گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
پروژه جدید حمید نعمتالله مشخص شد
حمید نعمتالله، کارگردان سینمای ایران این روزها پروژه جدیدی آغاز کرده است.
بعد از فیلم پرماجرای «آرایش غلیظ»، حمیدنعمتالله کارگردان سینمای ایران ظاهرا مشغول یک پروژه تلویزیونی شده است.
این پروژه تلویزیونی که در سکوت خبری شروع شده است،کارگردانی 15 فیلم کوتاه 5 دقیقهای برای تلویزیون است.قطعات کوتاهی که نویسندگی آنها مثل همه کارهای این سالهای نعمتالله با همکاری هادی مقدمدوست انجام شده است و آنجور که پیشبینی شده است برای پخش از شبکه سوم تهیه میشود.
تهیهکننده این کار محمدرضا شفیعی است و موضوعات این فیلمهای کوتاه هم اجتماعی و اخلاقی است.
«آرایش غلیظ» اخرین ساخته حمید نعمتالله با واکنشهای متفاوتی روبرو شد.آخرین اثر نعمتالله در تلویزیون به ساخت چند فیلم تلویزیونی مربوط میشد، اما آنچه نام نعمتالله را در تلویزیون ایران ماندگار کرده بود ساخت سریالی به نام «وضعیت سفید» بود. سریالی که به مدت 3 سال ساخته شد و یکی از ماندگارترین آثار اجتماعی سینمای ایران شد.
داوران بخش مستند جشنواره سیوسوم فیلم فجر معرفی شدند
پس از پایان بازبینی آثار و اعلام فیلم های بخش مسابقه توسط هیات انتخاب، حبیب احمدزاده، مهرداد اسکویی، محمدرضا اصلانی، محمدعلی فارسی و مانی میرصادقی به عنوان داوران بخش مستند انتخاب شدند.
اسامی داوران بخش مستند سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:
حبیب احمدزاده: متولد 1343 در آبادان است. فارغالتحصیل کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر تهران و دکترای پژوهش هنر در دانشگاه تربیت مدرس است. این رمان نویس، مستندساز، فیلمنامهنویس و محقق از فعالان عرصه ادبیات و هنر پایداری بوده و تاکنون دو کتاب و چندین فیلمنامه در این زمینه نگاشتهاست. سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران بخش مستند جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای مستند بهترین مجسمه دنیا را از آن خود کرد. وی مستندهای آخرین تیر آرش، موج زنده و بهترین مجسمه دنیا را کارگردانی کرده است. احمدزاده سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران بخش مستند جشنواره بینالمللی فیلم فجر، دیپلم افتخار جشنواره بینالمللی سینما حقیقت و ... را از آن خود کرده است.
مهرداد اسکویی: متولد 1348در تهران است. فارغالتحصیل کارگردانی سینما، مستندساز، عکاس و پژوهشگر است. وی در سال 2010 موفق به کسب عنوان چهره فرهنگی سال جهان از سوی نهاد فرهنگی «پرنس کلاوس» هلند شد. در سال 1389 از انجمن مستندسازان سینمای ایران جایزه بزرگداشت جشن خانه سینما را از آن خود کرد. اسکویی در صد جشنواره معتبر فیلم و عکس ملی عضو گروه داوری بوده است. از فیلم های مستند وی می توان به دماغ به سبک ایرانی، مریم جزیره هنگام، پشت بال پروانه ها، دانش آموز اسماعیل، روزهای بی تقویم و ... اشاره کرد. اسکویی دیپلم افتخار از جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه CIAFF، جایزه بهترین عکس از جشنواره بینالمللی فرهنگی-تربیتی یونسکو، ژاپن و ... را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.
محمدرضا اصلانی: متولد 1322 در رشت است. وی فارغالتحصیل هنر و نقاشی از دانشکده هنرهای تزئینی است. با ساخت فیلم مستند «جام حسنلو» فعالیت خود را در زمینه مستندسازی آغاز کرد و سپس آثاری نظیر «بدبده»، «با اجازه»، «چنین کنند حکایت»، «تاریخانه»، «فهرج»، «مش اسماعیل»، «ابوریحان بیرونی»، «میراث شیشه»، «چیغ» و «دل جهان» را جلوی دوربین برده است. از جمله فعالیت های مهم اصلانی افزودن شاعرانگی به سینمای مستند ایران است. اصلانی از پیشکسوتان و استادان به نام عرصه سینمای مستند ایران است که سیمرغ بلورین جشنواره 25 ام فیلم فجر را از آن خود کرد.
محمدعلی فارسی: متولد 1336 در ورامین است. وی فارغ التحصیل فیلمنامه نویسی از دانشکده صدا و سیما است. این تهیه کننده، کارگردان و تدوینگر، همکاری با شهید آوینی را در تولید مجموعه تلویزیونی «سراب» آغاز کرد و پس از تاسیس «روایت فتح» به همراه جمعی از جهادگران به همکاری خود با شهید آوینی ادامه داد. وی در کارنامه خود آثار گوناگونی چون مهاجران، گلستان آتش، شلمچه، ماه و خورشید، سراب 2، تصویرگران جنگ، پایان انتظار، قصه های جنگ، غواصان، کبوتران امید، حقیقت گمشده، فانوس رو به باد، رستاخیز، خلوت دل، معلم و ... را به ثبت رسانده است. دیپلم افتخار نگارش گفتار متن در جشنواره 23 ام فیلم فجر، نشان فیروزه سینما حقیقت، برگزیده (جایزه دوم) بخش مستند جشنواره مقاومت را از آن خود کرده است.
مانی میر صادقی: متولد 1347 در تهران است. این مستند ساز طبیعت دارای مدرک فوق لیسانس بیولوژی دریا از دانشگاه آزاد اسلامی است. وی فعالیت مستندسازی را از سال 1370آغاز کرد. از مجموعه آثار میرصادقی می توان به ساخت مجموعه مستندهای نگین تتیس، سفر سبز، جان مرجان، جنوبگان، حیات وحش ایران، شیر ایرانی، تاب آب، ببر هیرکان، حیات خانه ما و تا به بیرجند اشاره کرد. این مستندساز دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر، جایزه ویژه جشنواره فیلم های علمی پاریس، جایزه اول فیلم حیات وحش ژاپن و جشنواره فیلم مستند، دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر و جایزه جشنواره سونی را از آن خود کرده است.
مجید صالحی مثلث بازیگران اصلی «سه بیگانه در سرزمین ناشناخته» را کامل کرد
مجید صالحی آخرین بازیگری است که با دست اندرکاران این پروژه قرارداد بسته تا در کنار امین حیایی و محمدرضا شریفی نیا ایفاگر نقش های اصلی فیلم باشند. لیلا اوتادی، برزو ارجمند، سحر قریشی و حمید لولایی نیز دیگر بازیگران اصلی «سه بیگانه در سرزمین ناشناخته» هستند. گروه فیلمبرداری این روزها در لوکیشنی در تهران مشغول کار هستند.
طی چند روز گذشته انتشار خبر و تست گریم حمید لولایی در فضای مجازی خبر ساز شده بود. بنا بر اعلام روابط عمومی پروژه، حمید لولایی نقش هیچ شخصیت واقعی را در فیلم بازی نمی کند و تنها در کسوت یک روحانی ظاهر شده است.
اولین فیلم بلند سینمایی مهدی مظلومی داستان سه مامور خارجی است که برای انجام عملیاتی با یک نقشه دقیق و از پیش تعیین شده وارد ایران می شوند اما از لحظه ورود با موقعیت های ویژه ای روبرو می شوند که برنامه های شان را به هم می ریزد.
امین حیایی، محمدرضا شریفی نیا، مجید صالحی، لیلا اوتادی، برزو ارجمند، سحر قریشی، حسین محب اهری، رابعه اسکویی، شیوا خسرو مهر، علی کاظمی، کیانوش گرامی و حمید لولایی بازیگرانی هستند که در اولین فیلم مظلومی به ایفای نقش میپردازند.
فهرست عوامل اصلی «سه بیگانه در سرزمین ناشناخته!» عبارتند از: کارگردان: مهدی مظلومی، نویسندگان: مهدی مظلومی، امیر برادران، مدیر تولید: مجتبی متولی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: سید علی هاشمی، مدیر فیلمبرداری: فرشاد گل سفیدی، طراح صحنه و لباس: فرامرز بادرام پور، طراح گریم: ایمان امیدواری، صدابردار: امیر شاهوردی، تدوین: کاوه ایمانی، عکاس: احمدرضا شجاعی، منشی صحنه: مهتاب شهرابی، مدیر تدارکات: حمید پرهیز. تهیهکننده: مسعود ردایی.
اکران «شیار ۱۴۳» تا جشنواره فجر تمدید شد
غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره آخرین مصوبات این شورا گفت: فیلم سینمایی «همه چیز برای فروش» ساخته امیرحسین ثقفی پس از جشنواره فیلم فجر در گروه سینما آزادی اکران میشود.
وی افزود: همچنین فیلمهای سینمایی «تمشک» ساخته سامان سالور و «لامپ 100» ساخته سعید آقاخانی نیز پس از برگزاری سی و سومین جشنواره فیلم فجر به ترتیب در گروههای فرهنگ اکران میشود.
وی درباره فیلم سینمایی «لامپ 100» گفت: این فیلم در سالن یک سینما فرهنگ و به صورت موقت در این گروه اکران خواهد شد.
فرجی تأکید کرد: شورای صنفی نمایش برای حمایت از آثاری که در گروه آزاد اکران میشوند، تا موعد جشنواره فیلم فجر فیلمی اکران نمیکنند تا پردیسهای سینمایی برای فیلمها سرویس مناسبی ارائه دهند.
سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: فیلم سینمایی «شیار 143» و «تراژدی» نیز یک هفته دیگر در سرگروههای خود باقی میمانند و به اکران ادامه میدهند و پس از این سرگروههای سینما آزادی و فرهنگ تا جشنواره فیلم فجر آزاد هستند.
فرجی در پایان افزود: طبق مصوبه امروز شورای صنفی نمایش از این پس فیلمهایی که قرارداد اکران آنها در گروه آزاد بسته میشود توزیعکنندگان آنها موظف هستند قرارداد خود با 5 سالن سینما را به صورت کامل به شورای صنفی نمایش ارائه کنند.
«یک شهروند کاملا معمولی» توسط کارگردانش تدوین میشود
مجید برزگر کارگردان فیلم سینمایی «یک شهروند کاملا معمولی» در گفتوگو با خبرنگار سینمایی فارس درباره آخرین وضعیت فنی این فیلم گفت: فیلمبرداری این اثر 10 روز پیش به پایان رسید و در حال حاضر برای آغاز تدوین خودمان را آماده میکنیم.
وی افزود: چون حضور در جشنواره فیلم فجر را از دست دادیم کمی آرام تر و با دقت بیشتری ادامه مراحل «یک شهروند کاملا معمولی» را انجام خواهیم داد.
برزگر گفت: تدوین این فیلم را خودم انجام میدهم و آن را برای سال آینده و اکران آماده خواهیم کرد.
در خلاصه داستان «یک شهروند کاملا معمولی» آمده است: آقای صفری 83 ساله، کارمند بازنشسته اداره پست که در شهرکی قدیمی در تهران زندگی میکند، پس از مرگ همسرش تنهاست. تنها پسرش که خارج از ایران است تصمیم دارد او را برای دیدار و مداوا به کانادا دعوت کند. مقدمات این سفر، زندگی آرام و معمولی او را کمی به هم میریزد.
