آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۶۸۹۷
بازخوانی مجموعه بیانات رهبر معظم‌ انقلاب درباره حماسه 9دی ماه 88؛

نهم دى در تاريخ ماند/ حركت عظيم حجت را بر همه تمام كرد/ گناه اصلی آتش افروزان فتنه ۸۸، تمکین نکردن به قانون و رأی مردم بود

حضرت آیت الله خامنه‌ای در ديدار مردم قم در سالگرد قيام 19 دى در تاریخ ۱۳۸۸/۱۰/۱۹ فرمودند: مطمئن باشيد كه روز نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند؛ اين هم يك روز متمايزى شد. شايد به يك معنا بشود گفت كه در شرائط كنونى - كه شرائط غبارآلودگىِ فضاست - اين حركت مردم اهميت مضاعفى داشت؛ كار بزرگى بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، خروش میلیونی ملت ایران برای مقابله با توطئه‌های شوم فتنه گران در سال 1388، روز نهم دی ماه همان سال برگ زرینی از تاریخ انقلاب اسلامی را به یادگار گذاشت.

 

مردم در ۹ دی با حضور حماسی خود در صحنه، انقلاب اسلامی را بیمه کردند و حاصل ۲۰ سال تلاش، برنامه ریزی و سرمایه گذاری آمریکا، انگلیس و اسراییل را در زمینه توطئه چینی علیه نظام بر باد دادند.

 

بر این اساس هر ساله با بزرگداشت این چنین روزی، مطالبات مردم و موضع آنها در فتنه 88 تکرار شده و به تمامی دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب یادآور می‌شود که مردم ایران پای نظام و انقلاب خود ایستاده‌اند.

 

بر این اساس در این گزارش بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی از ديدار مردم قم در سالگرد قيام 19 دى در تاریخ ۱۳۸۸/۱۰/۱۹ تا دیدار با هزاران نفر از مردم قم در تاریخ ۱۳۹۲/۱۰/۱۹ درباره نهم دی ماه 88 بازخوانی شده است.

 

آنچه که در ادامه می‌خوانید، متن کاملی از بیانات و نظرات مقام معظم رهبری درباره " 9 دی" بوده، که بیان شده‌اند.

 

*نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند/ حركت عظيم روز چهارشنبه نهم دى ماه حجت را بر همه تمام كرد

 

حضرت آیت الله خامنه ای در ديدار مردم قم در سالگرد قيام 19 دى در تاریخ ۱۳۸۸/۱۰/۱۹ فرمودند: نهم دى با دهم دى فرقى ندارد؛ اين مردمند كه ناگهان با يك حركت - كه آن حركت برخاسته از همان عواملى است كه نوزدهم دىِ قم را تشكيل داد؛ يعنى برخاسته ى از بصيرت است، از دشمن‌‌‌‌‌شناسى است، از وقت‌‌‌‌‌شناسى است، از حضور در عرصه ى مجاهدانه است - روز نهم دى را هم متمايز ميكنند.


ایشان تاکید کردند: مطمئن باشيد كه روز نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند؛ اين هم يك روز متمايزى شد. شايد به يك معنا بشود گفت كه در شرائط كنونى - كه شرائط غبارآلودگىِ فضاست - اين حركت مردم اهميت مضاعفى داشت؛ كار بزرگى بود. هرچه انسان در اطراف اين قضايا فكر ميكند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن على (عليه السّلام) را مى‌‌‌بيند. اين كارها كارهائى نيست كه با اراده‌‌‌‌ى امثال ما انجام بگيرد؛ اين كار خداست، اين دست قدرت الهى است؛ همان طور كه امام در يك موقعيت حساسى - كه من بارها اين را نقل كرده‌‌‌‌ام - به بنده فرمودند: «من در تمام اين مدت، دست قدرت الهى را در پشت اين قضايا ديدم». درست ديد آن مرد نافذِ بابصيرت، آن مرد خدا.

 

رهبر معظم انقلاب همچنین در بخش دیگری گفتند: مهم اين است كه انسان اين مجاهدت را بكند. اين مجاهدت به نفع خود انسان است؛ خداى متعال هم در اين مجاهدت به او كمك ميكند. نوزده دىِ مردم قم در سال 56 از اين قبيل بود، نهم دىِ امسالِ آحاد مردم كشور - كه حقيقتاً اين حركت ميليونى فوق‌‌العاده ى مردم حركت عظيمى بود - از همين قبيل است، و قضاياى گوناگونى كه ما در طول انقلاب از اين چيزها كم نداشتيم. اين مجاهدت، راه را به ما نشان ميدهد.

 

ایشان تصریح کردند: مسئولين كشور بحمداللَّه چشمشان هم باز است، مى‌‌‌‌بينند؛ مى‌‌‌‌بينند مردم در چه جهتى دارند حركت ميكنند. حجت بر همه تمام شده است. حركت عظيم روز چهارشنبه ى نهم دى ماه حجت را بر همه تمام كرد. مسئولين قوه‌‌‌‌‌ى مجريه، مسئولين قوه‌‌‌ى مقننه، مسئولين قوه‌‌‌‌ى قضائيه، دستگاه‌‌‌هاى گوناگون، همه ميدانند كه مردم در صحنه‌‌‌اند و چه ميخواهند. دستگاه‌‌‌‌‌‌ها بايد وظائفشان را انجام بدهند؛ هم وظائفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنيت و اينها، هم وظائفشان در زمينه‌‌‌ى اداره‌‌‌‌‌‌ى كشور. مسائل كشور كه فقط مسائل مربوط به اغتشاشگران نيست؛ كشور مسائل اقتصادى دارد، مسائل علمى دارد، مسائل سياسى دارد، مسائل بين‌‌‌‌‌‌‌المللى دارد، مسائل امنيتى دارد؛ صدها مسئله‌‌‌ی مهم پيش روى مسئولان كشور هست؛ بايد اينها را انجام بدهند؛ بايد كشور را مديريت كنند؛ بايد كشور را جلو ببرند. دشمن ميخواهد با اين حوادث، چرخهاى كشور از كار بيفتد؛ نبايد به دشمن كمك كرد.

