به گزارش خبرنگار اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، علی جنتی بعداز ظهر امروز در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها که در شبستان مصلی امام خمینی(ره) که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به اینکه آزادی و آزادگی در ذات بشر وجوددارد افزود: همه انسان ها در مقابل آزادی و آزادگی حاضر هستند که عزیزترین وجود خود را فدا کنند و در طول تاریخ انسان هایب بودند که برای به دست آوردند آزادی قیام کردند و جان خود را در این راه دادند.
وی در ادامه با اشاره به شعارامسال نمایشگاه مطبوعات گفت: آزادی مسئولانه شعار بسیار هوشمندانه ای است که انتخاب شده و آزادی را در چارچوب قوانین و عرف رایج تعریف می کنند آزاد بودن به معنی از حقیقت صرف نظر کردن و یا دستاویز جناحی شدن نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: آزادی مسئولانه را بسیاری از اصحاب رسانه شعار خود مطرح می کنند و پاینبدی به قانون را در همه جا ابراز می کنند آزادی مسئولانه به معنای آزادی انتشار اخبار و اطلاعات با رعایت چارچوب های عرفی، اخلاقی و با پرهیز از دروغ و تهمت فرافکنی بزرگنمایی و یا کوچکنمایی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران به آزادی رسانه ها در چارچوب قانون اهمیت ویژه ای قائل است اظهار داشت: دولت تلاش می کند که به این اصل جامع عمل بپوشاند. وقتی که رسانه هاچنین نامی برای خود انتخاب می کنند به معنی آن است که به دنبال افزایش فضای آزاد هستند ولی نه آن فضای بدون قید و شرط. رسانه ها به عنوان نماینده افکار عمومی خود را پرسشگر و دولت را پاسخگو می دانند اما به این معنا نیست که خود آنها نبایند پاسخ دهند.
وی در ادامه تصریح کرد: آزادی رسانه ها و پرسشگر بودن آنها به این معنا نیست که آنها بتوانند هر خلاف و یا قانون شکنی را انجام دهند.
جنتی بااشاره به اینکه رسانه ها نیازمند یک میثاق هستند گفت: به عقیده بنده رسانه ها باید به یک میثاق شناختی دقیق و اجمالی دست یابند تا سازوکار ارزیابی آنها آسان تر شود و بتوانند در درون خود سازوکاری ایجاد نمایند که مجموعه نظام مطبوعاتی را از عناصری که در پوشش رسانه به دنبال کارهای دیگری هستند، پالایش کنند.
وی با اشاره به اهمیت تدوین ضوابط اخلاقی در کار حرفه ای بیان داشت: ضوابط اخلاقی می تواند به روابط حرفه ای بهبود ببخشد و سرقت های ادبی و بی توجهی احتمالی برخی مدیران به روزنامه نگاران را کاهش دهد.
وی در ادامه گفت: دخالت دولت در رسانه ها مغایر امنیت پایدار سیاسی فرهنگی و اجتماعی است و دولت عقیده دارد که امور نظارتی را با رعایت حقوق و موازین حاکمیتی به خود صرف رسانه واگذار کند و بر همین اساس به دنبال این است که سازمان صنفی رسانه ای را در مقابل قانون ارائه نماید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه گمگشده امروز ما اخلاق حرفه ای است اظهار داشت: رعایت الگوهای حرفه ای یکی از اولویت های اصلی رسانه ها است که متاسفانه گاهی مورد بی توجهی قرار می گیرد.
وی با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) افزود: رسانه دانشگاه است و مردم از آن الگو می گیرند اگر رسانه آشکارا دروغ بگوید و یا بی اخلاقی کند در فرهنگ عمومی تاثیر بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه توجه به بخش خصوصی یکی ازاصول ترقی قانون است تصریح کرد: این اصل باید مورد توجه و اعمال قرار بگیرد.