به گزارش خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلاموالمسلمین طباطبائی در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین که عصر دیروز در ساختمان مرکزی جام برگزار شد، اظهار داشت: شاید تفسیر و توضیح معنای واقعی دو کلمه محرم و عاشورا برای بسیاری از افراد گران تمام شود.
وی افزود: کلمه محرم به معنای حرام، کلمهای عربی است که قبل از اسلام نیز وجود داشته و مردم برای اینکه کارهای ناشایست را ترک کنند به تشخیص خود ماههایی را معین میکردند که در این ماهها اعمال ناپسند را برای آسایش زندگی انجام ندهند.
عضو جامعه روحانیت مبارز با ذکر روایتی خاطرنشان کرد: عدهای در روز اول ماه محرم برای انجام کارهای مملکتی (زمانی که حضرت ولی عهد مامون بود) خدمت امام رضا (ع) مشرف میشوند و با حضرت احوال پرسی میکنند اما متوجه میشوند که امام چندان حال مناسبی ندارد، امام به آنها میفرمایند: "آیا میدانید امروز چه روزی است؟ "جواب میدهند "امروز روز اول محرم است،". امام فرمود: امروز روزی است که جاهلان و بیعقلان که سوادی ندارند اما مدعی بودند، برای این ماه حرمت قائل میشوند و جلوی تندروی خود را میگرفتند تا مردم راحتتر زندگی کنند.
حجت الاسلام طباطبائی با اشاره به کلمه عاشورا خاطرنشان کرد: روزی به حضرت موسی ۱۰کلمه وحی میشود که یک کلمه عاشوراست، در توضیح عاشورا به موسی گفته میشود این روز بدترین کارها صورت میگیرد؛ موسی در جواب میگوید چه میشود؛ میفرمایند آنچه در تعظیم این عاشورا نصیب مردم میشود احیای انسانیت است آدمها با دیدن بزرگی شهامت و فداکاری برای اسلام و دین روح تازهای میگیرند و دوباره آدم میشوند.
عضو جامعه روحانیت مبارز متذکر شد: اگر کاری در زندگی انجام دادید که در آن شکست خوردید، نگویید این کار خاصیت نداشته، بگویید خوب عمل نشده است، اگر بعد از عزاداریها آدم نشدید و از آن نگهداری نکردید، نگویید عزاداری خاصیت ندارد بلکه فرم آن اشکال داشته که شما جواب نگرفتید؛ ما اشکالمان این است که وقتی فهم لازم را از چیزی نداریم مدعی هستیم که داریم، وقتی مدعی باشیم جواب هم نمیگیریم در کارهایی که شکست خوردیم یا خوب اجرا نکردیم یا خوب نفهمیدیم.
وی افزود: ماه محرم سعی کنید آنچه صاحبان دین و متولیان اسلام گفتهاند به همان روش عمل کنید در این صورت به طور طبیعی نتیجه میگیرید و از زاویه بیرون نروید که مشکل بوجود میآورید.
حجت الاسلام طباطبائی با بیان این مطلب که بسیاری از لغات از معانی خود فاصله گرفته است، ادامه داد: عدالت معنایش با لفظش فاصله گرفته است و مفاسد، مصالح و... نیز همینطور. صورت و غالب کلمات مانده اما محتوایی ندارد، روزی که مردم منکر را معروف و معروف را منکر میکنند شجاعت و شهامت از بین رفته است و کلماتی چون توهین، تحقیر و افترا از زبان بیرون میآید.
عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر موفقیت اصولگرایان در زمان اوایل انقلاب، خاطر نشان کرد: باید دید چرا موفقیتشان ادامه پیدا نکرده است با قبول شکست خود، به دنبال علت و اشکالات بروند و مشکلات را به گردن یکدیگر و دیگران نیندازند.