 

 

**كار نهم دى ماهِ امسال هم همين جور بود؛ شناختن موقعيت، فهميدن نياز، حضور در لحظه‌ى مناسب و مورد نياز

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای شوراى هماهنگى تبليغات اسلامی در تاریخ ۱۳۸۸/۱۰/۲۹ فرمودند: لحظه را بايد شناخت، نياز را بايد دانست. فرض بفرمائيد كسانى در كوفه دلهاشان پر از ايمان به امام حسين بود، به اهل‌بيت محبت هم داشتند، اما چند ماه ديرتر وارد ميدان شدند؛ همه‌شان هم به شهادت رسيدند، پيش خدا هم مأجورند؛ اما كارى كه بايد بكنند، آن كارى نبود كه آنها كردند؛ لحظه را نشناختند؛ عاشورا را نشناختند؛ در زمان، آن كار را انجام ندادند. اگر كارى كه توابين در مدتى بعد از عاشورا انجام دادند، در هنگام ورود جناب مسلم به كوفه انجام ميدادند، اوضاع عوض ميشد؛ ممكن بود حوادث، جور ديگرى حركت بكند. شناسائى لحظه‌ها و انجام كار در لحظه‌ى نياز، خيلى چيز مهمى است.

 

ایشان ادامه دادند: شوراى شما بحمدالله اين خصوصيت را داشته است. دلائل زيادى هم براى اين هست؛ آخرى‌اش همين نهم دى است؛ قبلش - ده سال قبل از اين - 23 تير است كه اشاره فرمودند؛ آن روز هم نياز لحظه‌ها بود؛ اين يك كار متعارف و معمولى نبود. راهپيمائى مردم در بيست و دوى بهمن با همه‌ى عظمتى كه دارد - كه حالا عرض خواهم كرد - يك كار متعارف است، يك كار روان‌شده است، شناخته‌شده است، متوقع است كه انجام بگيرد و انجام ميگيرد؛ اما بيست و سه‌ى تير در سال 78، يك كار متعارف نبود، يك كار متوقع نبود؛ اهميت داشت كه اين مجموعه بداند و بفهمد كه اين كار در آن شرائط، لازم است و آن را انجام بدهد. كار نهم دى ماهِ امسال هم همين جور بود. شناختن موقعيت، فهميدن نياز، حضور در لحظه‌ى مناسب و مورد نياز؛ اين اساس كار است كه مؤمن بايد اين را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش مؤثر بشود؛ آن كارى را كه بايد انجام بدهد، بتواند انجام بدهد. خوب، الحمدلله شوراى هماهنگى تبليغات اين خصوصيت را داشته است، نشان داده است؛ هم در دهه‌ى اول، در اوضاع و احوال گوناگون آن دهه - در دوران دفاع مقدس، قبل از دفاع مقدس، بعد از دوران دفاع مقدس - هم بعد از رحلت امام در مناسبتهاى مختلف كه قله‌هائى را در تاريخ ما به وجود آورد. يكى از اين قله‌هاى فراموش نشدنى، همين نهم دى امسال بود.

 

 

**مردم همواره این احساس مسئولیت را به اثبات رسانده اند که نمونه واضح آن راهپیمایی نهم دی بود

 

حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار هزاران نفر از مردم استان مازندران، از جمله مردم آمل و همچنین علما و مسئولان استان در تاریخ ۱۳۸۸/۱۱/۰۶ ، حوادث تاریخی را درس آموز و عبرت انگیز برای ادامه مسیر آینده ، دانستند و افزودند: مردم همواره این احساس مسئولیت را به اثبات رسانده اند که نمونه واضح آن راهپیمایی نهم دی بود و در 22 بهمن نیز مردم حضور، آمادگی و سرزندگی خود را همچون گذشته نشان خواهند داد.


ایشان وظیفه مسئولان کشور را نیز کار و تلاشِ همراه با تدبیر برای حل مشکلات دانستند و خاطرنشان کردند: مسئولان قوای سه گانه و همه مسئولان باید کار برای مردم و تدبیر در امور را وظیفه خود بدانند و لحظه ای از آن غفلت نکنند.


رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: نباید حرکت رو به جلوی کشور لحظه ای کُند شود بلکه باید با سرعت بیشتر و همه جانبه تر ادامه یابد.

 

 

**دشمنان انقلاب اعتراف كردند و گفتند در طول اين بيست سال، هيچ حركت مردمى‌اى به اين عظمت در ايران اتفاق نيفتاده است

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در ديدار فرمانده و پرسنل نيروى هوائى ارتش در تاریخ ۱۳۸۸/۱۱/۱۹ فرمودند: راز ماندگارى اين انقلاب، اتكاى به ايمانهاست؛ اتكاى به خداست. لذا شما مى‌بينيد آن روزى كه توده‌ى عظيم مردم در سرتاسر كشور احساس كنند كه دشمنى‌اى متوجه انقلاب است، احساس كنند كه دشمنىِ جدى‌اى وجود دارد، بدون فراخوان حركت ميكنند مى‌آيند. روز نهم دى شما ديديد در اين كشور چه اتفاقى افتاد و چه حادثه‌اى پيش آمد. دشمنان انقلاب كه هميشه سعى ميكنند راهپيمائى‌هاى ميليونى را بگويند چند هزار نفر آمده‌اند - تحقير كنند، كوچك كنند - اعتراف كردند و گفتند در طول اين بيست سال، هيچ حركت مردمى‌اى به اين عظمت در ايران اتفاق نيفتاده است؛ اين را نوشتند و گفتند. آن كسانى كه سعى در كتمان حقائق درباره‌ى جمهورى اسلامى دارند، اين را گفتند. علت چيست؟ علت اين است كه مردم وقتى احساس ميكنند دشمن در مقابل نظام اسلامى ايستاده است، مى‌آيند توى ميدان. اين حركتِ ايمانى است، اين حركتِ قلبى است؛ اين چيزى است كه انگيزه‌ى خدائى در آن وجود دارد؛ دست قدرت خداست، دست اراده‌ى الهى است؛ اين چيزها دست من و امثال من نيست. دلها دست خداست. اراده‌ها مقهور اراده‌ى پروردگار است.

 

 

**بدون اينكه علما و راهنمايان معنوى مردم كه مورد اعتماد آنها هستند، دلهاى مردم را به حقائق اين انقلاب متوجه كنند، ميسر نميشد

 

رهبر انقلاب اسلامی در ديدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى‌ در تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۰۶ اظهار داشتند: حضور مردم در حوادث بزرگ و مهم و اعلان موضعى كه ميكنند - مثل راهپيمائى مهم بيست و دوم بهمن، كه واقعاً يك پديده‌ى عظيمى بود در تاريخ انقلاب در اين شرائط و با اين اوضاع و احوال؛ و قبل از آن، حضور مردم در خيابانها در سراسر كشور در نهم دى - بدون اينكه علما و راهنمايان معنوى مردم كه مورد اعتماد آنها هستند، دلهاى مردم را به حقائق اين انقلاب متوجه كنند، ميسر نميشد. نقش علماى دين در هدايت مردم، منحصر نميشود به هدايت در امور فرعى و مسائل شخصى و اينها. مهمتر از همه‌ى اينها، هدايت مردم است در مسئله‌ى عظيم اجتماعى و مسئله‌ى حكومت و مسئله‌ى نظام اسلامى و وظائفى كه مترتب بر اين هست در مقابله‌ى با حوادث جهانى. يقيناً اگر نقش علماى دين و راهنمايان روحانى حذف ميشد و وجود نميداشت، اين انقلاب تحقق پيدا نميكرد؛ اين نظام به وجود نمى‌آمد و باقى نميماند، با اين همه مشكلات فراوانى كه در سر راه اين انقلاب به وجود آوردند. بنابراين علماى دين - كه از جمله‌ى برترين آنها، مجموعه‌ى خبرگان هستند - تأثير ماندگار و مستمرى در حوادث جامعه و سرنوشت جامعه دارند؛ كه خوب، آثارش را بحمداللَّه مى‌بينيم.

 

 

**قوى‌ترين و آخرين ضربه را ملت در روز نهم دى و بيست و دوى بهمن وارد كرد

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در تاریخ ۱۳۸۹/۰۱/۰۱ اظهار داشتند: قوى‌ترين و آخرين ضربه را ملت در روز نهم دى و بيست و دوى بهمن وارد كرد. كار ملت ايران در بيست و دوم بهمن، كار عظيمى بود؛ نُه دى هم همين جور. يكپارچگى ملت آشكار شد. همه‌ى كسانى كه در عرصه‌ى سياسى به هر نامزدى رأى داده بودند، وقتى ديدند دشمن در صحنه است، وقتى فهميدند اهداف پليد دشمن چيست، نسبت به آن كسانى كه قبلاً به آنها خوشبين هم بودند، تجديد نظر كردند؛ فهميدند كه راه انقلاب اين است، صراط مستقيم اين است. در بيست و دوى بهمن، ملت همه با يك شعار وارد ميدان شدند. خيلى تلاش كردند، شايد بتوانند بين ملت دودستگى ايجاد كنند؛ اما نتوانستند. و ملت ايستاد؛ اين پيروزى ملت بود. از بيست و دوم خرداد تا بيست و دوم بهمن - هشت ماه - يك فصل پرافتخار و پرعبرتى براى ملت ايران بود؛ اين يك درس شد. آگاهى جديدى به وجود آمد. فصل تازه‌اى در بصيرت ملت ايران گشوده شد. اين يك زمينه‌ى بسيار مهمى است. بايد بر اساس اين زمينه، حركت كنيم.

