به گزارش خبرنگار دولت "خبرگزاری دانشجو"، نوبخت در پاسخ به سئوال خبرگزاری دانشجو، مبنی بر اینکه با توجه به رو اتمام بودن فرصت قانونی سرپرست وزارت علوم آیا دولت قصد دارد تا اوایل هفته آتی گزینه پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند، پاسخ داد ما به وقت وزیر پیشنهادی علوم را به مجلس معرفی می کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرگزاری دانشجو درباره اینکه روز گذشته در راهپیمایی باشکوه 13 آبان، نماینده ای از سوی دولت در این راهپیمایی شرکت نداشته و آیا دولت در این زمینه پاسخی دارد، اظهار داشت: 13 آبان روز دانش آموز است کما اینکه وزیر آموزش و پرورش هم در این راهپیمایی حضور داشته و بنده از رسانهها صدای ایشان را شنیدم که در خصوص مراسم ویژه 13 آبان هم اظهارنظر منطقی داشتند.
نوبخت همچنین در ابتدای جلسه با تجلیل از عزاداری عاشقانه و عواطف مذهبی مردم متدین ایران اظهار داشت: با توجه به حضور باشکوه و منظم مردم در تاسوعا و عاشورای حسینی، رئیس جمهور و هیئت وزیران مراتب تجلیل خود را به پیشگاه مردم اعلام کردند.
وی همچنین از اختصاص 729 میلیارد تومان جهت احیای دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: این اعتبار برای اجرایی شدن مطالباتی که توسط ستاد احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته بود، اختصاص پیدا کرد.
نوبخت اعتبارات صورت گرفته را بدبن شرح زیر اعلام کرد:
1- انجام کلیه برنامه های رها سازی از سدهایی که آب آن ها به دریاچه ارومیه خواهد ریخت.
2- حداقل هشت درصد کاهش مصرف توسط بخش های مختلف در حوزه آب ریز دریاچه ارومیه
3- ممنوعیت تبدیل الگوی زراعی به آبی در حوزه آبریز
4- تبدیل کشت چغندرقند به کشت گندم و پرداخت مابه التفاوتی که زارعی با تبدیل کشت درآمدشان تغییر خواهد کرد.
سخنگوی دولت در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: با توجه به گزارشات واصله میزان نزولات جوی امسال با توجه به بارندگی های اخیر 75 درصد نسبت به دوره درازمدت افزایش یافته است.
وی همچنین اضافه کرد: یک میلیارد و 450 هزار مترمکعب آب به ورودی سدها افزایش یافته است که ده درصد بیشتر از متوسط انجام شده طی 47 سال گذشته بوده است.
نوبخت در ادامه در رابطه به اینکه لایحه خروج از رکود را چه نهادی تهیه کرده است، گفت: با صراحت می گوییم که این لایحه را دولت تهیه کرده است و اینکه گفته می شود یک موسسه تحقیقاتی در این رابطه مشارکت داشته است سخنان درستی نیست و وقتی می گوییم دولت این تعداد از وزرا نیستند که در هیئت وزرا شرکت دارند لذا همه نهادهای مرتبط فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: لایحه خروج از رکود در دستگاه های دولتی تایید شده و امیدواریم مجلس با توجه به تقدیم این لایحه در این زمینه تسریع کند.
وی همچنین در رابطه با سیاست تک نرخی کردن ارز و برنامه دولت در این زمینه اظهار داشت: دولت به صورت رسمی یک نرخ را بیشتر نمی شناسد و آن همان دو هزار و 650 تومان است، البته در همه کشورها از جمله ایران بازار غیررسمی وجود دارد که مبادلات ارز در آنجا صورت می گیرد که البته با نظارت بانک مرکزی است.
نوبخت در رابطه با ارتباط با اینکه آیا دولت ارز خود را با نرخ بازار آزاد ارائه می کند، گفت: اینگونه نیست و ما فقط دلارهای که توسط بانک مرکزی داده می شود و نرخ تسهیل رسمی یعنی 1650 تومان عرضه می کنیم و لذا اگر تغییراتی صورت گیرد ربطی به ریال دولت نسبت به بانک مرکزی ندارد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سئوالی مبنی بر نحوه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در مرحله تدوین قانون برنامه پنجم توسعه جهت انتخاب رئیس کل ساز و کاری تعریف کردند که مورد تایید قرار نگرفت و دولت اعتراض داشت و نهایتاً توسط مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص ارجاع داده شد و به این ترتیب جمع بندی شد که رئیس کل بانک مرکزی توسط وزیر امور اقتصاد و دارایی پیشنهاد شود و هیئت وزیران تأیید کرده و ابلاغ آن توسط رئیس جمهور صورت گیرد.
