کد خبر:۳۹۲۹۰۱
اسکندری در گفتگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو» - بخش سوم

«قاچاق»؛ نتیجه کوتاهی بخش‌های مختلف در وظایفشان است

وزیر جهادکشاورزی دولت نهم اظهار داشت: در بسیاری از موارد اگر محصولی هم وارد کشور می‌شود و ادعا می‌شود قاچاق است، قطعاً نتیجه عمل نکردن بخش‌های مختلف به وظایفشان می باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشـجو»؛ محمد رضا اسـکندری، وزیر جهادکشاورزی در دولت نهم در گفتگویی صریح و صمیمانه، به تبیین «الگو و تئوری اسلامی ایرانی اقتصاد مقاومتی» به ویژه در بخش کشاورزی پرداخت و سخنانی را بازگو ساخت که می‌تواند راهگشای مشکلات بخش کشاورزی کشور باشد.

 

 

اسکندری می‌گوید: بیشتر بحث‌هایی که این روزها تحت عنوان قاچاق مطرح می‌شود، اصلاً قاچاق نیست. اگر محصولی هم وارد کشور می‌شود و ادعا می‌شود قاچاق است، قطعاً نتیجه عمل نکردن بخش‌های مختلف به وظایفشان است.

 

مجری طرح خودکفایی گندم که هم اکنون مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر می‌باشد، بر این اعتقاد است که ما با انتقال دانش به مزرعه و داشتن انگیزه و روحیه انقلابی، جهادی و بسیجی می‌توانیم به جای واردات گندم، صادرکننده این محصول باشیم.

 

به گفته اسکندری، دانشجویان و بسیجیان به عنوان بازوی فکری مقام معظم رهبری، باید ایشان را در پیگیری مطالبات یاری رسانند.

 

گفتنی است، محمد رضا اسـکندری، برادر شهید، جانباز، از ایثارگران هشت سال دفاع مقدس و وزیر جهادکشاورزی در دولت نهم است که مجری بازسازی نخیلات در خرمشهر و آبادان، رئیس سازمان جهادسازندگی خوزستان، رئیس سازمان امور عشایر کشور، مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال و مجری طرح ملی خودکفایی گندم از دیگر سوابق ایشان می‌باشد.

 

 

بخش سوم و پایانی گفتگوی صریح و صمیمانه محمدرضا اسکندری، وزیر جهادکشاورزی دولت نهم و مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» را در ادامه می‌خوانید.

 

 یکی از مسائلی در بخش اقتصادی با آن روبرو است و گریبان بخش کشاورزی را نیز گرفته است، قاچاق کالاست. سال گذشته قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را داشتیم که توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد اما تا به امروز خبری از اجرای قانون نیست. با توجه به این که یکی از مباحثی که برای مبارزه با فساد از سوی مقام معظم رهبری بارها مورد تاکید قرار گرفته است لزوم شفافیت اطلاعات است. نظر شما در این خصوص چیست؟

 

 به نظرم، بحثی که این روزها تحت عنوان قاچاق مطرح می‌شود، اصلاً قاچاق نیست. اگر محصولی هم وارد کشور می‌شود و ادعا می‌شود قاچاق است، قطعاً نتیجه عمل نکردن بخش‌های مختلف به وظایفشان می‌باشد. کالای کشاورزی یک کالای حجیم است. مگر می‌شود بگوییم واردات میوه، ممنوع است و بعد شاهد این همه میوه خارجی در بازار باشیم؟!

 

قطعاً قاچاقی وجود ندارد و این موضوع ناشی از برخوردهای چندگانه با موضوع است. در مورد دیگر کالاها که در سطح گسترده و با حمل و نقل ماشین‌های سنگین، وارد کشور می‌شوند، نیز همین موضوع وجود دارد. به اعتقاد من استفاده از لفظ قاچاق برای این است که در مقابل افکار عمومی، ضعف ناشی از عمل نکردن به وظایف خود را توجیه کنند. یقیناً یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی، شفاف‌سازی و مبارزه با فساد و تخلفات است.

 

* «قاچاق»؛ نتیجه عمل نکردن بخش‌های مختلف به وظایفشان است

 

خوب است این جا اشاره‌ای به فرمایش مقام معظم رهبری داشته باشم. ایشان می فرمایند: «مسئله‌ قاچاق؛ رقم‌هایی که این روزها می‌گویند، رقم‌های عجیب‌ و غریب گیج‌کننده‌ بیست و چند میلیارد قاچاق است‌! واقعاً سر انسان گیج می‌رود. خب، حالا آن‌وقت به بهانه‌ این که قاچاق نشود، پس ما راه را باز کنیم که از طریق قاچاق نیاید، از طریق گمرکات بیاید که ما بتوانیم سودی هم ببریم؛ این به نظر من منطق قوی‌ای نیست؛ کاری کنید که محصولات کشور مقهور واردات نشود.»

 

 متصدی واردات در بخش کشاورزی کدام نهاد است؟ وزارت جهادکشاورزی و یا وزارت صنعت، معدن و تجارت؟

 

 در حال حاضر طبق قانون تمرکز، وزارت جهادکشاورزی است. در ماده 16 قانون بهره‌وری آمده است: «وزارت صنعت، معدن و تجارت و ساير اشخاص حقيقي و حقوقي اعم از دولتي و غيردولتي، قبل از واردات کالاها و يا محصولات بخش کشاورزي (اعم از خام و يا فرآوري شده) و يا مواد اوليه غذايي مورد نياز صنايع غذايي و تبديلي، موظفند از وزارت جهادکشاورزي مجوز لازم را اخذ نمايند.»

 

پس، تشخیص این که به کدام محصول برای واردات نیاز داریم و چه کسی اجازه واردات دارد، با وزیر جهادکشاورزی است، نه نهاد دیگری. اما موضوعی که در شروع به کار دولت دهم رخ داد، این بود که این اختیار را از وزیر جهادکشاورزی گرفتند، اما بر طبق قانون این اختیار با وزیر جهادکشاورزی است.

 

 به نظر شما آیا بحث وجود رانت و مفاسد در بخش واردات مطرح است؟ این واردات با چه توجیهی انجام می شود؟ توجیه اقتصادی یا سیاسی؟

 

 طبیعتاً واردات برای برخی افراد شیرین است، اما آن چه مسلم است افزایش واردات به ضرر کشور بوده و باید اصلاح شود. ما با انتقال دانش به مزرعه و داشتن انگیزه و روحیه انقلابی، جهادی و بسیجی می‌توانیم به جای واردات گندم، صادرکننده این محول باشیم.

 

ریزگردهای استان خوزستان. در چند سال اخیر، خیلی از فعالیت‌های اقتصادی و حتی بخش کشاورزی به دلیل این پدیده به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمد و متأسفانه شاهد بی‌توجهی مسئولان در این خصوص هستیم.

 

 من خودم یک خوزستانی هستم. روی این موضوع خیلی کار شده است. در رابطه با تثبیت شن های روان، در سازمان جنگل ها و وزارت جهاد سازندگی سابق، کارهای زیادی صورت گرفته بود. در یک مقطع در وزارت جهاد سازندگی در استان های مختلف، قرارگاه های مقابله با شن های روان تشکیل شده بود که متأسفانه در یک دوره زمانی، این فعالیت ها کم رنگ شد.

 

در دولت نهم، برای فعال کردن موضوع مقابله با شن های روان، پس از مطالعات جامع در آذر ماه 87  طرح تثبیت شن‌های روان استان خوزستان ارائه و در دولت تصویب شد که بر اساس آن قرار بر این بود که 220 هکتار سطح شن‌های روان این استان طی برنامه‌ای تلفیقی با مالچ پاشی‌های شیمیایی و غیرشیمیایی به همراه بوته‌کاری و درختکاری تثبیت شود، اما بعدها این موضوع مورد پیگیری قرار نگرفت. ما برای این کار از وزارت نفت نیز کمک خواستیم، چرا که پدیده ریزگردها تأسیسات نفتی در استان خوزستان را نیز مورد خطر قرار داده است و سرمایه‌گذاری‌های ملی را از بین می‌برد. در حال حاضر می‌بینیم با کوچکترین حرکت هوا، شاهد طوفانی هستیم که دیگر تنها این استان را تحت شعاع قرار نمی‌دهد، بلکه 13 استان دیگر را درگیر کرده است.

 

 به عنوان آخرین سؤال، آقای مهندس اسکندری، بعنوان یکی از مدیرانی که سال ها توفیق خدمت در جهاد سازندگی را داشته اید، درباره مدیریت جهادی و ارتباط آن با اقتصاد مقاومتی بفرمایید.

 

 در واقع، مدیریت جهادی مقوله‌ای است همزاد انقلاب اسلامی. مدیریت جهادی را ما در  دوران حماسه هشت سال دفاع مقدس به خوبی مشاهده کردیم. اساساً رویکرد جهاد سازندگی هم تلاش در صحنه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی با مشارکت فعال مردم بود. شعار " همه با هم " ریشه در همین موضوع دارد. بدون شک، روحیه جهادی نیاز همیشگی ما در عرصه های سازندگی، نظامی، علمی و اقتصادی است.

 

امروز وقتی مقام معظم رهبری تأکید بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی با حضور و مشارکت مردم دارند، یعنی همین. استفاده از روحیه، همت و کار و مدیریت جهادی. مدیریت جهادی در منظومه فکری مقام معظم رهبری، الگوی مطلوب مدیریتی نظام اسلامی است؛ الگویی که قابلیت‌های لازم برای تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی و ایجاد تمدن نوین اسلامی را دارد. امروز اقتصاد مقاومتی همان جهاد در عرصه اقتصاد است و لذا مدیریت جهادی، لازمه اقتصاد مقاومتی است.

 

 و اما سخن آخر شما

 

 امروز ما میهمان شما در خبرگزاری دانشجو وابسته به سازمان بسیج دانشجویی کشور بودیم.

 

همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند: " بسیجی یک فرهنگ است و اگر بخواهیم این فرهنگ را در یک جمله تعریف کنیم، باید بگوییم پیشرو بودن در همه‌ عرصه‌های اساسی زندگی. بسیج یعنی به صحنه آمدن و به میدان آمدن." امروز دانشجویان و بسیجیان به عنوان بازوهای فکری مقام معظم رهبری، باید ایشان را در پیگیری مطالبات به ویژه در موضوع اقتصاد مقاومتی یاری کنند.

 

بدانیم و باور قلبی داشته باشیم که ما یک کشور انقلابی هستیم و روی اصول خود تا آخر ایستاده ایم. ما می توانیم ...

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵
هیچ گونه کوتاهی در کار نیست بلکه کاملآ عمدی انجام میدن!!!
حجم کالای قاچاق اون حجمی نیست که با قاطر بیارن؛ مثلا سالانه30میلیارد نخ سیگار به کشور قلچاق میشه!! حدودآ10هزار میلیارد تومان گردش مالیشه!!!! پس فکر کردین آقازاده ها ودوربراش چطوری اینقد پولدار میشن! در هرچی که فکرشو بکنین که پول داشته باشه آقایون اونجا هستن!
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار