به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از پایگاه اینترنتی «اوماها»، این پایگاه خبری در مطلبی نوشت، اگر کسی تردید داشت که که اکثر اعضای کنگره مخالف معامله پیشنهادی دولت اوباما با ایران هستند، باید این تردید را پس از مشاهده واکنش به سخنرانی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، کنار بگذارد. بیش از پنجاه نماینده دموکرات ترجیح دادند در این مراسم حضور نداشته باشند.
«جو بایدن» معاون رئیس جمهور به نحوی برنامه ریزی کرد که در آن روز بیرون از شهر باشد و باراک اوباما حتی نشان داد که فرصت تماشای این سخنرانی از طریق تلویزیون را هم نخواهد داشت. اما سالن مجلس نمایندگان مملو از حضار بود و تالارهای تماشاچیان نیز پر بود. سخنرانی نتانیاهو چندین بار نه به علت کف زدن حاضران، که با توجه به ابراز احساسات کلامی آنها متوقف شد.
اوباما در مذاکرات با ایران، که فراتر از دو ضرب الاجل اعلام شده، ادامه یافته است، از این درخواست که ایران سانتریفوژهای خود را برچیند (دستگاه هایی که برای تولید مواد لازم در سلاح هسته ای ضروری هستند)، خودداری کرده و یک معامله با سقف زمانی ۱۰ ساله را پیشنهاد کرده است.
این امتیازات به زعم نتانیاهو، یک معامله «بسیار بد» را به ارمغان می آورد و «تضمین می کند که ایران به این تسلیحات و بسیاری از آنها، دست می یابد» اوباما ظاهرا به این استنباط رسیده است که ایرانی ها با هیچ پیشنهاد محدودتری موافقت نخواهند کرد. در برابر نارضایی ها به طولانی شدن این مذاکرات، چنین به نظر می رسد که تقاضا برای شکلی از توافق هر چند زیانبار باشد، وجود دارد.
قوی ترین استدلال دولت این است که هر گزینه ای به جز گزینه فعلی، بدتر خواهد بود. دموکرات ها می گویند توصیه نتانیاهو برای حفظ تحریم ها و افزایش مطالبات، رد می شود و فقط گزینه نظامی را روی میز باقی می گذارد. اوباما برخلاف بوش بر این باور است که رسیدن به توافق با ایران، شخصیت رژیم آن را تغییر می دهد.
او حتی آماده است از گناهان گذشته آمریکا نظیر سرنگون کردن دولت ایران در شصت و دو سال قبل، عذرخواهی کند و ظاهرا معتقد است ملاها مایلند با آنچه او آن را شکل متفاوتی از رئیس جمهور آمریکا می خواند، کنار بیایند. نتانیاهو مخالف است و می گوید رژیم ملاها در سی و پنج سال زمامداری خود، پیوسته دشمن آمریکا بوده است. او می گوید همسایگان عرب ایران نیز تردید دارند ماهیت رژیم این کشور تغییر کند.
وی گفت: «در زمانی که بسیاری امیدوارند ایران به جامعه ملل بپیوندد، این کشور سرگرم بلعیدن کشورهای دیگر است... این رژیم همواره دشمن آمریکا خواهد بود.»
تقریبا همه جمهوریخواهان با این دیدگاه موافقند، حتی بسیاری از دموکرات ها نظیر «باب منندز» نماینده نیوجرسی و رئیس سابق کمیته روابط خارجی سنا نیز با آن موافق است. منندز و دیگر دموکرات ها از جمهوریخواهان خواسته اند رای گیری درباره لایحه تشدید تحریم ها را به تاخیر اندازند شاید این کشور با دادن امتیازات بیشتر تا ضرب الاجل بیست و چهارم مارس توافق کند.
سخنرانی نتانیاهو، بخت اینکه آنها با تصویب این لایحه توافق کنند، افزایش داد. اوباما قویا با چنین لوایحی مخالف است و آن را برهم زننده مذاکرات می داند، حتی به رغم اینکه خود او اذعان دارد تحریم ها ایران را به شکل جدی پای میز مذاکره بازگرداند.
بر اساس این تحلیل این اولین بار نیست که رئیس جمهور سیاستی را دنبال می کند که اکثر کنگره با آن مخالفند. در سال ۲۰۰۷ نیز برنامه جرج دبلیو بوش،برای عراق، با مخالفت بیشتر اعضای کنگره رو به رو شد. اما برخلاف برنامه عراق که در صورت موفقیت، موضع آمریکا را تقویت می کرد، برنامه اوباما در توافق با ایران، فقط به تضعیف نفوذ آمریکا می انجامد.
کنگره ممکن است راهی برای جلوگیری از توافق اوباما با ایران که وی به شدت به دنبال آن است، نداشته باشد. اما ابراز احساسات حاضران در سخنرانی نتانیاهو، ممکن است دولت اوباما را به مطرح کردن مطالبات سخت تر سوق دهد.
این گزارش مدعی میشود: علاوه بر این، دولت بعدی آمریکا ممکن است هر توافق شکل گرفته را باطل اعلام کند. هواداران اوباما می گویند نتانیاهو هیچ پیشنهاد جایگزینی نداشت، اما نگاهی به موزه هولوکاست نشان می دهد گاهی پذیرفتن یک معامله بد در مقایسه با رد کردن آن، نتایج هولناک تری را در پی دارد. رهبران ایران تهدید کردهاند اسرائیل را از صفحه روزگار محو می کنند(!) این تهدیدی است که رهبران اسرائیل نمی توانند آن را نادیده بگیرند.