به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، معصومه ابتکار در حاشیه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به مصوبات امروز هیئت وزیران در زمینه محیط زیست اظهار داشت: در مصوبات امروز تعیین مصادیق مصرف اعتبارات بودجه سال 93 برای استقرار مدیریت سبز در دستگاه های دولتی در بحث مدیریت انرژی، آب، کاغذ و مواد زائد در ساختمان ها و خودروهای دولتی به تصویب رسید.
ابتکار محورهای این مصوبات را شامل بهینه سازی مصرف آب، مدیریت پسماندها، بهینه سازی مصرف کاغذ، حمل و نقل که شامل معاینه فنی اصلاح سوخت خودرو و جایگزینی با خودروی گازی است دانست و افزود: مقرر شد تا در راستای ساختمان سبز طراحی ساختمان ها به گونه ای باشد که پرت انرژی به حداقل برسد و آسیب های زیست محیطی محور اطلاع رسانی و آموزش کارکنان باشد.
رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به سوالات متعدد خبرنگاران پیرامون آلودگی هوا گفت: سازمان حفاظت محیط زیست مسئول پایش و سنجش هوا در کلان شهرها است لذا براساس آمار ابتدایی دولت تدبیر در ابتدای فعالیت طبق گزارشات شهرداری محیط زیست دانشگاه های مستقل و مراکز تحقیقاتی به این نتیجه رسیدیم شاخص بالای کیفیت آلودگی هوا به دلیل کیفیت بنزین نامطلوب است.
وی تصریح کرد: اواخر سال 92 رسما به وزارت نفت اعلام کردیم و به این نتیجه رسیدیم بنزین پتروشیمی با استانداردها مغایرت دارد و دستور توقف توزیع آن را دادیم.
ابتکار با تاکید بر اینکه وزارت نفت متعهد شد تا بنزین یورو 4 را عرضه کند ادامه داد: البته وزارت نفت همکاری خوبی در این زمینه انجام داده و ورود ما در سنجش کیفیت هوا و کیفیت سوخت به صورت کنترل و پایش انجام خواهد شد.
ابتکار به حذف بنزین پتروشیمی از چرخه اشاره کرد و گفت: این اقدام سیاسی نیست که بگویند بنزین های وارداتی رانتی بوده است و در همین جا اعلام می کنم برای هیچ فرد حقیقی چه از بستگان من و چه از دولتی ها رانتی در این زمینه وجود ندارد چرا که اصلا چنین چیزی امکان ندارد.
وی همچنین به تلاش بسیار زیاد دولت نهم و دهم در زمینه اقدامات کارشناسی برای کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و با بیان این که تولید بنزین یورو 4 در ماه های آخر سال 92 و ابتدای سال 93 تحقق یافت اضافه کرد: بنزین یورو 4 شهر به شهر توزیع می شود و در این میان کیفیت هوای امسال نسبت به سال های 90، 91 و 92 در شاخص ها بهبود پیدا کرده است.
وی همچنین شاخص آلودگی پایتخت و کلان شهر تهران را تا 16 دی ماه سال جاری نسبت به سال 92 قرائت کرد و گفت: تا دیروز به طور مشخص 13 روز هوای پاک داشتیم در حالی که سال گذشته سه روز هوای پاک داشتیم و می توانیم بگوییم در سال 93 مجموعا 41 روز هوای سالم داشتیم ضمن اینکه در تمام شاخص ها وضعیت هوا پاک و سالم است.
ابتکار همچنین با تاکید بر اینکه ذرات دو و نیم ماکرون وجود دارد اضافه کرد: این شاخص نشان می دهد هنوز مشکل آلودگی هوا برطرف نشده و تا حذف کامل این ذرات باید تلاش ها صورت گیرد اما به هر حال بند زن در هوای شهرهای بزرگ بسیار کاهش یافته و نزدیک سطوح استاندارد است.
وی با تاکید بر اینکه بحث آلودگی هوا 16 دستگاه را شامل می شود ادامه داد: همه دستگاه ها براساس اولویت در این زمینه تلاش خواهند کرد و با کندتر حرکت کردن هر کدام چرخه حرکت دولت نیز کند می شود.
معصومه ابتکار در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه «برخی عقیده دارند تعطیلی ها در راستای آلودگی هوا سیاسی بوده نه کارشناسی و لذا با توجه به اینکه نظر وزارت بهداشت در برخی روزهای آلودگی بر مبنای تعطیلی بوده است، سیاست کارشناسی خود را در زمینه تعطیلی ها جهت رفع ابهام توضیح دهید» اظهار داشت: امسال به شرایطی نرسیدیم که تعطیلی صورت بگیرد و تنها یک بار کمیته اضطرار تشکیل شد.
وی افزود: در جلسه ای که یک بار کمیته اضطرار تشکیل داد فکر می کردند که شرایط هوا به صورت ناسالم در طی چند روز آینده قرار گیرد در صورتی که این امر تحقق نیافت.
ابتکار تاکید کرد: امسال شاخص آلودگی پایین تر بود کما اینکه باید روند فعالیت خود را ادامه دهیم چرا که مسئله آلودگی هوا توقف بردار نیست و همه برنامه ها باید به صورت مستمر دنبال شود. |
وی همچنین استاندارد شدن خودروها را یکی از موضوعات مهم در کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: مشارکت خوبی در این زمینه صورت گرفته کمااینکه اخیرا پنج خودرو مجوز شماره گذاری خود را از دست دادند و علت آن عدم انطباق با استانداردهای بین المللی بوده است.
وی در زمینه آلودگی هوا توسعه حمل و نقل عمومی را نیز یکی از مهمترین مسائل دانست و گفت: شورای اقتصاد مصوبات خوبی داشته که امید است هر چه زودتر مشکل آلودگی هوا برطرف شود.
ابتکار در ادامه در پاسخ به سوالی درباره شکایت از دولت قبلی نسبت به عدم رعایت این موضوع اظهار داشت: ما وظیفه ای در مورد شکایت از کسانی که مصوب آلودگی هوا در سال های گذشته داشتند نداریم ولی دادگاه پیگیری هایی را از ما انجام داده که برحسب وظیفه گزارشات مبسوطی را در اختیارشان قرار دادیم.
وی همچنین از ارائه نامه ای در خصوص بنزین پتروشیمی با امضای وزرای نفت، بهداشت و نیز رئیس سازمان استاندارد و محیط زیست خبر دادو گفت: در این مورد این نامه ارائه شده که خواهان شفاف سازی و روشن شدن مسئله هستیم.
ابتکار همچنین در مورد پارک پردیسان اظهار داشت: واگذاری در این زمینه وجود ندارد و این پارک متعلق به دولت و سازمان محیط زیست است.
رئیس سازمان محیط زیست همچنین درباره تغییر مسیر جاده پارک ملی گلستان گفت: کلیات آن در دولت هشتم به تصویب رسیده و در دولت جدید نیز نامه جدیدی را با آخوندی ارائه کردیم کمااینکه مسیر جایگزین نیز مورد تایید بوده و تنها مسئله اعتبارات وجود دارد که امید است در برنامه های دولت اعتبارات لازم در این خصوص صورت گیرد.
وی همچنین در مورد گردشگری منطقه عاشورا ده اظهار داشت: سازمان بازرسی از ما چندین سوال در این باره پرسیده و تذکری ارائه نشده چرا که طرح گردشگری براساس زیست محیطی و ضوابط صورت می گیرد و اگر لطمه ای در این باره این محیط را تهدید کند تایید نهایی داده نخواهد شد.
ابتکار همچنین در خصوص احیای دریاچه ارومیه گفت: اخیرا کارگروه تخصصی جهت نجات دریاچه ارومیه تشکیل شده و طبق گزارشات واصله برای پیشرفت طرح ها 750 میلیون تومان توزیع شده که البته برنامه همه دستگاه ها مشخص است و اقدامات کارشناسی برای احیای این دریاچه در دستور کار است.