آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۷۷۹۰
آل‌اسحاق:

بخش خصوصی و صنایع کوچک و متوسط سهمی در رشد ۴درصدی کشور ندارند 

رئیس اتاق تهران گفت: با بررسی‌هایی که در جلسه با رئیس‌کل و قائم‌مقام بانک مرکزی داشتم، دریافتم که بخش خصوصی و صنایع کوچک و متوسط سهمی در رشد ۴درصدی کشور ندارند و این رشد متعلق به صنایع بزرگ دولتی است. 

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، یحیی آل‌اسحاق امروز در چهل‌ونهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران که با حضور نمایندگان بخش خصوصی برگزار شده بود، با اشاره به انتشار آمار رشد بیش از چهار درصدی کشور توسط بانک مرکزی اظهار داشت: فعالان بخش خصوصی در آمار بانک مرکزی تردیدی ندارند و در این رقم شک نمی‌کنند.

 

آل‌اسحاق افزود: من در دیداری که با رئیس‌کل و قائم‌مقام بانک مرکزی داشتم در مورد چند و چون نرخ رشد اقتصادی بیش از چهار درصد در نیمه اول سال جاری سؤالاتی پرسیدم و جزییات کامل آن را نیز از سوی مقامات بانک مرکزی دریافت کردم.

 

رئیس اتاق تهران با بیان اینکه برخی نسبت به اعلام این رقم تردید نشان می‌دهند و آن را قبول ندارند، گفت: در آمار اعلام شده از بانک مرکزی جای تردید نیست اما جزییات نرخ رشد نشان می‌دهد که چرا اعلام این رقم برخی را دچار تردید کرده است.

 

به‌گفته رئیس اتاق تهران، صنایع کوچک و متوسط کشور که بیشتر در سطح جامعه فعال هستند بهره‌ای از این نرخ رشد نداشتند و وضعیت آنها خوب نیست.

 

آل‌اسحاق گفت: صنایع بزرگی چون خودروسازی، پتروشیمی و صنایع ساختمانی در بخش دولتی توانسته‌اند در نیمه اول سال رشد نسبتاً خوبی داشته باشند و در مجموع رشد اقتصادی کشور را به بیش از چهار درصد برسانند اما صنایع کوچک و متوسط و شهرک‌های صنعتی نه در آمار و ارقام بانک مرکزی و نه در واقعیت مشهود وضعیت خوبی ندارند. این واحدهای اقتصادی در حوزه‌های مختلفی از تأمین مالی گرفته تا تولید و حفظ اشتغال خود دچار مشکلات عدیده و روزافزون هستند.

 

رئیس اتاق تهران عنوان کرد: برابر آمار بانک مرکزی واحدهای بزرگ دولتی که معمولاً از حمایت‌های دولتی بهره‌مند هستند توانسته‌اند رشد خوبی داشته باشند اما واحدهای مربوط به بخش خصوصی هم‌چنان زیر فشار سنگینی هستند.

 

آل‌اسحاق در بخش دوم سخنان خود به نظام بانکی کشور پرداخت و آن را دچار مسایلی اساسی چون عدم‌کفایت سرمایه، مطالبات معوق، ناهماهنگی نرخ سود و نرخ تورم و تنگناهای اعتباری دانست.

 

رئیس اتاق تهران با بیان اینکه تمامی واحدهای صنعتی کشور اعم از دولتی و خصوصی متصل به نظام بانکی کشور هستند، تأکید کرد که برای حل مشکلات نظام بانکی با توجه به شرایط موجود باید کار تحقیقاتی جدی صورت بگیرد.

 

وی با اشاره به سخنان ولی‌الله سیف در مورد حداکثر توان تسهیلات‌دهی نظام بانکی کشور گفت: به‌گفته رئیس‌کل بانک مرکزی حداکثر توان نظام بانکی برای ارائه تسهیلات 280 هزار میلیارد تومان است که البته نیمی از این رقم مربوط به تسهیلات گذشته است و در بهترین حالت نظام بانکی می‌تواند 140 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی اعطا کند.

 

آل‌اسحاق با پرسش این سؤال "اکنون بهترین راه‌حل چیست؟" گفت: همه می‌دانیم که بودجه دولت توانی برای افزایش این نرخ تسهیلات ندارد و استقراض از بانک مرکزی و بالا بردن پایه پولی و نرخ تورم نیز هرگز نمی‌تواند راه‌چاره باشد. از طرفی استقراض خارجی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز در شرایط کنونی بسیار سخت است. اما حداقل کاری که اکنون می‌توان انجام داد تخصیص بهینه همین منابع موجود است.

 

وی افزود: حالا که نمی‌خواهیم تحت هیچ شرایطی از بانک مرکزی استقراض کنیم بهتر است در تخصیص منابع موجود بیشترین دقت را داشته باشیم و این منابع را به مجاری درست هدایت کنیم، تخصیص بهینه منابع بانکی کف خواسته ما از نظام بانکی است.

 

رئیس اتاق تهران با تأکید بر اینکه قبول دارد بانک خود یک بنگاه اقتصادی است، عنوان کرد که بانک نباید وارد رقابت با بخش خصوصی شود و درآمدش را باید از طریق انجام عملیات مالی تأمین کند. او از نظام بانکی خواست تا با تخصیص بهینه منابع خود حداکثر تلاش را برای خلق پول تجاری داشته باشند و از واحدهای تولیدی در کشور پشتیبانی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار