به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدباقرنوبخت در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز جلسه هیئت وزیران دو مصوبه مهم به دنبال داشت، مصوبه نخست در ارتباط با موافقت جهت توزیع اعتباراتی بین ۴ استان بود که براین اساس هیئت وزیران موافقت دارد که ۱۶۵ میلیارد تومان در اختیار استانداریهای خوزستان، مازندران، گیلان و چهارمحال و بختیاری قرار دهد تا در خصوص خسارات و مرمت جهت جبران برخی از آسیبهای ناشی از سیل و خشکسالی ماههای گذشته در اختیار استانداریها بماند تا آنها نسبت به کمک واحدهای آسیب دیده اقدام کنند.
سخنگوی دولت همچنین اضافه کرد: 67 میلیارد تومان از این اعتبارات به صورت تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد 4 درصد برای واحدهای روستایی و 5 درصد برای واحدهای شهری اختصاص داده می شود.
وی همچنین اضافه کرد: امروز بخشی از مصوبه هیئت وزیران در خصوص رسیدگی و تصویر برنامه جامعه اصلاح نظام اداری بود.
نوبخت در ادامه اظهارات خود گفت: با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی نظام اداری از سوی رهبری قانون مدیریت خدمات کشوری و نقشه راه اصلاح نظام اداری دولت برای اینکه مردم در امور اداری و کارهایی که مربوط به خود است مشارکت کنند و همچنین برای اینکه سازمان مردم نهاد و بخش خصوصی و تعاونیها فعالتر عمل کنند و برای اینکه ساختار دولت چابک سازی صورت گیرد و نیز توسعه دولت الکترونیک و کاستن از مراجعه حضور مردم به دستگاهها و نیز تسریع در انجام کارها و ارائه خدمت بیمنت به مردم و حفظ کرامت آنها این برنامه جامع در هشت سرفصل به تصویب هیئت وزیران رسید.
* تصویب قانون خدمات مدیریت کشوری در هشت سرفصل
نوبخت سرفصلهای مطرح شده را به ترتیب بدین شرح اعلام کرد:
۱-مهندسی نقشه ساختار دولت بود.
۲-توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری.
۳-خدمات در فضای رقابتی.
۴-چگونگی مدیریت سرمایه انسانی به تایید هیئت دولت رسید.
۵-فناوریهای مدیریتی و سازوکار آن.
۶-توسعه فرهنگ سازمانی.
۷-صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری.
۸-نظارت و ارزیابی.
نوبخت افزود: به این ترتیب با تصویب این برنامه و کار گروهی که برای آئین نامه زیر نظر سازمان مدیریت بود امید است تا نظام اداری موجود را که از کارایی لازم برخوردار نیست و نمیتوانند مطالبات مردم را تحقق بخشد با اجرایی شدن این برنامه گامی جهت اصلاح نظام اداری برداشته باشیم.
*برداشت 4.1 میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی
نوبخت با اعتراض به انتشار خبر محرمانهای که یکی از سایتها منتشر کرده است، گفت: مطلب دروغی برای بار دیگر اعلام شده و آن این است که دولت ۴.۱ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کرده و بنده تکذیب مجدد این موضوع را اعلام میکنم.
وی اضافه کرد: این موضوع مرتبط با فروش نفت و فرآوردههای نفتی بوده و بانک مرکزی با مجوز قانونی آن را تبدیل به ریال کرده ضمن اینکه در آن نامهای که حتی سایت مورد نظر مصوبه سری را منعکس کرده توضیحات کامل داده شده که ۴.۱ میلیارد دلار چگونه استفاده شده است و توضیح داده شده که از این رقم چه مقدار به خزانه و چه مقدار به صندوق توسعه ملی بابت ۲ درصد عیدانه و ۲۰ درصد سهم صندوق وجود دارد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: با این توضیحی که در نامه آورده شده نشان داده میشود 4.۱ میلیارد دلار ناشی از فروش نفت و میعانات گازی است که متعلق به بانک مرکزی بوده و بخشی هم به صندوق واریز شده و چیزی از صندوق برداشت نشده است.
نوبخت تاکید کرد: ما در این باره با توجه به اینکه میشد مصوبهای را هم داشته باشیم برداشتی نکردیم و ما هیچ کار خلاف قانونی انجام ندادیم چرا که در شرایط تحریم اقدامات در چارچوب قانونی است.
نوبخت همچنین ضمن اعلام آمادگی برای توضیح در این باره گفت: من آمادگی دارم در حضور شما با هر دستگاه نظارتی در این باره صحبت کنم.
نوبخت خاطرنشان کرد: البته هیچ لزومی ندارد که در شرایط تحریم ما بخواهیم ساز و کار خود را برای اثبات این ادعا منتشر و اطلاع رسانی کنیم که مورد سوء استفاده دشمنان قرار گیرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: من از آقای صفدرحسینی رئیس صندوق توسعه ملی دعوت کردم که به نشست خبری امروز دولت بیاید تا گزارشی از وضعیت صندوق و همچنین در مورد این ادعا به شما خبرنگاران توضیح دهند.
