به گزارش خبرنگار اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"؛ حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه در خصوص برگزاری بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها گفت: بیستمین نمایشگاه مطبوعات از 17 تا 23 آبان ماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار میشود که پیش از این اطلاعرسانی شده و امسال در تدبیری خاص پیشثبتنام از رسانهها انجام شده و براساس آن و درخواستهای اعلام شده، رسانهها در نمایشگاه امسال حضور خواهند یافت.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امسال 38 روزنامه، 20 خبرگزاری، 116 رسانه آموزشی و تخصصی، 4 عنوان تشکل های مطبوعاتی و مرتبط با رسانه ها، 63 عنوان نشریات و رسانه های سیاسی و اقتصادی، 77 عنوان نشریات و رسانه های عمومی و خانواده، 8 رسانه خارجی فارسی زبان، 48 عنوان رسانه های فرهنگی، 22 عنوان موسسات رسانه ای، 64 عنوان نشریات استانی و 13 عنوان نشریات ورزشی حضور خواهند یافت.
وی افزود: همچنین امسال دو بخش به نمایشگاه مطبوعات اضافه شده از جمله رسانه های دین و اندیشه با 22 عنوان و نیز امکان حضور روابط عمومی دستگاه های مختلف نیز فراهم شده است.
انتظامی در ادامه بیان داشت: ثبت نام قطعی و جانمایی رسانه ها در نمایشگاه ها از امروز آغاز می شود و رسانه ها به صورت الکترونیک جای خود را انتخاب خواهند کرد و پس از این مرحله رسانه های که نتوانستند در مرحله پیش ثبت نام اقدام کنند در صورتی که مکانی وجود داشت می توانند برای ثبت نام اقدام کنند.
وی ادامه داد: امسال جانمایی غرفه ها در نمایشگاه ها به صورت موضوعی انجام شده است و در خصوص بولتن روزانه نمایشگاه نیز امسال توسط ستاد تهیه نمی شود و هر روز به یکی از رسانه ها سپرده شده است.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شعار امسال نمایشگاه مطبوعات آزادی مسئولان است و همانگونه که رسانه ها در جهت انجام رسالت خودشان باید آزاد باشند و دولت نیز بر این شعار تاکید دارد و لزوم فراهم شدن تمهیدات بر کسی پوشیده نیست رسانه ها نیز باید نسبت به وظایف اجتماعی خود متعهد باشند.
وی ادامه داد: همچنین امسال فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی تغییراتی را در مسئله نگارش مطرح کرده است و در دو حوزه شیوه نگارش فنی و نگارش زبانی مطرح است و در همین راستا روزنامه برتر اعلام خواهد شد.
انتظامی در ادامه اظهار داشت: در نمایشگاه امسال مطبوعات نشریات غیرایرانی فارسی زبان نیز که مجوز دارند حضور خواهند داشت و قسمتی نیز برای این نشریات طراحی شده است.
وی افزود: امسال 67 پایگاه خبری، 31 خبرگزاری و 56 روزنامه درخواست حضور در نمایشگاه را داشتند.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر وعده ای که داده شده بود، نمایشگاه مطبوعات توسط خود اهالی رسانه برگزار شود، گفت: جهت گیری ما نیز بر همین اساس است و تلاش می کنیم از حوزه تصدی گری فاصله بگیریم که این موضوع به رویکرد ما و دولت نیز نزدیک است و امسال نیز در بدو امر با شورای هماهنگی در این خصوص صحبت شد و نیز اعلام آمادگی کردیم در این زمینه اما با توجه به اینکه هنوز برای امسال آمادگی لازم وجود نداشت این امر محقق نشد.
وی ادامه داد: تعرفه گذاری رسانه های خصوصی و غیرخصوصی در نمایشگاه مطبوعات متفاوت است و در ارتباط با رسانه های دولتی حدوداً دو برابر است و همچنین در همین راستا سعی شده است در انتخاب غرفه برای رسانه های مختلف دخالتی از سوی ما وجود نداشته باشد و به صورت الکترونیک انجام خواهد شد.
انتظامی در ادامه بیان داشت: یکی دیگر از موضوعاتی که امسال به رسانه ها اطلاع رسانی شد این بود که اگر با رسانه ای غیرایرانی همکاری و ارتباط نزدیک و دو طرفه دارند و علاقه مند به دعوت از این رسانه هستند می توانند این کار را انجام دهند و هزینه ها را نیز تقبل خواهیم کرد اما با توجه به اینکه این پدیده هنوز در کشور ما جا نیافتاده است استقبال چندانی از این موضوع نشد.
وی افزود: رسانه های بدون مجوز به هیچ عنوان در نمایشگاه مطبوعات حضور ندارند و در زمان پیش ثبت نام نیز این موضوع اعلام شد اما در خصوص نشریات دانشگاهی با نظارت وزارت علوم ، دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت و درمان سه گروه نشریات دانشجویی در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص برخی ازدحام های که به دلیل حضور چهره های خاص در نمایشگاه صورت می گیرد و امکان برهم زدن نظم نمایشگاه را دارد، گفت: در این خصوص برخی مکان ها برای نشست تعبیه شده که به آنجا هدایت خواهند شد و امسال تمام تلاش خود را خواهیم کرد که فضای نمایشگاه پرنشاط باشد.
انتظامی خاطرنشان کرد: تاکنون 560 رسانه خواستار ثبت نام و حضور در نمایشگاه مطبوعات را داشتند که از این تعداد 373 رسانه خصوصی و 182 رسانه هم دولتی است.