به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سال ۹۳ در فارس برای تشکل های دانشجویی سالی پر از اتفاقات و رخ داد های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بود که در آن نقش تشکل های دانشجویی به وضوح می شود.
در همین رابطه در آغاز سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» خبر هایی در شیراز مبنی بر ساخت برجی دو قلو در خیابان زند شیراز و پاداش ۴۵ میلیونی به شهردار سومین حرم اهل بیت (ع) منتشر شد که اعتراض تشکل های دانشجویی را در پی داشت.
پاداش ۴۵ میلیون تومانی به شهردار شیراز مغایر قانون است
در ابتدای این امر تشکل های دانشجویی دانشگاه های شیراز در بیانیه ای نسبت به پاداش ۴۵ میلیونی جناب شهردار و ساخت برج های دوقلو اعتراض کردند.
در بیانیه خود نوشتند: از جمله مصوبات تاسف بار هفته های اخیر پاداش ۴۵ میلیونی شورای شهر به شهردار است؛ در حالی که طبق دو آئین نامه حقوق و مزایای شهرداران، پاداش مدیران شهرداری، تا حداکثر دو برابر حقوق دریافتی مجاز است!! و تاسف بارتر آنکه فرماندار نیز به جای عمل به وظایف خویش، بدون توجه به منع قانونی، این مصوبه غیر قانونی را تایید می کند. جدای از تخلفات حقوقی این مصوبه، فرزندان روح ا... و دلسوزان انقلاب این درد را کجا برند که در شرایطی که مردم به انصراف از ۴۵ هزار تومان تشویق می شوند شهردار سومین حرم اهلبیت(ع) ۴۵ میلیون تومان تشویق می شود.
مجتمعهای تجاری سرمایهبر و اشتغالبر هستند
در همین مسئول بسیج دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه ازاد شیراز در نشست خبری «کارشناسان و استادان شهرسازی شیراز» که با حضور طلاب و استادان حوزه علمیه، استادان و اعضای هیئت علمی دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاههای شیراز ، کارشناسان شهرسازی و دانشجویان در تالار مصطفوی ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز برگزار شد با اشاره به مسئله سرمایه گزاری گفت: متاسفانه نکته جالب در طرح برج های دوقلوی ۲۵ طبقه شیراز این است که خاطره و حرف سفیر یک کشور، مبنای برنامه توسعه ی شهر شیراز می شود.
وی اشاره به صحبت های نماینده ولی فقیه در استان فارس مبنی بر این که این طرح ها سرمایه بری است نه سرمایه گزاری افزود: شیراز با داشتن ۶ برابر بیشتر از حد معمول مجتمع های تجاری، بیشترین نرخ بیکاری را بین کلان شهر های ایران دارد و این نشان می دهد این طرح ها نه تنها اشتغالزا نبوده بلکه اشتغال بری هم داشته است.
باید انگیزه های ورود به شهر شیراز فرهنگی و مذهبی باشد نه مجتمع های تجاری
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز در نشست خبری «کارشناسان و استادان شهرسازی شیراز» که با حضور طلاب و استادان حوزه علمیه، استادان و اعضای هیئت علمی دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاههای شیراز ، کارشناسان شهرسازی و دانشجویان در تالار مصطفوی ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز برگزار شد، با بیان اینکه در دهههای اخیر تمام کلانشهرهای جهان با پدیده تغییرات شهری مواجه بوده است، تصریح کرد: طی سه دهه گذشته تغییرات شهری در شهرهای ایران به صورت کنترل شده و هدفمند نبوده است چراکه هیچ کدام از مسئولین استانی و کشوری اتفاقات رخ داده در شهرهای ایران از سال ۶۰ تاکنون را پیشبینی نکرده بودند.
پاکشیر گفت: شیراز جاذبههای ادبی، فرهنگی و مذهبی بسیاری دارد و نباید تنها یک بحث اقتصادی صرف را مدنظر قرار داد بلکه باید انگیزههای ورود به شهر شیراز، انگیزههای دیگری باشد.
پاسخگویی وظیفه مسئولین است/ برچسب زدن به منتقدان توسط مسئولین مایع تاسف است
دبیر جامعه مدرسین استان فارس در نشست خبری «کارشناسان و استادان شهرسازی شیراز» که با حضور طلاب و استادان حوزه علمیه، استادان و اعضای هیئت علمی دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاههای شیراز ، کارشناسان شهرسازی و دانشجویان در تالار مصطفوی ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز برگزار شد، با تاکید بر لزوم داشتن برنامه برای مدیریت شهر، افزود: بایذ برای سرمایهگذار برنامه داشت و در بخشهای مورد نیاز آن را به کار گرفت چرا که سرمایهدار درباره شهرها تحققیق نمیکند و این وظیفه مدیران شهریست.
حجت الاسلام داوود عرفانی همچنین به جلسه پرسش و پاسخ با اعضای شورای اسلامی شهر شیراز که در حوزه علمیه در نظر گرفته شده بود و با فشارهایی از جانب این شورا، لغو شد، اشاره و خاطرنشان کرد: پاسخگویی، وظیفه طبیعی هر مسئولیست و من از دانشجویان و فعالان شهری به همراه کارشناسان و استادان، دعوت میکنم که نسبت به مسائل شهری حساس باشند مسئولان نیز به برچسبزنی روی نیاورده و مطالب را شفاف پاسخ دهند..
برگزاری نمایشگاهی در مخالفت با رویکرد تجاری سازی در شیراز
تعدادی از دانشجویان تشکل های مختلف دانشجویی شیراز در اعتراض به مصوبه اخیر شورای شهر شیراز مبنی بر اجازه ساخت برج دو قلوی ۲۵ طبقه تجاری، اداری و اقامتی در خیابان زند، اقدام به برگزاری نمایشگاهی انسانی در شیراز کردند.
«احداث مجتمعهای تجاری سرمایهبری است نه سرمایهگذاری»، «سرمایه گذار باید در خدمت شهر باشد نه شهر در خدمت سرمایهگذار»، «دیروز یک عده آدم بیسواد؛ منتقدان ژنو- امروز یک مشت آدم مریض؛ منتقدان شورای شهر شیراز، فردا؟؟!»، «نه قدرت نه ثروت فقط حقوق ملت»، «انصراف از یارانه ۴۵ هزار تومانی و اختصاص پاداش ۴۵ میلیون تومانی برای شهردار»، « احداث برج ۲۵ طبقه دوقلو در خیابانی که تا چندی پیش میزبان اجرای طرح ترافیک بود» و «آیا میدانید نسبت سرمایه به اشتغال در صنعت ۸۰ میلیون تومان و در مجتمعهای تجاری ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان است؟!»، از عناوینی بود که دانشجویان معترض در پلاکارتهای خود نوشته بودند.
تا زمانی که راه یک شبه میلیاردر شدن بسته نشود مشکل اشتغال حل نمیشود
حکایت مجتمع های تجاری در شیراز به یک جارو برقی می ماند که تمام سرمایه های ریز و درشت مردم را می مکد. سرمایه هایی که باید وارد عرصه تولید شوند، در زمین دفن می شوند یا تبدیل به کالاهای چینی و تایوانی می گردند و آنگاه باید نتیجه آن را در تعطیلی کارخانه های استان یکی پس از دیگری شاهد باشیم.
تشکل های دانشجویی دانشگاه های شیراز در نامه ای خطاب به استاندار فارس اعتراض خود را در خصوص ساخت این برج های تجاری اعلام کردند
در بخشی از این بیانیه آمده است: مجتمعی هم اکنون با ۲۵۰۰ واحد تجاری در شیراز ساخته شده است . ارزش هر واحد تجاری آن هم اکنون به طور متوسط ۵۰۰ میلیون تومان است و در هر واحد نیز به طور متوسط دو نفر مشغول به کار شده اند، به عبارت دیگر برای اشتغال ۵۰۰۰-۶۰۰۰ نفر سرمایه ای معادل ۱۲۵۰ میلیارد تومان ( ۱.۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان ) صرف شده است. از سوی دیگر ، دولت محترم در ابتدای سال ۹۳ نرخ سرمایه گذاری جهت هر واحد اشتغال را ۲۰ تا ۷۰ میلیون تومان اعلام کرد. چنانچه این رقم به طور متوسط ۴۵ میلیون تومان در نظر گرفته شود به این معنی است که با سرمایه ای که در این مرکز زمین گیر شده است بیش از ۲۷ هزار شغل می توان ایجاد کرد. به عبارت دیگر مرکز تجاری فوق نه فقط اشتغالی ایجاد نکرده بلکه باعث بیکاری ۲۲ هزار نفر هم شده است !
تولید نداشته باشیم مجتمع تجاری سرمایه بری است نه سرمایه گذاری
آیت الله ایمانی عصر امروز در دیدار نمایندگان ۱۲ تشکل دانشجویی استان فارس ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام هادی(ع) و توصیه برای استفاده هر چه بهتر از ماه رجب و تمسک به ادعیه و نمازهای وارده گفت: شعار امسال حول چهار محور است و باید تمام کارها، گفتگوها و برنامه های ما حول این چهار محور باشدو این چهار محور را تبیین کنیم که عبارتند از فرهنگ، اقتصاد، عوامل و مدیریت جهادی.
وی گفت: در خصوص مجتمع های تجاری که بارها به اعضای شورای شهر و شهردار و معاونین شهرداری گفته ام در مصداق ورود پیدا نمی کنم، اما ضوابط را می گویم.
زنجیره انسانی دانشجویان و فعالان محیط زیست شیراز در اعتراض به ساخت برج زند+ تصاویر
جمعی از دانشجویان، طلاب و فعالان محیط زیستی استان فارس در اعتراض به ساخت برج های تجاری دوقلوی ۲۵ طبقه و تخریب فضای سبز باغ فرزانه به طول این باغ در مرکز شهر شیراز، زنجیره ای انسانی تشکیل دادند.
شرکت کنندگان در این حلقه انسانی، پلاکاردهایی با محتوای فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره حفظ فضای سبز در مراکز شهر ها و سخنان نماینده ولی فقیه در استان فارس در موضوع لزوم توجه مسئولین به صنعت، گردشگری مذهبی و تاریخی سومین حرم اهل بیت (ع) در دست داشتند.
پایان ماجرای برج های دو قلوی شیراز در برنامه ثریا شبکه یک بود که از یک کارشناس، رئیس شورای شهر، شهرداری شیراز دعوت کردند و به بررسی کارشناسانه پرداختند.
بسیج دانشجویی سکوت نخواهد کرد/حوزه ماموریت بسیج دانشجویی فقط دانشگاه ها نیست
آرش علاءالدینی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، با اشاره به ماموریتهای بسیج دانشجویی گفت: با توجه به فضایی که در دانشگاه ها به وجود آمد، برخی جریانات سیاسی، در صدد سو استفاده از این فضا برای حمله به مبانی اسلام هستند.
وی با بیان این که ما احترام آقایان موافق این مصوبه را نگه داشته و توهینی به شخصی یا گروهی نمی کنیم، گفت: آقایان با برچسب زدن و مطرح کردن این که شما انصار فلان کاندیدای شکست خورده هستید یا شما از حامیان جریان انحرافی هستید، به دنبال این هستند که از اصل موضوع و پاسخ کارشناسی به انتقاد ها فرار کنند.