 

 

**به میدان سیاست و اعلام حضور که می‌رسیم، حرکت ۹ دى را مى‌بینیم

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در دیدار جهادگران بسیج سازندگى در تاریخ ۱۳۸۹/۰۶/۳۱ گفتند: اگر صحبتِ کارهاى فناورى پیچیده است، همین جوان‌ها هستند؛ انرژى هسته‌اى را هم جوانهاى ما دارند سر پا می‌کنند؛ در سلولهاى بنیادى هم جوانهاى ما دارند فعالیت می‌کنند؛ و در فناورى زیستى، فناورى نانو، و انواع و اقسام فناورى‌ها، هر جا می‌رویم جوانهایند؛ جوانهائى که نه دوران جنگ را دیدند، نه امام را ملاقات کردند، نه از اول انقلاب خاطره‌اى دارند. پس این حرکت، حرکت پوینده و بالنده است. به میدان عمل و خدمت و تلاش که می‌رسیم، همین حرکت عظیم بسیج سازندگى را مى‌بینیم؛ به میدان سیاست و اعلام حضور که می‌رسیم، حرکت ۹ دى را مى‌بینیم، حرکت ۲۲ى بهمن را مى‌بینیم، حضور عظیم در انتخابات را مى‌بینیم؛ این‌ها معناش چیست؟ معناش این است که امروز جوانان ما - که اکثریت قاطع ملت ما هستند - و عموم ملت ما در‌‌ همان جهت حرکت انقلاب اسلامى و با‌‌ همان ضرب دست انقلاب، رو به فزایندگى هستند، دارند پیش می‌روند. پس ما پیش رفتیم.

 

 

**مردم در روز ۹ دى توى خیابان‌ها آمدند و موضع صریح خودشان را علنى ابراز کردند

 

مقام معظم رهبری در اجتماع بزرگ مردم قم در تاریخ ۱۳۸۹/۰۷/۲۷ اظهار داشتند: در زمینه‌ى تضعیف وفادارى مردم نسبت به نظام هم کارهاى زیادى می‌کنند: شایعه می‌سازند، براى اینکه مردم را از مسئولین کشور، از رؤساى قوا مأیوس کنند. تخم بدبینى می‌پراکنند. هر کار شایسته‌ى باارزشى که در سطح کشور انجام بگیرد، این را در وسائل تبلیغات گوناگون مورد تردید قرار می‌دهند. اگر ضعفهائى هست، چند برابر می‌کنند و نقاط قوت را نشان نمی‌دهند، براى اینکه مردم را ناامید کنند، بخصوص نسل جوان را ناامید کنند. افق آینده را در مقابل نسل جوان و مردم تیره و تار نشان می‌دهند، براى اینکه مردم را از صحنه خارج کنند. لیکن نکته‌ى اساسى این است که دشمنان ملت ایران و دشمنان نظام اسلامى در طول این سى و دو سال، همه‌ى تلاشى را که در این دو مورد انجام داده‌اند، سرمایه‌گذارى‌هاى خسارتبارى بوده است؛ نتیجه‌اى نگرفتند و شکست قطعى خوردند. آن‌ها خیال می‌کردند می‌توانند مردم را از نظام اسلامى جدا کنند. روزبه‌روز که گذشته است، مى‌بینید مردم پایبندىشان به مسائل دینى و ارزشهاى معنوى بیشتر شده است. کِى در کشور ما این همه جوان در مراسم معنوى شرکت می‌کردند؛ در مراسم عبادى ماه رمضان، در روز عید فطر؟ این اجتماعات عظیم، این روشن‌بینى مردم در زمینه‌ى مسائل سیاسى سابقه نداشته است. بعد از اهانتى که در روز عاشوراى سال ۸۸ به وسیله‌ى یک عده تحریک شده نسبت به امام حسین انجام گرفت، دو روز فاصله نشد که مردم در روز ۹ دى توى خیابان‌ها آمدند و موضع صریح خودشان را علنى ابراز کردند. دستهاى دشمن و تبلیغات دشمن نه فقط نتوانسته مردم را از احساسات دینى عقب بنشاند، بلکه روزبه‌روز این احساسات تند‌تر و این معرفت عمیق‌تر شده است.

 

 

**اصفهانى‌ها در قضایاى گذشته خوب عمل کردند. در برابر فتنه‌ى ۸۸، در روز عظیم ۹ دى، در آن حرکت خودجوش مردمى، عملکرد درخشانى داشتند

 

رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم اصفهان در روز عید قربان در تاریخ ۱۳۸۹/۰۸/۲۶ اظهار داشتند: اصفهانى‌ها در قضایاى گذشته خوب عمل کردند. در برابر فتنه‌ى ۸۸، در روز عظیم ۹ دى، در آن حرکت خودجوش مردمى، عملکرد درخشانى داشتند. همه باید مراقب ایجاد شکاف، ایجاد فتنه، ایجاد بدبینى نسبت به دستگاه باشند. اینهائى که مى‌بینید گوشه و کنار، بدون هیچ قیدوبندى، بدون هیچ ملاحظه‌اى، نظام اسلامى را، دستگاه جمهورى اسلامى را متهم می‌کنند؛ هرچه از دهنشان در مى‌آید، به نیابت از دشمن می‌گویند؛ براى اینکه اگر صداى دستگاه‌هاى تبلیغاتى جبهه‌ى ضد اسلام و صهیونیست‌ها و آمریکائى‌ها به گوش کسى نرسید، این‌ها جبران کنند و‌‌ همان حرفهاى آن‌ها را به گوش مردم برسانند، این‌ها به ملت خیانت می‌کنند؛ این در حقیقت یک خیانت واضح است. مردم را نسبت به یکدیگر، نسبت به مسئولین، نسبت به خدمتگزاران بدبین کردن، فضاى یأس‌آلود به وجود آوردن، یکى از این راه‌هاست.

 

 

**در قضيه‌ى نهم دى كه ملت ايران يكپارچه به صورت خودجوش به صحنه آمد، مردم رشت جزو معدود مراكزى در كشور بودند كه يك روز جلوتر وارد ميدان شدند

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ديدار هزاران نفر از مردم استان گيلان در تاریخ  ۱۳۸۹/۱۰/۰۸ فرمودند: درست است كه نماد شجاعت و مجاهدت مردم گيلان، بحق شهيد بزرگوار، ميرزا كوچك جنگلى است كه براى اسلام، براى قرآن، براى اقامه‌ى دين و در مقابله‌ى با بيگانگان و متجاوزان، در دوران غربت قيام كرد و ياد او هرگز نبايد فراموش شود؛ اما در دوران انقلاب اسلامى، آن كسانى كه توانستند نمادهاى گوناگونى در عرصه‌هاى مختلف از گيلان عرضه كنند و نشان بدهند، يكى دو تا نيستند. اين لشكر قدس گيلان، اين بسيجيان گيلان، اين جوانان مؤمن، اين دانشوران و انديشه‌وران گيلان، دانشگاهيان گيلان، علماى بزرگوار، در دورانهاى مختلف نقش برجسته‌اى را از خودشان نشان دادند، كه نمودارهاى گوناگونى دارد؛ كه اگر انسان بخواهد اين نمودارها را - چه در دوران دفاع مقدس، چه در دوران مقابله‌ى با ضد انقلاب، چه در دوران بعد از پايان جنگ - فهرست كند، يك فهرست طولانى است. اما همين يك نشانه‌ى واضح و بارز در قضيه‌ى نهم دى كه ملت ايران يكپارچه به صورت خودجوش به صحنه آمد، مردم رشت جزو معدود مراكزى در كشور بودند كه يك روز جلوتر وارد ميدان شدند. روز هشتم دى - كه امروز مصادف با آن روز است - مردم گيلان اين آگاهى را، اين بصيرت را، اين عزم را، اين احساس نياز به حضور در صحنه را زودتر از ديگران نشان دادند. اينها را بايد حفظ كرد. سرمايه‌هاى اساسى يك ملت همين چيزهائى است كه نشانه‌ى بصيرت، نشانه‌ى عزم، نشانه‌ى بيدارى و آگاهى است؛ اينها را بايد نگه داشت.

 

 

**در فتنه ۸۸ نیز آن‌ها به قدری جنجال و هیاهو کردند که ملت به صحنه آمد و حماسه عظیم ۹ دی را آفرید

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم مردم مومن و انقلابی تهران در نماز جمعه تهران در تاریخ ۱۳۸۹/۱۱/۱۵ افزودند: در فتنه ۸۸ نیز آن‌ها به قدری جنجال و هیاهو کردند که ملت به صحنه آمد و حماسه عظیم ۹ دی را آفرید.

 

ایشان در ادامه خطبه اول خاطرنشان کردند: یک انقلاب اگر بخواهد بر دیگران تأثیر بگذارد باید خصوصیات ویژه‌ای داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها استقامت و ایستادگی است.

 

رهبر انقلاب اسلامی، درتبیین استقامت ملت و نظام اسلامی بر سرمبانی و ویژگیهای انقلاب افزودند: از‌‌ همان آغاز انقلاب، امام و ملت بر اسلامی بودن آن تأکید کردند اما عده‌ای در جهان هیاهو کردند که اسلامی بودن با دمکراسی نمی‌سازد که البته امام و مردم بی‌توجه به این جنجال‌ها ایستادند وفریاد زدند انقلاب ما اسلامی است و اسلامی خواهد ماند.

 

 

**میلیون‌ها نفر در روز نهم دى، بعد هم بلافاصله در بیست و دوى بهمن آمدند توى میدان، غائله را ختم کردند

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در بیست و دومین سالگرد امام خمینی(ره) ۱۳۹۰/۰۳/۱۴ در تاریخ اظهار داشتند: می‌خواهم به تفصیل در این باره صحبت کنم؛ هم وقت نیست، هم شاید الان وقت این صحبت نیست؛ اما به اجمال و اشاره عرض می‌کنم که دشمنان ما تصور می‌کردند با رحلت امام، آغاز فروپاشى این نظام مقدس کلید زده خواهد شد. آن‌ها خیال می‌کردند امام که رفت، بتدریج این شعله خاموش خواهد شد، این چراغ خاموش خواهد شد. بعد، مراسم تشییع جنازه‌ى امام، آن احساسات مردم، آن حرکت عظیم مردم در حمایت از کارى که خبرگان کردند، این‌ها را مأیوس کرد. یک برنامه‌ریزى ده ساله کردند - این تحلیل من است، این به معناى اطلاع نیست؛ تحلیلى است که قرائن آن را براى ما اثبات می‌کند - ده سال بعد امیدوار بودند که نتیجه بدهد. سال ۷۸ که آن حوادث پیش آمد، آن کسى که این حوادث را خنثى کرد، مردم بودند. روز بیست و سوم تیر سال ۷۸ مردم آمدند در خیابان‌ها، توطئه‌ى دشمن را که سال‌ها برایش برنامه‌ریزى کرده بودند، در یک روز باطل کردند. آن روز گذشت. موج دوم، باز یک برنامه‌ریزى ده‌ساله بود تا سال ۸۸. به نظرشان فرصتى به دست مى‌آمد. به خیال خودشان زمینه‌ها را آماده کرده بودند. مطالباتى هم مردم داشتند - مردمى که وابسته‌ى به نظامند، وفادار به نظامند - فکر کردند از این مطالبات بتوانند استفاده کنند؛ لذا آن قضایاى سال ۸۸ به وجود آمد. دو سه ماه تهران را متلاطم کردند - البته فقط تهران را - دو سه ماه توانستند دل‌ها و ذهن‌ها را به خودشان مشغول کنند. اینجا هم مردم آمدند توى می‌دان. بعد از آنکه باطن‌ها ظاهر شد، در روز قدس مردم دیدند که این‌ها حرف دلشان چیست، در روز عاشورا فهمیدند که این‌ها عمق خواسته‌هاشان تا کجاست، مردم عزیز ما به میدان آمدند و حماسه‌ى نُه دى را به راه انداختند. نه فقط در تهران، بلکه در سراسر کشور، میلیون‌ها نفر در روز نهم دى، بعد هم بلافاصله در بیست و دوى بهمن آمدند توى میدان، غائله را ختم کردند. این، هنر مردم است. درود به مردم ایران. درود به ملت مؤمن و مبارز و بصیر و آگاه ایران. ان‌شاءاللَّه به توفیق الهى، مردم همین راه را و همین خط را و همین آرمان را و همین عزم و همت را تا آخر ادامه خواهند داد.

 

 

**در موارد خاص، مثل نهم دى سال ۸۸، بمجرد اینکه مردم احساس کردند حرکتى که شروع شده است، متوجه به نظام است، متوجه به انقلاب است، آن حرکت عظیم را از خود نشان دادند

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ديدار مسئولان نظام جمهورى اسلامى ايران در تاریخ ۱۳۹۰/۰۵/۱۶ گفتند: این راهپیمائى‌ها مربوط به نظام است؛ مربوط به هیچ دولتى، مربوط به هیچ جریان خاصى نیست؛ مال نظام است. شما ببینید مردم در این حرکت عظیم چه می‌کنند؛ در سرماى بیست و دوى بهمن، در ماه رمضان با دهان روزه؛ چه اوقاتى که هوا سرد بود، چه حالا که هوا گرم است. ان‌شاءالله خواهید دید روز قدس باز مردم چه عظمتى را از خودشان نشان می‌دهند. این نشان دهنده‌ى علاقه‌مندى و دلبستگى مردم به نظام است. اعتماد به نظام، از این بهتر و روشن‌تر نمی‌شود. این حضور، حضور بسیار پرمعنائى است. علاوه بر این، در موارد خاص، مثل نهم دى سال ۸۸، بمجرد اینکه مردم احساس کردند حرکتى که شروع شده است، متوجه به نظام است، متوجه به انقلاب است، متوجه به شخص خاص و دولت خاصى نیست، آن حرکت عظیم را از خود نشان دادند. اینجور نبود که فقط جوانهاى پرشور به میدان بیایند؛ همه آمدند. حادثه‌ى نهم دى یک حادثه‌ى عجیبى است؛ به خاطر دلبستگى مردم به نظام بود. این‌ها نشان دهنده‌ى اعتماد مردم است. متأسفانه می‌شنویم همین طور در اظهارات مصلحت‌جویانه، مکرر می‌گویند: آقا اعتمادِ از دست رفته‌ى مردم را برگردانید! کدام اعتمادِ از دست رفته؟! مردم به نظام اعتماد دارند، نظام را دوست دارند، از نظام دفاع می‌کنند؛ این‌ها نمونه‌هایش بود که عرض کردیم.

 

 

**گناه اصلی آتش افروزان فتنه ۸۸، تمکین نکردن به قانون و رأی مردم بود

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۳۹۰/۰۷/۲۰ در جمع پُرشور هزاران نفر از مردم کرمانشاه با اشاره به فتنه ۱۸ تیر سال ۷۸ و فتنه سال ۸۸ در تهران بعنوان یکی از چالش‌های پیچیده پیش روی نظام، خاطر نشان کردند: حضور مردم، این دو فتنه را نیز به شکست کشاند بگونه‌ای که پنج روز بعد از فتنه ۱۸ تیر، حرکت عظیم ۲۳ تیر در سراسر کشور بوقوع پیوست و در فتنه ۸۸، دو روز بعد از حوادث عاشورا، حرکت عظیم و کم نظیر مردم در ۹ دی روی داد.

 

ایشان مسئله هسته‌ای را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی نظام برشمردند که مسئولان توانستند با اتکاء به پشتیبانی و اقتدار مردمی، در مقابل تهدیدهای دشمنان ایستادگی کنند.

 

ایشان خطاب به سیاستگذاران استکبار خاطرنشان کردند: ایران را با برخی کشورهای دیگر اشتباه نگیرید، زیرا در ایران اسلامی اراده و عزم مردم نقش اصلی را دارد و مردم در انقلاب، صاحب سهم هستند.

 

رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: بر همین اساس دنیا بداند، اگر مسئولی هم در کشور بخواهد، کج روی کند و حرکت دیگری در قبال انقلاب اسلامی براه بیاندازد، مردم او را حذف خواهند کرد.

 

رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری قضایای فتنه سال ۸۸ افزودند: گناه اصلی آتش افروزان فتنه ۸۸، تمکین نکردن به قانون و رأی مردم بود.

 

حضرت ایت الله خامنه‌ای تأکید کردند، اگر بعد از انتخابات هم، اعتراضی وجود داشته باشد، مسیر قانونی آن مشخص است.

 

 

**در قضیه‌ى ۹ دى سال ۸۸ یک نکته اساسى است و آن نکته برمیگردد به هویت انقلاب و ماهیت انقلاب

 

رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت ۹ دی در تاریخ ۱۳۹۰/۰۹/۲۱ که بخشی از آن در ذیل آمده است اظهار داشتند: در قضیه‌ى ۹ دى سال ۸۸ یک نکته اساسى است و آن نکته برمیگردد به هویت انقلاب و ماهیت انقلاب. یعنى‌‌ همان روحى که حاکم بود بر اصل انقلاب ما و آن حضور عظیمِ بى‌نظیرِ تاریخى در سال ۵۷،‌‌ همان روح در ماجراى ۹ دى نشان داده شد؛ کمااینکه در قضایاى گوناگونِ دیگر هم نشان داده شده، لیکن در ۹ دى به شکل بارزى نشان داده شد؛ به طورى که جاى انکار و تردید و تأمل براى هیچ کس از بدخواهان و دوستان و دشمنان و دیگران باقى نگذارد. آن روح چه بود؟ روح دیانتِ حاکم بر دلهاى مردم بود. پس اینجا ما دو تا عنصر در کنار هم داریم: یک عنصر، عنصر مردم است؛ که مردم در هر کشورى، در هر جامعه‌اى، اگر چنانچه همت کنند، بصیرت به خرج بدهند، عمل کنند و وارد میدان بشوند، می‌توانند همه‌ى مشکلات را حل کنند. یعنى بزرگ‌ترین کوه‌ها در مقابل حضور مردم از بین می‌رود؛ می‌توانند کوه‌هاى بزرگ را جابه‌جا کنند. این یک حقیقت آشکارى است که بسیارى از تحلیلگران اجتماعى در کشورهاى اسلامى و دیگر کشور‌ها آن را درست لمس نکردند، درک نکردند؛ ما این را لمس کردیم. هنر بزرگ امام بزرگوار ما هم همین بود.

 

 ایشان ادامه دادند: من یک وقتى، پانزده سال، بیست سال پیش، به یکى از فعالان عرصه‌ى مبارزات ضد استعمارى - که خب، آدم معروفى است؛ نمی‌خواهم اسم بیاورم - این را گفتم؛ او رفت بلافاصله این نسخه را عمل کرد. ما این را حس کردیم. گفتم هنر امام بزرگوار ما این بود که مردم را وارد صحنه کرد. مردم با جسمشان، با حضورشان آمدند و آنچه را که می‌خواستند، آنچه را که بر آن همت گماشته بودند، با حضور خودشان تثبیت کردند. همه‌ى موانع سیاسى و غیر سیاسى و استعمار و قدرتهاى عظیم جهانى که بر امور ملت‌ها مسلطند، در مقابل این حادثه مجبورند عقب‌نشینى کنند. الان هم همین جور است. الان هم در هر نقطه‌اى از دنیا اگر ملت‌ها وارد میدان بشوند با یک هدف مشخص، با شعارهاى مشخص، و اگر آن ایمان راسخ در دل و همچنین عمل صالح در کنار این ایمان راسخ وارد میدان شود، هیچ مانعى در مقابل آن‌ها قادر بر مقاومت نیست. این یک نسخه است؛ این نسخه را امام بزرگوار ما در انقلاب ما عمل کرد. خداى متعال به امام کمک کرد و در بیان او این نفوذ و تأثیر را قرار داد که در دلهاى مردم اثر گذاشت؛ مردم، مؤمن به آن راه و به آن هدف شدند و به دنبال این ایمان، عمل خودشان را انجام دادند. عمل صالح، یعنى‌‌ همان عملِ متناسب با ایمان. در همه جا همین جور است. لذا در اینجا کارى انجام گرفت که براى همه‌ى تحلیلگران سیاسىِ جهانى غیر قابل باور بود و متحیر ماندند؛ هم قدرتمندان، هم حاشیه‌ها، هم دنباله‌ها، هم دامنه‌ها. بنابراین عنصر اول، عنصر حضور مردم است.

 

رهبر معظم انقلاب فرمودند: عنصر دوم هم عنصر ایمان دینى مردم است. ایمان دینى، آن معجزه‌گرى است که قادر است اولاً همه‌ى مردم را بسیج کند و بیاورد، ثانیاً آن‌ها را در صحنه نگه دارد، و ثالثاً سختى‌ها را براى آن‌ها هموار و آسان کند؛ هیچ ایمان دیگرى این خصوصیت را ندارد. ایمان دینى می‌گوید شما اگر چنانچه فائق شدید و پیش بردید، پیروزید؛ اگر کشته هم شدید، پیروزید؛ اگر زندان هم افتادید، پیروزید؛ چون به وظیفه عمل کردید. وقتى کسى یک چنین اعتقاد و ایمانى داشت، دیگر شکست برایش معنا ندارد؛ لذا وارد میدان می‌شود. این‌‌ همان عاملى است که در صدر اسلام هم اثر کرد، در انقلاب ما هم اثر کرد؛ ۹ دى این را نشان داد. ۹ دى یک نمونه‌اى بود از‌‌ همان خصوصیتى که در خود انقلاب وجود داشت؛ یعنى مردم احساس وظیفه‌ى دینى کردند و دنبال این وظیفه، عمل صالحِ خودشان را انجام دادند. عمل صالح این بود که توى خیابان بیایند، نشان بدهند، بگویند مردم ایران اینند. با این حرکت مردم، آن حجم عظیم تبلیغات دشمن که می‌خواست فتنه‌گران را مردم ایران معرفى کند و اینجور نشان بدهد که مردم ایران از انقلابشان، از نظامشان برگشتند، بکلى نقش بر آب شد؛ یعنى مردم نشان دادند که این، مردم ایران است. تحلیلگران خارجى وقتى نگاه کردند، گفتند از بعد از رحلت امام بزرگوار، یا شاید بعضى گفتند از بعد از حرکات اول انقلاب، هیچ اجتماعى با این بزرگى، با این تپش، با این شور و هیجان وجود نداشته، که مردم وارد میدان شدند. این، حقیقت ۹ دى است.

