گروه فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"؛ سیده سارا توانگر/ مرتضی پاشایی هم رفت. کسی که محبوب بود. و خیلی از جوان ها دوستش داشتند. به خصوص بعد از آن که خبر بیماری ش منتشر شد و مردم دیدند مثل یک مرد دارد با بیماریش مبارزه می کند بیش از همیشه محبوب شد. و این محبوبیت با تیتراژ خاطره انگیز ماه عسل امسال به اوج رسید. ماه رمضان امسال همه توی گوششان "نگران منی" را داشتند و شاید هم روی لب شان. آهنگی که مصداق یک موسیقی پاپ فاخر بود. ترانه خوب. آهنگ خوب. تنظیم خوب. صدای خوب. و مناسب بودن زمان انتشار.
حالا که مرتضی رفته تمام رسانه ها و مردم دارند برایش دست تکان می دهند و برایش آرزوی رحمت خدا را دارند. حالا پدر مرتضی کلی دوست دور و بر خودش دارد که زیر بازوهایش را بگیرند. و مردمی که با "عصر پاییزی" و "نگران منی" مرتضی حالا حالا ها به یاد مرتضی می افتند و شاید هم قطره اشکی...
حالا پدر مرتضی دارد از سرداب حضرت عباس صلوات الله علیه صحبت می کند و امن یجیبی که برای مرتضی خواند آنجا. و از آرزوی سفر کربلایی که ماند بر دل مرتضی. حالا بابای مرتضی از عشق مرتضی به اهل بیت می گوید. علاقه اش به اسلام و معنویت. ارادتش به اهل بیت و پیرویش از انقلاب و نظام مقدس اسلامی مان.
پر کشیدن مرتضی اما تمام رسانه ها را دیروز لرزاند. به فاصله چند دقیقه بعد از انتشار خبر، همین خبر شد پر بیننده ترین خبر تمام رسانه ها با گرایشات سیاسی مختلف. و به فاصله چند دقیقه کلی آدم جلوی بیمارستان بهمن ایستاده بودند و گریه می کردند. تمام راه های منتهی به بیمارستان بهمن قفل شده بود از شدت ازدحام. این همه آدم امده بودند به خاطر مرتضی. به خاطر یک خواننده جوان پاپ. و این همه محبوبیتی که مرتضی داشت درباره شاید تلنگری بود به همه دغدغه مندان فرهنگ که آیا چشم بستن بر موسیقی پاپ کار درستی است؟
آیا ندیدن این همه شوق و شور جوانان در این مورد کار صحیحی است؟ پخش مداوم موسیقی پاپ از رسانه ملی، برگزاری مداوم کنسرت های پاپ در سراسر کشور، شهرت و محبوبیت بسیار گسترده خواننده های پاپ در کشور و این همه نشانی دیگر در عمق نفوذ موسیقی در جامعه و از طرفی عدم ورود رسانه به مقوله فرهنگ سازی در موسیقی، عدم ورود دستگاه های ذیربط به آموزش صحیح و بی حاشیه موسیقی، و سیاست گذاری های غلط و مستمر دستگاه های مسئول در حوزه موسیقی و ترانه اتفاق مبارکی است؟
واقعا منطق محکمی پشت این روند کجدار و مریز وجود دارد؟
عدم ورود جدی دلسوزان به حوزه موسیقی حالا کار را به جایی رسانده که به گواه مسئولان امر بیش از هفتاد درصد خوراک موسیقی کشور از طریق راه های غیر مجازی مانند سایت ها و دانلود های غیر قانونی تا موسیقی های جلف و بی مایه و بعضا مستهجن زیر زمینی تغذیه می شود. حالا فرهنگ سازی غلط درباره کنسرت های پاپ ( که خدا کند از سر غفلت باشد فقط...) کار را به جایی رسانده که برگزاری کنسرت های پاپ، یک آفت فرهنگی به حساب آید آن قدر که وضعیت داخل سالن کنسرت ناجور می شود...!
و رسانه ها. که روزی گزارش تصویری فلان کنسرت را منتشر می کنند و روز دیگر درباره اسفناک بودن وضعیت فرهنگی کنسرت ها می نویسند.
و رسانه ملی. که به جای فکر درست برای فرهنگ سازی مستمر و جریان سازی گسترده در حوزه موسیقی پاپ ، بعضا فقط از شخص خواننده ها حمایت می کند. کسی از حمایت صدا و سیما از جریان موسیقی ارزشی البته انتقاد ندارد اما خب صدا و سیما جان! حمایت از شخص که کافی نیست! خود آن جوانهای خواننده حزب اللهی همه جا می گویند دنبال جریان سازی هستند. به نظرت حمایت از جریان موسیقی ارزشی مفید تر و مهم تر از حمایت از خود آن عزیزان نیست؟!
الکلام؛ مرتضی محبوب بود. خیلی های دیگر هم محبوبند. اصلاً موسیقی(فارغ از پر و بالهای زشت و زیبایی که ما بدان داده ایم) سال هاست که محبوب است. اما آیا قرار است همینطوری در لاک دفاعی فرو رویم و پدافندی عمل کنیم؟ به آفند فکر می کنیم؟ اصلا آیا در تمام این سالها و حتی همین حالا تکلیف ما با مقوله ای به نام موسیقی روشن شده است...؟
افراد به ظاهر حزب اللهی مداحی به سبک شور گوش نمیدن چون شاااااااید مشکل داشته باشه و هزارتا دلیل بی دلیل اما شنیدن صدای حامد زمانی با محتوای ایران و ... جایز است و حلال!
کجای شرع ما گفته هر کی برا ایران و ضد آمریکا و امام حسین و ضد شمر .... خواست بخونه حلاله؟!؟!؟!
مرز مشخص کرده: غنا = حرام .
موسیقی حــــــــــرام است ...
پس جمع کنید این بساط رو خواهشا !
داعشیا اینجام نفوذ کردن!!!!!!!!!!!!!
وا عجبا!!!!!!!!!!
مراجع هم حد و حدود تعیین کردن.
ولی این نیست که بگیم حامد زمانی خوبه بقیه بد
واینکه مسولین باید کاری بکنن درست نیست ما باید کاری بکنیم
ترانه تا حالا گوش دادی؟
یاورای امام زمون رو نگا!!!!!!
میشه یه مورد موسیقی پاپ نام ببرید که رهبر هم تایید کرده باشن؟
حتی حامد زمانی که ارزشی هم میخونه و طرفدارای زیادی داره رو نشنیدیم رهبر ازشون قدردانی کنن...
به نظرم یکم باید جمله تون اصلاح شه
ملاک خوب بودن یا بد بودن یک موسیقی از نظر اسلام فقط رقص آور بودن نیست
موسیقی هایی که زیادی غم انگیز باشن هم جزء موسیقی های حرام هستن
بطور مثال قاری های قرآن نمیتونن زیادی قرآن رو غم انگیز بخونن چون حرامه
در نماز نمیتونیم جز بخاطر ترس از قیامت گریه کنیم و ...
چه رسم بدی شده که همه مقعیت شناس نیستند و فقط بفکر فیلم برای شبکه های مجازی خودشونن... ای کاش کمی هم با خانوادش هم دردی میکردین
به هر حال امیدوارم که این مسئله هم روشن بشه.
جدای این حرف ها ، عکس افرادی که آمده اند بیمارستان همه نشان از عاشقی ندارد چون بیشتر سراغ موبایل و تبلت رفته و در حال عکس گرفتن و فیلم برداری کردن هستند !!!!
در روایتی از امام صادق داریم که گوش ندادن به موسیقی حرام در دنیا باعث میشه توی بهشت بهترین نواهای قرآنی رو بشنویم.قابل توجه اونایی که میگن اینکارا خشک مقدس بازی بدونین اسلام ناب محمدی همه هنرها حتی موسیقی رو داره فقط ما گوش و چشم و جسممون به حرام عادن کرده و دیگه موسیقی زیبای قرآن به دلمون نمیشینه
کاش بجای هر فلش موبایل یه فاتحه ای نثارش میشد...
موسیقی اگر از همه هنر ها مطبوع تر باشد اما چون به بشر چیزی نمی اموزد از همه هنر ها پست تر است
از حلال و عرفانی گرفته تا حرام غنایی!!!!!
می دونم منتشر نمی کنید!
چقدر موسیقی های پاپ طرفدارهای پروپا قرص داره!!!
و چقدر مطمئن ازش حمایت میشه و اسم ارزشی هم میارن ...
با این اوصاف ما نیاز به داعش و اسرائیل و ... نداریم
واسه نابود کردنمون همین خط قرمز موسیقی بسه
حتی خیلی از همین بچه مثبت ها هم قاطی طرفداران موسیقی هستن
وای به حال اون روز که مثلا برفرض ،بعد ظهور، امام زمان بخواد که امثال موسیقی پاپ رو کنار بذاریم!!!
ایرانم میتونه بشه کوفه دوم منتهی این بار بخاطر موسیقی نه پول و ثروت...
بنظرم باید برگردیم و ببینیم چرا این همه عاشق موسیقی پاپ پروروندیم.ارزش های ما موسیقی پاپ نیس.پس لطفا برا موسیقی پاپ دل نسوزونین که ...
حرفم سمت آقای پاشایی به هیچ وجه نیس.ایشان خدایشان بیامرزدش و ان شاءالله سر سفره ائمه مهمان باشه.
حرف بنده فقط دلسوزی بی حد و حصر شما واسه موسیقی بود.والسلام
خوبه که قبل از این که اینقدر با قاطعیت حکم حلال و حرام صادر کنیم قبلش کاملا تحقیق کنیم و نظر همه ی مراجع به خصوص حضرت آقا رو در این رابطه جویا بشیم. دوستان موسیقی چیزی نیست که بشه حذفش کرد اسلام هم اینو نخواسته! اما میشه اون رو به مسیر صحیحش هدایت کرد. دغدغه ی افرادی مثل حامد زمانی الان همینه که یک جریان سازی صحیح در این زمینه صورت بگیره. کاش ما هم با حمایت هامون کمکشون کنیم به جای این که بعضی وقتا نقش دست انداز رو اجرا کنیم! البته بدیهیه که باید حد و حدود این امر کاملا رعایت بشه و آهنگسازی ها از غنا دور باشه.
روحش شاد , خدا بیامرزتش ...به خانواده اش صبر
به قول علیخانی: یه بار دیگه برید به این دید آهنگ "نگران منی" رو گوش بدید که داره با خدا صحبت میکنه و از دردهاش میگه.
ایکاش به جای هرگونه خزئبلات در شعرهای موسیقی ها کمی مفهوم هم در آنها ریخته میشد.
و بیش از الان به مفهوم و حس اثر توجه میشد تا به ادا و اصول و معروف بون خواننده.
اما یکی از پاپ خون های خوب به نظرم، لهراسبی هست که خیلی سنگین و وزین و با مفهوم میخونه. به این خواننده ها هم توجه بشه به نظرم خوبه. البته من همه کارهاشونو گوش ندادم...
خیلی ببخشید این حرفا رو میزنم ولی به هر حال حقیقت برای بعضیا شاید تلخ باشه.
همین سایت شما که دکتر سلام رو منتشر کرد داخل یکی از قسمت هاش مرتضی پاشایی داره میخونه و به شدت این قضیه رو مسخره میکنه.
حالا چی شده از این حرفا میزنید؟
اصلااین آقا آدم خوبی باشه ولی اون قدر مهم نیست که تلوزیون و اینترنت و... به این پرداختند.
برادرای ما رو توی عراق و لبنان و فلسطین و یمن و سوریه شهید می کنند کسی صداش در نمیاد حالا یک فرد معلوم الحال فوت کرده این قدر شلوغش می کنید.
برای فوت آیت الله مهدوی چند تا برنامه ساختید؟
به نظرم اگه سخنرانی آقای رائفی پور درباره ی موسیقیو گوش کنید جواب سوالاتونو بگیرید . . .
یک آنکه های و هویش موسیقی پاپ بوده و هم آنکه واقعا کاری به موسیقی پاپ و خواننده مرحوم نداشته و این را یک حرکت سیاسی دیده !! است . ؟!!
علاوه بر کانت که نظرشو گذاشتم اینم دکتر ولف ادلر پروفسور دانشگاه :
بهترین و دلکش ترین نواهای موسیقی اثار شوم روی اعصاب انسان میگذارند
و البته کلی نظر و ازمایش که همینو ثابت میکنه