به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از رویترز ، رئیسجمهور آمریکا امروز (شنبه) در نطق هفتگی خود به دفاع از تفاهمی پرداخت که پنجشنبه شب در شهر لوزان سوئیس میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ به دست آمد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما یک روز بعد از درخواست از نمایندگان ارشد کنگره برای حمایت از این تفاهم هستهای در کنفرانس خبری خود اطمینان داد که توافق حاصل شده، به ایران اجازه ساخت تسلیحات هستهای را نمیدهد.
وی درباره این تفاهم هستهای گفت: این یک توافق خوب است، توافقی که اهداف اصلی ما را برآورده میکند و شامل محدودیتهای شدید بر برنامه هستهای ایران میشود و تمامی مسیرهایی را مسدود میکند که ایران میتواند برای ساخت یک سلاح هستهای در پیش گیرد.
اوباما ادامه داد: این توافق، پلوتونیوم لازم برای ساخت بمب را از ایران مضایقه میکند و مسیر ایران برای ساخت بمب از طریق اورانیوم غنیشده را مسدود میکند.
اوباما در نطق هفتگی خود مدعی شد که این توافق برای سالهای زیادی، ایران را متعهد به بازرسیها و شفافسازی هستهای میکند.
وی ادامه داد: این یک توافق طولانی مدت است و محدودیتهای شدیدی برای بیش از یک دهه بر برنامه هستهای ایران قرار خواهد گرفت و اقدامات بیسابقه شفافسازی برای مدت ۲۰ سال یا بیشتر درباره برنامه هستهای ایران صورت خواهد گرفت.
اوباما با اشاره به اینکه مذاکرات برای رسیدن به توافق نهایی درباره برنامه هستهای ایران تا ماه ژوئن ادامه دارد، گفت: موفقیت تضمینی نیست اما امروز ما یک فرصت تاریخی برای جلوگیری از گسترش تسلیحات هستهای در ایران داریم و فرصت داریم که این کار را از طریق صلحآمیز صورت دهیم و جامعه بینالملل با قاطعیت پشت ما هستند.
وی درباره این مذاکرات تصریح کرد که «مباحثات جدی» درباره تفاهم هستهای با ایران در آمریکا صورت خواهد گرفت و گفت: اینجا در آمریکا، انتظار یک بحث جدی را دارم. ما کنگره و مردم آمریکا را کاملاً در جریان محتوای این توافق قرار خواهیم داد.
اوباما ادامه داد: در حالیکه ما در این بحث با ایران وارد تعامل میشویم، بگذارید یادآور شویم ما در واقع تنها سه گزینه برای رویارویی با برنامه هستهای ایران داریم. بمباران تأسیسات هستهای ایران که تنها برای چندین سال برنامه هستهای این کشور را به عقب بازمیگرداند و این در حالی است که یک جنگ دیگر در خاورمیانه را آغاز میکند؛ ترک مذاکرات و امید به حصول بهترینها از طریق تحریم که این رویکرد همیشه منتهی به این شده است که ایران پیشرفتهای بیشتری در برنامه هستهای خود حاصل آورد؛ و یک توافق جدی و قابل راستیآزمایی همچون توافق کنونی که از طریق صلحآمیز ایران را از دستیابی به تسلیحات هستهای بازمیدارد.
اوباما ادامه داد: من بعنوان فرمانده کل قوا، قاطعانه معتقدم که گزینه دیپلماتیک-یک توافق طولانی مدت جامع همچون این توافق کنونی- تابحال بهترین گزینه برای آمریکا، برای همپیمانان ما و برای جهان است
امسال 20 فروردین روز ملی هسته ای مهمانان خارجی داریم حدس بزن کی ها هستن (اعضای 5+1)
ای کاش ظریف حداقل یک با قرارداد ترکمن چای را مطالعه می کرد بعد زیر ساخته های هسته ای را تحویل می داد.