گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
تولید «آراز» به سال 94 موکول شد
جمال شورجه تهیه کننده فیلم سینمایی «آراز» به کارگردانی قربانعلی طاهریفر درباره زمان آغاز فیلمبرداری این فیلم گفت: به دلیل عدم حمایت سازمان سینمایی و قراری که برای جمایت از فیلمهای اول داشتند تاریخ پروانه ساخت این فیلم بهمن ماه به پایان رسید و به همین دلیل پروژه متوقف شده است اما پروانه ساخت را تمدید خواهیم کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه بحث حمایت از فیلم های اول به بنیاد سینمایی فارابی واگذار شده است احتمالا تولید این فیلم در ابتدای سال 94 خواهد بود اما به دلیل فیلمنامه «آراز» که در زمستان میگذرد متاسفانه ما فصل زمستان 93 را از دست دادیم.
شورجه گفت: همه چیز منوط به حمایت بنیاد فارابی در روزهای ابتدایی سال 94 خواهد بود.
گفتنی است، «آراز» تاریخ انقلاب اسلامی و مبارزه افرادی که در نجف با امام راحل در ارتباط هستند را با رژیم ستمشاهی به تصویر میکشد.
عدهای قانون را سر نیزه کردهاند
حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در مراسم تجلیل از هیات انتخاب و داوران بخش های مختلف سی و سومین جشنواره فیلم فجر که شامگاه امشب ۶ اسفندماه در هتل انقلاب برگزار شد در سخنانی گفت: به زودی انتخابات صنوف خانه سینما را خواهیم داشت و قبل از برگزار شدن این انتخابات باید نکاتی را متذکر شوم. اول اینکه به کسانی که نگران بی قانونی هستند این اطمینان را می دهم که امکان ندارد انتخاباتی خارج از شرایط و مقررات برگزار شود. من این قول را می دهم که این انتخابات بدون تخطی از قانون برگزار خواهد شد اما از سوی دیگر به همه کسانی که قانون را بر سر نیزه گذاشته و بی قانونی را سرمشق خود قرار داده اند می گویم که دیگر خبری از بی قانونی نیست پس بهتر است بی جهت استرس ایجاد نکنند.
رییس سازمان سینمایی درباره جشنواره فیلم فجر امسال نیز توضیح داد: سی و سومین جشنواره فیلم فجر جشنواره خوبی بود که بسیار باشکوه برگزار شد ولی متاسفانه طبق روال هر سال عده ای هستند که همیشه نگرانی تزریق می کنند و لحظه به لحظه روند برگزاری جشنواره فیلم فجر را مورد آزار و اذیت قرار می دهند و با سوال های بی ربط در جهت ایجاد ناامنی گام برمی دارند اما اینجا می گویم که این افراد دیگر جایی برای سوال کردن ندارند و اتفاقا باید در این شرایط جواب دهند.
وی اضافه کرد: امسال در جشنواره فجر قدم های بلندی در مسیر وحدت برداشتیم. در جشنواره امسال شاهد دینی ترین فیلم ها بودیم چراکه متناسب با قرائت مقام معظم رهبری فیلم دینی ساختیم. به تعبیر ایشان فیلم دینی فیلمی است که استحکام پایه های خانه و خانواده، سبک زندگی و نشان دادن مسایل دینی بینجامد و امسال سالی بود که اغلب فیلم ها بر این پایه ساخته شده بنابراین دینی ترین فیلم ها را در اکران سال آینده شاهد خواهیم بود.
ایوبی تاکید کرد: به همه آقایانی که قبلا پول های گزاف برای سر و سامان دادن صنوف گرفته اند ولی حاصل آن تشکیل بی سر و سامان ترین صنوف شد می گویم که دیگر خبری از این پول ها نیست. سینمای ایران و سینماگران ایرانی با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند که حاصل آن ساخت فیلم در چهارچوب قانون است ولی عده ای نشسته اند ذره بین به دست دنبال مسایل ایدئولوژیک می گردند.
این مدیر سینمایی درباره واژه هایی که برخی منتقدان به کار می برند عنوان کرد: چرا مدام حرف از ساخت فیلم فاخر و یا استراتژیک می زنیم، چرا این دو کلمه را بی معنی کرده ایم که دیگر نمی توانیم از کلمه خوب و شیرین فاخر استفاده درست بکنیم و حالا کلمه استراتژیک باب شده است. من اجازه نمی دهم واژه استراتژیک و فاخر مغازه هایی برای این دوره از مدیریت سازمان سینمایی شود.
وی در بخش دیگر صحبت هایش اشاره کرد: از دوستان تلویزیون انتظار دارم به پخش تیزر فیلم ها بیشتر اهتمام ورزند.
ایوبی در پایان گفت: سال ۹۳ سال صبر و سکوت بود. سال ۹۴ سال صبر است ولی سکوت نخواهیم کرد؛ مطمئن باشید.
«بهشت در جنوب شرقی» ابتدای۹۴ کلید میخورد
ابراهیم اصغری، تهیهکننده فیلم سینمایی «بهشت در جنوب شرقی» درباره گزینه کارگردانی فیلم گفت: همه چیز این هفته مشخص خواهد شد و نام کارگردان را اعلام میکنیم.
وی در همین رابطه تأکید کرد: بدون شک این فیلم اجتماعی پیرامون اتفاقات منطقه سیستان ازجمله اقدامات گروههای افراطی تروریستی و نگاهی گذرا به شهدای وحدت مثل شهیدشوشتری دارد، فروردین ماه در استان سیستان وبلوچستان منطقه چابهار کلید زده میشود.
اصغری تأکید داشت: تلاش میکنیم که برای نقش شهید شوشتری از بازیگر مطرح استفاده کنیم.
گفتنی است؛ فیلم سینمایی «بهشت در جنوب شرقی» در ابتدا قرار بود توسط جواد اردکانی و درباره زندگی شهید نورعلی شوشتری ساخته شود که ضمن تغییر کارگردان، بعد از بازنویسی فیلمنامه، داستان به سمت اتفاقات اخیری که در سیستان و بلوچستان رخ داده، تمرکز کرده است.
محمد بانکی: بتوانم «دو دوست» را نوروز روی پرده میفرستم
محمد بانکی تهیه کننده ای که چند ماهی می شود فیلم سینمایی «دو دوست» را آماده اکران دارد درباره وضعیت اکران این فیلم، گفت: منتظر فرصتی هستیم که فیلم را در زمانی مناسب روی پرده بفرستیم. به نظر خودمان نوروز می تواند زمان مناسبی برای اکران "دو دوست" باشد. اگر شرایط حاکم بر اکران نوروزی اجازه دهد فیلم را در همین زمان اکران می کنیم.
وی درباره دلایل تاخیر در اکران این فیلم گفت: راستش را بخواهید چندی قبل فرزند جوانم نیما بانکی در اثر ایست قلبی فوت کرد و همین باعث شد بلحاظ روحی به هم بریزم و مدتی طول بکشد تا به وضعیت طبیعی برگردم.
بانکی درباره دورنمایش از اکران نوروزی "دو دوست" بیان داشت: فیلم داستان بکر و تازه ای دارد که می تواند توجه مخاطب عام را جلب کند. من در کارهای قبلی ام "دو خواهر" و "تو و من" نیز نگاهم کاملا به مخاطب عام بود و در "دو دوست" نیز همین نگاه وجود دارد بدون ذره ای تردید.
محمد بانکی در پایان درباره اینکه اگر "دو دوست" نوروز اکران نشود چه زمانی روی پرده خواهد رفت به «نسیم» گفت: باید زمان مناسبی برای اکران پیدا کنیم که فیلم سوخت نشود. ما تهیه کننده دولتی نیستیم که سودمان در تولید باشد و بر روی تک تک بلیتهایی که فروخته میشود حساب باز میکنیم. سعی میکنم زمانی را برای اکران پیدا کنم که فیلم سوخت نشود.
اگر سینما به روحانیت نپردازد جامعه ضرر می كند
محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری در نشست هم اندیشی جشنواره «روحانی در قاب سینما» كه امروز چهارشنبه ۶ اسفند ماه در نهاد رهبری دانشكده هنر برگزار شد با بیان این كه در عرصه تولید آثار مرتبط با روحانیت اتفاق زیادی رخ نمی دهد، اظهار كرد: در ۲ سال اخیر با موضوع روحانیت فیلم های كمی تولید شده كه البته در تلویزیون آثار بیشتری تولید شده است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی تولیدات سینمایی باید تمركز خود را روی مستند و فیلم كوتاه بگذاریم. كسانی كه در این حوزه ها كار می كنند، به ویژه در حوزه فیلم كوتاه، عموما آثار اولشان است و اخلاص بیشتری دارند و همچنین مسایل و موضوعات مرتبط با روحانیت در مستند واقعی تر بیان می شود و تاثیرگذارتر است.