نوبخت در رابطه با بودجه 93 و متمم ارائه شده در این زمینه اظهار داشت: در سال 1393 یک نیمه فروش یک میلیون بشکه نفت خام بود و 300 هزار بشکه معادل میعانات گازی بود و 120 هزار بشکه در ارتباط با پالایشگاه های داخلی وجود داشت که مجموع منابع به دست آمده یک میلیون و 420 هزار می شود.
وی اضافه کرد: قیمت هر بشکه نفت خام در بازارهای جهانی در نیمه اول امسال 104 دلار بود در حالی که در قانون بودجه 100 دلار پیش بینی شده بود لذا اکنون با توجه به کاهش قیمت نفت پیش بینی این است که به طور متوسط نیمه دوم 82 دلار بشود.
نوبخت اضافه کرد: وقتی می گویم کسری بودجه هست که بدون توجه به کاهش درآمد، هزینه ها را همان گونه انجام دهیم در حالی که ما به آن شکل هزینه نمی کنیم و هزینه های ما هدفمند است.
سخنگوی دولت بیان کرد: لزومی ندارد که با توجه به کاهش موجود به همان میزان هزینه کنیم و به همه به یک نسبت این کاهش را تحمیل کنیم لذا حساب شده عمل می کنیم و با توجه به اینکه به دنبال رونق اقتصادی هستیم تلاش خود را انجام خواهیم داد.
وی اضافه کرد: معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری امسال هم مثل سال گذشته امسال را بدون کسری بودجه به پایان می رساند.
وی در ارتباط با بودجه 94 گفت: لایحه را در معاونت تهیه کردیم و انشاء الله در همین ماه و یا اوایل ماه آینده به دولت خواهیم داد و در وقت معین بودجه 94 مثل سال گذشته به مجلس می رود.
وی در ارتباط با برنامه ششم نیز گفت: همکاران در حوزه معاونت در حال تدوین هستند و آن هم به صورت هدفمند انجام می شود.
نوبخت در پاسخ به سئوالی مبنی بر نظر متفاوت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه خروج از رکود گفت: این لایحه را تقدیم مجلس کردیم و مجلس آن را به کمیسیون برنامه ارائه داده لذا در این رسیدگی مرکز پژوهش ها نظر خود را داده است و امیدواریم مورد توجه نمایندگان هم بوده باشد.
نوبخت در ادامه با بحث اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: بعد از اعلام این سیاست ها از سوی مقام معظم رهبری براساس 24 بند موجود هر کدام از بندها متوجه یک دستگاه بود و از آنها خواستیم تا برنامه های خود را به معاونت ارائه دهد.
وی اضافه کرد: هر کدام از این برنامه ها به کمیسیون شورای اقتصاد ارائه شده و برخی از برنامه ها برگردانده شده و در شورای اقتصاد برنامه های مناسب بررسی شده و مورد تصویب قرارگرفته است که بخشی از آنها نیازمند کمی کردن است که در این باره شورای اقتصاد با جلسات مکرر رسیدگی های لازم را صورت داده است.
نوبخت در رابطه با ارائه ارزش خدماتی که از سوی وزارت بهداشت صورت گرفته است، گفت: در فاز سوم دو کار را دنبال می کنیم یکی اینکه پرداخت های مردم را به شش درصد تقلیل می دهیم و پرداخت روستاییان را از 5 درصد به 3 درصد کاهش خواهیم داد که البته این تنها پرداختی مردم نیست.
وی با بیان اینکه در سال های گذشته دریافت های غیرقانونی وجود داشته است، اضافه کرد: تلاش ما این بود که پرداخت ها را واقع بینانه کنیم تا به صورت زیرمیزی پول گرفته نشود و با این اقدام جلوی آنها گرفته می شود.
نوبخت در رابطه با سند مهندسی فرهنگی کشور گفت: این سند باید اجرایی شود کما اینکه این سند راهبردی در دستور کار دولت بوده و در این زمینه بحث های هم صورت گرفته است لذا برای واقع بینی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارائه شد تا بتوانیم هم سند مهندسی فرهنگی کشور را و هم سند راهبردی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را به انجام برسانیم.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر دریافت 32 میلیارد تومان بخش خصوصی در یکی از وزارتخانه ها گفت: اقدامات قانونی از سوی دستگاه های نظارتی دولت در حال انجام است و اقدامات قانونی را انجام دادیم لذا تمامی تلاشمان این است که هم در هزینه ها صرفه جویی کنیم و هم در فرآیند سالم سازی و ارائه خدمت به مردم فعالیت کنیم.