 

 مقام معظم رهبری تاکید کردند: این حرکت، حرکت بزرگى بود و کار بزرگى هم انجام داد. جناب آقاى جنتى درست اشاره کردند. فتنه‌ى ۸۸ تنها آن چیزى نبود که توى خیابان به وسیله‌ى تعدادى آدم دیده شد؛ این یک چیز ریشه‌دارى بود، یک بیمارى عمیقى درست کرده بودند، اهدافى داشتند، زمینه‌ها و مقدمات فراوانى برایش چیده شده بود، کارهاى بزرگى شده بود و هدفهاى بسیار خطرناکى دنبال این کار بود، که با این برخوردهاى گوناگون سیاسى و امنیتى و این‌ها حل نمی‌شد؛ یک حرکت عظیم مردمى لازم داشت؛ که این حرکت، حرکت ۹ دى بود؛ آمدند بساط فتنه و فتنه‌گران را در هم پیچیدند. لذا حادثه‌ى ۹ دى یک حادثه‌ى ماندنى در تاریخ ماست. من آن سال هم گفتم - پارسال بود یا پیرارسال بود - که این حادثه، حادثه‌ى کوچکى نیست. این حادثه، شبیه حوادث اول انقلاب است. این حادثه بایستى حفظ شود، بایستى گرامى داشته شود.

 

 

**دشمنان در طراحی خود اشتباه می‌کنند زیرا ملت ایران را نشناخته و روز ۹ دی را فراموش کرده‌اند

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در اجتماع عظیم و پر شور مردمی در حرم مطهر امام خمینی (ره) در تاریخ ۱۳۹۲/۰۳/۱۴ مهم‌ترین موضوع در انتخابات را، ایجاد حماسه سیاسی و حضور «پرشور و هیجانِ» مردم در پای صندوق‌های رای دانستند و تاکید کردند: هر رایی که مردم به یکی از هشت کاندیدای محترم بدهند، دردرجه اول، رای به جمهوری اسلامی و رای اعتماد به ساز و کار انتخابات است.

 

ایشان خاطر نشان کردند: این رای در درجه دوم، رای به کسی است که هر فردی بر اساس نظر و انتخاب خود، او را برای آینده کشور مفید‌تر تشخیص داده است.

 

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمنان برای تبدیل انتخابات به تهدیدی بر ضد نظام، گفتند: آن‌ها امیدوارند که انتخابات، یا سرد برگزار شود و یا اینکه بعد از انتخابات فتنه‌ای بوجود‌اید همانگونه که در سال ۸۸ روی داد اما دشمنان در طراحی خود اشتباه می‌کنند زیرا ملت ایران را نشناخته و روز ۹ دی را فراموش کرده‌اند.

 

ایشان تأکید کردند: به توفیق الهی و بر خلاف خواست و طراحی دشمنان انتخابات ۲۴ خرداد، فرصت بزرگ نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.

 

 

**نداشتن بصیرت همچون نداشتن چشم است/ علت اینکه بنده بر موضوع بصیرت در حوادث ۹ دی تأکید فراوان داشتم به همین علت است

 

رهبر معظم انقلاب در دیدار پر شور هزاران نفر از مردم قم ۱۳۹۲/۱۰/۱۹ افزودند: اگر در مواردی نصرت الهی شامل حال مؤمنین نمی‌شود، به دلیل ضعف ایمان یا غلط بودن ایمان و یا ایمان بدون بصیرت است زیرا نداشتن بصیرت همچون نداشتن چشم است و فردی که چشم ندارد، راه را تشخیص نمی‌دهد و به بیراهه می‌رود.

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: علت اینکه بنده بر موضوع بصیرت در حوادث ۹ دی تأکید فراوان داشتم به همین علت است.

 

ایشان علت پیروز نشدن حرکت و قیام برخی ملت‌ها را، نبود برخی شرایط تحقق نصرت الهی دانستند و تأکید کردند: ملت ایران توانست همه این شرایط اعم از ایمان راسخ، بصیرت، اقدام و ایستادگی را فراهم کند زیرا راهنمای صادق و ماهری همچون امام خمینی (ره) داشت که فقیهی آگاه به مسائل جهان، بریده از مطامع و منافع مادی شخصی و آگاه به کتاب و سنت بود.

 

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم تأمل در گذشته و درس گرفتن از نقاط قوت و ضعف آن، خاطرنشان کردند: کسی نباید دچار این توهم شود که دشمنان انقلاب اسلامی، امروز از دشمنی خود منصرف شده‌اند.

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: البته ممکن است هر دشمنی ناچار به عقب نشینی شود ولی نباید از دشمن و جبهه دشمن غافل شد و نباید لبخند دشمن را جدی گرفت و فریفته آن شد.

 

ایشان با تأکید بر اینکه هیچگاه نباید هدف را فراموش کرد، گفتند: هدف جمهوری اسلامی ایران، رسیدن به آرمانهای اسلام یعنی پیشرفت مادی و معنوی بشر است و رسیدن به این هدف والا جز با ایمان راسخ و بصیرت در مسائل جاری و غافل نشدن از دشمن، امکان پذیر نیست.

 

گزارش: نیره ساری

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار