سید شکر خدا موسوی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» با بیان این مطلب که اگر بخواهم به «ابتکار» رئیس سازمان محیط زیست کشور در مقابله با گرد و خاک نمرهای بدهم به وی نمره مردودی خواهم داد، گفت: با توجه به سابقهای که از خانم «ابتکار» در زمینه محیط زیست داشتم و دارم اگر هر فرد دیگری به غیر از ایشان در رأس کار بودند شاید انتظاراتم کمتر بود.
وی در ادامه افزود: گرد و خاک در خوزستان بهترین زمانی بود که «ابتکار» میتوانست از تجربیات خود جهت مقابله با گردو خاک بهره گیرد؛ اما با کم کاریهایی که در زمینه برخورد با پدیده گرد و خاک از خود نشان داد ورژن سازمان محیط زیست را پایین آورد.
نماینده مردم اهواز با تأکید بر این مطلب که ابتکار رئیس سازمان محیط زیست بعد سه هفتهای که مردم از وجود گرد و خاک خفه میشدند به خوزستان آمد، اظهار داشت: در گفتگوی تلفنی از ابتکار درخواست کردم که برای منافع خودش هم شده به استان خوزستان سفر کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه در خصوص پاسخ خانم «ابتکار» در عدم سفرش به خوزستان، بیان داشت: حرفهای خانم «ابتکار» در خصوص عدم سفرش به این استان کاملا بیربط بود.
وی خطاب به «ابتکار» گفت: اگر «ابتکار» میخواهد نمره مردودی خود را به قبولی ارتقا دهد باید ۱۴ مصوبه دولت در زمینه گرد و خاک را در استان خوزستان اجرایی کند و در مواقع اضطراری و خطرناک در خط مقدم حضور داشته باشد تا شاید با این رفتارها بتواند جایگاه گذشته خود را بدست آورد.
موسوی به تنها اقدام مثبت «ابتکار» در زمینه گرد و خاک در مصوبه شورای آب اشاره کرد و گفت: «ابتکار» در شورای آب مصوب کرد که باید آب به تالاب «هور العظیم» وارد «هور العظیم» شود اما هنوز بعد از دوماه این مصوبه اجرایی و آبی به «هور العظیم» سرازیر نشده است.
وی با اشاره به امکانات سازمان محیط زیست افزود: «ابتکار» رئیس سازمان محیط زیست با گاردی که در اختیار دارد میتواند از ایجاد سدی را که پیوست سازمان محیط زیست را ندارد جلوگیری کند و معتقدم عملکرد «ابتکار» در زمینه ریزگردها عملکرد مثبت نبود.
شکرخدا موسوی خطاب به «ابتکار» بیان کرد: اگر «ابتکار» نمیتواند کاستیهای خود را جبران کند بهتر است دو دستی کرسی سازمان محیط زیست را به فرد شایستهتر دیگری تحویل دهد.
وی در ادامه خطاب به دولت گفت: باید دولت برای فصل تابستان که ریز گردها به اوج خود میرسد برنامه بلند مدت داشته باشد و با مالچ پاشی و درخت کاری از بروز مجدد ریزگردها جلوگیری کند و یا آن را به حداقل برساند.
موسوی در خاتمه بیان داشت: دولت و سازمان محیط زیست در حین بحران گرد و خاک در خوزستان بسیار ضعیف عمل کردند و ضعیف عمل کردن دولت و سازمان محیط زیست باعث شد تا مردم با بروز گرد و غبار در شهرهای خوزستان سردرگم شوند به گونهای که سیستم حمل نقل با شروع گرد و خاک مختل و حتی میتوان بیان کرد که بطور کامل تعطیل میشد و آمبولانس کافی برای انتقال مجروحان در استان نبود و به موقع در اختیار مردم قرار نمیگرفت و مردم مجبور بودند مصدومان ناشی از گرد و خاک را با موتور به مراکز بهداشتی برسانند.