رئيس جمهور: فضاي کنوني بين مجلس و دولت بسيار دوستانه است
آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۷۰۲
گفت و گوي تلويزيوني رئيس جمهور با مردم(4)

رئيس جمهور: فضاي کنوني بين مجلس و دولت بسيار دوستانه است

رئيس جمهور با اشاره به فضاي تعامل و همفکري ميان دولت و مجلس درباره انتخاب وزيران و فرايند راي اعتماد، گفت: فضاي کنوني بين مجلس و دولت بسيار دوستانه است و با قاطبه مجلس و نمايندگان کارها را پيش مي بريم.

به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، رئيس جمهور در ادامه گفت و گوي تلويزيوني با مردم که شب گذشته از شبکه يک سيما پخش شد، با اشاره به تعامل و همکاري دولت و مجلس در فرآيند راي اعتماد به وزراي پيشنهادي،

 گفت: دولت و مجلس تعامل جدي و مؤثر دارند اما هماهنگ کردن وزراي پيشنهادي با همه 290 نماينده مجلس ممکن نيست.

آقاي احمدي نژاد افزود: برخي از نمايندگان اظهار نظر مي کنند که دولت با مجلس هماهنگ نيست در حاليکه منظور آنان از مجلس خود و يا گروهشان است.

وي گفت: دولت با اکثريت مجلس نشست داشته است و با اقليت نيز نشستي خواهد داشت و در اين نشست ها روند انتخاب وزراء و ويژگي هاي آنان را اعلام کرده و خواهد کرد.

احمدي نژاد گفت: در عين حال معتقديم همه نمايندگان رأي و جايگاه يکساني دارند و کساني که به نمايندگي از مجلس صحبت کنند روش درستي پيش نگرفته اند.

رئيس جمهور تأکيد کرد: در عين حال اين نکته را نبايد فراموش کرد که انتخاب وزرا اختيار و وظيفه رئيس جمهور است و او بايد با نگاه خود وزرا را به مجلس معرفي کند و نمايندگان به افرادي پيشنهادي رأي اعتماد مي دهند يعني صلاحيت هاي عمومي او را تأييد مي کنند.

احمدي نژاد گفت: بعضي ها توقع دارند دولت، وزراي پيشنهادي را با آنها هماهنگ کند و خود را نه به عنوان يک نماينده که در مقام مجلس قرار مي دهند.

وي افزود: هر چند اين افراد قابل احترام هستند اما چطور ممکن است دولت بتواند با 290 نماينده خود را هماهنگ کند.

احمدي نژاد با اشاره به اينکه هماهنگي دولت و مجلس براي اداره صحيح کشور ضرورتي اجتناب ناپذير است گفت: يک اصل کلي وجود دارد و آن اينکه رئيس جمهور برآيند مطالبات يک ملت است و نه يک منطقه، بخش و يا يک قشر و به همين علت شخص دوم کشور شناخته مي شود و اجراي قانون و بار اداري کشور بر دوش او و دولت است.

رئيس جمهور گفت: قواي مقننه و قضاييه نيز جايگاه پشتيباني و نظارت دارند البته اين به معناي تنزل جايگاه آنان نيست.

احمدي نژاد افزود: برخي تصور مي کنند وزير بايد هم از رئيس جمهور و هم از مجلس دستور بگيرد اما اين نگاه به فساد در اجراي کارها مي انجامد.

رئيس جمهور گفت: وزرا تحت نظر رئيس جمهور فعاليت مي کنند و نه تحت نظر مجلس و وظيفه مجلس نظارت بر امور است تا از قانون انحرافي رخ ندهد.

احمدي نژاد افزود: اگر اين مرزها مخدوش شود کار پيش نمي رود و اين تعامل براي اداره درست کشور ضروري است.

آقاي احمدي نژاد در بخش ديگري از اظهاراتش، با تاکيد بر اختيارات رئيس جمهور در انتخابات وزرا طبق قانون اساسي گفت: روند انتخاب وزرا را طبق قانون طي کرده ايم.

رئيس جمهور در ادامه گفتگوي زنده تلويزيوني با اشاره به قوانين مجلس براي ادامه کارها در کشور و کمک دولت براي اجراي بهتر آن قوانين افزود: وزير دولت از دو جا دستور نمي گيرد.

وي اضافه کرد: وزير دولت بايد با بنده هم هماهنگ باشد که اين تلقي، سيستم را به هم مي ريزد.

احمدي نژاد با ابراز اميدواري براي اينکه مجلس به وزراي پيشنهادي راي اعتماد دهد افزود: روز راي گيري براي هر وزير پيشنهادي، مخالفان وزرا صحبت مي کنند و در ادامه هم وزير و رئيس جمهور صحبت خواهند کرد.

وي با اشاره به اينکه کارها را فوق قانون و دوستانه جلو مي بريم تصريح کرد: البته اين موضوع به اين معنا نيست که مرز مسئوليت ها و اختيارات و پاسخگويي ها ،‌مخدوش شود که اگر اين گونه شود کار کشور جلو نمي رود.

رئيس جمهور همچنين با اشاره به اينکه وزرا مسئول عملکرد خود هستند و بايد مشورت ها را به درستي در دستور قرار دهند افزود : دولت و مجلس با يکديگر و به صورت دوستانه ،‌کشور را جلو مي برند و دست در دست هم، به فکر پيشرفت کشور هستند.

احمدي نژاد افزود: فضاي کنوني بين مجلس و دولت بسيار دوستانه است و با قاطبه مجلس و نمايندگان کارها را پيش مي بريم.

وي با اشاره به اينکه وزرا بايد توصيه ها را براي انجام دادن بهتر کارها بپذيرند افزود: البته وزرا هم بايد ببينند اگر آن توصيه ها در اجراي کار مشکل ايجاد مي کند آنها را انجام ندهند.

در ادامه اين گفت و گو، مجري پرسيد: برخي ها مي گويند تعدادي از افراد پيشنهادي قطعا راي نمي آورند و دکتر احمدي نژاد هم اين موضوع را مي داند نظر شما چيست؟

رئيس جمهور با بيان اينکه شنيده ام برخي از نمايندگان البته دو نفر گفته اند چهار نفر يا پنج نفر از وزراي پيشنهادي حتما راي نمي اورند گفت : نمي دانم اين موضوع را از کجا مي گويند چرا که الان مجلس تعطيل است و راي هم مخفي است.

احمدي نژاد افزود : نمي خواهم جسارت کنم اما به نظرم مي رسد برخي ها مي خواهند نظر خود را القا کنند.

وي با اشاره به اينکه افراد آزادند نظر خود را بدهند و جزو حقوق نمايندگي مجلس است گفت: قوا مستقل از هم هستند و نمي توانيم به نماينده اي بگوييم چرا راي داديد يا نداديد اما اين بد است وقتي که کابينه اي هنوز معرفي نشده است فردي بگويد که از اين ليست پيشنهادي پنج نفر راي نمي آورند.

رئيس جمهور افزود: آيا آن فرد تصميم گرفته است کاري کند که پنج نفر از وزرا راي نياورند که اين خيلي بد است و به نظرم از تعامل سازنده به دور است و روش درستي براي پيگيري امور کشور نيست.

احمدي نژاد گفت: ديدم که برخي ها آمده اند و در تلويزيون گفته اند به اندازه اي که رئيس جمهور در تلويزيون حرف مي زند بايد به من هم اجازه بدهيد که من هم حرف بزنم سوال اين است که بر اساس چه منطقي اين حرف را مي زنيد و با کدام استدلالي اين گونه حرف مي زنيد؟

وي افزود: رئيس جمهور رئيس قوه مجريه و منتخب کل ملت و موظف است قانون اساسي را اجرا کند و بايد با مردم حرف بزند.

رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه مجلس هر تصميمي بگيرد بايد همه ملت از مجلس تبعيت کنند گفت: چطور برخي افراد توقع دارند که وقتي رئيس جمهور با مردم گفتگو مي کند شما هم به عنوان يک نفر به خود حق مي دهيد به نمايندگي از کل مجلس اين گونه اظهار نظر کنيد؟

رئيس جمهور گفت: به نظر من اين درخواست توقع اشتباهي است و صدا وسيما هم نبايد اين فرصت را بدهد.

اقاي احمدي نژاد افزود: سه نفر مي آيند مي خواهند فضاي ميان دولت و مجلس را تحت تاثيرقرار دهند، بعد مي گويند دولت به مجلس بي اعتنايي کرده است.

رئيس جمهور با اشاره به ارتباط صميمي خود و دولت با بسياري از نمايندگان تصريح کرد: ما به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي احترام مي گذاريم و من خود را کوچک همه ملت مي دانم.

آقاي احمدي نژاد تصريح کرد: اينکه گفته مي شود رئيس جمهور با مردم سخن گفته و گزارش کار داده است و به من تک نماينده نيز بايد به اندازه رئيس جمهور وقت داده شود ،قانوني نيست.

رئيس جمهور گفت: در مجلس فرصت وجود دارد و درباره وزراي پيشنهادي بحث خواهد شد.

آقاي احمدي نژاد با بيان اينکه به قول خود به مردم براي ارائه گزارش مفصل پايبند است افزود: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هم براساس استقلال قوا و طبق قانون در زمان بررسي راي اعتماد نظر مي دهند و به نظرآنها احترام مي گذاريم و هيچگاه ناراحت نمي شوم اگر نماينده اي در مجلس برخلاف من صحبت کند.

رئيس جمهور تاکيد کرد: آنهايي که تلاش مي کنند رابطه مجلس با دولت را مخدوش نشان بدهند حتما موفق نخواهند شد چون مجلس و دولت دو قوه مستقلند و در عين حال دوست و يار يکديگرند.

آقاي احمدي نژاد گفت: اگر همکاري نباشد کار پيش نمي رود و ما از منطق مديريتي تبعيت مي کنيم.

رئيس جمهور افزود: امکان اينکه با 290 نفر هماهنگ باشيم، وجود ندارد و قانون نيز آن را پيش بيني نکرده است زيرا در غير اينصورت کابينه اي درست مي شود مثل آدمي که يک دستش 4 متر است و دست ديگرش نيم سانتيمتر است و اين شدني نيست.

آقاي احمدي نژاد با بيان اينکه کابينه بايد تيمي هماهنگ باشد افزود: برخي دوستان فهرست وزرا را از ما گرفته اند و مي گويند اين افراد خوب هستند اما راي نمي آورند، براي اينکه راي بياورند جاي آنها را عوض کنيد.

رئيس جمهور گفت: پيشنهاد شما مانند اين است که ما تيمي را براي مسابقه فوتبال انتخاب کنيم و شما بگوييد دروازه بان را به جاي فوروارد بگذاريد و فوروارد را به دفاع و دفاع را به هافبک منتقل کنيد، اين ديگر تيم نخواهد شد.

رئيس جمهور گفت: ما با نگاه سيستماتيک وزرا را چيده ايم و با مطالعه دقيق به يک نفر رسيده ايم تا کار دولت صحيح پيش برود./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار