گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ ۲۵ اسفند ۶۶، عملیات والفجر ۱۰ با رمز مقدس یا رسول الله (ص) در منطقه عمومی حلبچه توسط رزمندگان ایرانی انجام شد.
هدف عملیات عبارت بود از آزادسازی شهر حلبچه و دسترسی به دریاچه دربندیجان.
طراحی عملیات اینگونه بود؛ گذر از ارتفاعات مرزی در سه محور و طی نمودن چهار محور و غافلگیری دشمن و دسترسی به دریاچه دربندیجان.
در این عملیات اغلب یگان های موجود در چهار قرارگاه قدس، ثامن الائمه (ع)، فتح و رمضان تقسیم بندی و به کارگیری شدند.
دستاوردهای عملیات والفجر 10 عبارت بود از آزادسازی شهرهای خرمال و حلبچه عراق و الحاق دوباره شهر نوسود به ایران بعد از هفت سال و کشته و زخمی شدن بیش از 1100 تن از نیروهای دشمن و اسارت 500 نفر از نیروهای دشمن توسط رزمندگان ایران.
از شهدای شاخص عملیات والفجر 10 و این محور می توان از شهیدان حسین املاکی جانشین لشکر 52 قدس گیلان؛ شهید غلامرضا کاووسی فرمانده گردان یا زهرای تیپ 44 قمر بنی هاشم (ع) یاسوج؛ شهید خیرالله صفری زاده معاون حفاظت اطلاعات لشکر 7 ولیعصر (عج) و شهید حسین نفیسی فرمانده عملیات سپاه اردبیل نام برد.
در 26 اسفند ماه 1366 بعد از پیروزی رزمندگان ایرانی در عملیات والفجر 10، صدام فجیع ترین و وحشیانه ترین حمله شیمیایی به حلبچه که در تاریخ جهان بی نظیر بوده است و منجر به کشته شدن 5000 نفر در یک روز شد را انجام داد؛ البته صدام که می دید نیروهایش توان رویارویی با رزمندگان ایرانی را در جبهه های نبرد ندارند، در همین سال (66) روستای بوالحسن بانه و روستای کله رهش سردشت را هم مورد حمله بمب های شیمیایی قرار داد.