محمداسماعیل کوثری در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درخصوص شعار «دولت و ملّت؛ همدلی و همزبانی» که از سوی رهبر انقلاب به عنوان شعار سال 94 انتخاب شده، ضرورت همبستگی مردم و مسئولان در نظام اسلامی را مورد اشاره قرار داد و گفت: دشمنان همواره سعی می کنند بین دولت و ملّت شکاف بیاندازند و از این شکاف استفاده کنند. مقام معظم رهبری چون از وجود این همبستگی اطمینان کامل نداشتند، ضرورت دیدند که این مسئله را مطرح کنند و به مردم و مسئولان در این زمینه هشدار بدهند؛ اینکه دولت در اصل باید صادقانه و خالصانه به مردم خدمت کند و مردم هم به دولت کمک کنند، مخصوصاً در دههی پیشرفت و عدالت که در آن قرار داریم.
عضو کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: اگر این وحدت و هماهنگی بین مردم و دولت ایجاد شود، آنوقت دشمن ناامید می شود و همین باعث پیشرفت کشور و پیاده کردن عدالت می شود.
کوثری با اشاره به تشریح دو دیدگاه اقتصادی موجود در کشور از سوی رهبر انقلاب گفت: این دو دیدگاه از ابتدای انقلاب وجود داشته و این نگاه که فقط باید با بانک جهانی و سازمان های اقتصادی بین المللی ارتباط داشت و فقط آنها حلال مشکلات اقتصادی هستند، هنوز هم در بین برخی از مسئولین ما وجود دارد و برخی از مردم هم به تبع آنها از این سیاست ها پیروی می کنند.
وی ادامه داد: این افراد در دانشگاه تئوری های مربوط به این نوع نگاه را آموزش دیده اند و چون جرأت ندارند خارج از آن چارچوب وارد بشوند، در مقابل اقتصاد مقاومتی مقاومت می کنند تا تئوری های خودشان را پیاده کنند. ولی ما نیاز به این نوع اقتصاد داریم و به اینکه خودکفا باشیم و شرایطی را ایجاد کنیم که تابع اقتصاد دنیا نباشیم. مثلاً ما در دفاع مقدّس اگر می خواستیم فقط همان چیزهایی که نظامیان دنیا گفته بودند را اساس کار قرار دهیم، هیچ موقع نمی توانستم دشمن را بیرون کنیم، چون دشمنان بهتر از ما آنها را می دانستند. ما در جنگ روش هایی را ابداع کردیم که دشمن متوجه نشد.
نماینده تهران، اضافه کرد: الان هم در اقتصاد اینگونه است؛ نه اینکه بگوییم همه حرفهای آنها را کنار بزنیم، از آنها نیز استفاده کنیم امّا با روش خودمان انجام بدهیم تا اقتصادمان طوری نباشد که متأثر از فراز و نشیب های اقتصاد دنیا که لیبرالیستی و سرمایه داری است باشد. تفکر لیبرالیستی هیچ توجهی به مستضعفان ندارد و عدالت را اصلاً قبول ندارند. شعار آنها سرمایه بیشتر و سود بیشتر است؛ این یعنی چپاول و چون همه چیز دست سرمایه دارهاست این می شود که در هر کشوری که بخواهند به راحتی اثر منفی می گذارند. اینجاست که حضرت آقا این نقطه را مورد توجه قرار می دهند و می خواهند که تفکر اسلام ناب در اقتصاد هم وارد بشود تا ان شاءالله ظرف چندسال آینده با اقتصاد درونزای خودمان بتوانیم مشکلات را حل کنیم. مانند بسیاری از فناوری های روز دنیا که ما به آنها دست پیدا کردیم.
عضو فراکسیون مجلس در پاسخ به این سؤال که تحقق یافتن شعار سال را در چه امری می بینید، گفت: همه باید خودمان را در قالب این ملّت و این کشور بدانیم و اگر هم به بیرون توجه داریم، به آن مسائلی توجه کنیم که باعث پیشرفتمان می شود نه اینکه خودمان را وابسته به بیگانگان بدانیم. این تجربه که استکبار جهانی و صهیونیست بین الملی هدفی جز جنایت و چپاول از کشورها ندارد و می خواهند همه تابع آنها باشند از سالهای قبل از انقلاب هم وجود داشته و به اثبات رسیده است. منتقدان حرفشان این است که ما خیلی چیزها را توانسته ایم با توانمندی های دانشمندان جوان خودمان و با دانش خودمان به دست آوریم و در مقابل بیگانگان بایستیم. پس مسئولین باید بدانند که در این کشور و بین این ملّتی که انقلاب کرده اند باید بیشتر خودشان را با این تفکر وفق بدهند تا اینکه به صورتی عمل کنند که مورد پسند ملّت نیست.
کوثری، زیاده خواهی دشمنان در موضوع هسته ای را مورد اشاره قرار داد و گفت: آنها می گویند شما نباید این فناوری را داشته باشید اگر هم داشته باشید باید تابع خواسته های ما باشید. ما می گویم بر چه اساسی باید تابع خواسته های شما باشیم؛ شما که سر تا پایتان خلاف است. خلاف قانونی که خودتان نوشته اید عمل می کنید. قانون «ان پی تی» را خودشان تصویب کرده اند امّا چرا رژیم اشغالگر قدس باید بمب اتم داشته باشد و بین 200 تا 250 کلاهک اتمی در اختیار داشته باشد ولی ایران همین هسته ای صلح آمیز را هم نداشته باشد؟ خب این تضاد است و ما اصلاً انقلاب کردیم که بگوییم این تضادها را قبول نداریم. با هر چیزی که منافع خودشان را تأمین می کند موافق هستند امّا از این طرف به ایران یا کشورهای دیگر مثل کره شمالی و لیبی فشار می آورند که نباید داشته باشید. خب چه کسی گفته باید اینطور باشد؟ این ها تضاد است. اینجاست که ما به این کسانی که می خواهند تابع تفکر بیگانگان باشند می گوییم باید خودتان را با ملّت بزرگ ایران که همه سختی ها و فشارها را تحمل کرده و به عزّت و سربلندی رسیده همراه کنید و اهداف آنها را دنبال کنید مخصوصاً اهدافی که امام(ره) و رهبری ترسیم کرده اند.