کد خبر:۱۱۳۱۶۸۰
بیانیه جمعی از تشکل‏‎ها، متخصصین و دغدغه‌‏مندان؛

خواستار رسیدگی جدی به ابهامات طرح بلندمرتبه‏‌سازی مشهد هستیم

جمعی از تشکل‌ها، متخصصین و دغدغه‌مندان با انتشار بیانیه‌ای خواستار ورود نهاد‌های حاکمیتی به طرح پیشنهادی بلندمرتبه‌سازی شهر مشهد شدند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، جمعی از تشکل‏ها، متخصصین و دغدغه‌‏مندان پیرامون ابهامات و نواقص طرح بلندمرتبه‌سازی شهر مشهد بیانیه صادر کردند.

متن بیانیه به شرح زیر است:

با توجه به اهمیت و جایگاه استراتژیک شهر مشهد از یک‏سو و ظرفیت بی‌‏بدیل این شهر زیارتی در الگوسازی مناسب و مورد وفاق از شهرسازی اسلامی-ایرانی از سوی دیگر، هرگونه مداخله‌‏ای در آن نیازمند شناخت و تصوری درست و عمیق از  این مفاهیم است و لذا ضرورت دارد نگاه به پدیده پیچیده و پرحاشیه‏‌ای همچون بلندمرتبه‏‌سازی، با حساسیّت فوق‏‌العاده و مشارکت حداکثری نخبگان صاحب‏ معرفت و صاحب‏نظران باکفایت در سطح ملی و محلی صورت پذیرد و به جد از تصمیم‏گیری‏‌های عجولانه در پشت درهای بسته ممانعت بعمل آید.

تجربه­‌ی چند دهه گذشته در نظام مدیریت شهری کلانشهرهای کشور و بطور اخص شهر مشهد این واقعیت را اثبات کرده که تاوان و هزینه تصمیمات اشتباه در یک دوره زمانی را باید نظام برنامه‌‏ریزی و مردم تا دهه‌‏ها پرداخت نمایند.

آنچه که سبب نگارش این نامه شده علیرغم ارائه برخی مستندات و کلیات طرح پیشنهادی بلند مرتبه‌‏سازی شهر مشهد که با حضور مشاور طرح طی چند نشست‏ مورد بررسی و گفتگو قرار گرفت، ابهامات و تردیدها و پرسش‏های تخصصی بسیار جدی مبنائی در باب این موضوع شدت یافته است. پاسخ‏های مشاور محترم در برابر پرسش‏ها و نقدهای وارده و انتشار ناقص اطلاعات از این طرح، نگرانی‌‏های عمیقی را در میان دغدغه مندان و متخصصین ایجاد کرده است. این نگرانی‏‌ها طیف وسیعی از ابهامات و نقدهای شکلی و رویه‏‌ای را شامل می­‌شود. شرح خدمات مبهم و ناقص، تعارضات قانونی موجود، عدم شفافیت و کفایت اسناد طرح، تعارض منافع و تداخل وظائف ارکان طرح از اهم معضلات شکلی می‌‏باشد. همچنین از نظر ادبیات تخصصی، طرح در جزئیات و کلیات از انسجام لازم برخوردار نبوده و نحوه طرح مسئله، بررسی ضرورت و اهمیت آن در رابطه با شهر مشهد نتوانسته الگو و ساختار مشخص و قابل دفاعی از نظر نوع، میزان و چگونگی نحوه استقرار ساختمان‏های بلند مرتبه در سطح شهر مشهد بدست دهد. علاوه بر این، ارزیابی‌‏های ضروری در ابعاد گوناگون از جمله اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، کالبدی، زیست محیطی و تأثیر این تصمیمات بر شبکه‌ی زیرساختی و ترافیکی شهر بطور مشخص در دستور کار مشاور نبوده است که قدری عجیب می‏‌نماید.

اکنون، نگرانی جدی بابت تکرار تجربیات تلخ گذشته همچون طرح نوسازی پیرامون حرم مطهر و طرح میدان شهدا و... که مشکلات بسیاری را برای نظام شهری به بار آورده است، وجود دارد چرا که شرایط زیستی و مشکلات بسیار امروز نظام شهری مشهد ظرفیت و توان تکرار تجربیات سلیقه‏‌ای فاقد مبنا را به هیچ‌‏وجه نمی‌‏دهد. لذا امضاکنندگان این بیانیه، ضمن بیان اهم دغدغه‌ها (به پیوست)، از مجموعه‌ی مدیران و تصمیم‌گیرندگان می‌خواهند ضمن الزام تهیه‌کنندگان طرح به بازنگری بنیادین در رویکردها و محتوای طرح پیشنهادی مشاور بلندمرتبه‌سازی مشهد، تحول اساسی در فرایند بررسی و تصویب آن ایجاد کنند و بستر شفاف و آزاد برای مشارکت تمامی متخصصان، حرفه‌مندان، سازمان‌های مردم‌نهاد و عموم شهروندان در تمامی مراحل، از مسأله‌یابی و نیازسنجی تا ارائه و ارزیابی راه‌حل‌ها را فراهم نمایند. بدیهی است که بدون بازاندیشی بنیادین در مبانی و سازوکارها، قطعاً هیچ مشاوره‏ای از هیچ مرجعی برای آن سودمند نخواهد بود.

والسلام علی من التبع الهدی

رونوشت:

آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی؛ ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران؛

آقای دکتر مهرداد بذرپاش؛ وزیر محترم راه و شهرسازی؛

آقای مهندس سید عزت الله ضرغامی؛ وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛

آیت الله علم‏‌الهدی؛ امام جمعه محترم مشهد مقدس؛

آقای نظری؛ استاندار محترم خراسان‌رضوی؛

آقای دکتر خدایی؛ معاون محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌رضوی؛

آقای مهندس داعی؛ مدیرکل محترم راه و شهرسازی مشهد مقدس؛

آقای موحدیان؛ رئیس محترم شورای اسلامی شهر مشهد مقدس؛

آقای مهندس قلندر شریف؛ شهردار محترم مشهد مقدس؛

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار