به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تعدادی از روسای دانشگاهی موفق به کسب رای اعتماد از این شورا شدند تا وضعیت 14 دانشگاه دیگر کشور روشن شده باشد.
در جلسه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز که به بررسی وضعیت سرپرستهای دانشگاههای کشور اختصاص داشت، وضعیت دانشگاههای اردکان، تفرش، گلستان، منابع طبیعی گرگان، منابع طبیعی ساری، شاهرود، رامین خوزستان، بیرجند، حکیم سبزواری، صنعتی جندی شاپور، فنی و حرفهای، کاشان و صنعتی شیراز مشخص شد؛ اما دانشگاهیان دانشگاه اصفهان همچنان بیرئیس ماندند.
پیشتر حجتالاسلام احمد سالک، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در این باره به رسانهها گفته بود: موضوع دانشگاه اصفهان یک بار در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث قرار گرفت و به دلایلی رئیس جمهور از ادامه پرداختن به این موضوع صرف نظر کردند؛ چرا که مدارک زیادی برای عدم تایید سرپرست دانشگاه اصفهان بود و پیگیری وضعیت سرپرست این دانشگاه را به وزیر علوم واگذار کردند؛ بنابراین این کار نیز باید از مجاری قانونی خود طی شود؛ متاسفانه گاهی اوقات حرکتهایی غیرقانونی مشاهده میکنیم.
در حالی که عدم تائید سرپرست فعلی دانشگاه اصفهان در شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی چند تن از اعضای این شورا تائید شد وزارت علوم همچنان این مسئله را تکذیب کرده و سرپرست این دانشگاه نیز با وجود اتمام مدت سرپرستی و البته گذشت پنج ماه دیگر از حکم سرپرستی شش ماهه، همچنان به کار خود ادامه میدهد.
طبق قانون، وزیر علوم سه ماه فرصت دارد تا گزینه پیشنهادی خود را برای ریاست یک دانشگاه برای بررسی صلاحیت، به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند؛ البته در قانون پیشبینی شده که در صورت مطرح نشدن پرونده افراد در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی، سرپرست دانشگاه تا شش ماه میتواند با حکم مستقیم وزیر علوم، در این سمت باقی بماند.
این در حالی است که در 19 خردادماه مهلت سرپرستی هوشنگ طالبی سرپرست فعلی دانشگاه اصفهان به اتمام رسید و با توجه به اینکه چند تن از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی عدم تائید طالبی در شورا را تائید کردند، هنوز خبری از معرفی گزینه جدید به شورا نیست.
هوشنگ طالبی، سرپرست دانشگاه اصفهان در نشست خبری اخیر خود در پاسخ به عدم معرفی رئیس دانشگاه اصفهان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: من نباید قانونی یا غیرقانونی بودن این موضوع را تعیین کنم و تا وقتی که مسئولیت سرپرستی این دانشگاه بر دوش من است، به وظیفهام عمل خواهم کرد.
با گذشت پنج ماه از مدت قانونی حضور طالبی در دانشگاه اصفهان و با توجه به واکنشهای جدی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، به نظر میرسد هوشنگ طالبی نتوانسته امتیازات لازم را برای ادامه این مسیر دارا باشد و نظر مساعد اعضای شورا را برای ریاست دانشگاه اصفهان را جلب نکرده است.
البته برخی بلاتکلیفی وزارت علوم را عامل ادامه حضور طالبی در دانشگاه اصفهان میدانند؛ اما با وجود تایید 14 رئیس دانشگاه دیگر و تاکید نجفی سرپرست وزارت علوم بر ادامه روند دوهر قبلی، این موضوع نیز منتفی است.
باید دید دلیل گذشت این مدت زمان طولانی و این بلاتکلیفی در چیست. اینکه هنوز هیچ اقدامی در خصوص ریاست این دانشگاه بزرگ و سومین دانشگاه برتر کشور در علوم انسانی صورت نگرفته است؛ آیا مثل همیشه این بیثباتی مدیریتی و البته انتصابات و تغییرات متعدد طالبی در دانشگاه با وجود احتمال عدم تائید ریاستش، به ضرر دانشجویان و دانشگاهیان تمام نخواهد شد.