به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو" علی لاریجانی در همایشی که به مناسبت روز دامپزشکی عصر امروز در سالن اجتماعات سازمان حفاظت از محیط زیست و با حضور وزیر جهاد کشاورزی و خانم ابتکار برگزار شد، گفت: علت حضورم در این مراسم اهمیت کار شما و خداقوت گفتن به مسئولان دامپزشکی است که جمعیتی پرتحرک و اثرگذار در کشور هستید.
وی اضافه کرد: کار شما از نظر امنیت غذایی، افزایش بهرهوری و سلامت و بهداشت کشور حایز اهمیت است و این عوامل فاکتورهای مهمی برای کشور هستند.
رئیس مجلس گفت: در زمینه افزایش بهرهوری دامداری و کشاورزی کار کمی صورت گرفته است و تا حدی دچار مشکل هستیم.
آقای لاریجانی با بیان اینکه این بخش از نظر اقتصادی وضع مناسبی ندارد و چرخه اقتصادی کم رونق آن بر فعالیت دامپروری در کشور تأثیر گذاشته است، افزود: در این شرایط کشورهای منطقه نیز از اقتصاد پاک برخوردار نیستند و آلودگیهای دامی از شرق و غرب، کشورمان را تهدید میکند.
وی گفت: کشورهای اروپایی به علت همسنخ بودن بهداشت رفتار سادهتری دارند اما ما نیز باید در این شرایط فعالیتهایمان را بهسامان کنیم و برای صیانت از بخشهای کشاورزی و دامی، سرمایهگذاری کافی انجام دهیم و انتقال دام به کشور کاهش یابد.
رئیس مجلس افزود: برقراری موافقتنامههای همکاری با کشورهای اطراف برای نظم بخشی بیشتر در مراودات دامی خوب است اما خودمان باید در این بخش روی پای خود بایستیم و قابلیت این کار را داریم.
آقای لاریجانی گفت: براساس تأکیدات مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی باید در محصولات اساسی کشور به خودکفایی برسیم و برای تحقق این کار بخش کشاورزی نیازمند حمایت است.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی قابلیت رقابت را همچون بخش های دیگر اقتصادی ندارد و در شرایط تحریم و وجود بیماری در اطراف کشور نیازمند حمایت است، افزود: باید با رسیدن به خودکفایی در کشاورزی و دامداری از آفات مصون بمانیم.
رئیس مجلس گفت: وزیر کشاورزی باید رسیدن به استقلال در محصولات اساسی را سرلوحه کار خود قراردهد تا انتقال بیماری از طریق دام به کشورمان کاهش یابد و در ورود محصولات دامی با دقت کامل و سختگیری عمل شود تا دوباره دچار بیماری هایی چون تب برفکی نشویم.
آقای لاریجانی افزود: در زمینه تولید مواد پروتئینی نیز باید به خودکفایی برسیم.
وی کشاورزی به شیوه سنتی را نیز یکی دیگر از موارد ضعف در این بخش دانست و گفت: با این شرایط چرخه اقتصادی مطلوب نیست و بخش های دیگر سامان نمی یابند.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه اقتصاد روستا با وجود ارائه امکانات وضع مطلوبی ندارد، افزود: ساماندهی برای تولید در روستا شکل نگرفته است و فعالیت های کشاورزی بهصرفه نیست و این معضل باید هر چه سریعتر برطرف شود.
آقای لاریجانی گفت: تا وقتی بودجه کشور به نفت متصل باشد این گونه آفتها وجود دارد و باید در سطحی ملی به موضوع توسعه روستا و چرخه مطلوب اقتصاد کشاورزی توجه کنیم.
وی افزود: بی شک باید با ارائه تسهیلات بانکی مناسب و جلوگیری از شرایط رانتی، حمایت از بخش کشاورزی سامان یابد.
رئیس مجلس وضع آب در کشور را نیز یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی و دامداری دانست و گفت: اکنون وضع آب در کشور سخت است و باید از آب استفاده بهینه کنیم.
لاریجانی افزود: در این زمینه بحث هایی در مجلس شده است و اکنون که در فصل رسیدگی به بودجه سال آینده هستیم وزارت جهاد کشاورزی باید بسته کاملی را در زمینه کشاورزی و دامداری به مجلس ارائه کند تا به آن توجه کنیم.
وی گفت: پارسال فرصتی پیش آمد تا در زمینه سلامت گامهایی برداریم و اکنون با اختصاص بخشی از یارانه و درصدی از مالیات بر ارزش افزوده اقدامات خوبی در زمینه سلامت در کشور انجام شد و امسال باید به وضع آب و چرخه ضعیف کشاورزی توجه شود.
رئیس مجلس بر آبیاری تحت فشار تا دو، سه سال آینده تأکید کرد و افزود: باید در زمینه توسعه روستا و حمایت از بخش های کشاورزی گام های دقیق تری در لایحه بودجه برداشته شود و از بخش یارانه ها به حوزه دامپزشکی کمک شود تا بتواند چرخه اقتصادی مطلوب را ساماندهی کند.
آقای لاریجانی با بیان اینکه تجربه خوبی از کارهای دولتی نداریم و راندمان خوبی نداشتهاند، گفت: باید وضع اقتصادی کشور به طور فراگیر در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در حمایت از سازمان دامپزشکی به علت اهمیت سلامت و افزایش بهرهوری تردیدی وجود ندارد، افزود: اگر پیشنهادهایی در زمینه تقنین و حمایت های بودجه ای ارائه شود از آن استقبال می کنیم، به شرط اینکه بخش خصوصی نیز برای فعالیت در این حوزه تشکیل شود.
رئیس مجلس گفت: در حوزه اقتصاد روستا نیازمند تصمیمی ملی هستیم و باید با اجرای مطالعات جامع و دید حمایتی به بخش خصوصی چرخه اقتصاد رونق یابد و در بودجه سال آینده این بخش مورد حمایت قرار گیرد.
آقای لاریجانی افزود: گاهی در فراز و فرودهای کشور به دامداران ظلم شده است و با تأکید بر پایین نگه داشتن قیمت محصولات لبنی، یارانهای که قرار بود به آنان پرداخت شود بهموقع داده نشده است و آنان نتوانستهاند سر پا بایستند.
وی گفت: پول دامداران باید بهموقع پرداخت شود چراکه این قشر بنیه ضعیفی دارد و برای برقراری چرخه منظم تولید باید یارانه ها بههنگام به دامداران پرداخت شود.
گفتنی است علی لاریجانی در این همایش از چند قلم دستاورد دامپزشکی کشورمان شامل واکسن تب برفکی، هفت قلم دارو و کیت تشخیص بیماری یون رونمایی کرد.
واکسن تب برفکی از نیازهای عمده کشور در صنعت دامپزشکی محسوب می شود که پیش از این از خارج وارد می شد و از مدتی پیش ساخت آن در دستور قرار گرفت و امروز به طور رسمی به بهره برداری رسید.