*اعلام اتمام مذاکرات در تاریخ مشخص را باید از خود مطهری پرسید
نوبخت در رابطه با پرسشی مبنی بر اینکه مطهری اعلام کرده تا ۷ ماه آینده مذاکرات به اتمام خواهد رسید، گفت: در این باره باید از خود ایشان پرسید اما در روز پایانی مذاکره همه طرفها از اینکه به دستاورد قابل ارزشی دست یافتند اظهارنظر داشتند و این حاکی از حل بسیاری از مسائل است.
نوبخت در رابطه با قیمت نفت گفت: آنچه که برای قیمت نفت صحبت میکنیم قیمت نفت امروز نیست کمااینکه در سال گذشته ۱۰۸ دلار بود و ما ۱۰۰ گذاشتیم و خیلی از دستگاهها مطالباتی برای سال آینده با توجه به فاکتور عدد بالای ۸۰ دلار پیش بینی کردند اما مکانیزم ما در بودجه اگر از ۷۲ دلار تعیین شده هم کمتر باشد تقسیس کمتری میدهیم تا کسری نیاوریم.
نوبخت افزود: اگر بیشتر شد در لایحه بودجه مکانیزمی داریم و در طرحهای خاصی استفاده کنیم که نیازی به متمم بودجه نداشته باشد.
وی در ارتباط با سوءاستفاده برخی از منتقدان نیز گفت: فلسفه وجودی منتقدان همین است اشکالی هم نیست ما با مردم آگاه و فهیمی روبرو هستیم.
*چنین تصمیمی نداریم که قیمت برخی فرآوردهها را گران کنیم
نوبخت همچنین در رابطه با افزایش قیمت برخی از اقلام نسبت به قیمت نفت گفت: این مطلب نادرست است و ما چنین تصمیمی نداریم که قیمت برخی فرآوردهها را گران کنیم.
نوبخت در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر تغییر وزیر کشور را تکذیب کرد.
سخنگوی دولت هچنین در رابطه با اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها نیز گفت: ما برای سال آینده هم تبصره ۲۱ منابع و مصارف را به صورت مشخص خواهیم داشت.
وی همچنین درخصوص حذف دهکهای پردرآمد گفت: همچنان که یارانه ایرانیان خارج از کشور حذف شده است یارانه دهکهای پردرآمد نیز به صورت هدفمند و مطالعه شده حذف خواهد شد.
وی افزود: ما خواهان پرداخت یارانه به افراد پردرآمد نیستیم اما بیجهت قبل از تکمیل اطلاعات اقدامی انجام نمیدهیم.
سخنگوی دولت در رابطه با تصمیم دولت در مورد نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل ادامه داد: همچنان نظر قبل را داریم و هر وقت تصمیم دیگری شد اطلاع رسانی میکنیم.
*نمیتوانیم برای دو روز تعطیلی 10 روز کشور را تعطیل کنیم
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مدارس و ادارات در روزهای بین تعطیلی در هفته آینده تعطیل میشود گفت: خیر. ما نمیتوانیم برای دو روز تعطیلی 10 روز کشور را تعطیل کنیم اما کارمندانی که مرخصی میخواهند میتوانند مرخصی بگیرند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که دولت افزایش 14 درصدی را برای حقوق کارمندان در نظر گرفتهاند در حالی که برخی از نمایندگان گفتهاند باید تا 17 درصد این حقوق افزایش یابد گفت: من نمیدانم نمایندگان از چه منابعی میخواهند به این میزان حقوقها را افزایش دهند یا میخواهند نفت را 75 دلار کنند و یا میخواهند مالیاتها را بالا ببرند چراکه هیچ منابعی برای افزایش حقوق 17 درصدی وجود ندارد.
*احیای فروش خدمت سربازی ربطی به کسری بودجه نفت ندارد/ ستاد کل با این موضوع موافقت کرده است
نوبخت در پاسخ به سئوال «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر اینکه احیای فروش خدمت سربازی و بخشودگی غیبت در لایحه بودجه 94 در قالب پیشنهاد به مجلس ارائه شده است لذا با توجه به تبعیض های که این مهم به دنبال دارد چرا دولت بعد از 13 سال مجدداً این طرح را مطرح کرده و آیا مبلغ به دست آمده از فروش خدمت سربازی، کسری بودجه نفت را جبران خواهد کرد، پاسخ داد: البته این طور نیست که مثل آن زمان همه بتوانند خریداری کنند و طبق آئین نامه به طور مثال بازده زمانی 8 یا 10 سال در نظر گرفته شده است که البته ستاد کل توضیحات کامل را ارائه داده است.
وی در این باره افزود: آن زمان ستاد کل مخالف بود و الان موافق است و این موضوع ربطی به کسری بودجه نفت ندارد.