به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمود حجتی روز یکشنبه در نشست بررسی مشکلات فعالان بخش خصوصی در خصوص کشت گلخانه ای، افزود: اراضی کشاورزی نیازمند برخی تاسیسات از جمله سردخانه، فنس کشی، دیوارکشی، انبار و سایر موارد وابسته به نوع تولید است که باید مورد توجه مسوولان امور اراضی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: ایجاد سردخانه و انبار در اراضی کشاورزی یا دیوارکشی در مجتمع های گلخانه ای به معنای تغییر کاربری نیست و تولیدکنندگان می توانند به روسای جهادکشاورزی استان های خود مراجعه کنند و در صورت عدم همکاری ادارات جهادکشاورزی استان ها مراتب را به دفتر وزارت جهادکشاورزی اعلام نمایند.
به گفته حجتی، ایجاد تاسیسات در اراضی کشاورزی به منزله ایجاد زنجیره تولید در این بخش است و جزو فعالیت های بخش کشاورزی به شمار می رود.
وی ادامه داد: در همین راستا بحث کشت متراکم گلخانه ای را نیز باید در زنجیره تولید ببینیم تا این کشت توسعه یابد.
وزیر جهادکشاورزی در خصوص نرخ سود بانکی بخش کشاورزی، گفت: معتقدیم نرخ سود بانکی بخش کشاورزی باید خیلی پایین، تا سرمایه گذاری در این بخش اقتصادی باشد چرا که بخش کشاورزی بازده کمتری نسبت به دیگر بخش ها و صنایع دارد و این در حالی است که برخی کشورها به بخش کشاورزی یارانه می دهند.
وی افزود: در بخش کشاورزی باید مدیریت مهارت و سرمایه مورد توجه قرار گیرد در حالی که هم اکنون هیچ یک از این موارد در جای خود به کار گرفته نمی شود.
حجتی اضافه کرد: متاسفانه ما به دنبال این هستیم مدیریت، سرمایه و مهارت را در یک نفر پیدا کنیم این در حالی است که اگر ما فارغ التحصیل بخش کشاورزی داریم این بدان معنا نیست که توانمندی سرمایه گذاری و مدیریت در تولیدات کشاورزی بروز نماید، بنابراین انتظار می رود از هر سه این ظرفیت ها در جای خود استفاده کنیم تا کشاورزی توسعه یافته داشته باشیم.
وی ادامه داد: ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهد دولت باید برای حفظ منابع آب و خاک از کشت متراکم گلخانه ای و گلخانه داران حمایت کند و این موضوع باید در محافل تصمیم گیری و تصمیم سازی دولت مطرح شود تا این فعالیت روز به روز در مناطق مختلف کشور به صورت اصولی و فنی گسترش یابد.
وی درباره بحران آب کشور نیز گفت: هم اکنون 3 میلیارد مترمکعب آب در کشور داریم که میزان قابل توجهی است و می توانیم با 3 میلیارد متر مکعب آب بیلان منفی دشت های کشور را به صفر برسانیم و یا با 4 میلیارد مترمکعب جهت وضعیت آب را تغییر دهیم که در همین راستا باید علاوه بر برداشت کمتر آب باید به دنبال تغذیه سفره های زیرزمینی باشیم.
حجتی گفت: در همین راستا توسعه کشت گلخانه ای می تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف آب داشته باشد که به همین منظور سعی کرده ایم حدود سه هزار میلیارد تومان برای گلخانه ها تامین منابع کنیم.
به گفته وی، صندوق توسعه ملی خودش به متقاضیان وام می داد و بانک ها عملیات واسطه گری و حق العمل کاری را برعهده داشتند اما با تغییر نظام صندوق توسعه ملی در قانون بودجه از سال آینده در بانک ها سپرده گذاری می شود و منابع توسط یکسری بانک ها تامین شده و در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وزیر جهادکشاورزی از تولیدکنندگان کشت گلخانه ای خواست تا برای پیگیری مشکلات شان اتحادیه و یا انجمنی را تشکیل دهند تا به تدریج مشکلات این گروه پیگیری و برطرف شود.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز در یک نشست سه ساعته با فعالان بخش خصوصی کشت گلخانه ای دیدار کرد و با اولویت توسعه کشت گلخانه ای در کشور مسایل و مشکلات این گروه را مورد بررسی قرار داد.