قاسم جعفری، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» در رابطه اجرایی شدن اهداف مقام معظم رهبری در شعار سال در سال ۹۳ گفت: شعارهایی که مقام معظم رهبری برای هر سال تعیین میکند در واقع این شعارها نقشه راه است و معنایش این نیست که در یک سال عمل و در همان سال نیز پایان پذیرد.
وی در ادامه افزود: برای اقدامات بزرگ همچون شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری مطرح میشود، نیازمند آمادگی فکر و اردای است و به نظر من بخشی از تببین مواضع و مسائل و اینکه این نسخه را امروز حتی از سوی همه اقتصاددانان پذیرفته شده و معتقدند اجرای اقتصاد مقاومتی تنها راه برون رفت از تمام فشارهایی که دشمن علیه ایران ایجاد کرده این است که باید به اهداف نظام در برنامه کوتاه مدت و بلند مدت دست پیدا کنیم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه بیان کرد: به نظرم اگر مسئولان تلاش میکنند تا فرهنگ اجرای شعارهای سال در کشور نهادینه شود یک موفقیت از سوی دولتمردان مطرح میشود.
وی تصریح کرد: در اجرا و مشاهدات ملموس وقتی به اجرای شعار سال توجه میکنیم متوجه میشویم که در اجرای این شعار بیمیلیها و مهریها از سوی نهادها و سازمانها و حتی مسئولان شده است که بعد از ارائه شعارهای مفید در زمینه اجرا راه دیگر را برای خود انتخاب کردهاند که قصور و تقصیرها مدیران سازمانها و نهادها در انحراف رفتن شعارها بیاثر نبوده است.
جعفری بیان کرد: در مشاهدات مملوس و عرصه میدانی میتوانیم به خط کشیهای انجام شده توجه کرد و یقیین کنیم که هنوز به آمال و آرزوهایی که در شعار سال، مقام معظم رهبری به آن موارد تأکید فرموده بودند؛ دست نیافتهایم.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس اذعان داشت: معتقدم باید دست یابی به اهداف شعار سال را با نقشه راه اجراییتر و اراده جدیتر ادامه داد.
جعفری بیان کرد: اقتصاد و فرهنگ همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز بدان بدرستی اشاره فرمودهاند شالوده به هم تنیدهای است که از هم نمیتوانیم این دو مقوله را جدا کنیم و تا به فرهنگ، به عنوان زیر ساخت و پیش زمینه توجه جدی نکنیم در عرصه اقتصاد بطور ملموس نمیتوانیم به موفقیتهایی دست پیدا کنیم.
سخنگوی کمیسیسون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: معتقدم تا فرهنگ کار در کشور نهادینه نشود انجام کار بدرستی معنا پیدا نخواهد کرد.
نماینده مردم بجنورد در خانه ملت بیان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز مردم با آن دست به گریبان هستند این است که نسل تازه و نو از نسل گذشته طلبکار است و از نسل گذشته انتظار دارند تا پدر مادرها امکانات لازم رفاهی بیشتری را باید برای آنها فراهم میکردند و یا مردم فکر میکنند که باید هر کاری را مجلس یا دولت انجام دهد در حالی که این روش، روش درستی نیست و لازم است که همه ما مسئولیت پذیر باشیم و اگر همه ما مسئولیت پذیر بودیم و هم فکری و هم افزایی داشته باشیم میتوانیم بیان کنیم که راه را درست انتخاب کرده و در این راه قدم برداشتهایم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در عرصه فرهنگ نیاز به اقدامات جدی داریم و از وجدان کاری، فرهنگی و کاربردی کردن تحصیلات همه نیازمند زمینه سازیهای فرهنگی است.
وی با تأکید بر این مطلب که امروزه فرهنگ مدرک گرایی در میان ملت ما تقویت شده و بسیاری از اجراهای موارد زشت قبحش در میان مردم از بین رفته است، گفت: اگر در گذشته فردی برای پایان نامهاش تقلبی میکرد خودش از این تقلب انجام داده ناراحت بود اما امروز افتخار میکند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس بیان کرد: تا در زمنیه فرهنگی به ثبات نرسیم و به گناهی که انجام میدهیم تفاخر نورزیم باید بگوییم که تا اجرای صحیح شعارهای سال فاصله داریم.
وی افزود: وقتی امروز به ادارهای وارد میشوید مشاهده میکنید که ماشینی که شش ماه است که برای ادارهای خریداری شده اما انگار پنج سال از خریداریش میگذرد در حالی که ماشین شخصی مسئولان صفر باقی مانده است.
جعفری در ادامه به فرهنگ مصرف مردم ایران اشاره کرد و گفت: مصرف مردم ما بر اساس قاعده و اصول نیست و تا زمانی که این موارد در کشور ما نهادینه نشود و غیرت مصرف کالاهای بومی در میان مردم و مسئولان تقویت نشود باید بدانیم که ارتقا اقتصاد بدون فرهنگ مفید نیست و اگر اقتصاد ارتقا یابد بدرستی در کشور اجرایی نخواهد شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با توجه به اینکه مقاومت با ریاضت تفاوت دارد لذا باید به تولید داخلی اتکا داشته باشیم و اقتصاد را دانش محور کنیم تا این گام درست در کشور برداشته نشود با مشکلات جدی در اجرای شعارهای سال مواجه خواهیم شد.
وی با بیان این مطلب که امروزه در اجرای اقتصاد مسیر انحراف را برای خود برگزیدهایم گفت: وام در بخش صنعت داده میشود اما به دلیل نبود نظارت این وام درست در بخش صنعت هزینه نمیشود.
جعفری بیان کرد: اگر در اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری آن را ابلاغ فرمودهاند نگاه جدی بیندازیم خواهیم دید که اگر هر یک از افراد در اجرا از خود آغاز کند به چه نتایج مثبتی دست خواهیم یافت.
وی با تأکید بر این مطلب که در جهت حسن اجرای قوانین، نمایندگان باید نظارت از دستگاهها را بطور جدی در دستور کار خود قررا دهند، تصریح کرد: تضمبنهایی در خصوص نظارت نمایندگان بر دستگاهها و نهادها وجود دارد که این تضمینها عبارتند از تذکر، سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص و حتی اعمال ماده ۲۳۶ آیین نامه در جهت اعمال نظارت نمایندگان محسوب میشود اما مهمتر از نظارت اجرای قانون است که ما از دولت درخواست داریم تا قوانین را در کشور هرچه سریعتر اجرایی کند.