صید عیسی دارایی، عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در گفتکو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» در واکنش به حضور هیأت دولت در بررسی معضل گرد و غبار در استان خوزستان، گفت: عدم حضور مسئولان در استان خوزستان جهت بررسی معضل گرد و خاک نشان از بیتفاوتی دولت به مردم استان خوزستان است.
وی در ادامه افزود: در زمانی که یک بلای طبیعی همچون زلزله در مکانی رخ میدهد دولتها با ارائه چادر، آذوقه، دارو امکانات دیگر سریع واکنش نشان میدهند اما در خوزستان که آسمان با زلزلهای شکاف برداشته و ریزگردها را امروز در این استان مشاهده میکنیم، خبری از عکس العمل دولت نیست.
دارایی در ادامه بیان کرد: گرد و خاکی که بر سر مردم میریزد تمام آغشته به مواد شیمایی زمان جنگ و اوارنیوم ضعیف شده در عراق است و امروز شاهد آن هستیم که همه این ریزگردهای آغشته به مواد مضرشیمیایی وارد حلقوم مردم خوزستان میشود.
نماینده مردم اندیمشک در خانه ملت، گفت: گرد و خاک امروز صنعت برق استان خوزستان را از کار انداخته و کشاورزی را بطور کامل نابود کرده است و مردم در این استان آسم و تنگی نفس گرفتهاند و متاسفانه ۴ میلیون و هشتصد هزار نفر در معرض بیماریهای مختلف قرار گرفتهاند اما هیچ عکس العملی این دولت از خود نشان نمیدهد.
دارایی در ادامه تصریح کرد: دولت حتی به این نیز اکتفا نکرده است حتی برای دلخوشی مردم یک نفر را به تلویزیون بفرستد تا نسبت به مسائل گرد و غبار با مردم صحبت و از آنها دلجویی کند.
وی گفت: دولت اگر نمیتواند گرد و غبار را با برنامه ریزی کنترل کند اما میتواند که ماسک در اختیار مردم قرار دهد در اندیمشک بیش از ۲۰۰ هزار جمعیت زندگی میکند اما تنها ۴ هزار ماسک در اختیار مردم قرار دادهاند.
دارایی در ادامه خطاب به دولت گفت: وظیفه دولت است که در اختیار این مردم ماسک و شیر قرار دهد و از مردم دلجویی کند دولت وظیفه دارد هرچه سریعتر وارد استان خوزستان شود و نمایندگان را برای حداقل دلجویی از مردم به دیگر مناطق این استان بفرستند، ولی متاسفانه هیچ گونه حساسیتی از این دولت مشاهده نمیکنیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با بیان این مطلب که عدم دلجویی دولت از مردم اشکال دولت است، بیان کرد: مردم خوزستان از مردمانی هستند که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسیاری را ایفا کردهاند و در هشت سال دفاع مقدس نیز در صحنه اصلی جنگ حاضر بودند و به دفاع از مرز و بوم پرداختند و هر مطلب و توطئه دشمن را خنثی کرده و خواهند کرد و در روز ۲۲ بهمن ماه نیز در حالی که گردو غبار سنگین در اکثر شهرها حاکم بود اما مردم با ماسک به دفاع از انقلاب خود به خیابانها آمدند، آیا حق این مردم این است که یک دلجویی کوچک و حتی به دروغ هم قولی به آنها داده نشود مردم نباید بدانند که دولتشان به فکر آنها است اما دریغ، افسوس و امان از یک دلجویی کوچک وساده دولت از مردم خوزستان.
دارایی در ادامه به حضور وزیر بهداشت در استان خوزستان اشاره کرد و خطاب به هاشمی، گفت: وزیر بهداشت، نمیخواهد معضل گرد و خاک را در خوزستان حل کنید بهتر است شما بیمارستانهای استان خوزستان را مجهزبه تجهیزات پزشکی کنید تا پزشکان بتوانند مردم را درمان کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: آقای وزیر بهداشت شما در داروخانهها و لوازم پزشکی مورد نیاز مردم را تأمین و به این وظیفه خود عمل کنید و حل گرد و غبار پیشکشتان ما نمیخواهیم شما گرد و غبار را حل کنید و توقعی هم این ملت از شما وزیر بهداشت ندارند.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان گفت: اگر رئیس جمهور شخصا مسئولیت حل گرد و خاک استان خوزستان را بر عهده نگیرد باشناختی که از این معضل دارم بدانید معضل گرد و خاک در استان خوزستان حل نخواهد شد.
وی به طرح تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه اشاره و تصریح کرد: با کوچک کردن و بزرگ کردن سازمان محیط زیست و ایجاد تشکیلات جدید همچون وزارت خانه محیط زیست کار درست نمیشود و حال اگر سازمان محیط زیست به وزارت خانه تبدیل شود مگر وزارت خانه چه کمکی میتواند بکند؟ زیراکه در خصوص معضل گرد و خاک باید کار اجرایی صورت گیرد و وزرات جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست در این موضوع ورود پیدا کند.
وی افزود: اگر سازمان محیط زیست به وزارت خانه تبدیل شود دیگر به محیط زیست کشور اعتنایی نمیشود و امروز شاهد هستیم هیچ پیوست محیط زیستی در طرحهای دولت وجود ندارد اگر داشت که این بدبختی گرد و خاک بر سر مردم خوزستان وارد نمیآمد.
دارایی بیان کرد: در جهت حل معضلات محیط زیستی تشکیلات اضافه کردن به درد مردم نمیخورد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس به جلسات مختلف مجمع نمایندگان استان خوزستان با مسئولان دولتی و استانی و سازمان محیط زیست اشاره کرد و اذعان داشت: محیط زیست یک سازمان هشدار دهنده است و این سازمان نمیتواند اقدام اجرایی انجام دهد و تنها وظیفه این سازمان این است که دولت را در خصوص مسائل محیط زیستی روشن کند.
وی با تأکید بر این مطلب که دولت از سازمان محیط زیست نیز در خصوص پروژهای در دست احداث یا پروژهایی که در آینده قرار است اجرایی کند نظری را نمیخواهد، گفت: آیا تا کنون سدهایی را که بر روی کارون ساختهاند محیط زیست پیوست داده است؟ آیا در خصوص بستن سرچشمههای کارون محیط زیست پیوستی داده است که چه معضلات گرد و خاک دیگری با این عملیات دولت صورت خواهد گرفت.
داریی گفت: احساس میکنم دولت نسبت به مردم خوزستان بیتفاوت است.
وی در خاتمه به تجمع مردم مقابل استانداری خوزستان خبر داد و گفت: مردم در مقابل استانداری حضور یافتهاند و در خصوص مسائل و مشکلات خود با استاندار صحبتهایی را مطرح میکنند و از دولت خواستار این هستند دولت یک وعده یا قول و برنامهای را ارائه دهد تا هرچه سریعتر این معضل برطرف شود.
دارایی اظهار داشت: من به عنوان نماینده مردم استان خوزستان میگویم که برنامه خاصی برای حل معضل گرد و خاک در استان خوزستان از سوی دولت وجود ندارد و در دولت احمدینژاد نیز برنامهای نوشته شد اما این برنامه جمع بندی نشده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: نزدیک به ۲۰۰ هزار از اراضی استان خوزستان باید مالچ پاشی شود اما هیچ اتفاقی نیافتاده و نخواهد افتاد اما مردم باید چه بکنند؟ در خوزستان نیستید ببنید چه اتفاقی بر سر مردم آمده است. در برخی از خانهها موزاییکهای خانه از شدت گرد و خاک دیده نمیشود که بیشتر این گرد و خاک منشأ داخلی دارد.
وی به صحبتهای نمایندگان و مسئولین دولتی اشاره کرد و گفت: وقتی با مسئولین وارد گفتگو میشویم میگویند باید با برادران عراقی صحبت کنیم، شما کار را از داخل درست کنید و کارهای داخلی خود را به نتیجه برسانیم بعد به برادارن عراقی خود بگویید آقایان برادر عراقی شما هم باید این اقدامات را انجام دهید وگرنه با شما قطع ارتباط خواهیم کرد.
داریی در خاتمه گفت: مردم خوزستان دارند خفه میشوند که قسمتی از منشأ خفگی مردم در عراق است اما مسئولین ما باید کار را از داخل آغاز کنند تا این معضل بزرگ حل و فصل شود بعد با برادارن عراقی و عربستانی وارد گفتگو شوند.
بهترین و مؤثرترین راه مقابله و برطرف نمودن این مشکل این است که: کلیه مسؤولین مربوطه مانند رئیس محیط زیست، وزیر کشور، نمایندگان مجلس، وزیر بهداشت، شورای نگهبان، وزیر رفاه و تأمین اجتماعی و .... به همراه همه اعضای خانواده خود(پدر و مادر و همسران و فرزندان) تا برطرف شدن کامل مشکل در شهرهای آلوده استان خوزستان زندگی نمایند و مانند سایر مردم عادی رفت آمد نمایند و از همان آب و هوا استفاده نمایند.
پس منتظر چه هستند؟
تا دلشان بخواهد نیروی انسانی هم هست
از جمله بســــیج
اگه اهل کار هستید بسم الله
پس منتظر چه هستند؟
تا دلشان بخواهد نیروی انسانی هم هست
از جمله بســــیج
اگه اهل کار هستید بسم الله