاره و بر لزوم پرهیز از اسراف تأکید کرد و توصیههای دین اسلام درباره نماز باران را یادآور شد.
"گاهی یک جمع عظیم نماز میخوانند ولی من پیشنهاد میدهم در تمام مساجد تهران و مناطق ایران که گرفتار کمآبی هستند، نماز باران بخوانند."
وی با یادآوری نماز باران حضرت موسی (ع) گفت: حضرت موسی (ع) نماز باران خواند اما باران نیامد و خطاب آمد در بین شما یک سخنچین بود و بواسطه او رحمت نازل نشد و دیگران از آتش او سوختند لذا موسی عرض کرد خدایا به من بگو این فرد چه کسی است تا او را بیرون کنم اما خطاب آمد من آبروی او را نمیبرم لذا حضرت موسی (ع) خطاب به جمع فرمود یک نمام در بین ماست که مشکل قضیه است لذا بیرون برود اما نمام شروع کرد به گریه کردن و گفت خدایا اگر من بروم، رسوا میشوم لذا توبه کرد و باران نازل شد؛ بدون اینکه کسی برود. موسی عرض کرد چه شد، خطاب آمد آن نمام تائب شد. لذا هر کس گناهی دارد، توبه کند و سپس در نماز باران شرکت کند. امید است انشاءالله رحمت بر ما نازل شود.
آیتالله موحدیکرمانی، "تقوا" را بهترین توشه برای انسان در زندگی دنیوی و آخرت ذکر کرد و ادامه داد: تقوا نمیگذارد انسان در ظلمت باقی بماند و به بنبست برسد بلکه انسان را به نور وارد و و راه را برای رسیدن انسان به کمال و سعادت فراهم میکند.
وی عید سعید قربان را "عید بهرهگیری از برکات ایام متبرک" دانست و با تبریک این عید سعید، به برکات فراوان دهه اول ماه ذیالحجه بویژه روز عرفه و عید قربان اشاره کرد و گفت: در نماز عید سعید قربان، خدا را به حرمت امروز قسم دادیم و این در حالی است که معمولا در دعاها خدا را به حرمت پیامبر (ص) و اهل بیت(ع) قسم میدهیم اما امروز گفتیم "اسئلک بحق هذا الیوم"، یعنی خدایا به حق امروز، آنچه درخواست میکنم را به من عنایت بفرما.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به حدیث "مَن لَم یُغفَر لَهُ فی شهرِ رمضانَ لَم یُغفَر لَهُ إلی مِثلِهِ مِن قابِلٍ الّا أن یَشهَدَ عَرَفَةَ" درباره عظمت روز عرفه، خاطرنشان کرد: چه بسا انسانهایی، رحمت الهی در ماه رمضان شامل حالشان نشده اما غصه نخورند چراکه قدرت عرفه برای ریزش گناهان از رمضان بیشتر است البته اگر در عرفه شاهد باشند و غائب نباشند چراکه خیلیها در این ساعات و روزهای متبرک، غائب هستند درواقع در روز عرفه بوده و نفس کشیده اما غائب بوده و عرفه را درک نکرده است.
آیتالله موحدیکرمانی روز عرفه و روز عید قربان را روزهای بسیار ارزندهای خواند و با بیان اینکه "دعاها به ما جرأت میدهند که درخواستهای بلندی بکنیم"، افزود: انسانهایی که در دهه اول ذیالحجه که مکمل مناجات یک ماهه حضرت موسی (ع) بوده است، این توفیق را داشتند که با خدا راز و نیاز کردند و دل را شستشو دادند، میتوانند به مقامات بلند برسند.
وی ادامه داد: "انسان به برکت این برنامه میتواند اشرف مخلوقات شود. کسی نگوید انسان اشرف مخلوقات است. گاهی میشود این انسان خسیسترین و پستترین موجودات باشد اما میتواند اشرف مخلوقات شود و مقامش ار فرشتگان هم بالاتر رود و فرشتگان خادمش شوند."
امام جمعه موقت تهران با اشاره به روز کودک در هفته جاری تأکید کرد: یکی از اشتباهات این است که فکر میکنند باید کودک را رها کرد و آزاد گذاشت که هر کاری میخواهد، بکند و هر حرفی دوست دارد، بزند درحالی که باید کودکان را با آنچه باید آشنا شوند، آشنا و از خطرات آگاه کرد لذا باید به امر کودک بسیار توجه کرد و مراقب بود که پایههای سعادت انسان را در همان کودکی تقویت کرد.