به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی صبح روز چهارشنبه با تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی ، با حضور 'اسحاق جهانگیری' معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران و هیات های بلندپایه کشورهای اسلامی در تهران آغاز شد.
اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی روزهای12 و 13 آذرماه (سوم و چهارم دسامبر) به میزبانی ایران در هتل آزادی تهران برگزار می شود.
علاوه بر اسحاق جهانگیری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «ایاد امین مدنی» دبیرکل سازمان همکاری های اسلامی و تعدادی از وزرای اطلاع رسانی ، مقام ها و نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در اجلاس تهران حضور دارند.
شعار اصلی دهمین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی «همگرایی رسانه ای برای برقراری صلح و آرامش در جهان اسلام» است.
قرار است در این اجلاس ریاست دهمین دوره اجلاس وزرای اطلاع رسانی به جمهوری اسلامی ایران واگذار شود. ریاست نهمین دوره این اجلاس برعهده کشور گابن بود.
کارشناسان ارشد اطلاع رسانی کشورهای اسلامی طی روزهای دهم و یازدهم در تهران با یکدیگر گفت و گو و درباره بیانیه نهایی این اجلاس رایزنی کرده اند.
تهران در شرایطی میزبان اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی است که منطقه با ظهور گروهی موسوم به داعش روبرو است. داعش خود را اسلامی می داند اما عملکرد آنان در عراق و سوریه دقیقا علیه اسلام است.
اجلاس تهران همچنین فرصتی است تا وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی به پیشنهاد دکتر حسن روحانی رییس جمهوری در خصوص جهان عاری از خشونت و افراطی گری که سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل ارایه شد بپردازند.
گسترش خشونت علاوه بر نابودی آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشورهای اسلامی سبب کشته شدن زنان و کودکان و آواره شدن شماری از مردم می شود که نشست تهران می تواند زوایای بیشتری از آثار منفی ادامه این وضعیت را بازگو کند.
رسانه ها نقش آگاهی بخشی نسبت به چالش ها و تهدیدهایی دارند که جهان اسلام امروز با آن روبه رو است از این رو اجلاس تهران می تواند این چالش ها و تهدیدها را مورد شناسایی قرار دهد.
در انحصار گرفتن اطلاعات و بهره گیری از فضای مجازی توسط کشورهای غربی به سود خود و کمبود آگاهی در کشورهای در حال توسعه و همچنین کمبود آشنایی با تکنولوژی های نوین اطلاعاتی سبب شده افکار عمومی جهان رخدادهای جهان اسلام را آنگونه که رسانه های غربی نشان می دهند باور کنند.
از اجلاس یکم تا نهم
تاکنون 9 اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در کشورهای مختلف اسلامی برگزار شده است. از اجلاس نخست که در سال 67 در شهر جده عربستان سعودی برگزار شد، جهان اسلام شاهد تحولات بسیاری بوده است.
در آخرین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی که در لیبرویل - جمهوری گابن برگزار شد تحولات رسانه ای و اطلاع رسانی کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست ها که معمولا دو روزه برگزار شده آخرین تحولات اطلاع رسانی و همگرایی بین رسانه های جهان اسلام مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اجلاس دوم اطلاع رسانی کشورهای اسلامی سال 70 در قاهره، سومین اجلاس خردادماه 74 در دمشق، چهارمین اجلاس آذرماه 76 در داکار سنگال، پنجمین اجلاس سال 78 در تهران، ششمین اجلاس سال 81 در قاهره، هفتمین اجلاس شهریورماه 85 در جده و هشمین اجلاس بهمن ماه 87 در مراکش برگزار شد.
هر چند در همه این اجلاس ها به موضوع همگرایی اطلاع رسانی برای توسعه صلح پایدار تاکید شده اما به نظر می رسد هنوز رسانه های کشورهای اسلامی تا رسیدن به همگرایی مورد نظر فاصله دارند.