به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ستاد خبری کنفرانس بلندمرتبهسازی، سید محمد بهشتی در چهارمین نشست شورای سیاستگذاری کنفرانس بلندمرتبهسازی گفت: طبق آنچه از قبل مطرح شده بود اولین کنفرانس بلندمرتبهسازی به عنوان یک پیشکنفرانس به خوبی برگزار شد. البته لازم است شاهد تداوم فعالیت مستمر کارگروهها تا کنفرانس سال آینده باشیم که در نهایت بتوانیم خروجی مناسبی داشته باشیم.
وی عنوان کرد: اجرای کنفرانس بلندمرتبهسازی در سال آینده همزمان شده است با تدوین برنامه 5 ساله ششم توسعه کشور که امیدواریم سایه منویات کنفرانس سال آتی در تدوین برنامه 5 ساله وجود داشته باشد.
دبیر کنفرانس بلندمرتبهسازی به برنامه کارگروههای کنفرانس اشاره کرد و افزود: هر کارگروه باید برنامههای خودش را ارایه دهد تا در کنفرانس سال آینده آمادگی لازم برای بررسی همه جانبة موضوع بلندمرتبهسازی داشته باشیم و بتوانیم به نتیجة مطلوب دست پیدا کنیم. همچنین باید مقالات علمی مورد بررسی قرار گیرد تا در نهایت بتوانیم به خوبی کانون توجه قرار گیریم.
بهشتی اضافه کرد: طرفداران بلندمرتبهسازی بیشتر به بحثهای اقتصادی و فنی توجه میکنند که البته در بحث فنی نوعی مسابقه بین کشورها و به رخ کشیدن فناوری به وجود آمده است که اغلب در بخش مدیران مشاهده میشود. کسانی که مخالف بلندمرتبهسازی هستند نیز شواهدی از عوارض ایجاد شده در اثر ساخت ساختمانهای بلند میآورند که از جمله میتوان به ترافیک سنگین، نارضایتی همسایگان، اختلال در حقوق شهروندی و ... اشاره کرد.
بهشتی افزود: بدون شک دو گروه طرفداران و مخالفان بلندمرتبهسازی میتوانند به واسطة نور مباحث نظری که در کنفرانس بلندمرتبهسازی روشن میشود فضا را بهتر و واضحتر مشاهده کنند.
وی تاکید کرد: اولین کنفرانس بلندمرتبهسازی توانست به خوبی ابعاد مختلف این موضوع را روشن کند. مثل کبریتی که در تاریکی روشن شد و چاه را به همه نشان داد؛ مشخص است که هم مخالفان و هم موافقان آن چاه را دیدند. این موضوع ناخودآگاه سبب میشود ما در بلندمرتبهسازی نقطة عطفی را شاهد باشیم. بدون شک با تداوم این حرکت هر کسی که اقدام به ساخت و ساز میکند، میکوشد نسبت به چالشها آگاه شود تا با مشکلات روبهرو نشود.
بهشتی ادامه داد: به این ترتیب نه میتوان موافق و نه میتوان مخالف بود؛ بلکه فقط میخواهیم نسبت به چیستی مسئله آگاه شویم. بحث نظری روشنایی است. اولین کنفرانس بلندمرتبهسازی از حیث مطرح نمودن مباحث نظری چراغی بود که تهدیدها را به همه نشان داد و کشمکشهایی که تا پیش از این موجود بود را دگرگون کرد.
دبیر کنفرانس بلندمرتبهسازی اعلام کرد: در کنفرانس سال آینده باید فرصت بدهیم همه افراد حرفهایشان را بزنند. ما با برگزاری کنفرانس بلندمرتبهسازی به سمت تاریکی حمله کردهایم. ما نسبت به آیندگان مسئول هستیم.
وی افزود: خوشبختانه هنر ما این است که ساختمانی نساختهایم که بیشتر از 30 سال دوام آورده باشد که البته استثناهایی نیز وجود دارد. در این صورت میتوانیم امیدوار باشیم که سر و شکل درستی از ساخت و ساز برای آیندگان به وجود آوریم و نباید یادمان برود شهر آیینه احوال شهروندان است.