سلیمان عباسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» با بیان اینکه میل به وحدت به صورت فطری در انسان قرار داده شده است، وحدت را از الزامات زندگی همراه با آرامش در جوامع انسانی دانست و افزود: رفتار پیامبر گرامی اسلام در این زمینه، الگوی کاملی برای همه مسلمانان می باشد. پیامبر همواره منادی وحدت بین مسلمانان بودند.
وی در ادامه با اشاره به ابعاد گوناگون وحدت، افزود: وقتی که از وحدت حرف می زنیم، منظور ما وحدت در همه ی جهات است.
عباسی گفت: در حال حاضر وحدت اقتصادی و وحدت امنیتی یکی از مهم ترین ابعاد وحدت مورد نیاز جامعه ما و تمامی کشورهای مسلمان است. ما باید این نگاه را توسعه بدهیم که وحدت مسلمانان به مسائل دینی محدود نمی شود.
نماینده مردم گنبد کاووس افزود: کشورهای اسلامی بایستی با یکدیگر وحدت اقتصادی داشته باشند. باید درمسائل اقتصادی به یکدیگر کمک کنند و این از مسیر روابط خوب اقتصادی و انعقاد قراردادهای دوجانبه و چندجانبه بین کشورهای مسلمان امکان پذیر خواهد شد.
وی وحدت اقتصادی را راهی برای بیرون رفتن کشورهای اسلامی از سلطه ی کشورهای استعماری دانست.
عباسی افزود: یک بعد مهم وحدت، وحدت امنیتی است. در این زمینه اگرکشورهای اسلامی با یکدیگر همکاری خوبی داشته باشند، دیگر شاهد گروه هایی چون داعش نخواهیم بود.
وی افزود: وحدت یقیناٌ باعث رشد و تعالی مسلمانان در تمامی زمینه ها خواهد شد.
دکتر عباسی با اشاره به فضای بسیار مناسب حاکم بر روابط برادران اهل تشیع وتسنن در شهرستان گنبد کاووس، افزود: یکی از مواهب ارزشمند در کشور ما و به خصوص گنبد کاووس، وحدت است.
وی با بیان اینکه وحدت ما مختص هفته وحدت نیست، افزود: ما در طول سال نیز نشست هایی با علما و نمایندگان اقوام و طوایف مختلف حاضر در شهرستان گنبد داریم و فضای برادرانه و بسیار خوبی در شهرستان بین تمامی اقوام حاکم است.
وی در ادامه با اشاره به مسئله ی فلسطین، افزود: حضرت امام(ره) بنیاد بسیار ارزشمندی را گذاشت و ذهن همه ی مسلمانان را در بعد دینی و اجتماعی به مسئله ی فلسطین معطوف کرد.
عباسی خاطرنشان کرد: از زمان مطرح شدن مسئله روز قدس توسط امام(ره)، همه مسلمانان در تمامی کشورها در روز قدس برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین تجمع می کنند و نمادی از وحدت مسلمانان را به نمایش می گذارند.
وی با تمجید از نگاه راهبردی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری به مسئله وحدت جهان اسلام، افزود: ایران در دنیا به عنوان محور وحدت شناخته شده است و علاقه مندی مردم دنیا به نظام جمهوری اسلامی به عنوان محور وحدت مسلمانان بیشتر شده است.
عباسی در پایان با اشاره به نقش حیاتی نخبگان و سیاستگذاران کشور در تحکیم مسئله ی وحدت، اظهار داشت: خواهش ما این است که بزرگان، نخبگان و مسئولین مسائل را به دقت رصد کنند. نخبگان وظیف هدایتگری خود را در جامعه ایفا کنند و ارزش و اهمیت وحدت و خطرات عدم وحدت را برای آحاد مردم بازگو کنند.