به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: توجه ویژه رئیس جمهور به محیط زیست و برنامه ریزیها و سیاست گذاریهای دولت به منظور رفع کاستیها و عدم توجه به این حوزه در گذشته، پشتوانه بسیار خوبی برای محیط زیست کشور است.
ابتکار با بیان اینکه بیشک توسعه اشتغال، صنعت، اقتصاد و تمام حوزهها برای کشور مهم است، تاکید کرد: اما این رشد و توسعه باید در قالب توسعه پایدار باشد و محیط زیست از ارکان حیاتی در توسعه پایدار است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بحرانهای محیط زیستی تنها مختص ایران نیست و امروزه تمام دنیا با بحرانهای محیط زیستی مواجه هستند و از همین رو به این جمع بندی رسیدهاند که باید در سطح ملی و بین المللی برای رفع چالشها و بحرانهای محیط زیست تلاش کنند.
معاون رئیس جمهور افزود: برنامه ریزی دقیق و علمی یکی از راه کارهای مهم جهانی برای مقابله با بحرانهای محیط زیستی است و آمایش سرزمین یکی از بهترین برنامه ریزیها در این حوزه است. وی با ارائه تعریفی از ظرفیت زیستی، گفت: در صورتیکه برنامه ریزیهای توسعهای در حوزههای مختلف من جمله اقتصاد، اشتغال و صنعت بیش از توان ظرفیتی طبیعت باشد، منجر به نابودی و تخریب طبیعت خواهد شد، به گونهای که در بسیاری مواقع حتی طبیعت قدرت بازسازی خود را نیز از دست میدهد و سرمایههای طبیعی و ملی به نحو غیرقابل بازگشتی تخریب میشوند.
انقراض ۵۲ درصد گونههای جانوری دنیا از سال ۱۹۷۰ تا کنون
ابتکار با اشاره به آمار و گزارشهای جهانی مبنی بر نابودی یا انقراض بیش از ۵۲ درصد تنوع زیستی و حیات وحش دنیا از سال ۱۹۷۰ تا کنون به دست بشر، اظهار داشت: همین آمارها منجر به نگرانی کشورها در خصوص سرمایههای زیستی گیاهی و جانوری خود و برنامه ریزی جدی برای حفظ گونههای باقی مانده شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر نقش مردم بومی و محلی در حفظ محیط زیست، تصریح کرد: اگر مردم از ارزش منابع طبیعی و سرمایههای ملی خود آگاهی یابند و زمینه مشارکت و همراهی نیز برای آنها فراهم شود میتوانند نقش بسیار مهمی در حفاظت از مناطق، محیط زیست و تنوع جانوری و گیاهی کشور داشته باشند.
دولت برای رفع مشکلات محیط زیست در پی جلب مشارکت مردم است
معاون رئیس جمهور با ابراز خرسندی از نگاه و تلاش رئیس جمهور یازدهم برای جذب و افزایش مشارکت مردم در فرآیندهای مختلف اجتماعی و تصمیم گیری و تصمیم سازی، گفت: جذب مشارکت مردم در قالب تشکلهای مردم نهاد، شوراهای اسلامی شهر و روستاها و شورایاریها به منظور رفع مشکلات محیط زیست کشور، همچنین شنیدن صدای مردم و برخورداری از نقدهای علمی، مستدل و کارشناسی صاحبنظران از جمله مهمترین سیاستهای دولت و سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه محیط زیست است.
وی با اشاره به فرابخشی بودن محیط زیست، خاطرنشان ساخت: به این منظور ایجاد تعامل و همکاری سازنده با تمامی قوا، نهادهای دولتی و خصوصی و مردم برای رفع چالشهای فعلی محیط زیست ایران از مهمترین الزامات است.
ابتکار خاطرنشان کرد: تاکید دولت یازدهم بر اتخاذ تصمیمات مبتنی بر دانایی، نظرات کارشناسی و علمی است و انتظار میرود این تفاوت نگاه دولت یازدهم در رویکرد و فعالیت تمامی مجموعههای تحت مدیریت دولت تجلی یابد.
گردشگری طبیعی از جمله ظرفیتهای مهم شمیرانات
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استان تهران و منطقه شمیرانات را از جمله مناطق مهم محیط زیستی بر شمرد و گفت: به دلیل همین اهمیت، این مناطق از جمله مناطقی بودند که در دولت هفتم و هشتم مطالعات آنها تکمیل و طرحهای مدیریت مناطق برای آنها تکمیل شد که متاسفانه در دولت گذشته اجرایی نشد و همین سبب مشکلات بسیاری در این منطقه شد.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: درطرح مدیریت استان تهران و منطقه شمیرانات، تمام زون بندیها انجام شده و اجرای کلیه فعالیتها با در نظر گرفتن لزوم مشارکت مردم و کلیه دستگاههای مسئول برنامه ریزی شده است. وی افزود: در حال حاضرمطالعات مدیریت این مناطق به صورت کامل و جامع انجام شده و شکل مدیریت مناطق که یکی از ظرفیتهای آن گردشگری طبیعی است تعریف شده است.
ابتکار در مورد رفع تصرف اراضیهای صورت گرفته در مناطق حفاظت شده تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار داشت: روسای قوای سه گانه کشور در جریان کامل مسائل قرار گرفتهاند و معاون اول رئیس جمهور نیز به عنوان نماینده ویژه دولت بحث مبارزه با زمین خواری را در کشور پیگیری میکند. معاون رئیس جمهور گفت: اقدامات بسیار موثر و زیادی جهت رفع چالشها و نقصهای فعلی به منظور جلوگیری از هر گونه دخل و تصرف در اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست از جمله تنظیم اسناد دولتی و نقشه برداری دقیق از مناطق صورت گرفته است.
طرح کاداس منجر به کاهش پدیده زمین خواری در کشور خواهد شد
وی فقدان دسترسی دستگاههای مختلف به اطلاعات اراضی را از جمله دلایل تصرفات غیر قانونی در گذشته عنوان کرد و گفت: با تکمیل طرح کاداس و نقشه برداری دقیق اراضی محیط زیست بسیاری از مشکلات مربوط به دخل و تصرفها نیز رفع خواهد شد. ابتکار با اشاره به تصویب آیین نامه دسترسی آزاد به اطلاعات درهیات دولت، گفت: یکی از مشکلات که موجب سوء استفاده برخی سودجویان شده ناهماهنگی برخی دستگاهها و فقدان دسترسی دستگاهها به اطلاعات در گذشته بوده که با تصویب این آیین نامه این چالش نیز رفع خواهد شد.
پیام دولت؛ عزم جدی در برخورد با پدیده زمین خواری و استیفای حق مردم است
معاون رئیس جمهور با تاکید بر عزم جدی دولت و سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه روند مبارزه با زمین خواری و رفع تصرفات در سراسر کشور، تاکید کرد: حضور وی در شمیرانات و بازدید از اراضی رفع تصرف شده حاوی پیام روشن دولت یعنی عزم جدی در برخورد با پدیده زمین خواری و استیفای حق مردم است و در این راه تمامی قوا و دستگاهها و نهادهای مسئول نیز با دولت همراه هستند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از ارسال دستورالعمل کلی به تمام استانها مبنی بر شناسایی متخلفین تصرفات غیرقانونی، تغییر کاربریهای غیرقانونی اراضی و دخل و تصرف در اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد و تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در برخورد با خاطیان هیچ مماشاتی ندارد و از تمام توان و حقوق خود جهت استیفای حق مردم بهره خواهد برد.
وی با تاکید بر اهمیت مدیریت پسماند به ویژه در بحث توسعه گردشگری منطقه شمیرانات، افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده درهیات دولت موارد مرتبط به تصفیه فاضلاب و مدیریت پسماند و نخاله را نیز پیگیری میکنیم. ابتکار از مسئولان استانی خواست آموزش بازیافت و تفکیک زباله به مردم، همچنین تغییر رفتار و فرهنگسازی در میان مردم برای کاهش تولید پسماند را بسیار مهم دانسته و در این راستا تلاش کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز خرسندی از تلاشهای صورت گرفته در بخش کشاورزی منطقه، گفت: کشاورزی پایدار از طریق اصلاح الگوی کشت، آبیاری و کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی ممکن خواهد شد. معاون رئیس جمهور از جهاد کشاورزی منطقه خواست تا اقدام شورای شهر سوم در سنجش بقایای کود و سم مواد غذایی توزیعی در میادین میوه و تره بار شهرداری را به جد دنبال نمایند. گفتنی است در این جلسه از تلاش مسئولان شهرستان شمیرانات در رفع تصرف اراضی محیط زیست تقدیر شد