مومنی با بیان این كه روحانیت می تواند برای مردم الگو باشد، اظهار كرد: متاسفانه بزرگان سینمای كشور به این گونه موضوعات نمی پردازند. اگر سینما و هنر انقلاب اسلامی به روحانیت نپردازد جامعه ضرر می كند، چرا كه مبلغان دین هستند و دشمن هم نسبت به این موضوع حساسیت دارد.
رییس حوزه هنری خاطرنشان كرد: البته روحانیت هم در مواجهه با آثار سینمایی باید نقدپذیر باشد، اگر نگاه واقع بینانه در سینمای مرتبط با روحانیت نداشته باشیم مخاطبان این عرصه را از دست می دهیم و بزرگان عرصه سینما هم از این موضوعات فاصله می گیرند.
مومنی همچنین گفت: در آینده باید خروجی جشنواره «روحانی در قاب سینما» این گونه باشد كه ارتباط مردم با روحانیت بهتر شود و جوانان بسیاری به واسطه دیدن فیلم ها به حوزه علمیه بروند.
۱۵ سکانسِ «شاهزاده روم» اصلاح میشود
حامد جعفری درباره اکران و شرکت پخشکننده فیلم «شاهزاده روم» بیان کرد: حدود ۱۵ سکانس این فیلم ایراد داشت و نیازمند اصلاحاتی بود که ما ناگزیر شدیم بعضی از صحنه های فیلم را مجددا رندر کنیم.
وی ادامه داد: ما بعد از اکران فیلم در جشنواره سی و سوم فیلم فجر شروع به اصلاحات این فیلم کردیم و حالا بخشی از این اصلاحات انجام شده است و احتمالا تا پایان اسفندماه باقی پلان ها نیز رندر شده و جایگزین قسمت های مورد نیاز می شود.
تهیه کننده فیلم «شاهزاده روم» با اشاره به اینکه این اصلاحات تا پایان اسفند ماه انجام می شود، گفت: پیگیری برای گرفتن پروانه نمایش فیلم به سال بعد موکول می شود و از ۱۵ فروردین ماه برای این منظور اقدام خواهیم کرد. همان زمان پخش کننده اصلی فیلم هم مشخص خواهد شد.
جعفری در پایان درباره زمان اکران فیلم در کشور لبنان نیز بیان کرد: دوستان در لبنان علاقمند هستند که «شاهزاده روم» همزمان با ایران اکران شود اما اگر امکان این همزمانی فراهم نشود خودشان این فیلم را نیمه شعبان به اکران عمومی می رسانند
نامزدهای هیاتمدیره معرفی میشوند
فرهاد توحیدی رییس هیات مدیره و سخنگوی خانه سینما درباره مجمع عمومی خانه سینما که 11 اسفند ماه برگزار میشود، گفت: در مجمع عمومی خانه سینما نمایندگان 31 صنف، پنج نفر را به عنوان نماینده به مجمع عمومی معرفی میکنند که از این پنج نفر، یک نفر باید بازرس، دو نفر از میان اعضای شورای مرکزی و دو نفر دیگر باید از اعضای پیوسته شورای مرکزی باشند.
وی ادامه داد: همچنین پنج روز قبل از برگزاری مجمع، اسامی نامزدها به هیات مدیره اعلام شده است. درواقع تا آخر وقت اداری روز چهارشنبه 6 اسفند ماه اسامی همه نامزدهای عضویت در هیات مدیره در اختیار هیات مدیره فعلی قرار گرفته است. یکی از نکات مورد توجه در اساسنامه جدید این است که انتخاب بازرس از میان بازرسان مختلف صنوف صورت خواهد گرفت و فقط کسانی میتوانند به عنوان نامزد بازرسی معرفی شوند که پیش از این در صنف خودشان، بازرس بوده باشند.
رئیس هیات مدیره خانه سینما یادآور شد: در حقیقت این اقدام به نوعی تقویت نهاد بازرسی است، چون قبلا انتخاب بازرس به این شکل بود که کسانی که در هیات مدیره رای نمیآوردند، نامزد بازرسی میشدند اما در حال حاضر این اتفاق به شکل دیگری رقم میخورد. همچنین مطابق اساسنامه جدید، سه عضو شورای صیانت خانه سینما باید به انتخاب مجمع عمومی صورت بگیرد.
توحیدی متذکر شد: همچنین اولین دستور جلسه روز دوشنبه، بررسی گزارش عملکرد و مسایل مالی خانه سینما خواهد بود که این گزارش پیش از این در اختیار همه اصناف قرار گرفته است. همچنین اقداماتی که تاکنون برای ثبت اصناف انجام شده، به صورت یک جزوه در اختیار همه اصناف خانه سینما قرار گرفته است. به هر حال در حال آماده شدن برای برگزاری مجمع عمومی هستیم و همه مسایل قانونی و مشکل ثبت نیز حل و فصل شده است.
سخنگوی خانه سینما افرود: باید به کسانی که خارج از نهادهای قانونی نظارتکننده نکات و انتقاداتی را البته به تحریک برخی از مطبوعات به خانه سینما وارد میکنند، عرض کنم که هیچ مشکلی وجود ندارد و انشاءالله با نظم و انضباط و علاقمندی همه اصناف خانه سینما، انتخابات انجام خواهد شد. امیدواریم که بعد از نزدیک به 6 سال که از فعالیت هیات مدیره فعلی میگذرد و این افراد با کیفیتی که همه ما از آن خبر داریم، مشغول خدمت بودند، هیات مدیره بعدی نیز با قدرت و دقت هر چه تمامتر اداره اموری را که به زمین مانده، به انجام برساند.
این فیلمنامهنویس سینما ابراز کرد: البته طرح و برنامههای پیشنهادی هیات مدیره جدید هم باید تصویب شود. امیدوارم خانه صنفی سینمای ایران که در طول 6 سال اخیر آب دیده شده و همه اصناف با انگیزهای صنفی برای ادارهاش تلاش کردهاند، به درستی بتواند به فعالیت خود ادامه دهد. همچنین در زمینه تعامل نظام صنفی با دولت نیز شاهد روند مثبتی بودهایم که امیدواریم این روند ادامه یابد تا انشاءالله با همه قدرت به کار خود ادامه دهیم.
وی در پایان صحبتهایش با اشاره به افرادی که برای عضویت در هیات مدیره نامزد شدهاند، بیان کرد: حدود 11-10 نفر برای عضویت در هیات مدیره اعلام نامزدی کردهاند که به زودی اسامیشان را در اختیار رسانهها قرار خواهیم داد.
مجمع عمومی خانه سینما ساعت 17 روز دوشنبه 11 اسفند ماه به منظور انتخاب اعضای جدید هیات مدیره و بازرس خانه سینما برگزار خواهد شد.
مسعود یزدانیفر «سی دقیقه بعد» را بزودی مقابل دوربین میبرد
مسعود یزدانی فرکه نخستین اثر سینمایی اش فیلم «صفر»را سال گذشته مقابل دوربین برد، بزودی فیلم سینمایی«سی دقیقه بعد» را کلید خواهد زد.
او در همین ارتباط گفت: بزودی پروانه ساخت این فیلم صادر خواهد شد.اما قطعا به دلیل شرایط تولید این فیلم سینمایی همه چیز باید از قبل برنامه ریزی شود که به محض صدور پروانه ساخت،مراحل تولید را اغاز کنیم و به همین دلیل مدتی است که پیش تولید فیلم اغاز شده است.
به گفته وی؛ «سی دقیقه بعد»که زندگی یک خانواده را در جنوب ایران درابتدای جنگ تحمیلی به تصویر می کشد، با تعداد بازیگران بسیاری مقابل دوربین خواهد رفت.
یزدانی فر درباره چگونگی انتخاب بازیگران این فیلم نیز بیان کرد؛ برخی از بازیگران اصلی فیلم انتخاب شده اند و در حال رایزنی با دیگر بازیگران هستیم اما قطعا ویژگی این فیلم سینمایی حضور چهره های مطرح سینما در کنار بازیگران تئاتری است که کمتر دیده شده اند و تصور می کنم سینمای ما نیاز به معرفی چهره های جدید تردارد.
او در پایان گفت: باصدور پروانه ساخت ،بازیگران و عوامل این فیلم سینمایی نیز رسانه ای خواهد شد.