به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، خدایی امروز در مراسم رونمایی از سرنگ پنج گانه در مرکز بهداشت و درمانی شهید قدوسی در مشهد گفت: واقعیت این است که کاهش مرگ و میر در حوزه واکسیناسیون را نمیتوان مانند کاهش مرگ و میر در تصادفات جادهای نشان داد و این بیانگر مظلومیت تلاشگران در این حوزه است.
وی افزود: با وجود تلاش بسیاری که از سوی دولت، رسانه ملی و دیگر نهادها جهت کاهش تصادفات جادهای صورت میگیرد، میبینیم اثر بخشی واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر نوزادان و تاثیر آن در سلامت جامعه ار نگاه مسئولان پنهان مانده است.
رئیس مرکز تحقیق و توسعه سیاستهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به وضعیت واکسیناسیون در قبل از انقلاب اسلامی در کشور اشاره داشت و خاطرنشان کرد: در حالی که در سالهای قبل از انقلاب واکسیناسیون در کشور کمتر از 15 درصد کودکان را در بر میگرفت؛ امروز به برکت انقلاب اسلامی 98 درصد کودکان واکسینه میشوند.
خدایی در ادامه با بیان این که نظام سلامت در کشورر در دو دوره انقلابهایی را در خود تجربه کرده است، گفت: نظام سلامت در کشور در دوره دکتر مرندی در سال 1363 انقلابی را در خود به همت این فرد احساس کرد و اکنون در سال 1393 پس از 30 سال به همت هاشمی این انقلاب را دوباره به چشم میبینیم.
وی با بیان این نکته که "WHOا" تنها با حمایت مسئولین مملکت امکان پذیر است، افزود: امروز دولت، رسانه، مردم و تمامی نهادها پرداختن به بحث سلامت مردم و جامعه را در دستور کار خود قرار دادهاند و این به دلیل نگاه حکومتی به این مسئله است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مردم باید این نکته را در نظر داشته باشند که ما هر اندازه تلاش کنیم تنها 25 درصد از بحث سلامت جسمی و روحی آنان را میتوانیم تضمین کنیم و 75 درصد باقی مانده بر دوش مردم و یا دیگر نهادها است.
خدایی در ادامه به همسویی مسئولان کشور در حوزه سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: مبحث مهم خودمراقبتی که امسال از سوی وزارت بهداشت مطرح شده است؛ مسئولیت ما را در قبال مردم و جامعه مشخص و ما را بیش از گذشته متوجه مشکلات موجود در کشور میکند.
وی در پایان با تبریک استفاده از واکسن پنج گانه در کشور تصریح کرد: مبحث امر به معروف و نهی از منکر در وزارت بهداشت همین هشدارها و توصیههای بهداشتی است که مردم را برای داشتن جامعه و خانواه سالم راهنمایی میکند.