به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی امروز (دوشنبه ۲۷ بهمنماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۹۴، در واکنش به اظهارات نادر قاضیپور درخصوص حذف بند الحاقی یک تبصره ۲ ماده واحده این لایحه، گفت: ما وابسته به نفت هستیم و نمیتوانیم بدون درآمدهای آن نمیتوانیم هزینههای آن را جبران کنیم.
وزیر نفت با یادآوری تصویب رقمی در حدود ۱۴. ۵ درصد از پول فروش نفت برای گذران امور افزود: در آن زمان صادرات ما در حدود ۲. ۵ میلیون بشکه با قیمت ۱۰۰ دلار بود و سالی ۱۳ میلیارد دلار عایدی داشتیم و حال اگر سال آینده قیمت نفت را حدوداً ۴۰ دلار در نظر گرفته باشیم، صادرات ما کمی بیشتر از یک میلیارد دلار خواهد بود و آنچه که برای ما عایدی خواهد داشت زیر ۳ میلیارد دلار بوده و نفت هزینههای جاری خود را نیز نمیتواند تامین کند.
وی با بیان اینکه با رقم در نظر گرفته شده برای فروش نفت به طور حتم اداره صنعت نفت ممکن نخواهد بود، تصریح کرد: هزینههای جاری و نگهداری نفت به کنار، باید سرمایهگذاری برای میادین مشترک نیز صورت بگیرد که از این میادین پارس جنوبی و غرب کارون وجود دارد.
زنگنه با یادآوری فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی گفت: تاکید بر توسعه ظرفیت با اولویت میادین مشترک از موضوعاتی است که دائم مدنظر بوده، اما باید بدانیم که ما هیچ منابع مالی نداشته و حتی امکان استقراض منابع مالی از خارج را به علت تحریمها نداریم. پس راهی که در کمیسیون انرژی مورد بحث قرار گرفته و در دولت نیز مورد توجه قرار گرفته و با بررسی کمیسیون تلفیق مجلس نیز همراه است، دو راه بوده؛ یکی فروش اوراق مشارکت و دیگری استفاده از منابع صندوق توسعه است.
وی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر اینکه نفت به فروش نمیرود، افزود: برای فروش نفت باید تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
این وزیر دولت یازدهم با بیان اینکه موجهتر از نفت نیست، گفت: در اینجا گفته میشود که اوراقی که فروخته میشود، بازپرداخت و اصل سود آن از محل تولیدات میادین میشود نه اینکه دولت به بودجه عمومی دست بزند.
زنگنه با بیان اینکه راهکار شکستن تحریمها، استفاده از منابع داخلی به نحو احسن است، افزود: اگر بخواهیم میادین مشترک را توسعه ندهیم، به طور حتم متضرر خواهیم شد.
وی گفت: ما راهی به غیر از استفاده از منابع داخلی برای توسعه میادین مشترک نداریم، به همین علت به فکر توزیع اوراق مشارکت و استفاده از منابع صندوق توسعه افتادهایم.
زنگنه خطاب به قاضیپور گفت: بند (ق) لایحه بودجه به پول اشاره ندارد، بلکه اجازه تعهد به بازپرداخت از محل سودی که از سرمایهگذاریها صورت میگیرد، است و باید برای این مهم پول ابتدایی وجود داشته باشد که گفته شده است این پول ابتدایی میبایست ۲ میلیارد دلار در نظر گرفته شود.
این عضو کابینه دولت روحانی ادامه داد: در سال ۹۰ در حدود ۲۱ میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایهگذاری شد که این میزان در سال ۹۱، در حدود ۱۹ میلیارد دلار بوده و ما در سال آینده با همین روال با منابع داخلی سرمایهگذاری صفر را خواهیم داشت. ما باید منابعی را برای صنعت نفت در نظر بگیریم تا بتوانیم طرحهای موجود در پارس جنوبی و سایر میادین را اجرایی کنیم.
وزیر نفت یادآور شد: امید است بند مذکور با موافقت نمایندگان حذف نشده بدینترتیب بتوانیم منابع این حوزه را با فرض اینکه تحریمها ادامه خواهد داشت، تامین کنیم.
محمدحسن ابوترابیفرد نایبرئیس مجلس خطاب به زنگنه وزیر نفت گفت: خودتان اطمینان دارید که پرداخت تعهدات صورت میگیرد؟
زنگنه در پاسخ به ابوترابیفرد گفت: این طرحها با تولید میعانات گازی و سایر تولیدات در این حوزه میتواند موفق به بازپرداخت سودها شود و مجوزها نیز برای بازپرداخت سودها اخذ شده است و نگرانی برای بازپرداختها وجود ندارد.