نماینده سابق ایران در اوپک با انتقاد از سکوت وزارت نفت در برابر سقوط قیمت نفت گفت: برای بازگشت تعادل به بازار نفت باید دیپلماسی انرژی بسیار فعالی داشته باشیم و بهعنوان یکی از مؤسسان اوپک، منفعلانه برخورد نکنیم.
به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، محمدعلی خطیبی درباره نوسانات قیمت نفت و تهدید اقتصاد کشور از این محل گفت: بهتر است سران کشورهای عضو اوپک وارد عمل شده و با بهکارگیری دیپلماسی فعال در حوزه انرژی، کشورهای عضو اپک را به کاهش میزان تولید ترغیب کنند.نماینده سابق ایران در اوپک با بیان تحلیلی از روند نزولی قیمت نفت گفت: این اولین بار نیست که شاهد کاهش شدید قیمت نفت هستیم و در دهههای گذشته نیز چندین بار این اتفاق افتاده است که عامل اصلی آن معمولاً افزایش میزان عرضه نسبت به تقاضای نفت است.
وی با بیان اینکه تا زمانی که عرضه نفت نسبت به تقاضا کاهش نیابد، روند کاهش قیمت نفت ادامه مییابد، گفت: در ادوار گذشته که شاهد چنین اتفاقی بودیم اوپک چندین بار وارد عمل شد و با کاهش چندباره تولید تعادل را به بازار نفت بازگرداند و اضافه عرضه را از بازار خارج کرد.
خطیبی گفت: متاسفانه عربستان و قطر حقی را برای خود قائل هستند و آن اینکه به هر میزان که بخواهند نفت وارد بازار میکنند و این در حالی است که این حق برای آنها در نظر گرفته نشده است.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: زمانی که ایران به دلیل تحریم، لیبی به دلیل مشکلات داخلی و عراق به دلیل مسائل گروه تروریستی داعش میزان تولید نفت خود را کاهش داد، عربستان و قطر به خود اجازه دادند که به جای این کشورها نفت تولید کنند و با این کار دو هدف را دنبال میکردند که یکی از آنها مانع شدن از افزایش قیمت نفت بود.
وی با بیان اینکه عربستان تحت فشار غرب مانع از افزایش قیمت نفت شده است، تصریح کرد: روال این است که کشورهای تولیدکننده نفت عضو اوپک پس از رفع مشکلات خود و بازگشت به بازار تولید نفت، میتوانند سهمیه تولیدی خود را دوباره دریافت کنند و به تولید نفت بپردازند، اما عربستان حاضر نیست که سهمیه این کشورها را به آنها بازگرداند و همچنان با افزایش سقف تولید خود، مانع افزایش قیمت نفت میشود.
خطیبی ادامه داد: تنها راهحل بازگشت تعادل به بازار نفت مدیریت عرضه از سوی کشورهای عضو اوپک است و ضروری است که هر چه سریعتر جلسات این سازمان در سطح کارشناسی، وزرا و حتی سران کشورها تشکیل شود.
نماینده سابق ایران در اوپک تاکید کرد: برای بازگشت تعادل به بازار نفت باید دیپلماسی انرژی بسیار فعالی داشته باشیم و بهعنوان یکی از موسسان اوپک، منفعلانه برخورد نکنیم و به کشورهایی که همکاری نمیکنند باید فشار بیشتری وارد کرد.
وی افزود: با بیتفاوتی و دست روی دست گذاشتن و گذشت زمان مشکلی حل نخواهد شد و مدیریت عرضه باید دقیق، منظم و حسابشده باشد.