به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از روزنامه «عکاظ»، «فرانک والتر اشتانمایر»، وزیر خارجه آلمان، در گفتگو با این روزنامه درباره پرونده هستهای ایران گفت: تحقق پیشرفت و توافق در این پرونده، پیامدهای مثبتی در روند منع گسترش سلاح هسته ای خواهد داشت و به ایجاد امنیت و ثبات در منطقه و کشورهای خلیج فارس منجر خواهد شد. علاوه بر این باید بدانیم، آنچه بعد از ده سال مذاکره به آن رسیدیم، دستاورد کمی نیست به همین سبب نباید قبل از امضای توافق نهایی با تهران فرصتی را که در برابر ماست، از دست بدهیم.
وزیرخارجه آلمان در گفتگو با این روزنامه، تصریح کرد مناقصه گذاریهای کابینه اسراییل برای ساخت شهرکهای بیشتر در کرانه باختری و قدس شرقی مانعی بر سر تلاش های تاسیس دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل به شمار میرود.
وی با تاکید بر اهمیت هماهنگی و همکاری با عربستان و کشورهای عربی و اسلامی در زمینه مبارزه با تروریسم گفت: بدون شک، حوادث عراق، سوریه، لیبی، یمن و گروه های تروریستی، به خصوص داعش باعث شد ما بیشتر به تبادل اطلاعات و تجربیات در زمینه مبارزه با این آفت توجه و در زمینه امنیت و صلح با هم همکاری کنیم.
وی درباره آینده روند صلح در منطقه در سایه اوضاع کنونی گفت: مهم است که بین اسراییل و فلسطین صلح محقق و سیاست های شهرکسازی متوقف شود. ما نگرانی خود را درباره مناقصه های کابینه اسراییل برای ساخت شهرکهای بیشتر در کرانه باختری و قدس شرقی اعلام کردیم.
این مسئله مانعی بر سر تلاش های صورت گرفته برای تاسیس دو کشور به شمار میرود. از سوی دیگر از همه طرف ها خواستیم از اقدامات یکجانبه که ممکن است به تنش در اوضاع به خصوص در قدس و غزه منجر شود، خودداری کنند.
اشتانمایر، درباره اوضاع یمن، گفت: موضع ما، بر اساس طرح کشورهای خلیج فارس و نتایج گفتگوهای ملی است که بستری متناسب با وسعت و ساختار جغرافیای انسانی یمن، ایجاد کند .
همین مسئله باعث میشود از میانجیگری های جمال بن عمر، فرستاده سازمان ملل حمایت کنیم. سیطره حوثی ها بر قدرت از دیدگاه ما مقبول نیست، به خصوص اینکه ما از قدرت مشروع در یمن حمایت میکنیم.
ما برای وحدت یمن و تکثرگرایی در این کشور از طریق گفتگو تلاش میکنیم؛ گفتگویی که همه طرف ها در آن حضور دارند.
وی در پاسخ به این سوال که به موضوع خلع سلاح هسته ای در سایه کنفرانسی که اخیرا برگزار شد، چگونه نگاه میکند، گفت: وقتی از سلاح هسته ای صحبت میکنیم، منظور ما سلاح شیمیایی، گازهای سمی و سایر سلاح ها نیز هست.
برای ما اهمیت دارد که با کشورهای عربی در این خصوص همکاری کنیم. اخیرا سیصد و شصت تن از گازهای سمی را در سوریه منهدم و استفاده نظام سوریه را از گازهای سمی شدیدا محکوم کردیم. به عقیده ما، استفاده از این مواد، جنایتی ضد بشری است و میخواهیم که مسئولان در این خصوص، دادگاهی شوند. ما، خواسته های شورای اجرایی سازمان منع گسترش سلاح شیمیایی را تایید میکنیم.
اشتانمایر درباره مذاکرات هسته ای غرب با ایران گفت:تحقق پیشرفت و توافق در این پرونده، پیامدهای مثبتی در روند منع گسترش سلاح هستهای خواهد داشت و به ایجاد امنیت و ثبات در منطقه و کشورهای خلیج فارس منجر خواهد شد.
علاوه بر این باید بدانیم، آنچه بعد از ده سال مذاکره به آن رسیدیم، دستاورد کمی نیست به همین سبب نباید قبل از امضای توافق نهایی با تهران فرصتی را که در برابر ماست، از دست بدهیم.
وزیرخارجه آلمان، درباره بحران اوکراین گفت: ما به دیپلماسی اعتماد سازی و همکاری نیاز داریم اما ملحق شدن کریمه به روسیه و حوادث شرق اوکراین در راستای این نیاز نیست.
وی افزود: به همین سبب برای اجرای تفاهمات سیزده بندی مینسک، تلاش میکنیم. اولین بند از تفاهمات مینسک آتش بس و خارج کردن سلاحها بود. ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا، توافقنامه ای را پیگیری میکنند که در دوازدهم فوریه گذشته امضا شد.