در این فیلم بازیگرانی چون سورن مناساکانیان، شادی کرم رودی، ناهید حدادی، اردشیر مهرآبادی، محمد باقر صفانور، سعید آبیاری، پاشا جمالی، مرتضی نفری، تقی هاتفی، محمدکعبین حضور دارند.
از دیگر عوامل این فیلم می توان به نویسنده و کارگردان: مجید برزگر، مدیر فیلمبرداری: امین جعفری، مدیرصدابرداری: یدالله نجفی، طراح صحنه و لباس: لیلا نقدی پری، طراح چهرهپردازی: الهام صالحی، مدیر تولید: مهدی برزگر، مدیربرنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: علی درخشنده، دستیار اول فیلمبردار: مهدی حسینی، مدیر تدارکات: مقصود میرهاشمی، عکاس: احمد آقاسیانی و هدی صدر، منشی صحنه: فاطمه فاضلی، جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیک، دستیار برنامه ریز: زهره صمدی اشاره کرد.
«روزگاری عشق و خیانت» از ۱۵ بهمن اکران میشود
محسن صادقی مدیرعامل جبرییل فیلم و پخش کننده فیلم سینمایی «روزگاری عشق و خیانت» با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: قرار است از 15 بهمن این فیلم در گروه سینمایی آزاد اکران شود.
وی در ادامه از افرادی که شعار نه غزه و نه لبنان را سر میدادند دعوت کرد که تا به تماشای این فیلم بنشینند.
فیلم سینمایی «روزگاری عشق و خیانت» به کارگردانی داود بیدل و به تهیه کنندگی روحالله شمقدری ساخته شده است و در ان بازیگرانی همچون شهرزاد کمالزاده، میلاد کیمرام، همایون ارشادی،نسرین مقانلو،سحر قریشی، حسن جوهرچی، جعفر دهقان، علی اوسیوند، آتش تقیپور و جمشید هاشمپور ایفای نقش می کنند.
در خلاصه داستان این فیلم امده است: اتفاقی غیرمنتظره پروانه و دخترش آینه را غافلگیر میکند،گویا این اتفاق ریشه در گذشته پروانه دارد گذشتهای که سالها از مواجه با آن هراس داشته است.
فیلمبرداری «گینس» از نیمه گذشت
فیلمبرداری سکانس های مزرعه شترمرغ مدتی است به پایان رسیده و گروه در لوکیشن دیگری مشغول کار هستند. تاکنون بیش از پنجاه درصد از صحنه های «گینس» فیلمبرداری شده و همه بازیگران جلوی دوربین مرتضی غفوری رفته اند. تنابنده به غیر از کارگردانی یکی از نقش های اصلی فیلمش را هم بازی می کند. رضا عطاران و حسین اسکندری دیگر بازیگران این فیلم هستند
در خلاصه داستان «گینس» آمده است:«فردین: گینس سیخی چنده؟! پول کجاست اینو بگو؟
غنچه: خاک بر سرت که نافتو از پول بریدن. بدبخت همش اعتباره... میدونی کیا اسمشون تو گینسه... علی دایی... رضا زاده... جنیفر لوپز».
فهرست عوامل اصلی این فیلم عبارتند از: کارگردان: محسن تنابنده، نویسنده: محسن تنابنده ، احمد رفیع زاده، مدیر فیلمبرداری: مرتضی غفوری، طراح گریم: سعید ملکان، صدابردار: حسن زاهدی، مدیر تولید: حسن مصطفوی، طراح صحنه: مجید شهبازی، طراح لباس: سحر شهامت، دستیار اول کارگردان: مصطفی تنابنده، برنامه ریز: مجیدرضا فاضلی، مدیر تدارکات: امیر اسکندری، منشی صحنه: فائزه گرکانی، عکاس: مریم تخت کشیان بازیگران: رضا عطاران، محسن تنابنده و حسین اسکندری . مجری طرح: علی اسدزاده، تهیه کننده: شرکت تصویر گستر پاسارگاد-سعید ملکان.