عضو سابق هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: باید تلاش کرد تا با استفاده از آموزههای اقتصاد مقاومتی و براساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، اقتصاد کشور را تقویت کنیم تا بتوانیم به رشدی درونزا دست یابیم
به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، محمود دودانگه، عضو سابق هیأت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه کشور ما بصورت سنتی اداره میشود و متکی بر درآمدهای نفتی است گفت: بر این اساس بودجه کشور هم بر مبنای درآمدهای نفتی تنظیم شده است و این امر، کمی اقتصاد کشور را آسیبپذیر کرده است؛ البته برای کاهش آسیبهای احتمالی طی سالهای گذشته صندوق توسعه ملی ایجاد شد تا بخشی از درآمدهای نفتی در آن ذخیره شده و برای توسعه کشور به کار گرفته شود.
محمود دودانگه معتقد است تنها راه صیانت از اقتصاد کشور، سرلوحه قرار دادن اقتصاد مقاومتی است و در این زمینه افزود: باید تلاش کرد تا با استفاده از آموزه های اقتصاد مقاومتی و براساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، اقتصاد کشور را تقویت کنیم تا بتوانیم به رشدی درونزا دست یابیم.
دودانگه همچنین به کاهشهای اخیر قیمت جهانی نفت اشاره کرد و اظهار داشت: اگر همین روند نزولی قیمت نفت ادامه یابد، باید سعی کنیم تا واردات را مدیریت کرده و ارزهای موجود را برای نیازهای اصلی کشور و توسعه داخلی اختصاص دهیم تا بدین شکل از آسیبهای اقتصادی بکاهیم.
او سیاستهای دیگر کشورهای نفتخیز برای با مقابله با بحرانهای اینچنینی را مورد اشاره قرار داد و به نسیم گفت: در این کشورها صندوقهایی تاسیس شده است تا ذخایر ارزی خود را در هنگام بروز این مشکلات به کار گیرد.
عضو سابق هیأت عامل صندوق توسعه ملی همچنین در پاسخ به این سوال نیسم که چرا کشورهای حاشیه خلیج فارس آسیبهای کمتری را در زمان کاهش قیمت نفت میبینند گفت: این کشورها بسیار بیشتر از نیاز اقتصاد خود نفت تولید کرده و حتی ذخایر آنها چند صد میلیارد دلار است که در مواقع بروز بحران کمتر دچار چالش میشوند.
وی در پایان به تحریمهای چند سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه تحریمها در مقطعی اقتصاد کشور را به چالش کشید، اما آثار مثبتی را هم با خود به همراه داشت و آن هم مقاومسازی بخش خصوصی و بنگاههای اقتصادی کشور بود که موجب شد بخشهای مختلف در مقابل فشارهای اقتصادی برنامه داشته باشند و از آمادگی لازم نیز بهرهمند شوند.