آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۰۵۱۴
از بازار هلوهای خواندنی چه خبر؟

از سکوتی که بالاخره شکسته شد تا چشیدن طمع «از جهنم سرد شین تا بهشت ارزنتاک»!

هفته‌ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود.

به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته‌ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:

 

علی شجاعی صائین بالاخره سکوت خود را شکست

 

علی شجاعی‌صائین مدیر سابق دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی یک یادداشت به حواشی به وجود آمده در خصوص برکناری او از این سمت، واکنش نشان داد.

 

متن یادداشت مدیر سابق دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که وی از طریق پست الکترونیک برای خبرنگار مهر ارسال کرده است، به شرح زیر است:

 

بسمه‌تعالی

 

ورود به عرصه‌های خرد و کلان اداری و مدیریتی یا خروج از آنها، فی‌نفسه واجد ارزشی نیست و به همین دلیل، وقتی متن نامه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برکناری‌ام از اداره کتاب را توسط جناب آقای صالحی، معاون محترم امور فرهنگی، دریافت کردم و خواندم، به راحتی آن را پذیرفتم و از پاسخ دادن به پرسش‌های پرشمار خبرنگاران رسانه‌ها درباره زمینه‌ها و دلایل این اتفاق پرهیز کردم.

 

با این‌حال، پس از درج مصاحبه وزیر محترم در برخی پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در روز سه‌شنبه مورخ ۲۱/۱۱/۹۳، ضروری دانستم به اطلاع برسانم موضوع «دستورالعمل» یا «بخش‌نامه عمومی وزارتخانه» مورد اشاره ایشان، ممنوعیت مصاحبه مدیران وزارتخانه بوده است و علت برکناری این‌جانب نیز، مستند به نامه وزیر محترم خطاب به معاون محترم امور فرهنگی، عدم رعایت این ممنوعیت و انجام مصاحبه بوده است. نامه ذکر شده بعد از ظهر روز سه‌شنبه ۷/۱۱/۹۳ صادر و عصر همان روز به رؤیت من رسید.

 

در ضمن درباره مسائل مختلفی که طی روزهای اخیر از سوی برخی از مسئولین وزراتخانه بیان شده است و هم‌چنین مکاتبات به‌عمل آمده در مورد بعضی از این اظهارات، مطالب فراوانی دارم که به دلیل پرهیز از ایجاد حاشیه و تنش در فضای نشر کشور فعلاً از بیان آن‌ها صرف‌نظر می‌کنم و امیدوارم دلیلی برای ذکر آن‌ها پیش نیاید.

 

دوستداران کتاب طمع «از جهنم سرد شین تا بهشت ارزنتاک» را می‌چشند

 

«از جهنم سرد شین تا بهشت ارزنتاک» عنوان یکی از آثار در دست انتشار سوره مهر است که با موضوع دفاع مقدس منتشر می‌شود. این اثر روایتگر خاطرات سیدعلی کاظم داور است که راوی خاطرات خود از حضور در جبهه‌های جنوب تا جنگ‌های نامنظم در عراق را ذکر کرده است.

 

کاظم داور درباره این کتاب خود گفت: من از همان سال‌ها که در جنگ حضور داشتم، خاطرات خود را به صورت روزانه می‌نوشتم. بعد از جنگ،‌ در دهه 80 این خاطرات را ویرایش کردم و تصمیم گرفتم که در قالب کتابی منتشر کنم. در این اثر از خاطرات دوران کودکی‌ام آغاز کردم و سپس در ادامه به روایت اولین تجربه حضورم در جبهه‌های جنوب پرداختم.

 

وی ادامه داد: در این کتاب خاطرات حضور در پادگان سیدالشهدا(ع) و جزایر مینو، والفجر 9، گردان امیرالمؤمنین(ع) و... ذکر شده است. یکی از بخش‌های خواندنی این اثر به عملیات والفجر 4 اختصاص دارد که در این عملیات تعدادی از رزمندگان به داخل رود اروند می‌افتند و سرانجام می‌توانند با دعای حضرت یونس(ع) نجات پیدا کنند.

 

داور یادآور شد: بخش دیگر این خاطرات به جنگ‌های نامنظم در قرارگاه رمضان در خاک عراق اختصاص داشت. در یکی از عملیات‌های این قرارگاه توانستیم شهر دراروک در استان اربیل را تصرف کردیم. نکته جالب این بود که فرماندهان عراقی عامل این پیروزی را حضور سربازان خمینی(ره) می‌دانستند.

 

به گفته وی این اثر تا پایان سال جاری از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب خواهد شد.

 

مذاکرات آژانس ادبی غزال با ناشران ترکیه برای ترجمه آثار« محمدرضا بایرامی»

 

علیرضا ربانی، مدیر آژانس ادبی با اشاره به تلاش این آژانس ادبی برای فروش رایت آثار ادبیات داستانی نویسندگان شاخص ایرانی گفت:‌ در حوزه ادبیات داستانی مذاکراتی برای ترجمه کتاب‌های محمدرضا بایرامی با ناشران ترکیه در دست انجام است که هنوز ادامه دارد.

 

وی با اشاره به نتایج مذاکرات این آژانس برای انتشار کتاب‌های ایرانی در خارج از کشور گفت: خوشبختانه ترجمه دانمارکی «بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم» از نادر ابراهیمی به اتمام رسید و کتاب منتشر شده است.

 

ربانی  ادامه داد: هم‌چنین ترجمه آلمانی کتاب «احتمالا‌ً گم شده‌ام»‌ اثر سارا سالار نیز در دست انجام است که هنوز منتشر نشده است.

 

مدیر آژانس ادبی غزال جوان با اشاره به دیگر فعالیت‌های آژانس ادبی غزال جوان گفت:‌ مذاکرات ما با ناشران خارجی برای معرفی آثار ایرانی و ترجمه و انتشار آن‌ها ادامه دارد،‌ در حال حاضر مذاکراتی برای یک مجموعه 12 جلدی آموزشی در جریان است.

 

کتاب برجسته و تأثیرگذاری در بخش «درباره شعر»‌ جشنواره شعر فجر وجود نداشت

 

قربان ولیئی داور بخش «درباره شعر» نهمین جشنواره شعر فجر با اشاره به ارزیابی بیش از 30 عنوان کتاب در این حوزه که در سال 92 منتشر شده‌اند‌، گفت:‌ برخی از این کتاب‌ها فرهنگ شعری بود‌، برخی دیگر درباره مباحث نظری شعر و برخی در حوزه شرح و پرداخت ادبیات کلاسیک و نقد و بررسی شعر‌های معاصر و کلاسیک.

 

وی افزود: با وجود تنوع موضوعی که در میان کتاب‌های شعر دیده می‌شد‌، سطح کارها متوسط بوده و آثار برجسته، تأثیرگذار و اصیل به آن معنا که تحسین جمعی داوران را برانگیزاند‌، وجود نداشت.

 

ولیئی تصریح کرد:‌ حقیقت این است که ما در حوزه تئوری شعر و نظریه ادبیات شعری که بومی شده باشد، کار چندان شاخصی نداریم،‌ در واقع نقطه آسیب‌پذیر ادبیات ما این است که سیل عظیم تئوری‌های ادبی و نظریه‌های ادبی از غرب ترجمه می‌شود و غالباً ترجمه‌های درستی هم صورت نمی‌گیرد. در نتیجه با کج فهمی این تئوری‌ها مواجه هستیم، 

 

وی ادامه داد:‌ بنابراین یک خلأ جدی در حوزه نشر کتب ادبی وجود دارد و آن فقدان یا کمبود آثاری است که با تئوری‌های شعر یا نظریه‌های ادبی که از بطن پیشینه فرهنگی ما استخراج و تدوین شده باشد‌.

 

این داور بخش «درباره شعر» جشنواره شعر فجر با اشاره به راهکارهای دستیابی به این آثار که با تئوری‌های بومی در آمیخته باشد‌، گفت:‌ متأسفانه دانشگاه‌های ما چندان به ادبیات معاصر اعتنایی ندارند،‌ به یک تعبیر حتی می‌توان گفت، چه ادبیات معاصر ایران و چه تئوری‌های نوین و جدید ادبی که در سطح جهان مطرح می‌شود از دید دانشگاه‌های ما پنهان است.

 

وی ادامه داد:‌ این حرکت باید از دانشگاه‌های ادبیات فارسی آغاز شود،‌ باید دروسی که در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس می‌شود، مورد بازنگری قرار گیرد،‌ به نحوی که توجه بسیاری به نظریه‌پردازی ادبی و به یک تعبیر جنبه‌های فلسفی‌تر و کلان‌تر ادبیات داده شود، این حرکت باید از دانشگاه‌ها شروع شود، سمت و سوی پژوهش‌ها، مقالات و پایان نامه‌ها باید به این سمت و سو جهت داده شود.

 

هیات مدیره خانه کتاب هفته آینده انتخاب می شود

 

مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب پیرامون تغییرات در هیات مدیره خانه کتاب اظهار داشت: هفته آینده با حضور هیات امنا، اعضای هیات مدیره خانه کتاب مشخص می‌شوند. اعضای هیات امنا عبارتند از: عباس صالحی معاون فرهنگی)، محمدعلی مهدوی راد، محمد تقی سبحانی، مهدی فیروزان، علی اکبر اشعری، علی شجاعی صائین، نجفعلی میرزایی و محمدرضا وصفی.

 

وی در پاسخ به این سوال که «محمدمهدی انصاری» سردبیر سابق خانه کتاب شکایتی از فسخ قرارداد همکاری به وزارت کار داشته و ظاهرا خانه کتاب موظف به پرداخت 30 میلیون تومان خسارت شده است، توضیح داد: آقای انصاری از فسخ قرارداد در زمان مدیریت شجاعی صائین در خانه کتاب گلایه داشته و شکایتی انجام داده بود، اما پرداخت خسارت بر اساس آن شکایت به دوره فعالیت ما برخورد کرد، از این رو برای اینکه به شکل غیر حرفه‌ای قراردادی ثبت شده بود ما وظیفه پرداخت غرامت را داشتیم که پرداخت انجام شد.

 

جلیسه در پاسخ به این سوال که این مبلغ 30 میلیون تومان است، افزود: مبلغ پرداخت شده این میزان نیست و کمتر است.

 

مدیر عامل خانه کتاب درباره اینکه گفته می‌شود بر اساس این شکایت یکی از حساب‌های خانه کتاب مسدود شده است هم بیان کرد: این خبر صحیح نیست.

 

ناگفته نماند، انصاری با فشار سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد برکنار شده بود.

 

در پایان این خبر اضافه می‌شود با برکناری میرزایی و رفتن وصفی به وین احتمالا ترکیب هیات امنا هم تغییر خواهد کرد و افراد دیگری به این جمع افزوده می شوند. نصب و عزل هیات امنا بر عهده معاون فرهنگی است و حدودا احکام سه ساله است. هیات مدیره هم 5 نفر هستند.

 

پرکارترین ناشران عمومی سال کدام هستند؟

 

از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر 60 هزار عنوان کتاب منتشر شده است،‌ هم‌چنین آمارها حکایت از افزایش بیش از 12 درصدی تعداد عناوین کتابهای امسال نسبت به سال گذشته دارد. هم‌چنین کتاب‌های تألیفی بیش از 10 درصد و کتاب‌های ترجمه شده بیش از 20 درصد افزایش داشته است.

 

اما ناشران عمومی پرکار سال جاری عبارتند از سمت،‌ مدرسان برتر‌، رهپویان شریف،‌ مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)‌، جنگل‌، جاودانه‌، موسسه انتشارات امیرکبیر،‌ موسسه مهرپویا مهراس‌، پژوهش معاصر،‌ شرکت نشر قطره،‌ بوستان کتاب قم‌، موسسه فرهنگی دار‌الحدیث‌، نشر نی،‌ مهر سبحان‌، موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران،‌ بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی،‌ آرنا، شرکت انتشارات سوره مهر‌، ققنوس،‌ نشر چشمه‌، دانشگاه پیام نور‌، رهنما‌، نشر مرکز،‌ چتر دانش‌، آستان قدس رضوی (به نشر)،‌ صدرا‌، نسل نواندیش.

 

هم‌چنین ناشرانی چون سفیر اردهال‌، دفتر نشر معارف‌، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی،‌ نیماژ‌، مجد‌، نشر ثالث‌، نگاه‌، سنجش و دانش‌، شرکت کتابهای جیبی سهامی خاص‌، دلیل ما،‌ افراز‌، ذهن آویز،‌ سخن گستر،‌ نگاه دانش‌، اطلاعات‌، افق،‌ سروش‌، سیمای دانش‌، سخن علم‌، شرکت چاپ و نشر بین‌الملل‌، اختر در رده‌های بعدی قرار دارند.

 

پرکارترین ناشر این مجموعه انتشارات سمت با  978 عنوان کتاب بوده است و کم کارترین ناشر در میان این 50 ناشر انتشارات اختر با 86 عنوان کتاب بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار