کد خبر:۳۹۹۶۰۳
عابدی گناباد در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

در مقابل امتیازاتی که دادیم هیچ امتیاز کلانی عاید ایران نشده است

یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه چرا منافع بلند مدت را قربانی منافع کوتاه مدت می‌کنند؛ دولت باید پاسخ‌گوی این امر باشد، گفت: در مقابل امتیازاتی که بر اساس این بیانیه به طرف غربی داده‌ایم، هیچ امتیاز کلانی عاید ایران نشده و به نظر نمی‌آید امتیاز دندان‌گیری به دست آوریم.

رضا عابدی گناباد در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در رابطه با بیانیه لوزان، ضمن تشکر از تیم مذاکره کننده گفت: مذاکره کردن و جمع کردن منافع ایران با طرف غربی اقدامی بسیار پیچیده و مشکل است، به همین دلیل باید از تیم مذاکره کننده تشکر کرد.

 

وی افزود: به طور کلی از همان برنامه اقدام مشترک که در آذرماه ۹۲ منعقد و منتشر شد دو دسته در کشور شکل گرفتند، یک دسته موافقان برنامه اقدام مشترک و دسته دوم منتقدان بودند که این برنامه اقدام مشترک را در جهت تامین منافع ملی نمی‌دانستند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی ضمن بیان این مطلب که بحث هسته‌ای که باید منجر به اتحاد بین ملت باشد منجر به ایجاد شکاف بین آنان شد، تصریح کرد: متاسفانه اقداماتی که دولت در طول این مدت انجام داده منجر به ایجاد و افزایش این شکاف شد، زیرا دولت مدام سخن از محرمانه بودن مذاکرات می‌گفت و منتقدین را به نقد می‌کشید.

 

سخنان روز گذشته عراقچی ابهامات و شبهات را افزایش داده است

 

عابدی‌گناباد با اشاره به این‌که امروز نیز مشاهده می‌کنید که منتقدین برنامه اقدام مشترک مخالفت‌های خود را در رابطه با بیانیه لوزان نیز منعکس می‌کنند، تصریح کرد: همان شبهات سابق نیز از جانب منتقدین مطرح می‌شود و سخنان روز گذشته عراقچی ابهامات و شبهات را افزایش داده است.

 

وی ضمن تاکید بر این موضوع که سخت است که در حال حاضر تشخیصی صحیح در رابطه با این بیانیه بدهیم یادآور شد: مشکل اصلی در گام اجرایی بیانیه و در گام بعدی است که دو طرف می‌خواهند جزئیات را توافق کنند، زیرا بستن جزئیات بسیار مشکل و پیچیده است.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: مطمئنا در مرحله‌ای که دو طرف جزئیات را خواهند بست، اسرائیل فشار وارد خواهد کرد تا طرف غربی کمترین امتیازات را بدهد و بیشترین امتیازات را اخذ کند. به همین دلیل منتقدین داخلی کشور باید به دولت و تیم مذاکره کننده کمک کنند تا تیم مذاکره کننده بتواند بیشترین امتیازات را کسب کند.

 

عابدی‌گناباد در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به این مطلب که رسانه ملی باید جهت شفاف شدن مسئله از دو طرف موافق و مخالف توافق جهت انجام یک مناظره دعوت به عمل آورد، گفت: برگزاری چنین برنامه‌هایی سبب می‌شود مسائل روشن و مردم نیز آگاه شوند.

 

این کارشناس سیاسی افزود: به طور کلی در رابطه با این بیانیه نمی‌توان به طور مشخص صحبت کرد؛ بلکه باید دید در مراحل بعد و در مرحله تدوین جزئیات چه می‌شود.

 

وی با اشاره به این‌که در بیانیه نکات مثبت و منفی می‌توان مشاهده کرد، بیان داشت: به طور مثال بحث توسعه سانترفیوژهای نوع چهار، پنج و شش و همین‌طور بحث تحریم‌ها آن‌گونه که ظریف گفته است نکات مثبت بیانیه است؛ هر چند که باطن امر بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که مردم تصور می‌کنند.

 

برخی در داخل در حال سوء استفاده سیاسی و انتخاباتی از بیانیه لوزان هستند

 

عابدی‌گناباد ضمن تاکید بر این‌که متاسفانه برخی در داخل در حال سوء استفاده سیاسی و انتخاباتی از این بیانیه هستند، تصریح کرد: در این مسئله مقصر اصلی دولت است که باعث شده بسیاری حیات و ممات کشور را وابسته به مذاکرات بدانند و مردم و اقتصاد کشور را شرطی کنند به طوری که مشاهده می‌کنید پس از انتشار بیانیه لوزان قیمت ارز و طلا کاهش یافت، هر چند که این کاهش قیمت‌ها مقطعی خواهد بود.

 

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: منتقدین نگران این مسئله هستند و مشاهده خواهید کرد که تا سه ماه آینده که قرار است بر سر جزئیات به توافق برسند منتقدین افزایش خواهند یافت؛ بنابراین دولت باید در جهت روشن شدن موضوع و آگاهی مردم شفاف، سخن بگوید.

 

فعالیت ۱۰۰۰  سانترفیوژ در فردو دکوری است

 

 

این کارشناس سیاسی یادآور شد: طبق بیانیه لوزان فردو عملا تعطیل شد و این‌که عنوان می‌کنند ۱۰۰۰ سانترفیوژ در فردو فعال خواهد بود دکوری است. همچنین درست است که می‌گویند اراک به کار خود ادامه خواهد داد؛ اما باید دید که آیا طرف غربی به تعهد خود در این باره عمل خواهد کرد؟

 

عابدی‌گناباد با طرح این پرسش که تیم مذاکره کننده عنوان می‌کند تحقیق و توسعه به مدت ۱۰سال کاهش خواهد یافت چه معنایی دارد؟ گفت: متاسفانه مشاهده می‌کنید که دولت بر سر حقی که متعلق به دولت و نسل آینده است توافق کرده. به چه علت تیم مذاکره کننده ۱۰سال بر سر این مسئله توافق کرده است؟

 

وی افزود: دولت مجلس را در رابطه با پروتکل الحاقی، مودبانه دور زده و از جانب مجلس بحث پروتکل الحاقی را مطرح کرده است.

 

چرا منافع بلند مدت را قربانی منافع کوتاه مدت می‌کنند؟

 

این مدرس دانشگاه با بیان این موضوع که چرا منافع بلند مدت را قربانی منافع کوتاه مدت می‌کنند؛ دولت باید پاسخ‌گوی این امر باشد، تصریح کرد: در مقابل امتیازاتی که بر اساس این بیانیه به طرف غربی داده‌ایم، هیچ امتیاز کلانی عاید ایران نشده و به نظر نمی‌آید امتیاز دندان‌گیری به دست آوریم.

 

عابدی‌گناباد بار دیگر با تاکید بر این‌که نقدهای جدی به توافق وارد است خاطرنشان کرد: این که به مدت ۱۰سال فعالیت‌های را کاهش دهیم عمل سنجیده‌ای نیست زیرا طی این 10 سال، مابقی کشورها پیشرفت خواهند کرد و ما همچنان عقب خواهیم ماند.

 

وی افزود: پس از جنگ جهانی دوم حدود ۳۵ سال طول کشید تا آمریکا ژاپن را به رسمیت شناخت؛ این مدت برای ما چند سال طول خواهد کشید؟

 

این کارشناس مسائل سیاسی با طرح این پرسش که چرا بحث راستی آزمایی را به سازمان انرژی هسته‌ای واگذار کرده‌ایم مگر آنان بی‌طرفی خود را در این مدت نشان داده‌اند؟ تصریح کرد: طرفین مذاکره به این بیانیه نیاز داشتند. طرف غرب به این دلیل که از جانب منتقدین دولت تحت فشار است و تیم ایران به این دلیل که پاسخی برای افکار عمومی داشته باشد.

 

عابدی‌گناباد ادامه داد: متاسفانه اختلافات در این بیانیه پر رنگ است و در جرئیات هر کس حرف خودش را می‌زند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار