به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو"، حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم بعدازظهر امروز در دومین جشنواره اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علوم پزشکی بابل، با اشاره به اینکه قیمت نفت از 110 دلار به 53 دلار کاهش یافت و سهم درآمد ملی از نفت به کمتر از یک چهارم رسید، از کاهش وابستگی بودجه کل کشور به درآمد نفتی خبر داد و اظهار کرد: بخش زیادی از درآمد کشور وابسته به امکانات، کار، توان و فعالیت بنگاه اقتصادی داخلی است که اگر مورد توجه قرار گیرد تحریمها هیچ تاثیری بر کشور ندارد.
وی افزایش نرخ مالیات را راهکار اساسی برای حل مشکل برشمرد و بیان کرد: سهم درآمد ملی از حوزه اخذ مالیات 86 هزار میلیارد تومان است که 80 هزار میلیارد تومان از آن را میتوان با گرفتن مالیات از کسانی که مالیات پرداخت نمیکنند، اخذ کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی ایران الگویی متفاوت از اقتصاد لیبرال و سوسیالیستی است، خاطرنشان کرد: کشور چین با رشد هشت تا 15 درصدی در 20 سال اخیر عمده سرمایه خود را صرف کارخانجات، عمران، راهآهن، سدسازی و جادهسازی کرده و آن را سرسفره مردم قرار نداده است.
وی با بیان اینکه تنها راه عملی شدن شعار اقتصاد مقاومتی به میدان آمدن مردم و مشارکت جمعی همانند هشت سال دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: ایران در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نخستین کشور مصرف کننده طلای زینتی است، در حالی میتوان از این سرمایه برای جوانان در حوزه کارآفرینی بهره برد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه 97 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید شده و تنها سه درصد وارد میشود، گفت: این در حالی است که مواد اولیه برای تولید این 97 درصد دارو، از خارج وارد میشود که 50 میلیارد دلار سهم واردات را به خود اختصاص داده است، در حالی که ایران یکی از غنیترین کشورهای دنیا در داشتن گیاهان دارویی است که میتوان با کشت و فرآوری آن از ورود مواد اولیه جلوگیری کرد.
مصباحیمقدم یادآور شد: این اقتصاد مقاومتی نیست که با غفلت وزارت صنعت، معدن و تجارت شکر به وارد کشور شود، اما برای جبران بگویند واردات شکر نخواهیم داشت.
وی توجه به شرکتهای دانشبنیان را امری ضروری برشمرد و گفت: تبدیل علم به فنآوری و تبدیل فنآوری به محصول و تبدیل محصول به تجاریسازی مهمترین وظایف شرکتهای دانشبنیان است که در اختیار استادان دانشگاهها است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید دانش در اقتصاد را ارتقا دهیم، زیرا در حال حاضر سهم دانش در اقتصاد کشور سه درصد است، در حالی که در بعضی کشورها به 30 درصد هم میرسد، تا از نظر کمی چند برابر و از نظر کیفی نیز آفتزدایی شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نبود توجه به این بخش سبب شده که محصولات کشاورزی و صیفیجات ما رشد بیرویه در استفاده از سموم داشته باشند و دچار آفت شوند، در حالی که میتوان تولیدات خود را فارغ از آفتها انجام داد.
وی از تفاوت حقوق بین کارکنان دولت خبر داد و اظهار کرد: تا پایان برنامه ششم بالاترین حقوق هفت برابر پایینترین حقوق خواهد بود که این مسئله در حال حاضر تفاوت زیادی دارد.
مصباحیمقدم با اشاره به اینکه تورم معلول کارکرد اقتصاد نفتی است، افزود: تورم، ضد رشد و منشا تشدید رکورد است، لذا سرمایهگذاری در این حوزه با صرفه نیست، اما دلالی و واسطهگری در این شرایط با صرفه است و دلالان ثروتمند میشوند، میزان حقوق، حقوق بگیران ثابت، کاهش یافته و حقوق حقوق بگیران غیر ثابت افزایش مییابد این سبب توزیع ناعادلانه درآمد و تخصیص غیر بهینه منابع میشود.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه باید جلوی استفاده از درآمد نفتی در کشور گرفته شود، گفت: باید از نفت در سرمایهگذاریهای بخش خصوصی استفاده شود، تا دولت بزرگتر نشود، چون دولت بزرگ ناکارآمد است که به جای خدمت به مردم به عناصر خود خدمت میکند.